Клопидогрел капс. 75 мг N 20 (Еврофармако)

Код товара: 21036
Количество доз: 20
Количество доз: 20
Доза: 75
Производитель: Eurofarmaco SA, ICS
Страна: Республика Молдова
Форма: капс.
Наличие: достаточно
72 64 леев
(-14%)
62 46 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Compoziția preparatului 1 capsulă conține:
substanțe active: clopidogrel bisulfat (în recalcul la clopidogrel bază) 75 mg.
substanțe auxiliare: celuloză microcristalină, lactoză, stearat de magneziu.
Indicații terapeutice: Profilaxia dereglărilor aterosclerotice la bolnavii cu ateroscleroză marcată, inclusiv care au suportat infarct miocardic, ictus ischemic sau maladii ale arteriilor periferice recent diagnosticate; sindromul coronarian acut fără supradenivelarea segmentului ST (angina pectorală instabilă sau infarct miocardic fără unda patologică Q pe ECG), în asociere cu acid acetilsalicilic.
Doze și mod de administrare:
Intern, independent de luarea meselor, câte 75 mg o dată pe zi. Tratamentul e necesar de inițiat în termeni de la câteva zile până la 35 zile la pacienții după infarct miocardic suportat și de la 7 zile până la 6 luni - la pacienții după ictus ischemic. La pacienții cu sindrom coronarian acut fără supradenivelarea segmentului ST tratamentul cu clopidogrel se inițiază cu o singură doză de 300 mg, apoi se va continua cu doza de 75 mg o dată pe zi (în asociere cu acid acetilsalicilic 75-325 mg/zi). Cura de tratament - până la 1 an.
Contraindicații:
Hipersensibilitate la clopidogrel sau alte componente ale preparatului, adcțiuni hepatice severe, hemoragie activă (de ex. , în ulcerul peptic sau hemoragia intracraniană), sarcina, lactația, vârsta până la 18 ani.
Atenționări și precauții speciale de utilizare: La pacienții cu infarct miocardic acut cu supradenivelarea segmentului ST tratamentul cu clopidogrel nu trebuie început în primele câteva zile consecutive infarctului. Din lipsa de date, clopidogrelul nu poate fi recomandat în accidentul vascular cerebral ischemic acut (mai recent de 7 zile). În caz de apariție a hemoragiei pe durata tratamentului cu clopidogrel e necesară efectuarea de urgență a hemoleucogramei. Similar altor antiagregante plachetare, clopidogrelul trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu risc de sângerare excesivă în caz de traumatisme, intervenții chirurgicale sau alte stări patologice, precum și la administrarea concomitentă a acidului acetilsalicilic, AINS, heparina, inhibitorii glicoproteinei IIb/IIIa sau trombolitice. Dacă pacientul urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale programate, iar efectul antiagregant antiplachetar nu este de dorit, clopidogrelul va fi întrerupt cu 7 zile înainte de intervenție. Este necesară o supraveghere minuțioasă a stării pacienților pentru determinarea simptomelor de hemoragii, inclusiv celor oculte, îndeosebi pe durata primelor săptămâni de tratament și/sau după proceduri cardiologice invazive sau intervenții chirurgicale. Clopidogrelul prelungește timpul de sângerare și trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu leziuni susceptibile de a sângera (în special, gastrointestinale și intraoculare). Pacienții vor fi informați că tratamentul cu clopidogrel poate să prelungească timpul de sângerare și că trebuie să consulte medicul în cazul unei sângerări anormale. Pacienții trebuie sa informeze medicul (inclusiv medicul stomatolog) că urmează un tratament cu clopidogrel, înainte de prescrierea unui alt medicament și înainte de programarea unei intervenții chirurgicale. Experiența terapeutică cu clopidogrel la pacienții cu afectare a funcției renale este limitată. Prin urmare, clopidogrelul trebuie utilizat cu prudență la acești pacienți. Experiența este, de asemenea, limitată la pacienții cu afectare hepatică moderată, care pot avea diateze hemoragice. Clopidogrelul va fi utilizat cu prudență la acest grup de pacienți.
Interacțiuni:Acidul acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic nu modifică inhibarea clopidogrel-mediată a agregării plachetare ADP-induse, dar clopidogrelul potențează efectul acidului acetilsalicilic asupra agregării plachetare colagen-induse. Siguranța administrării asociate de durată a clopidogrelului cu acidul acetilsalicilic a fost stabilită, însă ele pot fi administrate concomitent până la 1 an de zile.
Warfarina. Nu se recomandă administrarea concomitentă a clopidogrelului și warfarinei, deoarece o așa combinare poate agrava hemoragia.
Heparina. Administrarea concomitentă a clopidogrelului și heparinei nu necesită modificarea dozei heparinei și nu influențează asupra efectul antiagregant a clopidogrelului, însă siguranța administrării acestei combinări nu a fost stabilită, astfel ele se vor administra concomitent cu precauție.
Remediile trombolitice. Siguranța administrării clopidogrelului cu troboliticele nu a fost stabilită, astfel ele se vor administra concomitent cu precauție.
Preparate antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Administrarea concomitentă a AINS și clopidogrelului necesită precauție, deoarece crește riscul apariției hemoragiilor gastrointestinale.
Prezentare și ambalaj: Câte 10 capsule în blister. Câte 2 blistere în cutie de carton.
Păstrare: A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura 15-250C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Termen de valabilitate:2 ani. A nu se utiliza după expirarea termenului de valabilitate, indicat pe ambalaj.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1020
Код товара: 55109
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 57886
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 39815
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 12395
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1051
Код товара: 55696
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 60892
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 60981
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 431
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1112
Код товара: 59593
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 60982
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!