Гельмизол, таблетки в оболочке 200 мг N10x4

Код товара: 34432
Доза: 200
Количество доз: 40
Производитель: Biofarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.

Helmizol 200 mg comprimate filmate

Albendazol
1. Ce este Helmizol 200 mg comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

Helmizol 200 mg comprimate filmate este un preparat cu spectru larg de acţiune antiparazitară şi în special antihelmintică, care este eficient administrat într-o singură doză. Helmizol 200 mg comprimate filmate este administrat în următoarele infecţii:
• boala hidatică;
• neurocisticercoză;
• ascaridioza, agentul patogen-Ascaris lumbricoides;
• oxiuroza, agentul patogen-Enterobius vermicularis;
• ankilostomiaza, agentul patogen - Ancylostoma duodenale şi Necator americanus;
• strongiloidioza, agentul patogen - Strongyloides stercoralis;
• tricocefaloza, agentul patogen - Trichuris trichiura;
• capilaroza, agentul patogen-Capillaria philippinensis;
• trichostrongiloza;
• teniaze;
• trichineloza;
• clonorcoza - agentul patogen-Chlonorchis sinenis;
• giardiaza.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Helmizol 200 mg comprimate filmate

Nu luaţi Helmizol 200 mg comprimate filmate dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activeă, la alţi derivaţi ai benzimidazolului sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). La fel nu ve-ţi administra Helmizol 200 mg comprimate filmate în perioada de sarcină.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Helmizol 200 mg comprimate filmate adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Consultaţi medicul în cazul dereglarii funcţiei hepatice (este necesară monitorizarea sistematică a funcţiilor hepatice până şi în timpul tratamentului). Preparatul se va administra cu precauţie. Se recomandă monitorizarea tabloului sângelui periferic fiecare a 28 zi de tratament; în caz de leucopenie tratamentul se întrerupe.
Helmizol 200 mg comprimate filmate împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente cu sau fără prescripţie medicală, vitamine sau suplimente alimentare, sau planificaţi să luaţi, deoarece ele îşi pot modifica reciproc efectele. Nu se recomanda în timpul tratamentului cu Helmizol 200 mg comprimate filmate să luaţi medicamente cu conţinut de dexametazonă, cimetidină, praziquantel sau teofilină. Discutaţi cu medicul dumnevoastre, cu ce pot fi înlocuite aceste preparate.
Helmizol 200 mg comprimate filmate împreună cu alimente şi, băuturi şi alcool

Luaţi Helmizol 200 mg comprimate filmate dacă e posibil inata după mancare pentru a diminua senzaţia de greaţă.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:

Consultaţi medical sau farmacistul înainte de a lua Helmizol 200 mg comprimate filmate. Preparatul este contraindicat în perioada de sarcină.
Se recomandă de efectuat testul de sarcină la femei de vârstă reproductivă. Pe parcursul tratamentului şi timp de o lună după finisarea tratamentului este necesară contracepţia sigură.
Deşi Helmizol 200 mg comprimate filmate nu a fost găsit in laptele matern, totuş administrarea medicamentelor în perioada alăptarii trebuie facută cu precauţie.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Preparatul nu influenţează performanţe psihomotorii ale pacientului şi capacitatea de conducere a autovehiculelor şi manevrarea utilajelor.
Medicamentul conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Acest medicament conţine sodiu mai puțin de 23 mg pe doză, adică practic „nu conţine sodiu”.
3. Cum să luaţi Helmizol 200 mg comprimate filmate

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră saucu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze recomandate pentru adulţi sunt în dependenţp de infecţie:
În boala hidatică cauzată de Echinococcus granulosus: pentru persoanele cu o greutate corporală de 60 kg și peste: 400 mg de două ori pe zi, cu alimente timp de 28 de zile. Apoi se face pauză timp de 14 zile.
Această schemă de dozare se repetă în 3 cicluri. Pentru persoanele cu o greutate corporală mai mică de 60 kg: 15 mg/kg, se administrează de două ori pe zi (dimineaţa şi seara), cu alimente timp de 28 de zile. Doza maximă pe zi fiind de 800 mg. Apoi se întrerupe timp de 14 zile. Această schemă de dozare se repetă în 3 cicluri.
În caz de neurocisticercoza: pentru persoanele cu o greutate corporală de 60 kg și peste se recomandă 400 mg de două ori pe zi timp de 7-30 zile. Pentru persoanele cu o greutate corporală mai mică de 60 kg se recomandă 15 mg/kg de două ori pe zi divizate în 2 prize dimineaţa şi seara, timp de 7-30 zile. Doza maximă pe zi fiind de 800 mg. În tratamentul neurocisticercozei la necesitate se vor administra preparate steroide şi anticonvulsivante. Pentru a preveni hipertensiune cerebrală acută se recomandă administrarea internă sau intravenoasă a corticosteroizilor în prima săptămână de tratament.
Alte helmintoze:

Ascaridioza, oxiuroza, ankilostomiaza, tricocefaloza, trichostrongiloza: 400 mg într-o priză timp de 3 zile. Peste 3 săptămâni se recomandă de a repeta cura de tratament în aceleaşi doze.
Teniaze şi strongiloidioza: 400 mg într-o priză (2 comprimate filmate de Helmizol 200 mg) timp de 3 zile consecutiv. Peste 3 săptămâni se recomandă de a repeta cura de tratament în aceeaşi doză.
Capilaroza: câte 200 mg (1 comprimat filmat de Helmizol 200 mg) de 2 ori pe zi timp de 10 zile.
Trichineloza: câte 400 mg (2 comprimate filmate de Helmizol 200 mg) de 2 ori pe zi timp de 5-10 zile.
Clonorcoza: câte 400 mg (2 comprimate filmate de Helmizol 200 mg) o dată sau de 2 ori pe zi timp de 3 zile.
Giardiaza: câte 400 mg (2 comprimate filmate de Helmizol 200 mg) o dată pe zi timp de 5 zile. Doza maximă nictemerală este de 800 mg.
Utilizare la copii:

Ascaridioza, oxiuroza, ankilostomiaza, tricocefaloza:

- copii sub 2 ani: câte 200 mg (1 comprimat filmat de Helmizol 200 mg) într-o priză. Peste 3 săptămâni se recomandă de a repeta cura de tratament în aceeaşi doză; - copii cu vârsta de 2 ani şi peste: se administrează aceleaşi doze ca şi pentru adulţi.
Capilaroza: câte 200 mg (1 comprimat filmat de Helmizol 200 mg) de 2 ori pe zi.
Trichostrongiloza: câte 400 mg (2 comprimate filmate de Helmizol 200 mg) în doză unică.
Chist hidatic: câte 15 mg/kg/zi, divizate în 2 prize şi administrate dimineaţa şi seara. Doza maximă nictemerală nu va depăşi 800 mg.
Neurocisticercoză: câte 15 mg/kg divizate în 2 prize dimineaţa şi seara (doza maximă nictemerală nu va depăşi 800 mg).
Metoda și calea de administrare:

Luaţi HELMİZOL 200 mg comprimate filmate doar per oral, în timpul meselor, cu cel puțin un pahar cu apă (aproximativ 120 ml).
Unele persoane, în special copii mici, pot prezenta dificultăţi la înghiţire a comprimatului întreg. Pentru copii mici, comprimatul trebuie fărâmiţat sau mestecat şi înghiţit cu apă.
Condiţii speciale:

Daca vi s-a diagnosticat insuficienţă renală sau insuficienţă hepatică adresati-vă medicului dumneavoastre pentru a ajusta dozele.
Dacă luați mai mult Helmizol 200 mg comprimate filmate decât trebuie

Se recomandă un lavaj gastric, administrarea cărbunelui activat, tratament simptomatic şi adresarea la medic.
Dacă uitaţi să luaţi Helmizol 200 mg comprimate filmate

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată. Continuaţi să administraţi Helmizol 200 mg comprimate filmate cum este menţionat în acest prospect sau conform prescrierii medicului dumneavoastră.
Dacă încetaţi să luţi Helmizol 200 mg comprimate filmate

Nu apar efecte adverse. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele,Helmizol 200 mg comprimate filmate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): leucopenie, reacţii de hipersensibilitate, incluzând erupţii cutanate tranzitorii şi urticarie.
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane) Dereglarea funcţiei hepatice cu modificarea testelor funcţionale hepatice (creşterea uşoară sau moderată a nivelului transaminazelor), dureri în abdomen, greaţă, vomă. Granulocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză, trombocitopenie.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane) Cefalee şi vertij, creşterea tensiunii intracraniene, simptome meningeale.
Reacţii adverse cu frecvență necunoscută (a căror frecvenţă nu poate fi estimată din datele valabile): alopecie reversibilă, febră, anemie aplsatică, supresia măduvei osoase, neutropenie, hepatită, insuficienţă hepatică acută, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, insuficienţă renală acută.
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse din cele enumerate sau orice altă reacţie adversă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Helmizol 200 mg comprimate filmate

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi modificări al aspectului exterior (schimbare de culoare, deteriorări ale ambalajului primar), în comparaţie cu cele descrise în pct. 6 „ Cum arată Helmizol 200 mg comprimate filmate şi conţinutul ambalajului”
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine un comprimat filmat de Helmizol 200 mg

Substanţa activă este: albendazol 200 mg;
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloză microcristalină (E460), amidon glicolat de sodiu tip A, amidon de porumb, povidonă K30 (E1201), laurilsulfat de sodiu, zaharinat de sodiu (E954), stearat de magneziu (E572), polivinl alcool, dioxid de titan (E171), talc (E553b), lecitină (soia) (E322), gumă xantan (E415).
Cum arată Helmizol 200 mg comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Descrierea medicamentului:

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă.
Conţinutul ambalajului:

Câte 6 comprimate filmate în blister.
Câte 1 blister împreuna cu prospectul plasate în cutie de carton.
Câte 10 comprimate în blister.
Câte 4 blistere împreuna cu prospectul plasate în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Biofarma İLAÇ SANAYİİ ve TİCARET A. Ş,
Akpinar Mah. Osmangazi Cad. No: 156
Sancaktepe/Istambul/Turcia
Fabricantul

Biofarma İLAÇ SANAYİİ ve TİCARET A. Ş,
Akpinar Mah. Osmangazi Cad. No: 156
Sancaktepe/Istambul/Turcia




Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 504
Код товара: 50794
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 533
Код товара: 64318
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 61171
Цена товара в пунктах: 1017
Код товара: 33187
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 395
Код товара: 63938
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64355
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 62319
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Цена товара в пунктах: 925
Код товара: 61956
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.