Airtal crema 15 mg/g 60 g N1

Код товара: 53331
Доза: 15
Количество доз: 1
Производитель: Gedeon Richter PLC
Страна: Ungaria
Форма: мазь
Наличие: достаточно
101 08 леев
(-7%)
93 86 леев
Выгода:
9 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

AIRTAL 15 mg/g cremă

aceclofenacum
1. Ce este Airtal şi pentru ce se utilizează

Airtal conţine ca substanţă activă aceclofenac. Aceclofenacul are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică.
Airtal este utilizat în tratamentul local al tuturor tipurilor de dureri şi inflamaţii cu diferite cauze musculo-scheletice, incluzând leziuni traumatice. Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea inflamaţiilor tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, în cazul luxaţiilor, întinderilor sau vânătăilor, precum şi în tratamentul lumbago, gâtului înţepenit (torticolis), durere spate şi al inflamaţiilor ţesuturilor din jurul articulaţiilor (periartrite), de exemplu inflamația tendoanelor, “cotul tenismenului”.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă durerea sau inflamaţia se agravează sau nu se ameliorează după 7 zile.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Airtal

Nu utilizaţi Airtal

- dacă sunteţi alergic la aceclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- dacă aţi prezentat reacţii alergice după ce aţi luat acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Simptomele acestor reacţii alergice pot fi: astm bronşic, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la respiraţie, erupţie trecătoare pe piele sau urticarie (urticarie), umflare a feţei sau limbii, inflamaţie a mucoasei care căptuşeşte interiorul nasului (rinită).
- dacă aţi prezentat hipersensibilitate la diclofenac.
Dacă aţi manifestat vreodată oricare dintre simptomele alergice prezentate mai sus, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului şi nu utilizaţi Airtal cremă

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Airtal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Aveți grijă ca crema să nu nimerească în ochi. Dacă accidental vă intră cremă în ochi, spălați imediat cu multă apă. Dacă senzaţia neplăcută persistă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeți la departamentul de urgenta a celui mai apropiat spital.
- Airtal cremă trebuie utilizat doar pe piele intactă. Nu aplicaţi la nivelul mucoaselor, pe piele iritată (cu eczeme, urticarie), care prezintă leziuni sau plăgi deschise sau dacă zona de aplicare cuprinde orice altă afecţiune a pielii .
- Evitaţi expunerea fără protecţie a zonei tratate la soare, pentru a preveni reacţiile de fotosensibilitate. - Cremă Airtal nu trebuie utilizată în caz de varicelă (vărsatul de vânt), din cauza că pot apărea unele complicatii grave.
- Ca în cazul altor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), la începutul tratamentului pot apare reacţii alergice, inclusiv reacţii anafilactice/anafilactoide. Foarte rar pot apare reacţii severe la nivelul pielii (în majoritatea cazurilor în prima lună de tratament), dintre care unele letale, inclusiv dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică în legătură cu utilizarea AINS. Întrerupeţi tratamentul cu aceclofenac şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat ce apar erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau orice alt semn de hipersensibilitate.
Utilizarea la copii şi adolescenţi

Nu se recomandă utilizarea Airtal cremă la copii.
Airtal împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Deși până în prezent nu există date cu privire la posibilele interacțiuni ale acestui compus cu alții, este necesar să se manifeste prudență atunci când pacientul este sub tratament cu alte medicamente, mai ales în cazul în care conțin litiu sau digoxina, precum și în cazul tratamentului cu anticoagulante (subțierea sângelui) agenți (de exemplu acenocumarol, warfarină), diuretice sau analgezice.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Utilizarea Airtal cremă nu este recomandată în timpul sarcinii şi alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Airtal cremă nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Airtal cremă conţine p-Hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-Hidroxibenzoat de propil (E 216). Pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).
Airtal conţine alcool cetostearilic. Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).
Airtal cremă conține, de asemenea alcool cetostearilic. Acesta poate provoca reacții adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).
3. Cum să utilizaţi Airtal cremă

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum va spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este de 1,5-2 g de cremă, în funcţie de dimensiunea zonei afectate (aproximativ 5-7 cm), aplicată de trei ori pe zi, prin masare uşoară în zona de piele afectată.
Acest medicament este destinat exclusiv uzului extern şi nu trebuie utilizat în bandaje ocluzive. Aveţi grijă să nu vă nimerească cremă în ochi sau în gură.
Utilizarea la copii și adolescenti

Nu sunt date disponibile.
Utilizarea la vârstnici

Nu este necesară modificarea dozelor la vârstnici.
Durata tratamentului

Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altceva, nu utilizaţi Airtal cremă mai mult de 2 săptămâni în cazul leziunilor musculare şi articulare (luxaţii, întinderi, vânătăi) şi în cazul inflamaţiei tendoanelor sau mai mult de 3 săptămâni în cazul inflamaţiilor articulaţiilor.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă durerea sau inflamaţia se agravează sau nu se ameliorează după 7 zile.
Dacă utilizaţi mai mult Airtal decât trebuie

Supradozajul cu aceclofenac este foarte puţin probabil. Dacă aţi utilizat mai mult Airtal decât ar fi trebuit, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Airtal

Dacă uitaţi să utilizaţi Airtal la ora obişnuită, aplicaţi crema imediat ce vă aduceţi aminte. Aplicaţi doza următoare la ora obişnuită. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
În mod excepţional, varicela poate declanşa complicaţii infecţioase grave la nivelul pielii şi ţesuturilor moi. Până în prezent, nu poate fi exclus rolul AINS în agravarea acestor infecţii. Ca urmare, se recomandă evitarea utilizării aceclofenacului în cazul varicelei.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

Pot apărea reacţii de fotosensibilitate. De asemenea, pot apărea înroşire a pielii şi mâncărimi, acestea dispărând la întreruperea tratamentului.
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1. 000 persoane)

Pot apărea iritaţii uşoare până la moderate la nivelul zonei de aplicare a cremei, acestea dispărând la întreruperea tratamentului.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10. 000 persoane)

Pot apărea dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Airtal

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
După deschidere, medicamentul poate fi utilizat până la 30 de zile.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Airtal

- Substanţa activă este aceclofenacul. Un gram de cremă conţine aceclofenac 15 mg.
- Celelalte componente sunt: ceară emulgatoare (alcool cetostearilic, polisorbat), parafină lichidă, p-Hidroxibenzoat de metil (E 218), p-Hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată.
Cum arată Airtal şi conţinutul ambalajului Cremă albă.
Cutie cu un tub din aluminiu (dublu lăcuit pe interior cu lac de tip epoxi fenolic) cu capac din polietilenă prevăzut cu un vârf perforant. Un tub conţine 60 g cremă.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.
Gyömrői út 19-21.
1103 Budapest
Ungaria
Fabricantul

Gedeon Richter Plc.
Gyömrői út 19-21.
1103 Budapest
Ungaria

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 201
Код товара: 49774
Цена товара в пунктах: 40
Код товара: 58010
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Код товара: 57826
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Топ сезона
Код товара: 59190
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 11
Код товара: 59919
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 894
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 529
Код товара: 55681
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 605
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 798
Код товара: 59666
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 280
Код товара: 54739
Акция
Цена товара в пунктах: 321
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 2377
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 2573
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 628
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 508
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 646
Код товара: 50379
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Цена товара в пунктах: 778
Код товара: 55758
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57476
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 954
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Просмотренные товары
Crampele musculare
Ce sunt crampele musculare?Crampele musculare reprezintă contracțiile involuntare, prelungite și dureroase a unui mușchi sau a unui grup muscular. Există mai multe tipuri de crampe, în dependență de cauzele apariției lor. Ele pot fi provocate de suprasolicitarea mușchilor în timpul unui efort fizic sau dimpotrivă dacă un mușchi stă mult timp inactiv. La fel de influentă este și deshidratarea, dieta săracă în minerale, insuficienţa renală, insuficienţa circulatorie, vârsta, chiar și anumite medicamente pot provoca aceste contracții musculare.