Cefuroxim pulb./sol. inj. 750 mg N10

Cod produs: 46549
Divizarea: 10
Doza concentratia: 750
Forma: pulb./sol. inj.
Producator: Zhuhai est COLTD
Tara: China
eliberat doar cu rețetă!

CEFUROXIM 750 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

CEFUROXIM 1,5 g pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Cefuroximă

1. CE ESTE CEFUROXIM ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Cefuroxim este un antibiotic, care aparţine unui grup de antibiotice denumite cefalosporine. Aceste antibiotice sunt înrudite cu penicilina. Cefuroxim omoară bacteriile şi poate fi utilizat in diferite infecţii. Similar altor antibiotice, cefuroxima este eficace doar împotriva anumitor bacterii. De aceea, este utilă numai pentru tratarea anumitor infecţii, produse de microorganisme sensibile la acest antibiotic.

- infecţii ale căilor respiratorii inferioare, ale nasului, gâtului şi urechilor;

- infecţii ale căilor urinare;

- infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi;

- septicemie (infecţie severă a sângelui);

- meningită (infecţie a creierului);

- gonoree necomplicată şi complicată (infecţie cu transmitere sexuală);

- infecţii ale oaselor şi articulaţiilor.

Cefuroxim este utilizat, de asemenea, pentru a preveni infecţiile care pot apărea după intervenţii chirurgicale.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CEFUROXIM

Nu utilizaţi Cefuroxim dacă:

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la cefuroximă sau la oricare alt antibiotic din grupa cefalosporinelor;

• dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică severă la oricare alt antibiotic din grupa penicilinelor sau beta-lactaminelor, deoarece s-ar putea să fiţi alergic şi la acest medicament.

Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Cefuroxim.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cefuroxim

• Informaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist înainte de a vi se administra acest medicament, dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică la oricare antibiotic;

• dacă vi s-a spus vreodată că rinichii şi/sau ficatul dumneavoastră nu funcţionează bine;

• dacă aţi avut inflamaţii ale intestinului, numite colite sau oricare alte boli intestinale severe. Foarte rar, in timpul tratamentului poate apare diaree severă şi persistentă. Este important să informaţi imediat medicul asupra acestui fapt. Se va decide întreruperea tratamentului şi eventual, dacă simptomatologia persistă, medicul poate lua decizia să vă facă teste suplimentare;

• dacă sunteţi gravidă sau aţi putea fi gravidă.

Cefuroxim poate modifica rezultatele anumitor teste sanguine (cum este testul Coombs). Dacă trebuie să efectuaţi aceste teste sanguine este important să-i spuneţi înainte medicului dumneavoastră că utilizaţi Cefuroxim.

Dacă nu sunteţi sigur dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Cefuroxim.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau medicamente pe bază de plante. În special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi:

-alte antibiotice pentru tratamentul infecţiilor, cum sunt aminoglicozidele-folosirea concomitentă a celor două clase de medicamente poate creşte riscul toxicităţii renale. Dacă asocierea este obligatorie, funcţia dumneavoastră renală va fi monitorizată periodic. Iar administrarea se va face în locuri diferite şi prin dispozitive de administrare diferite;

-diuretice-medicamente pentru eliminarea apei din organism.

-medicamente utilizate în cancer - carmustină şi streptozocină.

Acest medicament poate, de asemenea, să modifice rezultatul testelor de dozare a glucozei în urină prin metode neenzimatice. Dacă aveţi diabet zaharat şi vă efectuaţi periodic aceste teste, informaţi-l pe medicul dumneavoastră. În acest caz, in timpul tratamentului cu Cefuroxim, trebuie să utilizaţi alte teste pentru monitorizarea diabetului zaharat.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, aţi putea fi gravidă sau planificaţi să rămâneţi gravidă, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a vi se administra

Cefuroxim, deoarece numai acesta poate decide dacă medicamentul vă poate fi administrat.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI CEFUROXIM

Nu vă administraţi singur acest medicament. Acest medicament trebuie să vă fie administrat de către o persoană calificată.

Dozele uzuale sunt: Adulţilor şi copiilor peste 12 ani cefuroxima se indică în doză de 750 mg-1,5 g la fiecare 8 ore, de regulă, 5-10 zile. În infecţii severe sau infecţii provocate de microorganisme mai puţin sensibile, poate fi necesar 1,5 g fiecare 6 ore. În meningita bacteriană doza nu trebuie să depăşească 3 g fiecare 8 ore. În infecţia gonococică necomplicată se recomandă 1,5 mg intramuscular în doză unică în 2 locuri diferite în combinaţie cu 1 g probenecid oral. Cu scop de profilaxie în intervenţiile chirurgicale septice sau potenţial septice se recomandă 1,5 g intravenos înainte de operaţie (circa 30 min-1,5 ore până la intervenţie). Apoi se administrează intravenos sau intramuscular câte 750 mg fiecare 8 ore. Cu scop de profilaxie, în operaţii pe cutia toracică deschisă, se recomandă administrarea 1,5 g intravenos în timpul inducerii anesteziei şi la fiecare 12 ore, până la doza totală de 6 g.

Copiilor cu vârstă mai mare de 3 luni se indică 50-100 mg/kg corp/zi, divizată în prize egale, fiecare 6-8 ore, pentru tratamentul majorităţii infecţiilor, provocate de microorganisme sensibile la cefuroximă. Doza mai mare de 100 mg/kg/zi (nu se permite doza mai mare decât doza pentru adulţi) poate fi indicată în infecţii severe. În tratamentul infecţiilor osteoarticulare se recomandă 150 mg/kg/zi (nu se permite doza mai mare decât doza pentru adulţi), divizată în prize egale, fiecare 8 ore. În meningite bacteriene la copii se recomandă doze mai mari-de la 200 la 240 mg/kg/zi, în prize egale, fiecare 6-8 ore. Doza zilnică pentru copii nu trebuie să depăşească 6 g.

Persoane cu afecţiuni ale rinichilor

• Dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor, vi se va administra o doză mai mică. Se poate să fie necesar să vi se efectueze teste de sânge, pentru a verifica dacă vi s-a administrat doza de care aveţi nevoie.

Cum vi se va administra Cefuroxim

Cefuroxim vi se va administra sub formă de injecţie intramusculară, injecţie intravenoasă sau în perfuzie intravenoasă.

Dacă vi se administrează mai mult decât trebuie din Cefuroxim

Este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, deoarece Cefuroxim vă este administrat de către personal medical calificat. Dacă vi se pare că vi s-a administrat mai mult Cefuroxim decât trebuie întrebaţi imediat personalul medical, pentru a lua măsurile necesare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Cefuroxim poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Opriţi administrarea de Cefuroxim dacă apare:

Inflamarea intestinului gros

Inflamarea intestinului gros determină diaree apoasă, de obicei cu sânge şi mucus, durere abdominală şi/sau febră.

Anunţaţi medicul cât mai curând posibil dacă observaţi aceste simptome.

Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

- suprainfecţie candidozică (candida-o ciupercă ce poate infecta vaginul, gura şi pliurile cutanate);

- diaree.

- la utilizare îndelungată-descreşterea hemoglobinei şi a hematocritului (gradul de diluţie a sângelui), creşterea temporară a numărului unor celule albe din sânge cu funcţii speciale (eozinofilie tranzitorie), scăderea reversibilă a numărului unor celule albe din sânge responsabile de apărarea contra infecţiilor (neutropenie reversibilă), număr redus de celule albe din sânge (leucopenie).

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi)

- reacţii de hipersensibilitate, manifestată prin erupţii pe piele şi febră medicamentoasă; - greaţă, vărsături, dureri abdominale;

- mâncărime, urticarie (erupţie pruriginoasă supradenivelată);

- durere la locul injectării intramusculare, inflamaţia venei (flebită) la administrarea intravenoasă.

Reacţii adverse mai puţin frecvente care se pot observa în analizele dumneavoastră de sânge:

- creşterea unor substanţe (enzime) produse de ficat, a fosfatazei alcaline, azotului rezidual şi nivelului de creatinină.

Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi)

- afectarea rinichilor (nefrită interstiţială)

- număr redus de celule implicate în coagularea sângelui (trombocitopenie).

Reacţii adverse cu frecvenţa necunoscută (frevenţa nu poate fi estimată reieşind din datele disponibile).

- număr redus de celule albe din sânge (anemie), sângerări, prelungirea timpului de protrombină, dispariţia granulocitelor din sânge (agranulocitoză).

- anafilaxie (reacţie alergică severă).

- erupţii pe piele, care pot forma vezicule şi care arăta ca nişte mici ţinte (pete închise la culoare în centru înconjurate de o zonă mai palidă, cu un inel închis la culoare în jurul marginii-eritem polimorf); - erupţie generalizată cu vezicule şi exfolierea pielii , mai ales în jurul gurii, nasului, ochilor şi organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson), precum şi o formă mai severă cu exfolierea generalizată a pielii (mai mult de 30% din suprafaţa corporală-necroliză epidermică toxică).

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ CEFUROXIM

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi acest medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Cefuroxim

- Substanţa activă este cefuroxima. Fiecare flacon a câte 750 mg conţine cefuroximă (sub formă de cefuroximă sodică)-750 mg.

Fiecare flacon a câte 1,5 g conţine cefuroximă (sub formă de cefuroximă sodică)-1,5 g.

- Acest medicament nu are excipienţi.

Cum arată Cefuroxim şi conţinutul ambalajului

Cefuroxim se prezintă sub formă de pulbere de culoare albă cu nuanţă gălbuie.

Conţinutul ambalajului

Cutie cu 10 flacoane din sticlă incoloră cu pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi producătorul

Zhuhai United Laboratories (Zhongshan) Co. , Ltd. ,


No. 12, Jialian Road, Tanzou Town, Zhongshan, Guand

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
Top sezon
Preț produs în pct: 17
Cod produs: 58331
Oferte Speciale
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 202
Cod produs: 64353
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
Promoție
Preț produs în pct: 604
Cod produs: 52542
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.