Gripocitron Kids Orange pulb./sol. orala N1x10

Код товара: 42724
Доза: 1
Количество доз: 10
Производитель: Zdorovie SRL, Companie farmaceutica
Страна: Украина
Форма: пор. д/п орал. сусп.

GRIPOCITRON KIDS ORANGE 160 mg/50 mg/1 mg

pulbere pentru soluţie orală
Paracetamol/Acid ascorbic/Clorfenamină
1. Ce este Gripocitron Kids Orange şi pentru ce se utilizează

Gripocitron Kids Orange este un medicament combinat, care conţine câteva substanţe active, destinate să combată simptomele infecţiilor respiratorii acute şi gripei: paracetamol, acid ascorbic și maleat de clorfenamină. Paracetamolul ameliorează durerea şi reduce febra (temperatura ridicată a corpului), acidul ascorbic (vitamina C) creşte rezistenţa organismului la infecţii, iar maleatul de clorfenamină manifestă acţiune antialergică, înlătură eliminările nazale abundente, lăcrimarea, mâncărimea ochilor şi nasului.
Gripocitron Kids Orange se administrează la copii cu vârsta de la 2 până la 12 ani în gripă, infecţii respiratorii virale acute şi răceală pentru a reduce febra (temperatură ridicată a corpului), înlătura durerea de cap, durerile articulare şi musculare, eliminările nazale, strănutul, lăcrimarea şi alte simptome ale inflamaţiei căilor respiratorii superioare şi sinusurilor paranazale.
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Gripocitron Kids Orange

Nu utilizați Gripocitron Kids Orange, dacă:

- sunteți alergic la substanțele active, alte remedii antihistaminice (utilizate în caz de alergii) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctual 6);
- aveți tulburări severe ale funcţiei hepatice şi renale;
- aveți deficit înnăscut al enzimei glucozo-6-fosfat dehidrogenază (ceea ce poate duce la distrugerea globulelor roşii); aveți probleme serioase cu inima (tulburări severe de conductibilitate cardiacă, insuficienţă cardiacă decompensată);
- aveţi funcţia crescută a glandei tiroide (hipertiroidism);
- aveți probleme cu vezica urinară (obstrucţia colului vezicii urinare);
- aveţi probleme cu stomacul sau duodenul (stenoză piloro-duodenală);
- aveți intoleranţă la unele zaharuri (fructoză, lactoză);
- aveţi probleme cu venele (inflamarea pereţilor venelor, formarea cheagurilor de sânge);
- aveți o boală înnăscută, manifestată printr-un nivel înalt de bilirubină în sânge;
- aveţi tensiune intraoculară crescută (glaucom cu unghi închis);
- suferiți de alcoolism;
- aveți tulburări în formarea celulelor de sânge (hematopoieză);
- aveți boli de sânge;
- aveți în sânge un număr redus de globule albe (leucopenie) sau globule roșii (anemie);
- aveți ulcer gastric şi duodenal în faza de acutizare;
- la copii cu vârsta sub 2 ani.
Medicamentul nu se va administra concomitent cu inhibitorii de monoaminoxidază (MAO) şi timp de 2 săptămâni după sistarea administrării inhibitorilor MAO.
Atenționări și precauții

Înainte să luați Gripocitron Kids Orange, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu depășiți doza și durata recomandată a curei de tratament. Nu administrați concomitent cu alte medicamente, destinate pentru tratamentului simptomatic al răcelii și gripei şi cu medicamentele, care conţin paracetamol, de asemenea cu remedii calmante și somnifere, alcool.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua acest medicament dacă:
- aveți tensiune arterială crescută;
- aveți epilepsie;
- aveți tulburări de urinare;
- ați avut în trecut afecțiuni renale;
- aveți probleme cu rinichii sau ficatul;
- aveți probleme cu stomacul sau intestinele;
- aveți diabet zaharat (nivel crescut de zahăr în sânge);
- luați medicamente, care previn formarea cheagurilor de sânge (de ex. , warfarină).
Medicamentul poate afecta rezultatele testelor de laborator la determinarea în sânge a glucozei, acidului uric, bilirubinei, activi tății transaminazelor, lactatdehidrogenazei.
La administrarea îndelungată a medicamentului medicul vă va indica efectuarea unor teste de sânge pentru a monitoriza funcţia ficatului și rinichilor, un număr mare de medicamente utilizate concomitent, alcoolism, boli hepatice alcoolice, sepsis sau diabet poate crește riscul de hepatotoxicitate la doze terapeutice de paracetamol. Nu dizolvaţi conţinutul plicului cu apă minerală alcalină, deoarece se va reduce eficacitatea medicamentului.
Dacă la administrarea medicamentului simptomele (febră, semne de suprainfecție) nu dispar timp de 3 zile, e necesar să vă adresați la medic.
Foarte rar raportate cazuri de reacții cutanate severe. Dacă pielea devine roșie, erupții cutanate, vezicule sau peeling, opriți utilizarea paracetamolului și solicitați imediat ajutor medical. Acest medicament conține 1,2578 mmol (sau 28,9279 mg) de sodiu per doză (1 ambalaj). Trebuie să fiți atenți atunci când utilizați pacienții care utilizează o dietă controlată de sodiu.
Paracetamolul poate afecta rezultatele testelor de laborator ale glucozei din sânge și a acidului uric.
Preparatul conţine sorbitol (E420). Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Preparatul conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. Preparatul conţine tartrazină (E102). Poate provoca reacţii alergice.
Copii

Acest medicament se administrează copiilor cu vârsta de la 2 ani până la 12 ani.
Gripocitron Kids Orange împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală.
Spuneţi medicului, dacă utilizaţi în special:
- remedii anticonvulsivante, inclusiv fenitoina, barbituricele, carbamazepina (medicamente utilizate în epilepsie);
- alcool etilic sau medicamente cu conţinut de alcool;
- barbiturice, de exemplu fenobarbital şi alte somnifere (utilizate în tulburări de somn);
- penicilină, tetraciclină, chinolone și alte antibiotice (utilizate în tratamentul infecţiilor);
- diuretice (medicamente, care intensifică eliminarea lichidului din organism);
- izoniazidă, rifampicină (utilizată în tratamentul tuberculozei);
- heparină, warfarină şi alte anticoagulante (medicamente, care previn formarea cheagurilor de sânge);
- metoclopramida şi domperidonul (utilizate în afecţiunile tractului digestiv, însoţite de aşa simptome ca greţuri şi vărsături);
- colestiramină (medicament utilizat pentru reducerea nivelului de colesterol);
- contraceptive orale (utilizate pentru a previne sarcina);
- fier (utiliat în tratamentul anemie);
- acid acetilsalicilic şi alţi salicilaţi (utilizat în boli inflamatorii);
- deferoxamină (antidot specific utilizat în intoxicaţiile acute cu fer);
- antacide cu conținut de aluminiu (utilizate în caz de probleme cu stomacul);
- medicamente utilizate în depresie şi alte tulburări psihice;
- disulfiram (utilizat în tratamentul alcoolismului);
- clorură de calciu (utilizată în alergii);
- corticosteroizii (hormoni steroizi, utilizaţi în boli inflamatoare);
- remedii calmante şi care înlătură neliniştea;
- remedii care înlătură durerea;
- remedii care înlătură spasmele;
- remedii utilizate în boala Parkinson;
- alcool.
Gripocitron Kids Orange împreună cu alimente şi băuturi

Nu consumați alcool etilic (de exemplu vin, bere, tărie) în timp ce utilizați Gripocitron Kids Orange Efectul alcoolului etilic nu va fi accentuat de administrarea paracetamol, dar alcoolul etilic poate crește efectele toxice ale paracetamolului asupra ficatului dumneavoastră.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina

Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să nu mai utilizaţi Gripocitron Kids Orange înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Gripocitron Kids Orange Administrarea medicamentului în perioada sarcinii este contraindicată.
Alăptarea

Administrarea medicamentului în perioada alăptării este contraindicată. La necesitatea administrării medicamentului în perioada de lactaţie se sistează alăptarea la sân.
Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor

Medicamentul poate provoca sedare, de aceea pe parcursul tratamentului pacienţii trebuie să evite activi tăţile potenţial periculoase, care necesită atenţie sporită şi reacţii psihomotorii rapide, nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje pe parcursul a 4 ore de la administrare.
Informaţii importante privind unele componente ale Gripocitron Kids Orange Medicamentul conţine sorbitol (E420) şi lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Medicamentul conţine tartrazină (E102). Poate provoca reacţii alergice.
3. Cum să utilizaţi Gripocitron Kids Orange

Utilizaţi întotdeauna Gripocitron Kids Orange exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Gripocitron Kids Orange se administrează pe cale orală, indiferent de luarea mesei, dizolvând în prealabil conţinutul plicului într-un pahar de apă caldă (nu fierbinte). Cantitatea recomandată de apă pentru dizolvarea pulberii, de regulă, este un volum, pe care copilul poată să-l ia la o priză (100-200 ml). Doza la o priză pentru copiii cu vârsta de 2-5 ani constituie conţinutul unui plic, pentru copii cu vârsta de 6-12 ani-conţinutul a 2 plicuri. La necesitate medicamentul se administrează la fiecare 4-6 ore, dar nu mai mult de 4 plicuri timp de 24 ore. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 5 zile. Folosirea ulterioară a medicamentului este posibilă numai după consultaţia medicului.
Dacă aţi utilizat mai mult Gripocitron Kids Orange decât trebuie

Dacă dumneavoastră aţi utilizat din greşeală mai mult Gripocitron Kids Orange decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secția de urgenţe a celui mai apropiat spital.
Dacă aţi uitat să utilizaţi Gripocitron Kids Orange

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Gripocitron Kids Orange

Luaţi Gripocitron Kids Orange întreaga elasticitate de tratament stabilită de medicul dumneavoastră, chiar şi atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Gripocitron Kids Orange poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Medicamentul de regulă este bine tolerat.
Dacă apar aceste reacţii adverse grave, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital:
-umflare dureroasă a buzelor, limbii, feţei sau gatului şi dificultate bruscă în respiraţie, când vorbiţi sau la înghiţire (edem angioneurotic), inclusiv şoc anafilactic (o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi umflare/tumefiere bruscă);
-pete roşii sau violete pe piele la nivelul palmelor şi tălpilor picioarelor, zone asemănătoare urticariei, zone sensibile la nivelul gurii, ochilor şi organelor genitale (eritem multiform);
-apariţia bulelor pe mucoasa gurii, gâtului, ochilor, organelor genitale şi alte zone ale pielii şi mucoaselor (sindromul Stevens-Johnson);
-o reacţie în care porţiuni mari din straturile exterioare ale pielii se desprind de straturile profunde. Pielea afectată pare opărită cu apă clocotită (necroliză epidermică toxică sau sindromul Lyell).
În cazuri rare (care afectează până la 1 din 1000 pacienţi) pot să se înregistreze următoarele reacţii adverse după administrarea îndelungată în cantităţi, care depăşesc dozele zilnice recomandate:
- anemie (scăderea numărului de celule roşii în sânge), sulfhemoglobinemie şi methemoglobinemie (creşterea cantităţii de sulf- şi methemoglobină în sânge), anemie hemolitică (distrugerea sporită a celulelor roşii în sânge), vânătăi sau sângerări, scăderea sau creșterea numărului de plachete în sânge, scăderea numărului de granulocite în sânge, creşterea nivelului de protrombină, creşterea sau scăderea numărului de globule albe în sânge;
- reacţii de hipersensibilitate (alergice);
- scăderea nivelului de zahăr în sânge până la comă hipoglicemică, creşterea nivelului de zahăr în sânge, prezenţa zahărului în urină şi tulburarea sintezei glicogenului până la dezvoltarea diabetului zaharat;
- tulburarea metabolismului zincului, cuprului;
- creșterea nivelului de potasiu în sânge;
- excitaţie psihomotorie, senzație de frică, în cazuri unice-modificări de comportament;
- dureri de cap, ameţeli, tulburări de orientare, nelinişte, tulburări de somn, somnolenţă, insomnie, confuzie mintală; în cazuri unice-comă, convulsii, dereglarea activi tăţii motorii;
- tulburări de vedere şi acomodare (adaptarea ochiului la privirea obiectelor la diferite distanțe), uscăciunea ochilor, dilatarea pupilelor;
- accelerarea sau rărirea frecvenţei bătăilor cordului; dificultăţi de respiraţie, dureri de inimă, tulburări de ritm cardiac, distrofia muşchiului inimii (efect dependent de doză la utilizare îndelungată);
- creşterea tensiunii arteriale.
- bronhospasm (îngustarea bruscă a lumenului bronhiilor) la pacienţii cu hipersensibilitate la acid acetilsalicilic şi alte antiinflamatoare nesteroidiene;
- greaţă, vărsături, uscăciunea gurii, disconfort şi dureri de stomac, salivaţie excesivă, scăderea poftei de mâncare, senzaţie de arsură stomacală, diaree;
- tulburarea funcţiei hepatice, creşterea activi tăţii enzimelor hepatice, de regulă, fără îngălbenirea pielii , distrugerea celulelor ficatului (hepatonecroză-efect dependent de doză);
- mâncărime, erupţii cutanate şi pe mucoase, urticarie;
- dureri renale, inflamaţia ţesutului renal, retenţie urinară şi dificultăţi la urinare, urină tulbure; la administrarea îndelungată în doze mari-nisip în urină, formarea pietrelor în rinichi şi căile urinare;
- senzație de căldură.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Gripocitron Kids Orange

A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor!
Nu utilizaţi Gripocitron Kids Orange după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediulu.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Gripocitron Kids Orange

Substanțele active sunt paracetamolul, acidul ascorbic şi maleatul de clorfenamină. Fiecare plic (4 g) conține paracetamol 160 mg, acid ascorbic 50 mg, maleat de clorfenamină 1 mg.
Celelalte componente sunt: sorbitol (E420), acid citric anhidru, zaharină sodică, lactoză monohidrat, aromă de portocală ce conţine maltodextrin guma arabica, acid ascorbic,alfa-tocoferol, dioxid de sulf (E220)), acid succinic, citrat de sodiu, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, sunset yellow FCF (E110).
Cum arată Gripocitron Kids Orange şi conţinutul ambalajului

Gripocitron Kids Orange prezintă un amestec de granule de culoare galbenă și albă cu aromă de fructe. Gripocitron Kids Orange este disponibil în cutii cu 5 sau 10 plicuri a câte 4 g pulbere pentru soluţie orală.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. ,
61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.
Ucraina.
Fabricantul

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.
61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Код товара: 12021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 62593
Акции
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61912
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.