Captopril comp.25 mg N10x4 (Sopharm)

Код товара: 49321
Доза: 25
Количество доз: 40
Производитель: Sopharma AD
Страна: Болгария
Форма: табл
отпуск только по рецепту!

Captopril Sopharma 25 mg comprimate

Captopril
1. Ce este Captopril Sopharma şi pentru ce se utilizează

Captopril Sopharma este un medicament antihipertensiv, care acţionează asupra sistemului enzimatic specific din sânge şi ţesuturi. Ca rezultat, scade tensiunea arterială, îmbunătăţeşte funcţia de bază a sistemului cardiac. La pacienţii cu insufucienţă cardiacă severă după infarct miocardic utilizarea captoprilului prelungeşte viaţa. Terapia cu captopril a pacienţilor cu diabet zaharat insulino-dependent (de tip 1) cu proteinurie, cu/fără hipertensiune arterială) duce la o scădere semnificativă a cazurilor de insuficienţă renală. Captopril Sopharma se utilizează în hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), insufucienţă cardiacă cronică, după infarct miocardic şi în caz de nefropatie diabetică la pacienţii cu diabet zaharat insulino-dependent de tip 1.
2. Înainte să utilizaţi Captopril Sopharma Nu luaţi Captopril Sopharma:

- Dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii produsului.
- Dacă aţi avut reacţii alergice la alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, manifestate prin umflarea feţei, buzelor, limbii, şi/sau gîtului cu respiraţie şi înghiţire dificilă.
- Dacă aţi mai avut asemenea reacţii de hipersensiblitate din cauze necunoscute sau dacă vi s-a stabilit diagnoza de angioedem eriditar sau idiopatic.
- Dacă suferiţi de boli de sânge manifestate prin reducerea cantităţii globulelor albe şi a globulelor roşii (eritrocite) în sânge;
- Aveţi peste 3 luni de sarcină (nu se recomandă administrarea captoprilului şi în primele 3 luni de sarcină, a se vedea pct. „Sarcina şi alăptarea”).
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Captopril Sopharma:

Captopril Sopharma trebuie utilizat cu precauţie extremă în următoarele cazuri:
• Dacă există riscul micşorării bruşte a tensiunii arteriale ca rezultat al dereglării echilibrului hidro-electrolitic, de exemplu, în urma tratamentului cu diuretice; respectării dietei ce limitează consumul de sare alimentară, sau ca rezultat al vomei sau diareei;
• Dacă aveţi o îngustare a aortei (stenoză aortică), îngustare a arterei renale sau îngroşare a muşchiului cardiac (cunoscută ca şi cardiomiopatie hipertrofică);
• Dacă aveţi probleme cardiace, hepatice sau renale;
• Dacă recent aţi avut un transplant de rinichi;
• Dacă aţi mai avut reacţii alergice manifestate prin umflarea feţei, buzelor, limbii, cu respiraţie şi înghiţire dificilă;
• Dacă suferiţi de boli ale sistemului imunitar, diabet zaharat, alte boli infecţioase şi inflamatorii (dureri în gît, febră ş. a. );
• Dacă efectuaţi tratament cu alopurinol, procainamid sau diuretice economisitoare de potasiu, suplimente de potasiu, săruri cu conţinut de potasiu şi alte preparate care măresc conţinutul de potasiu în serul sangvin;
• Informaţi medicul dumneavoastră despre administrarea de captopril înainte de anestezie sau manipulări chirurgicale, deoarece e posibilă scăderea bruscă a tensiunii arteriale;
• Dacă sunteţi în tratament de desensibilizare pentru înţepături de viespi sau de albine. Tratamentul de desensibilizare poate mări riscul de apariţie a reacţiilor anafilactice la administrarea concomitentă cu inhibitorii enzimei de conversie;
• Dacă urmează să faceţi un tratament cu afereză LDL (eliminarea colesterolului din sânge);
• Dacă faceţi hemodializa cu membrane cu permeabilitatea înaltă (poliacrilnitril).
Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). Captopril Sopharma nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă aveţi mai mult de trei luni de sarcină, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această etapă (vezi pct. „Sarcina şi alăptarea”).
Dacă în timpul tratamentului cu Captopril Sopharma apar careva dintre simptomele de mai jos, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră: - Icter (îngălbenirea pielii şi al sclerelor); - tusea seacă, iritantă, continuă.
Efecte asupra testelor de laborator

În timpul tratamentului cu captopril poate fi determinată o reacţie fals-pozitivă al testului pentru acetonă în urină.
Administrarea acestui preparat necesită un control regulat din partea medicului dumneavoastră, deaceea trebuie respectă efectuarea testelor de laborator indicate de către medic.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală. Anunţaţi medicul dumneavoastră dacă administraţi următorele medicamente:
- diuretice, inclusiv furosemid;
- diuretice economisitoare de potasiu, inclusiv spironolactonă, triamteren sau amilorid;
- preparate de potasiu sau substituenţi de sare care conţin potasiu;
- medicamente pentru tratamentul maladiilor cardio-vasculare, inclusiv medicamente antihipertensive, nitroglicerina şi alţi nitraţi sau alte medicamente care produc dilatarea vaselor de sânge (vasodilatatoare), procainamida, digoxina;
- medicamente antiinflamatoare (indometacină, diclofenac ş. a. );
- medicamente pentru gută (alopurinol), probenicid;
- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale scăzute, şoc, astm bronşic, alergii, inclusiv noradrenalina, adrenalina, corticosteroizi sistemici;
- săruri de litiu;
- imunosupresoare;
- antidiabetice;
- antidepresive, inclusiv amitriptilina;
- remedii antiacide (medicamente ce reduc aciditatea sucului gastric);
Acidul acetilsalicilic (în doze cardiologice), tromboliticele (care distrug cheagurile de sânge) şi beta-blocantele (pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute) pot fi administrate concomitent cu Captopril Sopharma.
Utilizarea Captopril Sopharma cu alimente şi băuturi

Captopril Sopharma se administrează oral, înainte, în timpul sau după masă.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina

Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). Medicul dumneavoastră în mod normal vă va sfătui să întrerupeţi administrarea Captopril Sopharma înainte de sarcină sau imediat ce aţi aflat că sunteţi gravidă, vă va sfătui să luaţi un alt medicament în loc de Captopril Sopharma. Administrarea Captopril Sopharma nu se recomandă în primele 3 luni de sarcină. Captopril Sopharma nu trebuie administrat şi după 3 luni de sarcină, deoarece poate produce grave prejudicii fătului.
Alăptarea

Anunţaţi medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi sa alăptaţi. Nu se recomandă administrarea Captopril Sopharma mamelor cu copii născuţi prematuri, precum şi în primele săptămîini după naştere. În cazul copiilor mai mari, medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască cu privire la beneficiile şi riscurile de a lua Captopril Sopharma în timp ce alăptaţi, în comparaţie cu alte tratamente.
Consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Captopril poate provoca scăderea tensiunii arteriale şi ameţeli la unii pacienţi, îndeosebi la începutul tratamentului. Conducătorii auto şi operatorii de maşini ar trebui să utilizeze Captopril Sopharma cu precauţie.
Informaţii importante privind unele componente ale Captopril Sopharma

Captopril Sopharma conţine amidon din grâu. Este potrivit pentru persoanele cu boala
celiaca. Pacienţii cu alergie la grâu (diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament. Medicamentul conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a comunicat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Captopril Sopharma

Luaţi întotdeauna Captopril Sopharma exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Mod de utilizare

Comprimatele se iau oral, înainte, în timpul sau după masă, cu apă.
Dozele recomandate sunt:

Adulţi

Hipertensiune arterială

Doza iniţială constituie 1/2 -1 comprimat de 2 ori pe zi. Doza poate fi crescută după 2 săptămâni sub supravegherea medicului.
Insuficienţă cardiacă

Pentru majoritatea pacienţilor doza iniţială constituie ¼ sau ½ comprimat de 3 ori pe zi. Doza se majorează treptat după 2 săptămâni.
Infarct miocardic

Pentru tratamentul de scurtă durată (4 săptămâni) doza de întreţinere constituie 2 comprimate de 2 ori pe zi; pentru prevenirea insuficienţei cardiace în tratamentul prelungit după doza unică iniţială ¼ comprimat, se prelungeşte cu doza ½ comprimat de 3 ori pe zi timp de 2 zile. Peste câteva zile doza poate fi crescută treptat, iniţial câte 1 comprimat de 3 ori pe zi şi, în dependenţă de toleranţa pacientului, în următoarele câteva săptămâni doza este crescută până la atingerea dozei de întreţinere de 2 comprimate de 3 ori pe zi. Doza maximă nictemerală de Captopril Sopharma constituie 6 comprimate.
Nefropatie diabetică

Doza recomandată de captopril pentru tratamentul prelungit al pacienţilor cu nefropatie diabetică este de 25 mg de 3 ori pe zi.
Pacienţi cu insuficienţă renală

Medicul dumneavoastră va stabili doza, în funcţie de gradul de afectare a funcţiei renale.
Pacienţii cu vârsta peste 65 de ani

Tratamentul trebuie iniţiat (ca şi în cazul altor medicamente antihipertensive) cu o doză iniţială mai redusă, care este stabilită de către medic.
Populaţia pediatrică

Eficacitatea şi siguranţa captoprilului la aceste grupe de vârstă nu este pe deplin elucidată. Utilizarea captoprilului la copii şi adolescenţi trebuie iniţiată sub strictă supraveghere medicală. Doza iniţială este de aproximativ 0,3 mg/kg greutate corporală.
Dacă aţi luat mai mult Captopril Sopharma decât trebuie

Supradozajul cu captopril se caracterizează prin scăderea esenţială a a tensiunii arteriale, care este de obicei depășită prin perfuzie intravenoasă de ser fiziologic. Medicamentul poate fi eliminat din organism prin hemodializă.
Dacă aţi luat o doză mai mare decât cea prescrisă, consultaţi medicul dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi bine.
Dacă aţi omis o doză de Captopril Sopharma

Dacă aţi omis o doză, luaţi doza uitată cât mai curând posibil. În cazul în care este aproape timpul pentru următoarea doză, luaţi-o ca de obicei, fără doza omisă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă. Continuaţi să luaţi medicamentul, respectând indicaţiile medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca şi toate medicamentele, Captopril Sopharma poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii, opriţi administrarea de Captopril Sopharma şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:
- umflarea mîinilor, feţei, buzelor sau a limbii;
- dificultate în respiraţie;
- apariţia bruscă a unei senzaţii de arsură, erupţii cutanate, eritem sau descuamarea pielii ;
- durere în gât sau febră;
- ameţeli, senzaţie de rotaţie sau vertij;
- dureri severe de stomac;
- îngălbenirea pielii şi/sau a ochilor.
Alte reacţii adverse posibile:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): modificări ale gustului, ameţeli, tuse uscată, iritantă (neproductivă); insuficienţă de aer, greaţă, vomă, dispepsie, dureri de stomac, diaree sau constipaţie, gură uscată, erupţii cutanate, mîncărime, căderea părului, dereglări de somn.
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): schimbări ale ritmului cardiac, durere retrosternală, bătăi rapide ale inimii, tensiune arterial scăzută, flux de sânge redus la nivelul mâinilor şi picioarelor (sindromul Raynaud), înroşirea feţei, paloare, astenie, stare general de rău, durere toracică. Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): dureri de cap, somnolenţă, amorţeală, inflamarea mucoasei cavităţii bucale cu formarea ulceraţiilor (stomatită/ulceraţii aftoase), dereglarea funcţiei rinichilor, inclusiv insuficienţa renală, urinări frecvente, pierderea poftei de mâncare, depresii, confuzie.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 000 persoane): schimbarea valorilor indicilor de laborator (potasiu, natriu, urea, creatinina serică ş. a. ), problem cardiac grave (stop cardiac, şoc cardiogen), schimbarea tabloului sangvin, care de obicei se instalează la cercetarea limfoadenopatiei (noduli limfatici umflaţi), maladii auto-imune, accidente cerebro-vasculare, vedere înceţoşată, respiraţie şuierătoare sau dificultăţi de respiraţie, rinoree sau inflamaţia alergică a plămînilor (alveolită alergică/eozinofilie), glosită (imflamarea limbii), ulcer peptic, inflamarea pancreasului, afectarea rinichilor cu creşterea cantităţii de protein în urină şi instalarea edemelor (sindrom nefrotic), eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson (o boală gravă cu formarea veziculelor la nivelul pielii , al gurii, al ochilor şi al organelor genital), dermatita exfoliativă, pemfigus bulos (maladie caracterizată prin apariţia veziculelor la nivelul pielii şi mucoasei, care uşor se rup şi se formează erozii dureroase), eritroderma (înroşirea anormală a pielii ), fotosensibilitate, hipoglicemie (nivelul foarte scăzut al glucozei în sânge), mialgii (dureri musculare), artralgii (dureri articulare), febra, urticarie, afectarea ficatului, inflamaţia ficatului sau icter. Similar tratamentului cu alte medicamente din aceast grup, s-a observat un sindrom ce include creşterea temperaturii corpului, eritem, mialgii şi artalgii, afectarea vaselor sanguine şi rinichilor.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Captopril Sopharma

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Captopril Sopharma după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Informaţii suplimentare

Ce conţine Captopril Sopharma
- Substanţa activă este captoprilul. Fiecare comprimat conţine 25 mg captopril.
- Alte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de grâu, celuloză microcristalină (tip 101), hidroxipropilceluloză, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
Cum arată Captopril Sopharma şi conţinutul ambalajului

Comprimate rotunde, plate, cu margini teşite, cu incizie mediană pe una din feţe, cu diametrul 7 mm, de culoare de la albă până la aproape albă, cu miros specific slab. Comprimatul poate fi divizat în 2 părţi egale. Cutii cu 40 comprimate (4 blistere din PVC/Alu).
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

SOPHARMA AD
16 Iliensko Shosse Str. , Sofia 1220, Bulgaria


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 42412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 64362
Акция
Цена товара в пунктах: 513
Код товара: 63481
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 48651
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.