Mydocalm Long comp.cu elib. prelung.450mg N10x3 (Gedeon)

Код товара: 64423
NEW
Доза: 450
Количество доз: 30
Производитель: Gedeon Richter PLC (prod.: Gedeon Richter-Rus SAI, Rusia; Niche Generics Limited, Irlanda)
Страна: Венгрия
Форма: табл

Prospect: Informații pentru consumator/pacient

Mydocalm Long 450 mg comprimat cu eliberare prelungită

Tolperisonum

  

Citiţi cu atenţie şi îîntregime acest prospect înainte de a începe  luaţi acest medicament deoarece conţine informii importante pentru dumneavoastrǎ.

 

-          Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-          Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-         Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boalǎ ca dumneavoastră.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vǎ medicului dumneavoastrǎ sau farmacistului. Acestea includ orice posible reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 Ce găsiţi îacest prospect:

  1. Ce este Mydocalm Long 450 mg comprimat cu eliberare prelungită (denumit în continuare Mydocalm® Long şi pentru ce se utilizează
  2. Ce trebuie  ştiţi înainte  luaţi Mydocalm Long
  3. Cum  luaţi Mydocalm Long
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Mydocalm Long
  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1. Ce este Mydocalm Long şi pentru ce se utilizează

Mydocalm Long este un medicament care conţine substanţa activă tolperison. Tolperisonul este un medicament care acționează asupra sistemului nervos central.

Mydocalm Long este utilizat pentru tratamentul tonusului muscular scheletic crescut patologic după un accident vascular cerebral la adulți.

 

2. Ce trebuie sǎ ştiţi înainte să luaţi Mydocalm LongNluaţi Mydocalm  Long

-               Dacă sunteţi alergic la tolperison, la medicamente care conţin tolperison sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

-               Dacă aveţi miastenia gravis (o boală imunologi asociată cu slăbiciune musculară).

-               Dacă alăptați.


Atenţionări şi precauţii

Înainte  luaţi Mydocalm Long, adresaţi-vǎ medicului dumneavoastrǎ sau farmacistului.


Reacţiile de hipersensibilitate

Reacţiile adverse raportate cel mai frecvent pe parcursul experienţei după punerea pe piaţă medicamentelor care conţin tolperison (substanţa activă a Mydocalm Long) au fost reacţii de hipersensibilitate. Reacţiile dehipersensibilitate au variat de la reacţii uşoare la nivelul pielii la reacţii sistemice severe (de exemplu şoc alergic).

Se pare  femeile, pacienţii mai îvârstă sau cei trataţi concomitent cu alte medicamente (îprincipal cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene AINS) prezintă un risc mai mare de a prezenta reacţii de hipersensibilitate. De asemenea, pacienţii cu antecedente de alergie la medicamente, boli sau afecţiuni alergice (cum sunt: atopia, febra fânului, astmul broic, dermatita atopi cu nivele mari ale IgE în serurticaria) sau cei care suferă îacelaşitimp de infecţii virale sunt supuşi unui risc mai mare de a prezenta reacţie alergi la acesmedicament.

Primele semne ale hipersensibilităţii sunt: înroşirea feţei, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime severă la nivelul pielii (cu noduli), respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă, cu sau fără umflare a feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului, dificultate la înghiţire, bătăi rapide ale inimii, tensiune arterială mică, scădere rapidă a tensiunii arteriale.

Dacă simţiţi aceste simptome, opriţi imediat administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau departamentului de gardă a celui mai apropiat spital.

Dacă ați avut vreodată o reacție alergică la tolperison, nu trebuie să utilizați acest medicament.

Dacă prezentați o alergie cunoscută la lidocaină, riscul de a prezenta alergie la tolperison este mai mare. În acest caz, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe tratamentul.

Copii şi adolescenţi

Siguranța și eficacitatea tolperisonului, la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani, nu au fost stabilite.

 

Mydocalm Long împreunǎ cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea  luaţi orice alte medicamente.

 

Administrarea concomitentă de Mydocalm Long poate crește concentrațiile sanguine ale unor medicmente cum ar fi:

tioridazina, perfenazina (antipsihotice utilizate pentru tratamentul schizofreniei)

- tolterodina  (tilizată pentru tratamentul incontinenței urinare)

- venlafaxina, desipramină (utilizate în depresie)

- atomoxetina (tratamentul tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție - ADHD) 

- dextrometorfanul (pentru suprimarea tusei)

- metoprololul, nebivololul (beta-blocante utilizate în hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă)

 

Deşi tolperisonul este un compus cu acţiune centrală, potenţialul său de sedare este mic. În cazul administrării concomitente cu alte relaxante musculare cu acţiune centrală, se recomandă reducerea dozei de Mydocalm Long.

 

Tolperisonul mărte efectul acidului niflumic; de aceea trebuie luată în calcul reducerea dozei de acid niflumic sau altmedicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) în cazul administrării concomitente.

 

Mydocalm Long împreună cu alimente şi băuturi

Acest medicament trebuie administrat după mese, cu un pahar de apă.Consumul insuficient de alimente poate reduce efectul tolperisonei. 

 

Sarcina şi alăptarea

Dacǎ sunteţi gravidǎ sau alǎptaţi, credeţi  aţi putea fi gravi sau intenţionaţi  rǎmâneţi gravidǎ, adresaţi-vǎ medicului sau farmacistului pentrrecomandǎri înainte de a lua acest medicament.

 

Deşi nu există dovezi  Mydocalm Long este toxic pentrfătmedicul dumneavoastră poate decide dacă puteţi lua preparatul în special îprimele trei luni de sarcină, după o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu.

 

Mydocalm Long este contraindicat îtimpul alăptării.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii privind capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.. Cu toate acestea, dacă prezentaţi ameţeli, somnolenţă, tulburări de atenţie, epilepsie, vedere înceţoşată sau slăbiciune musculară întimp ce utilizaţi Mydocalm Long, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

 

Mydocalm Long conţine lactozǎ ( zahăr din lapte) 

MydocalLong conţine lactozǎ (2.75 mg per comprimat) 

Dacǎ medicul dumneavoastrǎ v-a atenţionat  aveţi intoleranţǎ la unele categorii de glucide, vǎ rugǎm sǎ vă consultați înainte de a lua acest medicament.

 

 

3. Cum  luaţi Mydocalm Long

 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistulDiscutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacǎ nu sunteţi sigur.

 

Doza recomandată este de un comprimat o dată pe zi (450 mg pe zi)

 

Medicamentul trebuie luat după masă, cu un pahar cu apă., fără a mesteca sau zdrobi comprimatul.

 

Insuficiența renală

Controlul medical de rutină va include monitorizarea frecventă a funcției rinichilor și a stării dumneavoastră în timpul tratamentului cu Mydocalm Long, deoarece a fost observată o frecvență mai mare a evenimentelor adverse la acest grup de pacienți. Dacă aveți probleme cu rinichii, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, deoarece Mydocalm Long nu este recomandat la pacienții care suferă de insuficiență renală moderată. Tolperisonul nu este recomandat la pacienții cu insuficiență renală severă.

 

Insuficiență hepatică

Dacă aveți probleme cu ficatul, controlul medical de rutină va include monitorizarea frecventă a funcției hepatice și a stării dumneavoastră în timpul tratamentului cu Mydocalm Long, deoarece a fost observată o frecvență mai mare a evenimentelor adverse la acest grup de pacienți. Dacă aveți probleme cu ficatul, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, deoarece Mydocalm Long nu este recomandat pacienților cu insuficiență hepatică moderată. Tolperisonul nu este recomandat în insuficiența hepatică severă.

 

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Siguranţa şi eficacitatea Mydocalm Long la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani nu au fost stabilite.

 

Dacă luaţi mai mult Mydocalm Long decât trebuie

Simptomele supradozajului pot include somnolență, simptome gastro-intestinale (greață, vărsături, durere în partea superioară a stomacului), bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, lentoare în efectuarea mișcării și senzație de rotire. În cazuri severe, au fost raportate convulsii, încetinirea sau oprirea respirației și comă.

În caz de supradozaj, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau departamentului de urgență al celui mai apropiat spital. Luați cu dumneavoastră acest prospect.

 

Dacă uitaţi  luaţi Mydocalm Long

Luați doar următoarea doză, ca de obicei. Nluaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

 

Dacă încetaţi să luaţi Mydocalm Long

Nîncetaţi  luaţi acest medicament chiar dacă aveţi impresia că efectul Mydocalm Long este prea puternic sau prea slab. În acest caz adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 4. Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate  nu apar la toate persoanele. Aceste reacţii adverse de obicei dispar la întreruperea tratamentului.

 

Dacă observați următoarea reacție adversă, încetați imediat să luați medicamentul și adresați-vă unui medic:

-  umflarea pleoapelor, edem al feței sau a buzelor, care poate apărea rar.

- șoc alergic care provoacă scăderea tensiunii arteriale, erupții cutanate, pe lângă simptomele de edem, care pot apărea foarte rar.

- umflare bruscă a feței, gâtului, limbii și buzelor și dificultăți de respirație, care pot apărea cu o frecvență necunoscută.

 

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): pierderea poftei de mâncare, insomnie, tulburări de somn, dureri de cap, ameţeală, somnolenţă, scǎdere a tensiunii arteriale, dureri abdominale, diaree, gură uscată, dispepsie, greaţă, slăbiciune musculară, durermusculară, dureri la nivelul extremităţilor, slăbiciune, indispozie, oboseală.

 

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1.000 persoane): reacţii alergice (hipersensibilitate)*reacţie de hipersensibilitate severǎ (reacţie anafilacticǎ), scădere a activităţiidepresietulburări de atenţie, tremor, epilepsie, pierderea sensibilitățiisenzaţie anormalǎ la nivelul pielii, (senzație de furnicături, amorțeli și înțepături) letargie, vederînceţoşatǎ, ameţeală, ţiuituri în urechi, durere îpiept sub formǎ de ghearǎ (angina pectorală), bǎtǎi rapide ale inimii, bǎtǎi rapide şi neregulate ale inimii, scădere a tensiunii arteriale, înroşire a feţei, dificultate îrespiraţie, respiraţii rapide, sângerare nazală, durere epigastrică, constipaţie, flatulenţă, vărsături, afecţiuneuşoară la nivelul ficatuluidermatită alergică, transpiraţii abundentemâncǎrimi, urticarie, erupţitretoare pe piele, incapacitate de a controla eliminarea urinei şi eliminare involuntară de urină, prezenţǎ a unui exces de proteineîn urinǎ, disconfort la nivelul membrelor, senzaţie de ebrietate, senzaţie de cald, sete, iritabilitate, modificǎri ale rezultatelor testelor de laborator (creştere a nivelului bilirubineialterare a enzimelor hepatice, număr szut detrombocite, creştere a numărului dleucocite din sânge).

 

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10.000 persoane): anemie, mǎrire anormalǎ ganglionilor limfatici, șoc alergic, senzaţie excesivǎ de sete, confuzie, bǎtǎlente ale inimii, scǎdere a densitǎţii osoase, disconfort la nivelul pieptuluimodificarea rezultatului unui test de laborator (creatinină din sânge crescută).

* După punerea pe piață au fost de asemenea, raportate următoarele reacții (cu frecvență necunoscută): angioedem (umflare bruscă a mâinilor, picioarelor, gleznelor, feței, buzelor, limbii sau gâtului.Sunt posibile, de asemenea dificultate de înghițire sau de respirație).

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră. Acestea includ orice reacții adverse posibile nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii      sunt   publicate    pe   web-site-ul    Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale www.amdm.gov.md sau email:[email protected] 

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament. 

 

5. Cum se păstrează Mydocalm Long

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°С.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscri pe cutie du EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţiAceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 Ce conţine Mydocalm Long

-               Substanța activă este clorhidrat de tolperison 450 mg în fiecare comprimat cu eliberare prelungită

-               Celelalte componente sunt:

Nucleu: hipromeloză K-100; etilceluloză N7; carbomer 71 G; talc; dioxid de siliciu coloidal anhidru; stearat de magneziu.

Film: dioxid de siliciu coloidal anhidru; dioxid de titan E171; macrogol 6000; lactoză monohidrat; hipromeloza 606.

 

Cum arată Mydocalm Long şi conţinutul ambalajului

Comprimat oval, biconvex, alb, cu suprafață netedă sau ușor aspră și cu „M43” gravat pe o față și cu miros ușor caracteristi

Blistere din folie din PVC/PE/PVDC/Al a câte 10 comprimate. Cutie pliabilă cu 1 sau 3 blistere și un prospect pentru pacient.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deținătorul certificatului de înregistrare și fabricantul

Deținătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út 19-21

1103 Budapest,

Ungaria

 

Fabricantul

“GEDEON RICHTER-RUS” SA

Rusia, 140342, regiunea Moscovei, 

raionul Yegorievsk, satul Shuvoe, 

str. Lesnaya, 40

  

Acest prospect a fost revizuit în Octombrie 2023

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) http://nomenclator.amdm.gov.md/


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 56610
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 647
Код товара: 46665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63761
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 626
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 60989
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61113
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 62320
Цена товара в пунктах: 1092
Код товара: 39815
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.