Amlodipina 5 mg comp. N10x3 (Zentiva)

Код товара: 43268
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: Zentiva k.s.
Страна: Чехия
Форма: табл

Amlodipina 5 mg comp. N10x3 (Zentiva)

Amlodipină

1. Ce este Amlodipină Zentiva şi pentru ce se utilizează

Amlodipină Zentiva conţine substanţa activă amlodipină, care face parte din grupul medicamentelor cunoscute sub denumirea de antagonişti de calciu. Amlodipină Zentiva este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) sau a unui anumit tip de durere în piept, denumită angină pectorală, o formă rară a acesteia fiind angina pectorală Prinzmetal sau angina pectorală vasospastică. La pacienţii cu tensiune arterială mare, acest medicament funcţionează prin relaxarea vaselor sanguine, facilitând astfel circulaţia sângelui. La pacienţii cu angină pectorală, Amlodipină Zentiva acţionează prin ameliorarea alimentării cu sânge a muşchiului inimii, care primeşte astfel mai mult oxigen, ceea ce previne apariţia durerii în piept. Acest medicament nu ameliorează imediat durerea în piept determinată de angina pectorală.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Amlodipină Zentiva

Nu luaţi Amlodipină Zentiva dacă:

- sunteţi alergic la amlodipină, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6), sau la oricare alt antagonist de calciu. Manifestările alergiei pot fi prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie.

- aveţi tensiunea arterială foarte mică (hipotensiune arterială)

- aveţi o îngustare a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau aveţi şoc cardiogen (o afecţiune în care inima nu este capabilă să furnizeze corpului o cantitate suficientă de sânge)

- aveţi insuficienţă cardiacă instalată după un infarct de miocard.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Amlodipină Zentiva, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi sau aţi avut vreuna din următoarele afecţiuni:

- Infarct miocardic recent

- Insuficienţă cardiacă

- Creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă)

- Boală a ficatului

- Sunteţi vârstnic şi doza dumneavoastră trebuie crescută

Copii şi adolescenţi

Amlodipină Zentiva nu a fost studiat la copii cu vârsta mai mică de 6 ani. Amlodipină Zentiva trebuie utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale doar la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani (vezi punctul 3). Pentru mai multe informaţii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Amlodipină Zentiva împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Amlodipină Zentiva poate afecta sau poate fi afectat de alte medicamente cum sunt:

- ketoconazol, itraconazol (medicamente utilizate în tratamentul infecţiilor determinate de ciuperci)

- ritonavir, indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV)

- rifampicină, eritromicină, claritromicină (antibiotice)

- Hypericum perforatum (sunătoare)

- verapamil, diltiazem (medicamente pentru inimă)

- dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anomaliilor severe de reglare a temperaturii corpului)

- tacrolimus (medicament utilizat pentru a modifica modul în care funcţionează sistemul dumneavoastră imunitar)

- simvastatină (medicament utilizat pentru tratamentul de scădere a valorilor crescute de colesterol din sânge)

- ciclosporină (un imunosupresor).

Amlodipină Zentiva poate scădea tensiunea arterială într-o măsură mai mare, dacă luaţi deja alte medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Utilizarea Amlodipină Zentiva cu alimente şi băuturi

Persoanele care utilizează Amlodipină Zentiva nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot duce la creşterea concentraţiei substanţei active (amlodipină) în sânge, care poate determina o mărire imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al Amlodipină Zentiva.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Siguranţa administrării amlodipinei în sarcină la om nu a fost stabilită.

Alăptarea

Nu se cunoaşte dacă amlodipina se secretă în lapte la om.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Amlodipină Zentiva poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care comprimatele vă provoacă greaţă, ameţeli, oboseală sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

3. Cum să luaţi Amlodipină Zentiva

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza iniţială recomandată este 5 mg Amlodipină Zentiva o dată pe zi (un comprimat Amlodipină Zentiva 5 mg). Doza poate fi crescută la 10 mg Amlodipină Zentiva o dată pe zi. Acest medicament poate fi luat înainte sau după alimente şi băuturi. Ar trebui să luaţi acest medicament în acelaşi moment al zilei, cu o cantitate suficientă de apă. Nu luaţi Amlodipină Zentiva cu suc de grepfrut.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Pentru copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani), doza recomandată pentru iniţierea tratamentului este de 2,5 mg pe zi. Doza maximă recomandată este de 5 mg pe zi. Doza de 2,5 mg poate fi obţinută utilizând comprimatele Amlodipină Zentiva 5 mg, deoarece aceste comprimate pot fi divizate în doze egale.

Dacă luaţi mai mult Amlodipină Zentiva decât trebuie

În cazul în care aţi luat prea multe comprimate, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar poate scădea periculos de mult. Vă puteţi simţi ameţit, buimăcit, cu stare de leşin sau slăbit. Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul. Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştinţa. Dacă luaţi prea multe comprimate de Amlodipină Zentiva, solicitaţi imediat asistenţă medicală.

Dacă uitaţi să luaţi Amlodipină Zentiva

Nu vă faceţi griji. Dacă aţi uitat să luaţi un comprimat, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Amlodipină Zentiva

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiunea dumneavoastră poate reveni, dacă întrerupeţi acest medicament mai devreme decât aţi fost sfătuit. Este important să luaţi comprimatele în mod constant. Mergeţi la medicul dumneavoastră înainte de terminarea comprimatelor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Mergeţi la medicul dumneavoastră imediat dacă după ce aţi luat medicamentul se întâmplă să aveţi vreuna din reacţiile adverse prezentate mai jos.

- Respiraţie şuierătoare, durere în piept, scurtare a respiraţiei sau dificultate la respiraţie, instalate brusc

- Umflare a pleoapelor, feţei sau buzelor

- Umflare a limbii şi gâtului, care determină dificultate la respiraţie

- Reacţii severe la nivelul pielii , incluzând erupţie intensă trecătoare pe piele, urticarie, înroşire a pielii pe întreg corpul, mâncărimi intense, apariţie de băşici, descuamare şi umflare a pielii , inflamare a mucoaselor (sindrom Stevens Johnson) sau alte reacţii alergice

- Infarct miocardic, bătai anormale ale inimii

- Pancreas inflamat, care poate cauza dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de o stare generală de rău accentuată

Au fost raportate următoarele reacţii adverse. Dacă vreuna dintre aceste reacţii adverse vă face probleme sau dacă persistă mai mult de o săptămână, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- Umflături ale gleznelor (edem).

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- Dureri de cap, ameţeli, somnolenţă (în specia, la începutul tratamentului)

- Palpitaţii (conştientizare a bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei

- Dureri la nivelul abdomenului, senzaţie de rău ( greaţă)

- Tulburări ale tranzitului intestinal, diaree, constipaţie, indigestie

- Oboseală, slăbiciune

- Tulburări ale vederii, vedere dublă

- Crampe musculare

Alte reacţii adverse care au fost raportate includ următoarea listă. Dacă oricare dintre aceste reacţii devine gravă, sau dacă observaţi orice alte reacţii adverse nemenţionate în acest prospect, va rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- Tulburări ale dispoziţiei, teamă fără motiv, depresie, insomnie

- Tremurături, tulburări ale gustului, leşin

- Senzaţie de furnicături şi înţepături la nivelul membrelor; scădere a sensibilităţii la durere

- Ţiuituri în urechi

- Tensiune arterială mică

- Strănut/nas care curge, ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită)

- Tuse

- Uscăciune a gurii, vărsături (stare de rău)

- Cădere în exces a părului, transpiraţii excesive, mâncărime la nivelul pielii , pete roşii pe piele, modificări de culoare la nivelul pielii

- Tulburări la urinare, nevoie crescută de urinare în timpul nopţii, creştere a frecvenţei urinărilor

- Incapacitate de a avea erecţie, disconfort sau creştere a sânilor la bărbaţi

- Durere, stare generală de rău

- Dureri ale articulaţiilor sau dureri ale muşchilor,dureri de spate

- Creştere sau scădere ponderală.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- Confuzie

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

- Scădere a numărului de globule albe, scădere a numărului de plachete sanguine, care poate determina apariţia neobişnuită de vânătăi sau sângerare cu uşurinţă

- Creştere a concentraţiei de zahăr în sânge (hiperglicemie)

- Afecţiune a nervilor, ce poate determina slăbiciune, furnicături sau amorţeli

- Umflare a gingiilor

- Inflamarea stomacului (gastrită) care poate include balonare la nivel abdominal

- Funcţie anormală a ficatului, inflamaţie a ficatului (hepatită), colorare în galben a pielii (icter), creştere a valorilor serice ale enzimelor hepatice care apare la unele teste medicale

- Tonus muscular crescut

- Inflamare a vaselor de sânge, adeseori însoţită de erupţie trecătoare pe piele

- Sensibilitate la lumină

- Afecţiuni în cadrul cărora apare o asociere de manifestări cum sunt rigiditate, tremurături şi/sau tulburări ale mişcărilor.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Amlodipină Zentiva

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie/blister după „EXP:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Amlodipină Zentiva

Amlodipină Zentiva 5 mg: Substanţa activă este besilat de amlodipină. 6,935 mg, care corespund la amlodipină 5 mg într-un comprimat Amlodipină Zentiva 10 mg: Substanţa activă este besilat de amlodipină 13,870 mg care corespund la amlodipină 10 mg într-un comprimat.

Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu tip A, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, stearat de magneziu.

Cum arată Amlodipină Zentiva şi conţinutul ambalajului

Amlodipină Zentiva se prezintă sub forma de comprimate ovale, de culoare albă până la aproape albă, prevăzute cu o linie mediană şi marcate cu “A” şi “5” sau “A” şi “10” la stânga şi la dreapta liniei mediane. Comprimatele pot fi divizate în doze egale.

Mărimi de ambalaj: cutii cu 10, 30 sau 90 comprimate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Zentiva, k. s.

U kabelovny 130, Dolní Měcholupy, 102 37, Praga 10

Republica Cehă

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:


Republica Cehă, Letonia, Bulgaria Agen 5

Agen 10

Ungaria Amlodipin-Zentiva 5 mg tabletta

Amlodipin-Zentiva 10 mg tabletta

România Amlodipină Zentiva 5 mg comprimate

Amlodipină Zentiva 10 mg comprimate

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 49524
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 54712
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 63250
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1796
Код товара: 63226
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 62191
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1383
Код товара: 63224
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 63252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 88
Код товара: 62443
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1516
Код товара: 63248
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42969
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1796
Код товара: 63230
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61742
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 99
Код товара: 62164
Цена товара в пунктах: 510
Код товара: 62405
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 510
Код товара: 61907
Цена товара в пунктах: 244
Код товара: 61841
Цена товара в пунктах: 234
Код товара: 61836
Цена товара в пунктах: 327
Код товара: 62317
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 61835
Просмотренные товары
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!