Ibalgin Sport crema 50 g

Код товара: 38281
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Zentiva k.s.
Страна: Чехия
Форма: крем

IBALGIN SPORT cremă

Ibuprofen / Heparinoid
1. Ce este IBALGIN SPORT şi pentru ce se utilizează

IBALGIN SPORT conţine substanţele active ibuprofen şi heparinoid. Ibuprofenul are efect antiinflamator şi în zona afectată suprimă inflamaţia, reduce edemele şi atenuează durerea. Heparinoidul scade coagularea sanguină în zona inflamaţiei sau contuziei, previne formarea cheagurilor de sânge, accelerează resorbirea hematoamelor şi are acţiune antiinflamatoare. În durerile severe, se recomandă completarea terapiei cu administrarea sistemică de comprimate cu ibuprofen.
IBALGIN SPORT poate fi administrat adulţilor şi adolescenţilor peste 15 ani pentru tratamentul local al inflamaţiilor capsulelor articulare, tratamentul local al tendinitelor şi inflamaţiilor musculare şi tratamentul afecţiunilor reumatice. La recomandarea medicului se poate administra şi în tratamentul afecţiunilor post-traumatice şi al consecinţelor rănirilor sportive cum ar fi edeme, contuzii, luxaţii articulare, leziuni ale părţilor dermice ale articulaţiilor.
În cazul rănirilor, dacă problemele nu se rezolvă în 3 zile sau din contră se înrăutăţesc sau dacă se produc efecte adverse, întrerupeţi tratamentul sau cereţi sfatul medicului. Nu utilizaţi produsul mai mult de două săptămâni fără consultarea medicului.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi IBALGIN SPORT

Nu utilizaţi IBALGIN SPORT:

- dacă sunteţi alergic la ibuprofen, heparinoid sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- la pacienţii cu predispoziţie pentru crizele astmatice, urticarie sau rinită alergică în urma administrării de acid acetilsalicilic sau unele produse medicamentoase antiinflamatorii;
- dacă aveţi diateză hemoragică, diferite forme de purpură, trombopenie, hemofilie, diferite afecţiuni generale cu tendinţe de sângerare.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi IBALGIN SPORT adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului IBALGIN SPORT nu se aplică pe răni deschise care sângerează sau care sunt infectate, suprafeţe ale pielii cu leziuni, pe suprafeţe cutanate extinse, pe mucoase şi în ochi. Se recomandă aplicarea numai pe tegumente intacte. Apariţia oricărei reacţii adverse cutanate după aplicarea medicamentului impune întreruperea administrării acestuia. În cazul în care medicamentul este folosit în mod intensiv în scop terapeutic de către fizio-kinetoterapeuţi, se recomandă portul de mănuşi de protecţie.
IBALGIN SPORT împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acidul acetilsalicilic creşte efectul heparinei. Nu s-au raportat interacţiuni cu ibuprofen. Medicamentul nu se aplică concomitent cu medicamente cu utilizare locală care conţin tetraciclină şi hidrocortizon (incompatibilitate cu heparinoid). În cazul pacienţilor aflaţi în tratament cu anticoagulante, după aplicarea cutanată a medicamentelor conţinând heparinoizi, timpul de protrombină poate fi prelungit. Dacă luaţi alte medicamente, atât cu prescripţie medicală cât şi cele eliberate liber în farmacii, cereţi sfatul medicului privind oportunitatea utilizării concomitente a cremei IBALGIN SPORT; nu utilizaţi produsul fără consultarea medicului. Nu utilizaţi nici un alt medicament eliberat fără prescripţie medicală pentru tratamentul bolii, concomitent cu această cremă, fără să vă adresaţi medicului. Dacă vi se prescriu alte produse medicamentoase, informaţi medicul cu privire la utilizarea cremei IBALGIN SPORT.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament. În timpul trimestrului I şi II de sarcină medicamentul poate fi utilizat pe o elasticitate scurtă, conform indicaţiilor medicului, după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern-risc potenţial la făt. În timpul ultimului trimestru de sarcină medicamentul este contraindicat din cauza reacţiilor adverse posibile asupra travaliului (hemoragii materne şi ale nou născutului). Deoarece medicamentul se excretă în lapte, ca măsură de prudenţă, nu se recomandă administrarea de IBALGIN SPORT în cursul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

IBALGIN SPORT nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
IBALGIN SPORT conţine propilenglicol

Propilenglicolul poate provoca iritaţie cutanată.
IBALGIN SPORT conţine alcool cetostearilic

Alcoolul cetostearilic poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).
IBALGIN SPORT conţine p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de propil

p-hidroxibenzoatul de metil şi p-hidroxibenzoatul de propil pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).
3. Cum să utilizaţi IBALGIN SPORT

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţii şi adolescenţii cu vârsta peste 15 ani trebuie să îşi aplice pe zona afectată un strat de cremă cu grosimea de 1 mm şi să frece uşor pentru absorbirea acestuia în piele; produsul se aplică de 2-3 ori pe zi, la intervale de 4-5 ore. În hematoamele mari şi dureroase este posibilă acoperirea iniţială a zonei tratate cu cremă cu un bandaj strâns, de preferat peste noapte. În durerile severe, se recomandă completarea terapiei cu administrarea sistemică de comprimate cu ibuprofen.
În bolile reumatice inflamatorii, cereţi sfatul medicului privind oportunitatea şi durata utilizării cremei IBALGIN SPORT. Dacă medicul nu stabileşte altfel, crema IBALGIN SPORT se administrează de obicei timp de 2-3 săptămâni în aceste afecţiuni. În bolile venoase, cereţi sfatul medicului privind durata utilizării cremei IBALGIN SPORT. Dacă medicul nu stabileşte altfel, crema IBALGIN SPORT se administrează de obicei timp de 1-2 săptămâni în aceste boli. Utilizarea cremei IBALGIN SPORT în bolile venoase reprezintă doar o parte dintr-o terapie complexă. Urmaţi şi celelalte proceduri terapeutice recomandate de medic (alte medicamente, terapii compresive cu bandaje sau faşe).
În cazul în care medicamentul este folosit în mod intensiv în scop terapeutic de către fizio-kinetoterapeuţi, se recomandă portul de mănuşi de protecţie.
Utilizarea la copii şi adolescenţi

IBALGIN SPORT nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 15 ani.
Dacă utilizaţi mai mult IBALGIN SPORT decât trebuie

Nu au fost raportate încă cazuri de supradozaj. Sunt de aşteptat reacţii adverse sistemice semnificative datorate concentraţiei de substanţe active adsorbite în caz de supradozaj. În urma ingerării accidentale a unei cantităţi mai mari de către un copil mic, se pot produce greaţă şi vomă. Se recomandă consult medical şi tratament simptomatic.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. La pacienţii sensibili, cu reacţie alergică locală, pot să apară rar simptome de iritaţie a pielii cum ar fi erupţii cutanate tranzitorii, înroşire, prurit sau arsuri. Reacţia adversă locală dispare de obicei după întreruperea tratamentului. Există posibilitatea unor reacţii alergice sistemice. Rareori se pot produce reacţii de tip anafilactic. Pot să apară şi reacţii adverse digestive şi renale dar acestea depind de durata tratamentului, de mărimea leziunii, de cantitatea de cremă administrată, de integritatea tegumentelor şi de modul de administrare sub bandaj oclusiv.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează IBALGIN SPORT

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC în ambalajul original. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine IBALGIN SPORT

- Substanţele active sunt: ibuprofen şi heparinoid. 100 g cremă Ibalgin Sport conţin ibuprofen 5 g şi heparinoid 0,2 g.
- Celelalte componente sunt: trigliceride cu lanţ mediu, stearil eter de macrogol, stearomacrogol 1050, hidroxietilceluloză, acid stearic, alcool cetostearilic, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, propilenglicol, apă purificată.
Cum arată IBALGIN SPORT şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un tub din aluminiu, cu capac înfiletabil alb, cu dispozitiv de străpungere, a 30 g cremă. Cutie cu un tub din aluminiu, cu capac înfiletabil alb, cu dispozitiv de străpungere, a 50 g cremă.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj sa fie comercializate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Sanofi Romania SRL
Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, Etajele 8-9
Sector 2, Bucureşti, România
Fabricantul

ZENTIVA, k. s.
10237 Praga 10 Dolní Měcholupy, Republica Cehă


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 841
Код товара: 38211
Цена товара в пунктах: 257
Код товара: 43029
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 48368
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 11972
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 54122
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 64349
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.