Glucoza 400 mg/ml sol. inj. 400 mg/ml 20 ml N5

Код товара: 57776
Доза: 400
Количество доз: 5
Производитель: NCPC International Corp. (prod.: Hebei Tiancheng Pharmaceutical Co., Ltd, China)
Страна: Китай
Форма: р-р д/ин.

Glucoză 400 mg/ml soluție injectabilă

Glucosum

1. Ce este Glucoză 400mg/ml soluţie injectabilă şi pentru ce se utilizează

Glucoza 400 mg/ml, este o soluţie ce se administrează intravenos, indicată pentru mărirea aportului energetic şi pentru tratamentul hipoglicemiei.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Glucoză 400mg/ml soluţie injectabilă

Nu utilizaţi Glucoză 400 mg/ml:

- dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6), de asemenea, dacă sunteți alergic la porumb sau la produsele din porumb;

- dacă aveţi hiperglicemie care nu răspunde la doze de insulină de până la 6 U/oră;

- dacă aveţi diabet zaharat decompensat, comă diabetică;

- dacă aveţi diabet insipid netratat;

- dacă sunteți într-o stare gravă numită comă hiperosmolară;

- dacă sunteți în stare de oc;

- dacă aveţi anurie în absenţa terapiei renale de substituţie;

- dacă aveți dezechilibre ale metabolismului dezechilibre acido-bazice);

- dacă aveţi hemoragie intracranială sau intraspinală;

- dacă aveţi delirum tremens şi dacă este instalată deja deshidratarea;

- dacă aveţi acidoză;

- dacă aveţi o cantitate mică de potasiu în sânge, în absenţa terapiei de substituţie;

- dacă aveți accident vascular cerebral ischemic;

- dacă aveţi hiperhidratare şi deshidratare hipotonă;

Atenţionări şi precauţii

Administrarea intravenoasă trebuie să se efectueze foarte lent.

Se recomandă monitorizarea stării clinice şi biologice: glicozuria, acetonuria, kaliemia, fosfatemia si glicemia (monitorizarea concentraţiei plasmatice a glucozei şi electroliţilor).

Nu se recomandă administrarea soluţiei de glucoză în perioada acută a traumei cranio-cerebrale grave, în dereglarea acută a circulaţiei cerebrale, deoarece preparatul poate agrava evoluţia maladiei cu excepţia corecţiei hipoglicemiei).

Administrarea soluţiei de glucoză în hipokaliemie e necesar de asociat cu corecţia deficitului de potasiu riscul creşterii hipokaliemiei).

Pentru o asimilare mai bună a glucozei în stările normoglicemice administrarea preparatului se recomandă de asociat cu indicarea (subcutanat) a insulinei.

Soluțiile care conțin glucoză trebuie utilizate cu prudență, dacă este cazul, la pacienții cu alergie cunoscută la porumb sau la produsele din porumb.

Soluţia nu trebuie administrată subcutanat şi intramuscular.

Sânge: Soluția de glucoză soluție apoasă, soluție de glucoză fără electroliți) nu trebuie administrată prin acela i echipament ca sângele integral, deoarece pot apărea hemoliză i pseudoaglutinare.

Incompatibilităţi

&Înainte de administrarea intravenoasă a unui medicament concomitent cu soluţia de glucoză trebuie verificată o eventuală schimbare de culoare şi/sau o eventuală formare de precipitate, de complexe insolubile sau de cristale.

Deoarece glucoza este un oxidant destul de puternic, nu se va administra în aceiaşi seringă cu hexametilentetramina. Nu se recomandă amestecarea soluţiei de glucoză intr-o seringă cu soluţiile alcaline: anestezice generale şi hipnotice scade activi tatea lor), soluţii alcaloide; inactivează streptomicina, micşorează eficacitatea nistatinei.

Glucoză 400 mg/ml împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

&Înainte de a asocia un medicament cu soluţia de glucoză trebuie verificată compatibilitatea medicamentului cu glucoza şi cu pH-ul (3,5 - 6,5).

Diureticele tiazidice şi furosemidul scad toleranţa la glucoză la administrarea concomitentă.

Insulina contribuie la pătrunderea glucozei în ţesuturile periferice, stimulează sintetiza glicogenului, sinteza proteinelor şi acizilor graşi.

Soluţia de glucoză micşorează acţiunea hepatotoxică a pirazinamidei asupra ficatului. Administrarea unul volum mare de soluţie de glucoză produce hipokaliemie, aceasta creşte toxicitatea preparatelor digitalice.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Până în prezent nu sunt disponibile date privind studii clinice controlate efectuate la om. Studiile la animale nu indică efecte nocive directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrionale/fetale, naşterii sau dezvoltării postnatale.

&În timpul sarcinii şi alăptării, trebuie exercitată prudenţă când se administrează soluţia injectabilă de glucoză 400 mg/ml şi se recomandă monitorizarea adecvată a valorilor glicemiei.

Nu există date adecvate privind efectul glucozei asupra fertilității.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Glucoza 400 mg/ml nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să vi se administreze Glucoză 400 mg/ml soluţie injectabilă

Cantitatea de Glucoză 400 mg/ml soluţie injectabilă vi se va determina de către medicul dumneavoastră, în funcție de starea dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze:

Doza este dependentă de vârsta, greutatea i starea clinică a pacientului.

Rata de utilizare a glucozei variază considerabil de la pacient la pacient.

&În general, rata maximă a fost estimată la 500-800 mg/kg corp/oră şi 500 ml/24 ore.

Mod de administrare:

Soluțiile hipertonice de glucoză trebuie administrate printr-o venă centrală.

!!! Nu trebuie să fie administrată subcutanat sau intramuscular.

Se administrează în injecţii intravenoase lente, în doze care depind de necesitățile individuale ale pacientului stare clinică, greutate, alimentație, asocieri terapeutice) si de glicemie.

Doza recomandată pentru adulți, vârstnici i copii peste 6 ani:

25-62,5 ml (10-25 g glucoză) repetată după cum este necesar în funcție de răspunsul pacientului, prin injecție intravenoasă lentă, de ex. 3ml/minut. După administrarea a 25 g de glucoză, se recomandă întreruperea injecției i evaluarea efectului. Doza exactă necesară pentru ameliorarea hipoglicemiei va varia.

La copii i adolescenți rata de perfuzare i volumul depind de vârsta, greutatea, condițiile clinice i metabolice ale pacientului, terapie concomitentă i trebuie determinate de un medic consultant cu experiență în terapia intravenoasă pediatrică.

Când se selectează tipul de soluție perfuzabilă i volumul/rata de perfuzare pentru un pacient geriatric, se consideră că pacienții geriatrici sunt în general mai predispu i la boli cardiace, renale, hepatice i alte boli sau terapie asociată cu medicamentele.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Administrarea intravenoasă de soluţie de glucoză poate produce:

- Reacție anafilactică

- Hipersensibilitate

- Hiperglicemie

- Hiponatremie, hipokaliemie, hipofosfatemie, hipomagneziemie, dezechilibru fluidelor i/sau electrolitic

- Eczemă

- Frisoane

- Febră

- Infecții la locul injectării

- Tromboflebită

- Reacțiile la locul de perfuzare, inclusiv,

- flebită la nivelul locului de perfuzare

- eritem al locului de perfuzare

Toate reacțiile sunt cu frecvență necunoscută.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acestea permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare disponibil pe site-ul oficial al Agenţiei Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale la următoarea adresă web: www. amed. md sau e-mail: farmacovigilenta@amed. md.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Glucoză 400 mg/ml soluţie injectabilă

A nu se lăsa la vederea i îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Glucoză 400 mg/ml soluţie injectabilă

- Substanţa activă este glucoza. 1 ml soluţie injectabilă conţine glucoză anhidră 400 mg.

- Celelalte componente sunt: apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Glucoză 400 mg/ml soluţie injectabilă şi conţinutul ambalajului

Soluţie injectabilă.

Soluţie limpede, incoloră.

Cutie cu 5 fiole de sticlă incoloră prevăzute cu punct de rupere, a câte 10 ml sau 20ml soluţie injectabilă, în blister de masă plastică.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

NCPC International Corp.

Nr. 217-1, East Heping Road, Shijiazhuang, Hebei, China 050011

Fabricantul

China

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 42412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 11
Код товара: 46434
Топ сезона
Код товара: 42910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1004
Код товара: 53573
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63465
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 64360
Акция
Цена товара в пунктах: 615
Код товара: 63215
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.