Chondromed sol. inj.200mg/2 ml 2 ml N10

Код товара: 58859
Доза: 200
Количество доз: 10
Производитель: Lekfarm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: р-р д/ин.

CHONDROMED 200 mg/2 ml soluție injectabilă

Sulfat de condroitină

1. Ce este CHONDROMED şi pentru ce se utilizează

CHONDROMED este un medicament ce conține ca substanță activă condroitină sulfatul de sodiu-o substanță utilizată pentru reducerea inflamaţiei şi a durerii de la nivelul articulaţiilor.

CHONDROMED este utilizat pentru tratamentul afecţiunilor degenerativ-distrofice cum sunt:

- artroza primară;

- osteoartroza ce afectează preponderent articulaţiile mari;

- osteohondroza intervertebrală.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați CHONDROMED

Nu utilizați CHONDROMED dacă:

- sunteți hipersensibil (alergic) la sulfatul de condroitină sau la oricare dintre excipienţii din compoziția medicamentului;

- dacă aveți predispoziție la hemoragii;

- dacă suferiți de inflamația unei vene asociată cu tromboză (tromboflebită);

- dacă sunteți însărcinată sau alăptați;

CHONDROMED nu se administrează la copiii cu vârsta sub 15 ani.

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi CHONDROMED.

Atenţionări şi precauţii

Dacă apar simptome de reacții alergice sau hemoragii tratamentul trebuie oprit. CHONDROMED trebuie administrat cu precauţie în cazul existenței următoarelor afecțiuni:

- dereglări de coagulare ale sângelui;

- diabet zaharat;

- dacă sunteți supraponderal(ă);

- dacă urmați o dietă cu conţinut scăzut de sare;

- dacă aveți afecțiuni renale;

- dacă planificați să rămâneți însărcinată.

De asemenea, CHONDROMED trebuie administrat cu precauţie la copiii cu vârsta sub 18 ani,

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi CHONDROMED.

CHONDROMED împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv din cele eliberate fără prescripţie medicală. Acestea includ medicamentele eliberate fără prescripţie medicală şi medicamentele din plante.

Aceasta este necesar deoarece CHONDROMED poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează CHONDROMED.

Îndeosebi spuneți medicului dumneavoastră dacă utilizați:

- antiinflamatoare nesteroidiene;

- medicamente utilizate pentru fluidificarea sângelui (anticoagulante);

- medicamente care reduc capacitatea de agregare a plachetelor din sânge (antiagregante);

- medicamente utilizate pentru distrugerea cheagurilor formate în circulația sanguină (fibrinolitice).

CHONDROMED împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Nu este cazul.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi. Nu este recomandată administrarea acestui medicament în sarcină şi perioada de alăptare în legătură cu lipsa datelor ce confirmă siguranța administrării medicamentului la femeile însărcinate sau care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor CHONDROMED nu influenţează asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizați CHONDROMED

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicamentul se administrează intramuscular câte 1 ml peste o zi. La o toleranţă bună doza se măreşte până la 2 ml, începând cu a patra injecţie. Cura de tratament-25-35 injecţii. O nouă cură de tratament este rațional să fie repetată peste 6 luni, după consultarea medicului.

Dacă utilizați mai mult CHONDROMED decât trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult CHONDROMED decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. În caz de supradozaj probabil veţi avea următoarele simptome: reacţii alergice, hemoragii la locul injectării.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, CHONDROMED soluție injectabilă poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): greață, vărsături, diaree. Reacții adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): prurit, înroșirea pielii la nivelul anumitor zone (a fost semnalat: eritem), urticarie, dermatită, leziuni vasculare la locul de injectare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează CHONDROMED

CHONDROMED se păstrează la loc ferit de lumină și temperaturi sub 250C. Nu lăsaţi acest medicament la îndemâna și vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine CHONDROMED

Substanţa activă este sulfatul de condroitină (sub formă de condroitină de sulfat sodiu). Celelalte componente sunt: alcool benzilic, hidroxid de sodiu 0,1 M, acid clorhidric 0,1 M, apă pentru preparate injectabile.

Cum arată CHONDROMED şi conţinutul ambalajului

CHONDROMED se prezintă sub formă de soluție transparentă, incoloră sau cu nuanță slab gălbuie.

CHONDROMED este disponibil în cutii de carton ce conțin 5 sau 10 fiole a câte 2 ml soluție și prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Lekpharm SRL

str. Minsk 2a, or. Logoisk 223141, Republica Belarus

Tel. /fax: (01774)-53801, e-mail: office@lekpharm. by

Fabricantul

Lekpharm SRL

str. Minsk 2a, or. Logoisk 223141, Republica Belarus


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 63413
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 960
Код товара: 61913
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.