Ceai Hypericum Turita mare 30g

Код товара: 62747
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
38 95 леев
(-14%)
33 42 леев
или 134 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Turita Mare 30 g

Ceaiul de Turiță mare ajută la protejarea și regenerarea sistemului digestiv și, în consecință, la îmbunătățirea digestiei.

Proprietati   

Antinflamator, Coleretică – colagogă

Recomandari         

Digestie, Sistem Digestiv, Sistem Hepato-Biliar

Ceai Turita Mare vrac – Rol de susținere a sistemelor hepatobiliar și gastrointestinal

Caracteristici generale Ceai Turita Mare vrac:

Produsul Ceai de Turiță mare este ideal pentru asigurarea bunei funcționări a sistemelor hepatobiliar și gastrointestinal, ca întrebuințări secundare, acesta este util și în eliminarea acidului uric din organism și a pietrelor de la nivelul rinichilor sau a colecistului.

Optimizarea digestiei și susținerea detoxifierii și regenerării sistemelor hepatobiliar și gastrointestinal sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

Pentru a ne proteja corect întregul sistem digestiv și a ușura digestia, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune tonic-amară, eupeptică, colecistokinetică sau anticatarale, precum Turița mare.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Turiță mare asigură buna funcționare a ficatului și colecistului, reduc inflamația mucoaselor gastrică și intestinale, stimulează eliminarea litiazelor renale sau biliare și susțin funcția de detoxifiere a organismului.

Folosite extern, au efect regenerator, antiinflamator, astringent, cicatrizant, hemostatic, tonic vascular și antireumatic.

Ingrediente Ceai Turita Mare vrac:

Părți aeriene de Turiță mare (Agrimonia eupatoria).

Detalii Ceai Turita Mare vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Turiță-mare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre.Părțile aeriene de Turiță-mare au fost recoltate la începutul înfloririi (iunie-august) și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Turiță mare ajută la protejarea și regenerarea sistemului digestiv și, în consecință, la îmbunătățirea digestiei.

În plus, compușii activi (de ex.: principii amare – marubină, acid marubic; taninuri – galotanin, elagitanin; glicozizi ai asparaginei și luteolinei, glicozide triterpenice – acid euscapic, acid tormentic; hiperină, tilirozidă, rutozizi, izocumarine – agrimondidă; flavonoide – apigenină, luteolină, campferol, quercetină; acizi organici – nicotinic, ursolic; uleiuri volatile, mucilagii, vitamine – C, K și minerale – dioxid de siliciu ș.a.) din părțile aeriene de Turiță-mare contribuie și la: regenerarea vasculară, stimularea colecistului, reducerea inflamației la nivelul mucoaselor, stimularea secreției gastrice, menținerea sănătății prostatei, normalizarea tranzitului intestinal accelerat, stimularea poftei de mâncare, calmarea durerilor reumatice,  eliminarea azotaților, acidului uric și a calculilor renali sau biliari din organism.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Turiță-mare se numără acțiunea: anticatarală, colagogă, coleretică, tonic-amară, detoxifiantă, antioxidantă, antiinflamatoare, eupeptică, digestivă, venotonică, astringentă, antidiareică, antireumatică, antialergică, antivirală, antitumorală și diuretică.

Extern, Turița-mare ajută la: calmarea inflamațiilor de la nivelul mucoasei bucale, gingii și faringe, întreținerea scalpului și a tenului sensibil, iritat sau seboreic, reducerea durerilor asociate contuziilor și reumatismului, calmarea și regenerarea pielii afectate de ciupituri de insecte, mușcături de șarpe, eczeme și alergii.

Prezentarea compușilor activi din Turiță mare:

Turița-mare (Agrimonia eupatoria), cunoscută și drept Asprișoară, Lipici, Buruiană-de-friguri, Sora-fragilor, Dumbrăvnică, Mătcuță, Gălbănare-de-germe sau Scai-mărunt este o plantă erbacee perenă din familia Rosaceae, cunoscută și drept familia trandafirilor (din care fac parte și Mărul, Părul, Prunul, Cireșul, Măceșul, Gutuiul, Caisul, Piersicul, Migdalul, Păducelul, Scorușul, Trandafirul, Zmeurul, Căpșunul și multe altele).

Aceasta poate fi întâlnită crescând spontan, de la nivelul câmpiilor, până la etajul montan al pădurilor de fag, în luminișuri, tufișuri, livezi, pajiști sau pe marginea drumurilor, fiind răspândită în Europa, Asia, America și Africa. Turița-mare se caracterizează printr-un rizom scurt cu rădăcini filamentoase rare. Tulpina este rigidă, neramificată păroasă și cu o înălțime maximă de 100 cm. Frunzele sunt incizat-dințate pe margini, iar florile sunt de culoare galbenă, cu 5 petale și 10-20 de stamine.

Turița mare este o plantă cunoscută încă din Antichitate, fiind menționată pentru proprietățile sale medicinale în lucrări de referință precum cele ale lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride sau Celsus.

Folosită de-a lungul timpului în mod empiric pentru stimularea poftei de mâncare, ușurarea digestiei, protejarea ficatului, bilei, rinichilor sau ca fortifiant cardiac, Turiței-mari i s-au atribuit și proprietăți magice în unele culturi.

Astfel, se credea că această plantă poate feri de vrăji și poate ajuta la vindecarea mai rapidă a diferitelor răni. În folclorul britanic, a existat superstiția că o ramură de Turiță-mare pusă sub capul unei persoane avea capacitatea de a menține acea persoană adormită până la îndepărtarea plantei. Ca fapt divers, botanistul Nicholas Culpeper considera că Turița-mare este sub patronajul semnului astrologic Rac.

În prezent, Turița mare este o plantă medicinală recunoscută pentru proprietățile sale sanogene atât pentru om, cât și în utilizarea veterinară, în fitoterapia modernă preparatele pe bază de Turiță mare sunt recomandate în special pentru protejarea și regenerarea sistemului digestiv.

Compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au o acțiune de detoxifiere a ficatului și de stimulare a activității vezicii biliare. Mai exact, substanțele amare conținute de către părțile aeriene ale acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. În acest fel, se obține stimularea poftei de mâncare, creșterea acidității din stomac în vederea unei digestii mai eficiente și stimularea secreției bilei de către ficat, urmată de către evacuarea sa din colecist în duoden.

De asemenea, datorită taninurilor conținute, ceaiul de Turiță-mare este astringent și depurativ, favorizând obținerea de scaune cu o consistență normală și eliminarea acidului uric din organism.  Astfel, prin acțiunea astringentă a taninurilor și cea calmantă a mucilagiilor, are loc reducerea inflamațiilor de la nivelul mucoasei gastrice și celei intestinale, cu efecte pozitive asupra tranzitului intestinal accelerat, a colicilor și a balonării.

Pe de cealaltă parte, efectul depurativ se manifestă prin stimularea eliminării acidului uric și a calculilor de la nivelul colecistului și a rinichilor. Mai mult, conținutul bogat în substanțe biologic-active precum flavonoidele sau acizii organici (de ex., acidul ursolic), le conferă derivatelor de Turiță-mare proprietăți antioxidante și antiinflamatoare ce contribuie la menținerea diviziunii celulare normale și înlăturarea produșilor rezultați din erorile de diviziune. Similar, acești compuși activi au un efect pozitiv și asupra prostatei, calmând inflamarea sa și contribuind la menținerea unor dimensiuni normale ale acestui organ.

Folosite extern, infuzia și decoctul din această plantă au efect antiinflamator, hemostatic (datorită vitaminei K) și cicatrizant (datorită taninurilor și mucilagiilor). În plus, grație conținutului în catechine, produsele pe bază de Turiță mare acționează și ca un excelent regenerator vascular, fiind adjuvant în ulcerele varicoase.

Folosită pentru spălături bucale sau gargară, infuzia de Turiță-mare are un efect hemostatic, astringent și antiinflamator asupra gingiilor, mucoasei orale, faringelor și corzilor vocale. La nivel cutanat, aceasta este un tonic excelent, reglând tenurile seboreice și calmând eczemele, pielea iritată și alergiile.

Mod de utilizare Ceai Turita Mare vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 2 săptămâni între cure.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct din 1 linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară și folosește pentru menținerea sănătății gurii, gâtului, pielii, scalpului și părului. Poate fi utilizat sub formă de: gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, preparate pentru îngrijirea tenului ș.a.m.d. Pentru îngrijirea părului, se adaugă la spălare în apa de clătire sau se masează scalpul pentru stimularea circulației locale, combaterea mătreții și calmarea senzației de mâncărime.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Hyper Gas (capsule sau sirop) și cu Ceaiul Gastric și Tinctura Gastrică!

Se poate asocia cu succes și cu:

Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Capsule Bitter Taina Plantelor, Bitterul Cardiovascular (capsule sau hidroalcoolic), Capsule Hyper-Diar, Capsule ProstaBorat, Ceaiul Antidiareic și Tinctura Antidiareică, Capsule Hyper-Bil, Capsule Protector Ficat, Capsule Seva de Mesteacăn  sau sirop Sevă de Mesteacăn, Capsule Hyper Dep Diu, Capsule Enzimax, Ceai de Ghimbir, Sirop de Ghimbir, Capsule Ghimbir, ulei esențial de Ghimbir), Sirop Elixirul vieții RO, Capsule Aloe vera Spirulină și Cătină-albă), Ceaiul de Gențiană și Tinctura de Gențiană sau cu Ceaiul Hyper-Tum, capsulele Hyper-Tum.

Extern, se poate combina cu:

Crema și Tinctura contra căderii părului, Hyper Șampon (anticădere și antimătreață), Hyper VenoSan și Sarea de baie Hyper Anti-aging.

Mențiuni nutriționale:

Conține: taninuri catehice, flavonozide, izocumarine, triterpene pentaciclice, mucilagii, vitamine (C, K), săruri minerale, ulei volatil.

Mențiuni de sănătate:

-Adjuvant în secreția bilei și evacuarea veziculei biliare.

-Favorizează drenarea ficatului și refacerea celulelor hepatice.

-Facilitează oprirea sângerărilor și cicatrizarea țesuturilor lezate.

-Favorizează obținerea scaunelor de consistență normală.

-Stimulează eliminarea acidului uric.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită.

Greutate netă:

30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, hiperaciditate gastrică, ulcer gastric, obstrucție biliară, probleme de coagulare a sângelui, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Produsul se pastreaza bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 64367
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 64294
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 64293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 577
Код товара: 47691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 84
Код товара: 64200
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62747
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.