Ceai Hypericum Patlagina 2,1g N20

Код товара: 63054
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: пакетики
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-17%)
46 42 леев
или 186 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Patlagina 2,1g N20

Ceaiul de Pătlagină este recunoscut pentru proprietățile sale protectoare și regeneratoare asupra tractului respirator superior. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării.

Proprietati   

Antidiareic, Antiinflamator, Antiseptic, Antispastic, Antitusiva, astringentă, Cicatrizant, Depurativ, Emolient, Expectorant, Stomahică

Recomandari         

Dureri de gât, Sistem respirator, Tuse

Ceai Patlagina doze – Supliment alimentar cu rol calmant la nivelul tractului respirator

Caracteristici generale Ceai Patlagina doze:

Ceaiul de Pătlagină este deosebit de util în menținerea sănătății sistemului respirator superior, favorizând expectorarea și calmând tusea.

Protejarea sănătății aparatului respirator și calmarea mucoaselor inflamate sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Mai mult, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort.

Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect emolient, antitusiv, expectorant, antiseptic și bronhodilatator, precum infuzia de Pătlagină, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a aparatului respirator și de a combate factorii cu efect negativ asupra acestuia. Mai mult, produsele pe bază de Pătlagină pot contribui și la eliminarea toxinelor pe cale urinară, normalizarea colesterolului și a tensiunii arteriale și reducerea inflamației la nivelul tractului gastrointestinal și urogenital. Folosit extern Pătlagină are proprietăți antiseptice, calmante, hemostatice, cicatrizante și de grăbire a epitelizării.

Ingrediente Ceai Patlagina doze:

Frunze de Pătlagină-îngustă (Plantago lanceolata).

Detalii Ceai Patlagina doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Pătlagină, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora sălbatică a țării noastre.

Frunzele de Pătlagină au fost culese manual, în perioada de vegetație (mai-octombrie), apoi uscate la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Pătlagină este recunoscut pentru proprietățile sale protectoare și regeneratoare asupra tractului respirator superior.

Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: glicozide fenilpropanoide și iridoide – aucubină, rinantină, catalpol, mucilagii – polizaharide, pectine, taninuri, saponine, substanțe fitoncide, alantoină, acizi fenolcarboxilici – ferulic, siringic, vanilic, cumaric, hidroxibenzoic, gentisic, clorogenic, neclorogenic, protocatechuic, cafeic, ursolic, hidroxifenilacetic, acid silicic, flavonoide, minerale – Zn, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, B, Cu și vitamine – A, C, K ș.a.) din frunzele acestei specii contribuie și la: menținerea sănătății tractului urinar, întărirea imunității locale, fluidizarea sângelui, normalizarea colesterolului și a tensiunii arteriale, combaterea infecțiilor urinare și menținerea sănătății rinichilor, îmbunătățirea digestiei și refacerea mucoaselor digestive din stomac și intestine, reglarea tranzitului intestinal și limitarea proceselor inflamatorii din organism.

Astfel, printre virtuțile ceaiului de Pătlagină se numără acțiunea: expectorantă, antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, antiseptică, astringentă, emolientă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică, antidiareică, stomahică, ușor laxativă, antipiretică, depurativă și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Pătlagină are o acțiune: antiseptică, astringentă, emolientă, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică, antipruriginoasă și hemostatică.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Patlagina doze:

Pătlagina-îngustă (Plantago lanceolata), cunoscută și drept Iarba-tăieturii, Limba-bălților, Limba-șarpelui, Limbariță, Limba-oii sau Plătagina-bălților, este o plantă erbacee perenă, din familia Plantaginaceae, cu înălțimi de 5-50 cm și flori gălbui-brune.

Aceasta prezintă un rizom gros și scurt și frunze lanceolate sau linear-lanceolate. Regăsită pe tot teritoriul țării noastre, din regiunea de câmpie, până în zonele montane, Pătlagina-îngustă crește pe pajiști aride, pășuni, fânețe sau chiar pe marginea drumurilor. Planta și-a căpătat numele științific datorită formei frunzelor, acestea fiind mai înguste decât frunzele altor specii de Pătlagină precum Pătlagina-mare (Plantago major). Cunoscută încă din antichitate, dacii o numeau „spioox” sau „spioac” și o foloseau intern pentru calmarea gâtului iritat și a durerii de stomac, iar extern era pusă pe răni sau furuncule pentru a opri sângerarea și a grăbi vindecarea acestora. Similar celorlalte specii înrudite de Pătlagină (P. major și P. media), P. lanceolata are aceleași întrebuințări atât în medicina tradițională, cât și în cea cultă.

Vedem, așadar, că Pătlagina este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, fiind prezentă în farmacopeea multor țări. Frunzele sale sunt utilizate cu succes atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Produsele obținute din această plantă sunt deosebit de eficiente în calmarea stărilor inflamatorii ale tractului respirator, contribuind și la menținerea sănătății mucoaselor orale și faringiene și calmând episoadele de tuse. De asemenea, ceaiul de Pătlagină ajută la menținerea sănătății aparatului digestiv și are proprietăți hemostatice datorită conținutului de vitamina K și astringente datorită taninurilor. Astfel, glicozidele iridoide pe care le conține, precum aucubina, ajută la fluidizarea secrețiilor faringo-bronșice și ușurează expectorarea. În plus, Pătlagina reglează tranzitul intestinal lent prin acțiunea ușor laxativă a mucilagiilor, polizaharidelor și glicozidelor iridoide conținute, dar este benefică și în cazul diareii deoarece precipită proteinele din conținutul intestinal, are proprietăți bactericide și bacteriostatice datorită aucubigeninei și conține taninuri cu acțiune astringentă și antibacteriană. Proprietățile antibacteriene ale Pătlaginii au efect și la nivel uro-renal, protejând rinichii și tractul urinar inferior de infecții. Nu în ultimul rând, infuzia de Pătlagină are și proprietăți diuretice, scăzând ușor tensiunea arterială, crescând volumul de urină produsă și favorizând eliminarea ureei, clorurilor și a acidului uric din organism. Folosite extern, frunzele de Pătlagină sunt cicatrizante, antipruriginoase, ușor analgezice, emoliente și dezinfectante, stimulând mecanismul natural de refacere a pielii și activând circulația periferică.

Mod de utilizare Ceai Patlagina doze:

Intern:

Infuzie: din 1-2 pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, îndulcite cu miere, în cure de maximum 3 luni, apoi se face pauză 1 lună și cura se poate relua.

Extern: infuzie din 4 pliculețe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat acoperită timp de câteva minute apoi se strecoară și se folosește pentru: menținerea sănătății cavității bucale, a pielii și a scalpului. Infuzia poate fi utilizată pentru clătiri ale gurii/gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, băi de șezut ș.a.m.d.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu:

Tinctura de Pătlagină și Siropul de Pătlagină!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Bitterul Taina Plantelor (hidroglicerinic sau hidroetanolic), Hyper-Gas (capsule), Hyper-Uro-Renal (capsule), Naturasp (capsule), Vitacan răceală și gripă (capsule), Ceaiul Antibronșitic și Tinctura Antibronșitică, Ceaiul Antidiareic și Tinctura Antidiareică, Hyper-Diar (capsule), Ceaiul de Cimbrișor, Siropul Contra tusei (cu sau fără zahăr), Siropul de Brad sau cel de Ridiche neagră cu Propolis, Siropul de Iederă, Siropul de Pătlagină, Uleiul esențial de Ghimbir, Eucalipt, Busuioc sau Cimbrișor, Oțetul antigripal. Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Crema cicatrizantă, Crema Hemor-Hyp, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul esențial de Tea-tree, Gelul Hyper VenoSan și Gelul Hyper-intim, Gelul de duș și Șamponul cu Bicarbonat.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 pliculețe

Greutate netă:

℮ 20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală severă, probleme de coagulare a sângelui, glicemie sau tensiune arterială scăzute) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

Persoanele care urmează tratamente care influențează coagularea sângelui (de ex., aspirină, ibuprofen, clopidogrel, diclofenac, warfarină, heparină ș.a.) și cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale trebuie să consulte specialistul înainte de utilizarea produsului;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 252
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 146
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1320
Код товара: 58186
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Код товара: 42910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63511
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 965
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63054
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.