Ceai Hypericum Iarba mare 40g

Код товара: 63036
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
48 94 леев
(-19%)
39 68 леев
или 159 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Iarba mare 40g

Ceai Iarba Mare vrac este recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în stimularea digestiei, favorizarea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior.

Ceai Iarba Mare vrac – Rol de menținere a sănătății sistemelor digestiv și respirator

Caracteristici generale Ceai Iarba Mare vrac:

Ceaiul de Iarbă-mare este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemelor digestiv și respirator, contribuind la optimizarea digestiei și decongestionarea căilor respiratorii superioare. De asemenea, acesta este util și în detoxifierea organismului și combaterea helminților. Optimizarea digestiei și menținerea sănătății sistemului respirator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect spasmolitic, digestiv, secretolitic, colecistokinetic, antitusiv și antiseptic, precum Iarba-mare, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele digestive și de a calma și elibera căile respiratorii. Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune antiseptică în infuzia de Iarbă-mare, aceasta este foarte indicată și în distrugerea microorganismelor patogene de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor.

Ingrediente Ceai Iarba Mare vrac:

Rizomi cu rădăcini de Iarbă-mare (Inula helenium).

Detalii Ceai Iarba Mare vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Iarbă-mare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Rizomii și rădăcinile de Iarbă-mare (Inulae rhizome cum radicibus) au fost recoltate manual toamna (septembrie-noiembrie), îndepărtându-se părțile aeriene și rădăcinile seci, apoi acestea au fost spălate, tăiate în fragmente și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Iarbă-mare este recunoscut pentru proprietățile sale deosebite în stimularea digestiei, favorizarea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior. În plus, compușii activi (de ex.: inulină – 40-50%, lactone sescviterpenice – izoalantolactonă, alantolactone; triterpene – fridelină, damaradienol; uleiuri volatile – helenină, substanțe fitoncide, stigmasterină, umbeliferonă, principii amare ș.a.) din rădăcinile și rizomii de Iarbă-mare contribuie și la: ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, relaxarea musculaturii netede și calmarea episoadelor de tuse, relaxarea sistemului nervos, protejarea împotriva microorganismelor patogene (în special bacilul Koch, Tricophyton mentagrophytes, Epidermophyton spp.), modularea răspunsului imun, stimularea secreției bilei și evacuării sale în duoden, protejarea ficatului prin reducerea congestiilor hepatice, combaterea paraziților intestinali, calmarea durerilor articulare, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Iarbă-mare se numără acțiunea: expectorantă, secretolitică, antispastică, antitusivă, tonică, stomahică, digestivă, coleretic-colagogă, antiinflamatoare, carminativă, sedativă, antiastmatică, analgezică, imunomodulatoare, antireumatică, antihelmintică, antilitiazică, bacteriostatică, antimicotică și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât, a hemoroizilor, pentru îngrijirea pielii și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, emoliente, antimicrobiene, tonice și astringente.

Prezentarea compușilor activi:

Iarba-mare (Inula helenium), cunoscută și drept Alaut, Lăpuș, Iarbă-neagră, Lăpuș, Bruscălan, Ochiul-boului, Omag, Smântânică, Holman sau Lacrimile-Elenei este o plantă erbacee perenă, spontană sau cultivată sporadic și medicinală, care face parte din familia Asteraceae sau Compositae (în care se regăsesc și Floarea-soarelui, Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Aceasta se caracterizează printr-un rizom gros, cilindric din care pornesc rădăcini adventive lungi (50 cm) de culoare cenușie-brună și cu gust acru-amărui. Tulpina aeriană lipsește în primul an de viață, formându-se de abia în cel de-al doilea an. Aceasta este erectă, simplă sau ramificată, păroasă, muchiată și cu înălțimi de 60-150 (200) cm. Frunzele sunt alterne, eliptice, aspre și păroase pe fața superioară, mai lungi și mari la bază, cu pețiol lung ce scade progresiv în dimensiuni la frunzele superioare. Florile sunt galbene, tubuloase și mai închise la culoare în centru (100-250) și grupate în calatidii adunate terminal într-un racem lax. Fructele sunt achene cilindrice mici. Mirosul plantei este camforat, cu note florale dulci (de Violetă). Originară din Europa și Asia, Iarba-mare poate fi întâlnită crescând spontan din regiunea de deal, până la cea montană inferioară. Acesta preferă solurile umede din fânețe, zăvoaie, lunci, livezi sau vii. În zilele noastre, specia a fost naturalizată și în Nordul Americii.

Iarba-mare este o plantă medicinală folosită din cele mai vechi timpuri sub diverse forme de preparare empirice. Aceasta era cunoscută în Antichitate, denumirea științifică a speciei (helenium) provenind de la Elena din Troia, crezul popular fiind acela că planta ar fi răsărit pe locul în care lacrimile acesteia au căzut. Sacră pentru celți, Iarba-mare era asociată cu elfii și zânele. Specia era folosită și de către strămoșii noștri daci care o numeau „ribbrastilă”, „bruscălan” sau „brustan”. Cel mai adesea, aceasta a fost folosită pentru calmarea durerilor de cap și combaterea problemelor respiratorii (oftică – tuberculoză, lungoare – febră tifoidă, nădușeală – răceală). Astfel, pentru tuberculoză, era folosit rizomul plantei, ras și amestecat cu miere, sau băutura medicinală obținută prin fierberea plantei în vin alb. Virozele erau combătute prin consumul decoctului din rizomi uscați. De asemenea, planta a fost utilă și pentru calmarea durerilor de stomac, rizomul acesteia fiind plămădit în rachiu pentru obținerea unui tonic digestiv. Extern, rădăcinile de Iarbă-mare erau pisate și amestecate cu zeamă de Varză pentru a fi folosite contra scabiei.

În fitoterapia modernă, produsele obținute din rădăcina acestei plante se remarcă prin proprietățile fitoncide, în special asupra bacilului Koch, dar și a unor specii de fungi. De asemenea, rădăcina tuberizată și restul rădăcinilor sunt bogate în inulină (40-50%) și alți polimeri ai levulozei. Ca fapt divers, denumirea de „Inulină” provine chiar de la denumirea științifică a acestei specii (Inula helenium), acest compus fiind identificat pentru prima dată în anul 1804 de către cercetătorul neamț Valentin Rose. Inulina este denumirea generică pentru un grup de polizaharide regăsite în multe specii de plante. Acestea folosesc inulina ca mijloc de depozitare a energiei, pentru rezistența la secetă sau pentru protecția împotriva înghețului, creându-și rezerve la nivelul rizomilor, tuberculilor sau a rădăcinilor. Produsele bogate în inuline stimulează proliferarea speciilor de Bifidobacterium la nivelul intestinului gros, având acțiune prebiotică. De asemenea, acestea cresc gradul de absorbție al ionilor de calciu și, posibil, al celor de magneziu, fapt ce contribuie și el la susținerea microbiotei intestinale benefice. Mai mult, acest tip de carbohidrați sunt tolerați și de către persoanele cu diabet, fiind o alternativă naturală și sănătoasă în alimentația celor care au probleme cu glicemia și suferă de sindrom metabolic. Din punct de vedere nutrițional, Inulina este considerată o fibră solubilă, cu un grad de îndulcire mai mic decât al zaharozei (35%) și un gust asemănător acesteia.

Astfel, preparatele pe bază de Iarbă-mare sunt recomandate pentru efectul lor benefic asupra digestiei, având un efect: stomahic, colecistokinetic, digestiv, carminativ și hepatoprotector. Acestea stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală, optimizând digestia și decongestionând ficatul. De asemenea, derivatele din Iarbă-mare influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul tractului respirator și al intestinelor, calmând episoadele de tuse și reglând peristaltismul intestinal. Mai exact, Helenina și uleiurile esențiale conținute acționează asupra secrețiilor bronhice, având efect expectorant și spasmolitic, această plantă ajutând la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. În plus, alantolactonele conținute de către Iarba-mare îi conferă acesteia și proprietăți antihelmintice, antilitiazice și diuretice. Ele ajută la combaterea paraziților intestinali și susțin detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Trebuie menționat faptul că prin diureză, sunt favorizate nu numai eliminarea apei, ci și cea a azotaților și a clorurilor. Acest lucru contribuie la prevenirea formării calculilor renali sau biliari. Nu în ultimul rând, derivatele din Iarbă-mare au și un efect sedativ general.

Extern, preparatele pe bază de Iarbă-mare ajută la creșterea sănătoasă a părului, dezinfectează și curăță eficient tenurile grase și este adjuvant în dermatită seboreică, ulcer varicos, hemoroizi, reumatism sau eczeme.

Mod de utilizare Ceai Iarba Mare vrac:

Intern: sub formă de infuzie sau decoct dintr-o lingură de rădăcină mărunțită la 200 ml de apă fierbinte. Se fierbe 15 minute, apoi se strecoară și se beau câte 2 căni de ceai pe zi. Pentru calmarea spasmelor bronșice, stimularea expectorației și eliminarea helminților, se recomandă prepararea unui decoct din 4 linguri de rădăcină la 200 ml apă, fiind recomandate câte 4 linguri pe zi din acest decoct.

Extern: sub formă de decoct din 2 linguri de rădăcini la 250 ml de apă, se fierbe 10 minute și se poate folosi pentru: gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a părului.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-bron (capsule) și Tinctura Antibronșitică!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Gas (capsule, sirop), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura gastrică, Hyper-Apetit (capsule), Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Hyper-Bil (capsule), Enzimax (capsule), Oregano (capsule, ulei esențial, condiment), Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Ceaiul Antibronșitic, Hyper-Astm (capsule), Antialergic (ceai, tinctură, capsule), Hyper-Helm (capsule), Ceaiul și Tinctura Antihelmintică, Chimen (semințe 100g), Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Lemn-dulce, Anason, Fenicul, sau cu Oțetul Antigripal sau cel Hepatobiliar.

Extern se poate combina cu: Hyper Șampon cu Bicarbonat, Hyper șampon Anticădere și Antimătreață, Crema contra căderii părului, Apa de gură Hyper Boron Protect, Apa de gură Hyper OxyProtect, Sprayul nazal Hyper OxyPotect, Balsamul Taina Plantelor, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Uleiul esențial de Cimbru, Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Brad, Pin, Cuișoare sau Ghimbir și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată

Greutate netă:

℮ 40 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae / Compositae, de către cele cu epilepsie și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru boli grave de natură hepatică sau renală) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 487
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 196
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 62693
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62694
Цена товара в пунктах: 91
Код товара: 37392
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 44077
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 61559
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 93
Код товара: 55676
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 902
Код товара: 59584
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46542
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 423
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 246
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 384
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 285
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 62844
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61838
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 132
Код товара: 61896
Цена товара в пунктах: 1696
Код товара: 61635
Цена товара в пунктах: 423
Код товара: 61947
Акция
Цена товара в пунктах: 491
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 190
Код товара: 61788
Акция
Цена товара в пунктах: 209
Код товара: 61832
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63036