Ceai Hypericum Anason 50g

Код товара: 62678
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной

Ceai Anason vrac 50 g

Proprietati   

Antibacteriană, Antifungică, Antioxidant, Carminativ, Galactogogă, Vermifugă

Recomandari         

Afectiuni genitale, Anti-îmbatrânire, Colici, Eliminarea viermilor intestinali, Menoragie, Menține sănătatea pielii, Meteorism, Stimularea poftei de mancare, Tulburari digestive

Caracteristici generale Ceai Anason vrac:

Produsul Ceai Anason vrac este deosebit de util în calmarea spasmelor intestinale, ușurarea digestiei și reducerea balonării. Acesta este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul digestiv poate fi afectat atât prin probleme de motilitate intestinală (spasme, tranzit lent sau accelerat), cât și prin disbioze (balonare, greață, dureri intestinale, consistență modificată a scaunelor). De asemenea, și sistemul respirator este vulnerabil, acesta fiind la interfața directă cu microbii și virușii din aer.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect carminativ, antiseptic și expectorant, precum Anasonul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele digestive și imunitatea căilor respiratorii. Mai mult, datorită prezenței compușilor fitoestrogenici în infuzia de Anason, aceasta este foarte indicată și în stimularea lactației la femeile care alăptează, cu efecte benefice, de diminuare a colicilor abdominale, și asupra sugarului.

Ingrediente Ceai Anason vrac:

Fructe de Anason (Pimpinella anisum).

Detalii Ceai Anason vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Anason, au fost folosite plante nemodificate genetic, cultivate pe soluri curate. Plantele de Anason au fost culese în perioada de vară (iulie-august), atunci când fructele capătă o culoare cenușiu-verzuie, și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Anason contribuie la normalizarea tranzitului intestinal prin acțiunea sa antiseptică, stomahică și carminativă. În plus, compușii activi (de ex.: fitoestrogeni, flavonoizi, ulei eteric – anetol, izoanetol, metilcavicol, aldehidă anisică, β-cariofilen, α-pinen, eugenol, camfor, linalool limonen, ulei gras, cetone, luteolină, acizi cafeic și clorogenic, colină, furfurol, vitamine și săruri minerale – Fe, Mg, Zn, Co, P, No) din fructele acestei specii contribuie și la: stimularea centrilor respiratori, stimularea circulației sangvine, eliminarea gazelor intestinale, stimularea secreției glandelor mamare, ușurarea expectorării, stimularea secrețiilor gastrice și salivare și la eliminarea viermilor intestinali. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Anason se numără acțiunea: antispasmodică, tonic digestivă, eupeptică, galactogenă, emenagogă, carminativă, antiseptică, stomahică, vermifugă, expectorantă, ușor laxativă, și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Anason are o acțiune: hidratantă, antiseptică locală, tonică la nivelul scalpului.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Anason vrac:

Anasonul (Pimpinella anisum), cunoscut și drept Anis, Chimen dulce sau Anason verde, este o plantă erbacee anuală, aromatică și medicinală, cu înălțimi medii de 60-80 cm, care face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae. Aceasta iubește zonele însorite și solurile fertile, bine drenate. Întâlnită exclusiv în culturi, se presupune că această specie este originară din regiunile mediteraneene sau din Egipt, unde este cultivată de peste 4.000 ani și de unde a fost adusă pe continentul european. Cel mai adesea, fructele de Anason sunt folosite ca atare (ca mirodenie) sau la aromatizarea diferitelor preparate culinare cu specific oriental sau mediteraneean, a bomboanelor și a altor deserturi, a băuturilor alcoolice și, nu în ultimul rând, pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, bittere, ceaiuri, siropuri, uleiuri esențiale pentru aromaterapie, extracte uscate).

Este important de menționat faptul că această specie se poate confunda ușor cu Anasonul în stea (Illicium verum Hook f.) sau cu Anason dulce (Foeniculum vulgare Mill.) datorită asemănării de nume și aromă (conținut de anetol). Cu toate acestea, cele trei sunt specii distincte, cu proprietăți similare, dar nu identice. Așa cum am mai spus, Anasonul este folosit atât în alimentație, cât și în scop medicinal încă din Antichitate, în principal pentru proprietățile sale aperitive, digestive, antispasmodice, tonice, galactogene și expectorante. Infuzia de Anason este printre preferatele proaspetelor mămici, aceasta fiind utilă atât pentru stimularea lactației cât și pentru calmarea colicilor celor mici.

Pe scurt, Anason are un efect calmant asupra gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale, ameliorând iritațiile de la nivelul gâtului și a faringelor. Acesta stimulează saliva și sucurile gastrice, optimizând digestia. Reglează fluxul menstrual și reduce disconfortul asociat acestei perioade. Stimulează pofta de mâncare și peristaltismul, elimină gazele, balonarea și viermii intestinali.

Mod de utilizare Ceai Anason vrac:

Intern: infuzie din 1-2 lingurițe de fructe la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, apoi se filtrează. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

Extern: decoct din 1 lingură de fructe, pentru menținerea sănătății cavității bucale și a zonei anale. Se fierbe cinci minute într-o jumătate de cană de apă, la foc mediu, după care se filtrează. Cu acest decoct se fac clătiri ale gurii de 3-4 ori pe zi. În plus, se poate asocia cu uleiul esențial de Anason, pentru masaj (diluat) sau pentru aromaterapie.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu:

Bitterul Taina plantelor (hidroglicerinic sau hidroetanolic) Hyper-gin (capsule), Ceaiul de Fenicul, Ceaiul pentru Lactație, Enzimax (capsule), Sevă de mesteacăn (capsule sau sirop), ulei esențial de Anason, Ceaiul Anticolitic și Tinctura Anticolitică.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele:

Crema Antiaging, Spray Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul esențial de Anason și Sarea de baie Hyper Reum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu fructe uscate

Greutate netă:

℮ 50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat persoanelor alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae, precum și în caz de litiază biliară și afecțiuni hepatice.

Precauții:

-Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru ulcer duodenal, gastric, colite) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-În cantități mari, produsele pe bază de Anason pot interacționa cu tratamentele hormonale (estrogen, anticoncepționale) și cu tamoxifenul;

-Fructele vechi pot deveni toxice;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 54122
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63511
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 836
Код товара: 55355
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.