Carvedilol LPH 12.5mg N15x2

Код товара: 15489
Доза: 12.5
Количество доз: 30
Производитель: LaborMed Pharma SA, SC
Страна: Румыния
Форма: табл

CARVEDILOL 12,5 mg comprimate

Compozitie: Carvedilol 12,5 mg Un comprimat contine carvedilol 12,5 mg si excipienti: celuloza microcristalina, Ludipress (lactoza monohidrat 93%, polividona 3,5%, crospovidona 3,5%), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutica:

Agenti alfa si beta-blocanti.

INDICATII TERAPEUTICE

Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale. Carvedilol poate fi utilizat singur sau in asociere cu alte medicamente antihipertensive.

Tratamentul anginei pectorale cronice stabile.

Tratamentul insuficientei cardiace cronice.

 CONTRAINDICATII:

Hipersensibilitate la carvedilol sau la oricare dintre excipientii produselor.

Insuficienta cardiaca necontrolata terapeutic sau insuficienta cardiaca severa (insuficienta cardiaca decompensata clasa IV NYHA ce necesita terapie intravenoasa inotropa).

Insuficienta hepatica severa.

Astm bronsic, bronhopneumopatie cronica obstructiva, hipertensiune pulmonara, cord pulmonar.

Hipotensiune arteriala severa (tensiune arteriala sistolica «85 mmHg).

soc cardiogen.

Bradicardie severa (sub 50 batai pe minut in repaus).

Sindromul sinusului bolnav (daca nu este instalat un stimulator cardiac permanent).

Bloc AV de gradul II sau III (daca nu este instalat un stimulator cardiac permanent).

Feocromocitom (daca nu se asociaza alfa blocante).

PRECAUTII:

Hipotensiune arteriala ortostatica: in special la debutul tratamentului cu carvedilol si la cresterea dozei, poate sa apara hipotensiune arteriala ortostatica, cu ameteala si vertij, uneori cu lipotimie. Pacientii cu insuficienta cardiaca, virstnicii sau pacientii care fac tratament concomitent cu alte antihipertensive sau diuretice sunt mai expusi la risc. Aceste reactii pot fi prevenite prin administrarea unor doze initiale mai scazute, prin ajustarea atenta a dozei de intretinere si prin administrarea medicamentului dupa masa. Pacientii vor fi sfatuiti cum sa evite simptomele hipotensiunii ortostatice (precautii la trecerea in ortostatism- in caz de vertij pacientul va adopta pozitia sezinda sau clinostatismul). Pacientii virstnici vor incepe tratamentul cu doze mai mici (vezi Doze si mod de administrare).

intreruperea tratamentului: daca tratamentul cu carvedilol (sau alte beta blocante) este brusc intrerupt, pot apare transpiratie, tahicardie, dispnee, agravarea anginei pectorale. Pacientii cei mai expusi la risc sunt cei cu angina pectorala la care se poate produce un accident coronarian acut. Dozele trebuie reduse treptat, in 1 - 2 saptamini. Daca tratamentul este intrerupt mai mult de 2 saptamini, se va relua cu cea mai mica doza.

Insuficienta hepatica: Carvedilol poate determina in mod exceptional insuficienta hepatica. Cind apare suspiciune clinica de afectare hepatica, functia hepatica va fi verificata. in caz de insuficienta hepatica, pacientul trebuie sa intrerupa tratamentul cu Carvedilol. De regula, functia hepatica se normalizeaza dupa intreruperea tratamentului.

Interactiuni:

Pacientii vor fi sfatuiti sa nu consume alcool etilic in timpul tratamentului, deoarece acesta poate potenta actiunea carvedilolului.

Pacientii care primesc verapamil ori diltiazem i. v. nu trebuie sa utilizeze carvedilol, deoarece asocierea acestora poate determina hipotensiune arteriala severa sau bradicardie. Anumite antiaritmice, anestezice, antihipertensive, antianginoase, alte beta-blocante (de ex. sub forma de solutii oftalmice), anticatecolaminice (de ex. inhibitori MAO, rezerpina) si digitalice pot potenta efectul carvedilolului. De aceea, se vor lua precautii la stabilirea dozei acestor medicamente si Carvedilol.

Tratamentul concomitent poate conduce la cresterea concentratiilor de digoxina (cu aproximativ 15%).

Farmacocinetica carvedilolului se poate modifica la administrarea concomitenta cu agenti care stimuleaza sau inhiba activi tatea enzimelor citocromului P450 (CYP2D6)- de exemplu, cimetidina creste concentratiile plasmatice ale carvedilolului, in timp ce rifampicina le scade. Carvedilolul poate potenta efectul hipoglicemiantelor si mascheaza semnele de hipoglicemie. De aceea, se recomanda monitorizarea regulata a glicemiei.

Daca este necesara oprirea tratamentului concomitent cu carvedilol si clonidina, carvedilolul se va intrerupe primul iar clonidina dupa citeva zile.

In cazul tratamentului concomitent cu ciclosporina este necesara monitorizarea atenta a concentratiei de ciclosporina dupa initierea tratamentului cu carvedilol datorita variatiilor posibile ale concentratiei plasmatice ale ciclosporinei.

PRECAUTII:

Insuficienta cardiaca cronica: Pacientii cu insuficienta cardiaca usoara sau moderata, pot utiliza Carvedilol daca sunt controlati terapeutic cu digitala si/sau diuretice. Daca insuficienta cardiaca se agraveaza in timpul tratamentului cu Carvedilol, doza de diuretic se va creste, doza de Carvedilol va fi scazuta sau tratamentul cu Carvedilol va fi suspendat temporar. Doza poate fi crescuta din nou cind pacientul este stabil clinic. Se recomanda supravegherea pacientilor cu insuficienta cardiaca si hipotensiune arteriala severa, ischemie cardiaca, boala vasculara generalizata si/sau insuficienta renala intrucit functia renala se poate deteriora (rar) la acesti pacienti. Functia renala se normalizeaza la intreruperea tratamentului.

Diabet si hipertiroidie: beta-blocantele scad frecventa cardiaca, de aceea pot masca hipoglicemia la diabetici si tireotoxicoza la pacientii cu afectiuni tiroidiene. Glicemia poate creste sau scadea la diabeticii cu insuficienta cardiaca.

Anestezie generala: la pacientii tratati cu beta-blocante, pentru anestezia generala, este necesar sa se foloseasca narcotice cu efect inotropic minim sau sa se intrerupa (gradat) tratamentul cu beta-blocante inainte de interventia chirurgicala.

BPOC: deoarece beta-blocantele pot agrava obstructia bronsica, pacientii cu BPOC nu trebuie sa foloseasca aceste medicamente. Pacientii cu forma usoara pot utiliza in mod exceptional Carvedilol, daca tratamentul cu alte medicamente nu a avut efect. Oricum, este necesara monitorizarea atenta. La acesti pacienti este important sa se administreze doza minima eficace de Carvedilol. Daca apar semne de obstructie a cailor respiratorii, tratamentul se va intrerupe imediat.

Pacientii cu Angor Prinzmetal Beta-blocantele non-selective pot determina dureri toracice la pacientii cu angina Prinzmetal. Desi carvedilolul, prin activi tatea sa alfa-blocanta, poate preveni aceste simptome, nu exista experienta cu carvedilol la acesti pacienti. De aceea se recomanda prudenta la pacientii cu suspiciune de angor Prinzmetal.

Se recomanda utilizarea cu prudenta a carvedilolului la pacientii cu bloc atrio-ventricular de gradul I.

Tratamentul cu carvedilol nu se recomanda la pacientii cu antecedente de trombocitopenie.

Beta-blocantele se utilizeaza cu prudenta si dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic/risc potential in arteriopatia periferica, psoriazis si in caz de antecedente de reactii de hipersensibilitate severe sau in timpul tratamentului de desensibilizare.

Se vor lua precautii in acidoza metabolica severa.

La pacientii cu feocromocitom trebuie sa se initieze un tratament cu alfa-blocante anterior terapiei cu beta-blocante.

Siguranta si eficacitatea Carvedilol la pacientii sub 18 ani nu au fost stabilite- de aceea, nu se recomanda folosirea acestui medicament la aceasta grupa de virsta.

Sportivi Este necesara prudenta la sportivi deoarece contine un principiu activ care poate induce pozitivitatea testelor practicate la controlul antidoping.

Sarcina si alaptarea:

Nu exista experienta adecvata privind administrarea carvedilolului la gravide. Beta-blocantele traverseaza bariera feto-placenta

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 457
Код товара: 54351
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 84
Код товара: 64200
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 64293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11735
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 52542
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 60989
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.