L-Thyroxin comp. 25mcg N25x4

Код товара: 64112
Доза: 25
Количество доз: 100
Производитель: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Страна: Германия
Форма: табл

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie 25 micrograme comprimate

Levotiroxină sodică x H2O

1. Ce este L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie şi pentru ce se utilizează

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este un medicament care conține ca substanță activă un hormon tiroidian levotiroxină. Aceasta are același efect ca și hormonul format în mod natural. L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie se administrează în scopul de a înlocui lipsa hormonului tiroidian și / sau pentru a diminua presiunea asupra glandei tiroide.

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este utilizat în:

- terapia de înlocuire (substituţie) a hormonilor glandei tiroide în hipotiroidism de diferită geneză.

- prevenirea reapariţiei guşii (mărirea glandei tiroide) după intervenţii chirurgicale pentru guşă în condiţiile unei funcţii tiroidiene normale;

- tratamentul guşii benigne în cazul în care funcția tiroidiană este normală;

- pentru terapia de însoțire a hiperactivității glandei tiroide, care este tratată cu tireostatice (medicamente care inhibă hiperactivitatea glandei tiroide), după ce s-a ajuns la starea normală a metabolismului.

- într-o tumoare malignă a glandei tiroide, mai ales după o intervenție chirurgicală, pentru inhibarea creșterii tumorii reînnoite și completarea lipsei hormonului tiroidian

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este utilizat în toate grupele de vârstă.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

Nu utilizaţi L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

- dacă sunteţi alergic la levotiroxină sodică sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).

- Dacă aveți oricare dintre următoarele boli sau oricare dintre condițiile menționate:

- hipertiroidie netratată;

- insuficienţă corticosuprarenală netratată;

- insuficiența glandei pituitare netratată, dacă aceasta duce la insuficiența corticosuprarenala care necesită terapie;

- un atac de cord recent;

- O inflamație acută a mușchiului inimii (miocardită);

- O inflamație acută a tuturor straturilor peretelui inimii (pericardita);

Dacă sunteți gravidă, nu trebuie să luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, în același timp, ca un medicament care inhibă hiperactivitatea glandei tiroide (așa-numitul tireostatic) (a se vedea, de asemenea, în secțiunea "Sarcina, alăptarea și fertilitatea").

Înainte de începerea unui tratament cu L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, este necesară excluderea sau tratarea următoarelor boli:

- Afecțiuni ale arterelor coronariene

- Durere în regiunea inimii (angină pectorală)

- Valori crescute ale tensiunii arteriale

- Insuficiența glandei pituitare și / sau corticosuprarenală

- Prezența zonelor în glanda tiroidă, care necontrolat produc hormoni tiroidieni (autonomie tiroidă)

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Aveți grijă deosebită în timp ce luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie:

- Dacă ați suferit deja un atac de cord, sau aveți boală arterială coronariană, un mușchi cardiac slab, tulburări ale ritmului inimii (tahicardie) sau o inflamație a mușchiului inimii fără acutizări, sau ați avut o maladie hipofizară pentru o perioadă lungă de timp. În aceste cazuri, trebuie evitat nivelul prea ridicat de hormoni din sânge. Prin urmare, valorile hormonului tiroidian trebuie verificat mai frecvent. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă apar semne ușoare ale glandei tiroide hiperactive legate de administrarea L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie (vezi pct. 4. "Reacții adverse posibile").

- Dacă suferiți de o activitate insuficientă a glandei suprarenale (insuficiență suprarenală).

- Dacă hipotiroidismul este cauzat de o maladie hipofizară, trebuie să aflați dacă această stare este însoțită de o insuficiență suprarenală. Dacă este cazul, aceste stări trebuie mai întâi tratate de către medicul dumneavoastră (terapie cu hidrocortizon). Fără un tratament corespunzător, poate apărea o insuficiență corticosuprarenală acută (criza addisoniană).

- În cazul în care se suspectează că există zone în glanda tiroidă, care produc necontrolat hormon tiroidian. Acest lucru ar trebui să fie investigat prin examinări suplimentare ale funcției tiroidiene, înainte de începerea tratamentului.

- La pacientele cu hipotiroidie aflate în perioada de după menopauză, care prezintă un risc crescut de reducere a masei osoase (osteoporoză), este necesar un control strict al funcţiei tiroidiene, pentru a se evita creşterea concentraţiilor de hormon tiroidian din sânge și pentru a asigura utilizarea celei mai mici doze necesare.

- Dacă sunteți diabetic. A se vedea detalii la pct. „L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie împreună cu alte medicamente”.

- Dacă sunteți tratat cu anumite medicamente anticoagulante (de exemplu, dicumarol) sau medicamente care afectează glanda tiroidă (de exemplu, amiodarona, inhibitori de tirozin kinază [medicamente pentru tratarea cancerului], salicilați și doze mari de furosemid). A se vedea detalii la pct. „L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie împreună cu alte medicamente”.

- Dacă sunteți un pacient care primește tratament de dializa și sunteți tratat cu substanța medicamentoasă sevelamer, din cauza nivelului crescut de fosfat în sânge, medicul poate găsi necesar controlul anumitor parametri de sânge pentru a determina eficacitatea administrării de levotiroxină (a se vedea de asemenea " L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie împreună cu alte medicamente").

- Dacă ați avut vreodată epilepsie, deoarece, în acest caz aveți un risc crescut de convulsii.

- Dacă prezentaţi o reacţie alergică (vezi pct. „Reacţii adverse posibile”). Contactați imediat medicul sau personalul medical sau mergeți imediat la cel mai apropiat departament de urgență al spitalului.

Utilizarea incorectă

Nu trebuie să luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie pentru scăderea în greutate. Dozele fiziologice nu determină reducerea greutăţii la pacienţii cu funcţie tiroidiană normală. Doze mai mari de hormoni tiroidieni sau creșterea dozei luate fără recomandări speciale a medicului dumneavoastră, pot provoca reacţii adverse grave sau pot pune viața în pericol, în special, în asociere cu anumite medicamente pentru pierderea în greutate.

Modificarea tratamentului

Dezechilibrul tiroidian poate apărea dacă trebuie să schimbați tratamentul cu un alt medicament care conține levotiroxină. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări cu privire la schimbarea medicamentului. În perioada de tranziție este necesară o monitorizare atentă (clinică și biologică). Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse, deoarece acest lucru poate indica faptul că doza trebuie mărită sau redusă.

Vârstnici

La vârstnici, dozarea se face cu mai multă prudență (în special în cazul în care există probleme cardiace), si se monitorizeza mai des de catre medic.

Copii și adolescenți

La nou-născuții prematuri, cu greutate foarte mică, tensiunea arterială va fi monitorizată în mod regulat la inițierea tratamentului cu levotiroxină, deoarece poate apărea scăderea rapidă a tensiunii arteriale (cunoscută sub numele de colaps circulator) (vezi pct. 4 „Reacții adverse posibile”).

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea sa utilizaţi orice alte medicamente.

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie influențează efectul următoarelor substanțe medicamentoase sau grupe de preparate:

- Medicamente antidiabetice (medicamente care scad cantitatea de zahăr din sânge) cum ar fi metformina, glimepirida, glibenclamida și insulina:

Dacă sunteți diabetic, glicemia trebuie determinată periodic, mai ales la începerea și finisarea tratamentului. Medicul dumneavoastră poate să ajusteze doza de antidiabetice, deoarece levotiroxină poate diminua efectul acestora.

- Derivaţii cumarinici (preparate anticoagulante):

În cazul în care va tratati în același timp cu L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie și derivați cumarinici (de exemplu, dicumarol), puteţi avea nevoie de verificări periodice ale valorilor parametrilor coagulării. Medicul dumneavoastră poate să ajusteze doza de medicamente anticoagulante, deoarece levotiroxina poate crește efectul acestora.

Efectul L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este influențat de alte medicamente, după cum urmează:

- Rășini schimbătoare de ioni:

Luați medicamente pentru scăderea grăsimilor din sânge (de exemplu colestiramină, colestipol) sau medicamente pentru îndepărtarea concentrațiilor crescute de potasiu în sânge de la 4 până la 5 ore după administrarea L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie (sărurile de calciu și sodiu ale acidului sulfonic polistiren). Aceste medicamente inhibă altfel absorbția levotiroxinei din intestine și, prin urmare, reduce eficacitatea acestuia.

- Inhibitori ai pompei de protoni:

Inhibitorii pompei de protoni (cum ar fi omeprazol, esomeprazol, pantoprazol, rabeprazol și lansoprazol) sunt utilizați pentru a reduce cantitatea de acid produsă de stomac, ceea ce poate reduce absorbția levotiroxinei din intestin și, prin urmare, o poate face mai puțin eficientă. Dacă luați levotiroxină în același timp cu inhibitori ai pompei de protoni, medicul dumneavoastră ar trebui să vă monitorizeze funcția tiroidiană și poate fi nevoit să ajusteze doza de L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie.

- Sevelamer și carbonat de lantan:

Sevelamer și carbonat de lantan (medicamente pentru scăderea concentrațiilor crescute de fosfat in sange la pacienti care fac dializa) pot reduce, eventual, absorbția și eficacitatea levotiroxinei. Medicul dumneavoastră va verifica funcția tiroidiana mai frecvent (vezi și pct.

"Atenționări și precauții ").

- Medicamente de legare a acidului biliar:

Colesevelam (un medicament care scade nivelurile ridicate de colesterol din sânge) leagă levotiroxina și astfel scade absorbția levotiroxinei din intestin. Prin urmare, luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie cu 4 ore înainte de colesevelam.

- Medicamente care conțin aluminiu, fier sau calciu:

Luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie cel puțin cu 2 ore înainte de medicamentele care conțin aluminiu (antiacide, sucralfat), medicamente care conțin fier sau calciu. În caz contrar, aceste medicamente pot împiedica absorbția levotiroxinei din intestine și, prin urmare, reduce eficacitatea acestuia.

- Propiltiouracil, glucocorticoizi, beta-blocante (în special propranolol):

Propiltiouracilul (medicament pentru hiperactivitatea glandei tiroide), glucocorticoizi (hormoni suprarenali, "cortizon") și beta-blocante (medicamente care încetinesc ritmul cardiac și scad tensiunea arteriala) inhibă conversia levotiroxinei în liotironină și, astfel, se poate diminua eficacitatea lui L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie.

- Amiodaronă, substanțe de contrast iodate:

Amiodaronă (medicament folosit pentru reglarea ritmului inimii) și medii de contrast iodate (anumite medicamente utilizate în diagnosticarea cu raze X), din cauza conținutului mare de iod, pot declanșa atât hiperactivitatea și hipoactivitatea glandei tiroide. Este necesară prudență deosebită la gușa nodulară în cazul în care, eventual, în glanda tiroida sunt prezente zone, care nu sunt încă identificate, care formeaza hormoni tiroidieni necontrolati (autonomii).

Amiodarona inhibă conversia levotiroxinei într-o formă mai activă a liotironinei și poate influența astfel efectul L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie. Medicul dumneavoastră va ajusta doza de L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, dacă este cazul.

- Următoarele medicamente pot afecta modul în care acționează L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie:

• Salicilații, în special doze de peste 2 g/zi (medicamente care scad febra si durerea)

• dicumarolul (medicamente anti-coagulante)

• Dozele mari (250 mg) de furosemid (medicament care ajută la eliminarea

apei din organism)

• Clofibratul (medicament pentru scăderea grăsimilor din sânge)

- Medicamente pentru contracepție sau pentru terapia hormonală de substituție:

Dacă luați preparate hormonale care contin estrogen pentru contraceptie ("Pilula") sau o terapie de substituție hormonală după menopauză, cerința de levotiroxină poate crește.

- Sertralina, clorochina / proguanil:

Sertralina (medicament pentru depresie) și clorochina / proguanil

(medicamente pentru malarie si a bolilor reumatismale) reduce eficacitatea levotiroxinei.

- Rifampicină, carbamazepină, fenitoină, barbiturice, preparate care conțin sunătoare:

Rifampicină (un antibiotic), carbamazepină (folosită pentru tratarea convulsiilor), fenitoină (folosită pentru tratarea convulsiilor și tulburărilor ritmului cardiac), barbiturice (utilizate în convulsii, pentru anestezie; anumite somnifere) și preparate care conțin sunătoare (folosite pentru a trata depresia, anxietatea, tulburări de somn) pot diminua efectul levotiroxinei.

- Inhibitori de protează (medicamente pentru tratarea infecțiilor cu HIV și/ sau virusul hepatitei cronice C):

În cazul în care utilizați, în același timp, levotiroxina și inhibitori de protează (lopinavir, ritonavir), medicul dumneavoastră trebuie să observe cu atenție semnele de boală și să monitorizeze functia tiroidiana. Poate exista o pierdere a efectului de levotiroxină când este utilizat în același timp cu lopinavir / ritonavir.

- Inhibitori ai tirozin kinazei (medicamente pentru tratarea cancerului):

Dacă utilizați inhibitori de levotiroxină și tirozin kinază (de exemplu, imatinib, sunitinib, sorafenib, motesanib) în același timp, medicul dumneavoastră trebuie să monitorizeze cu atenție semnele de boală și să vă verifice funcția tiroidiană. Eficacitatea levotiroxinei poate fi redusă; dacă va fi necesar, medicul dumneavoastră va ajusta doza de levotiroxină.

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie împreună cu alimente şi băuturi

Nu trebuie să luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, împreună cu alimente, în special în cazul în care sunt bogate în calciu (de exemplu, lapte și produse lactate), deoarece acest lucru poate reduce în mod semnificativ absorbția levotiroxinei.

În cazul în care dieta dumneavoastră conține soia, medicul dumneavoastră va verifica mai frecvent nivelul hormonului tiroidian din sânge mai frecvent. Medicul dumneavoastră poate să ajusteze doza de L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie în timpul și după terminarea acestei diete (pot fi necesare doze neobișnuit de mari), deoarece produsele care conțin soia pot afecta absorbția levotiroxinei din intestine și, prin urmare, pot reduce eficacitatea acestuia.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Un tratament corect cu hormoni tiroidieni este deosebit de important pentru sănătatea mamei și a fătului în timpul sarcinii și alăptării. Tratamentul trebuie să fie continuat în mod consecvent și sub supravegherea medicului dumneavoastră. În ciuda utilizării pe scară largă a levotiroxinei în timpul sarcinii, până acum nu sunt cunoscute efecte nedorite asupra sarcinii, sănătății fătului sau a nou-născuților.

Atît în timpul cât și după sarcină trebuie verificată funcţia tiroidiană. Medicul dumneavoastră poate să ajusteze doza, ca cerință pentru hormonul tiroidian poate crește în timpul sarcinii, datorită creșterii nivelurilor sanguine de estrogen (hormon sexual feminin).

În timpul sarcinii, nu trebuie să luați L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, în același timp, cu medicamente care inhibă hiperactivitatea glandei tiroide (tireostatice), deoarece sunt necesare doze mai înalte de remedii tireostatice. Deoarece tireostaticele, spre deosebire de levotiroxină, penetrează bariera placentară în doze terapeutice, aceasta poate provoca hipotiroidie la făt. Dacă, în timpul sarcinii, suferiți de hiperactivitatea glandei tiroide, medicul dumneavoastră trebuie să va trateze, în mod exclusiv, cu remedii tireostatice în doze joase.

Cantitatea de hormoni tiroidieni, care trece în laptele matern în timpul alăptării este foarte mică și inofensivă chiar și în terapia cu levotiroxină în doze mari. În timpul alăptării, trebuie să continuați să luați Levotiroxină sodică 25 micrograme așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

Este probabil ca o glandă tiroidă subactivă sau hiperactivă să afecteze fertilitatea.

Atunci când pacienții sunt tratați cu o glandă tiroidă subactivă, doza de L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie trebuie ajustată pe baza rezultatelor testelor de laborator, deoarece o doză insuficientă poate să nu îmbunătățească subactivitatea glandei tiroide, iar o supradoză poate provoca o hiperactivitate a glandei tiroide.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie asupra capacităţii de a conduce sau de a folosi utilaje.

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie conține sodiu

Acest medicament conține mai puțin de 1 mmol sodiu (23 mg) într-un comprimat, adică în esență „fără sodiu”.

3. Cum să utilizaţi L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră vă va stabili doza zilnică pe baza examinărilor.

Dozaj

Comprimatele, cu un conținut diferit de substanță activă (25-150 micrograme de levotiroxină sodică), sunt disponibile pentru tratament individual, ceea ce înseamnă că, în mod obișnuit, trebuie să luați doar un comprimat pe zi.

În funcție de simptome, medicul dumneavoastră va fi ghidat de următoarele recomandări:

- Pentru tratarea glandei tiroide, la adulți se ia mai întâi 25- 50 micrograme de levotiroxină de sodiu pe zi. La indicația medicului, doza de 25-50 micrograme poate fi crescută de la două până la patru săptămâni până la o doză zilnică de 100 - 200 micrograme de levotiroxină de sodiu.

- Pentru prevenirea formării gușei reînnoite, după îndepărtarea gușei și pentru tratarea gușei benigne, 75 -200 micrograme de levotiroxină de sodiu, se administrează zilnic.

- Pentru terapia de însoțire, intr-un tratament al unei glande tiroide hiperactive cu tireostatice, 50 -100 micrograme de levotiroxină de sodiu, se administrează zilnic.

- După o intervenţie chirurgicala, o doză mai mică de hormon tiroidian ar putea fi adecvata. Din cauza unei tumori maligne ale glandei tiroide, doza zilnică este de 150 -300 micrograme de levotiroxină de sodiu.

- O doză mai mică de hormon tiroidian ar putea fi adecvată.

Utilizarea la copii

În timpul tratamentului pe un termen lung pentru reducerea funcției tiroidiene (hipotiroidism congenital și dobândit) doza de întreținere este de obicei 100-150 mcg levotiroxină de sodiu pe metru pătrat de suprafață corporală pe zi.

Pentru nou-născuți și sugari cu hipotiroidism congenital , pentru care substituirea rapidă a organismului cu levotiroxină este esențială pentru dezvoltarea mentală și fizică normală, doza inițială recomandată este de 10-15 mcg levotiroxina de sodiu per kilogram de greutate corporală pe zi pentru primele 3 luni. Apoi doza trebuie schimbată și ajustată în mod individual de către medic - în funcție de datele clinice (în special de nivelul hormonului tiroidian in sange).

Pentru copii cu hipotiroidism dobândit doza inițială recomandată este de 12,5 – 50 mcg levotiroxina de sodiu pe zi. Medicul va crește doza la fiecare 2-4 săptămâni până când se ajunge la doza individualizată întreagă. Pentru aceasta, medicul va lua în considerare nivelul hormonilor tiroidieni in sange.

Pacienții vârstnici, pacienții cu boală arterială coronariană, pacienții cu hipodiroidism.

La pacienții vârstnici, la pacienții cu boală arterială coronariană și la pacienții cu hipotiroidism de lunga durata, tratamentul cu hormoni tiroidieni este început cu precauție (doza scăzuta la început, care se ridică încet și la intervale lungi se verifică hormonul tiroidian).

Pacienții cu greutate corporală scăzută și pacienții cu o gușă mare Experiența a arătat că o doză mai mică este, de asemenea, adecvată la pacienții cu greutate corporală scăzută și la pacienții cu gușă mare.

Mod de administrare

Doza zilnică totală se administrează o singură dată dimineaţa, pe stomacul gol, cu cel puţin jumătate de oră înainte de micul dejun; comprimatele se înghit întregi, cu suficient lichid. Substanța activă este preluată mai bine pe stomacul gol, decât înainte sau după o masă.

La copii, doza zilnică totală va fi administrată cu cel puţin jumătate de oră înainte de prima masă a zilei. De asemenea, puteți lăsa comprimatul să se dizolve în puţină apă (10-15 ml) iar suspensia fină rezultată (care trebuie să fie proaspăt preparată pentru fiecare administrare) va fi amestecată apoi cu o cantitate ceva mai mare de lichid (5-10 ml).

Durata administrării

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este luat de obicei pe tot parcursul vieții în caz de hipotiroidism, unei tumori maligne a glandei tiroide; cu scop de profilaxie a recidivelor guşii – de la câteva luni sau ani până la sfârşitul vieţii. În terapia de însoțire pentru tratamentul hiperactivității glandei tiroide, L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este luat atât timp cât si tireostaticele (medicamente care inhibă hiperactivitatea glandei tiroide).

Pentru tratamentul guşii eutiroide este necesară o perioadă de tratament de la şase luni la doi ani. În cazul în care tratamentul cu L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie nu a adus succesul dorit în acest timp, medicul dumneavoastră va lua în considerare alte opțiuni terapeutice.

Dacă utilizați mai mult L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie decât trebuie

Semnele unui supradozaj sunt descrise în secțiunea 4. "Reacții adverse posibile". Vă rugăm să mergeți la medicul dumneavoastră atunci când apar astfel de plângeri.

Dacă uitați să utilizaţi L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

Dacă ați luat prea puțin sau ați uitat sa luati o doză, nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Utilizaţi doza următoare la ora la care aceasta este programată.

Dacă încetaţi să utilizaţi L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

Pentru un tratament reușit preparatul L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie trebuie administrat în conformitate cu prescripțiile medicului. În niciun caz nu trebuie să schimbați, să întrerupeți sau să încetați tratamentul cu L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie din propria inițiativă, deoarece simptomele dumneavoastră pot să apară din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Hipersensibilitate la substanța activă sau la celelalte componente ale L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

În caz de hipersensibilitate la levotiroxină sau la oricare dintre celelalte componente ale L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie, pot apărea reacții alergice ale pielii și ale tractului respirator (fie imediat, fie în câteva zile de la administrarea medicamentului), care pot pune viața în pericol. Simptomele pot include erupție cutanată, mâncărime, dificultăți de respirație, dificultăți de respirație, umflarea feței, buzelor, gâtului sau limbii. Contactați imediat medicul sau personalul medical sau mergeți imediat la cel mai apropiat departament de urgență al spitalului.

Intoleranța la concentrația dozei, supradozaj

În situaţii individuale, dacă doza nu este tolerată sau în caz de supradozaj, în special dacă doza este crescută rapid la începutul tratamentului, pot să apară semnele tipice ale unei funcţii tiroidiene crescute (hipertiroidism).

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

- Tulburări de ritm ale inimii

- Insomnie

- Dureri de cap

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane

• Bătăi rapide ale inimii (tahicardie)

• Nervozitate

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 de persoane

• Tensiune intercraniană crescută (în special la copii)

Cu frecvență necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

• Hipersensibilitate

• Tulburări ale ritmului cardiac

- Durere la nivelul pieptului (angină pectorală)

- Reacții alergice cutanate (de exemplu, angioedem [dificultate la respirație sau umflarea feței, buzelor, gâtului sau limbii], erupție cutanată, urticarie)

- Neliniște

- Slăbiciune musculară, crampe musculare

- Osteoporoză cu doze mari de levotiroxină, în special la femeile aflate în postmenopauză, predominant în timpul unui tratament pe o perioadă prelungită

- Senzație de căldură, intoleranță la căldură, colaps circulator la copiii prematuri cu greutate corporală redusă (vezi pct. 2 „Atenționări și precauții”)

- Tulburări menstruale

- Diaree

- Vărsături

- Greață

- Pierdere în greutate

- Tremurături (tremor)

- Transpirație excesivă

- Febră

Spuneți medicului dumneavoastră despre reacțiile adverse care apar. El va determina dacă doza zilnică trebuie redusă sau administrarea comprimatelor poate fi întreruptă timp de câteva zile. Imediat după dispariţia reacţiilor adverse, tratamentul poate fi reluat sub supravegherea atentă a dozelor.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie

Substanţa activă este levotiroxină sodică

Fiecare comprimat conţine 25 micrograme levotiroxină sodică.

Celelalte componente sunt : Clorhidrat de cisteină monohidrat (parțial prezent în comprimat sub formă de cistină), celuloză microcristalină, amidon de porumb, amidon pregelatinizat, oxid de magneziu ușor, talc.

Cum arată L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie şi conţinutul ambalajului

Comprimatele L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie sunt comprimate de culoare albă până la bej, rotunde, ușor convexe.

L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie este disponibil în cutii originale a cîte 100 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP),

Glienicker Weg 125 12489 Berlin

Germania.

Fabricantul

BERLIN-CHEMIE AG

Glienicker Weg 125 12489 Berlin

Germania.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1172
Код товара: 40254
Цена товара в пунктах: 1069
Код товара: 54522
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63940
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 450
Код товара: 63923
Топ сезона
Код товара: 42910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 90
Код товара: 62444
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 340
Код товара: 64356
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 382
Код товара: 64371
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.