Cefazolin-BHFZ pulb./sol. inj./perf.1000 mg N1

Код товара: 50801
Доза: 1000
Количество доз: 1
Производитель: CSP "UCF Borsceagov" SAP
Страна: Украина
Форма: пор. д/п инф. р-ра
отпуск только по рецепту!

Cefazolin-BHFZ 1000 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Cefazolinum
1. Ce este Cefazolin -BHFZ şi pentru ce se utilizează

Acest medicament conţine substanţa activă cefazolină, care este un antibiotic. Cefazolină se foloseşte pentru tratamentul infecţiilor bacteriene cauzate de bacterii sensibile la cefazolină, cum sunt: afecţiuni infecţios-inflamatorii provocate de microorganisme sensibile la preparat:
-infecţii ale căilor respiratorii;
-infecţii ale tractului urogenital;
-infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi;
-infecţii ale căilor biliare;
-infecţii ale oaselor şi articulaţiilor;
-endocardită;
-septicemie;
-profilaxia infecţiilor chirurgicale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte de a lua Cefazolin-BHFZ

Nu luaţi Cefazolin-BHFZ în caz de:

Hipersensibilitate la cefalosporine şi alte antibiotice beta-lactamice. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Cefazolină. Atenţionări şi precauţii:
Înainte să utilizaţi Cefazolină, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă :
- sunteţi predispus la reacţii alergice (de exemplu febra fânului sau astm bronşic, prurit, erupţii cutanate),deoarece în acest caz riscul reacţiilor alergice la Cefazolină este crescut;
- aţi avut vreodată vreo reacţie alergică la alte antibiotice beta-lactamice (de exemplu peniciline), deoarece în acest caz riscul să fiţi alergic şi la Cefazolină este crescut;
- cunoaşteţi că suferiţi de tulburări ale funcţiei ficatului sau rinichilor; cunoaşteţi că suferiţi de dereglări ale coagulării sângelui (de exemplu, hemofilie) sau starea dumneavoastră actuală poate duc la astfel de dereglări (de exemplu nutriţie pe venă, boli ale ficatului sau rinichilor, număr mic de trombocite în sânge care creşte riscul de sângerare (trombocitopenie), administrarea de medicamente care previn coagularea sângelui (anticoagulante cum este heparina)) ;
- cunoaşteţi că suferiţi de boli ce pot provoca sângerări (cum este ulcerul gastrointestinal);
- cunoaşteţi că suferiţi de diaree persistentă în timpul sau după tratamentul cu Cefazolină. În acest caz adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Nu luaţi medicamente pentru tratamentul diareei fără recomandarea medicului dumneavoastră. Cefazolină poate modifica rezultatele anumitor teste sanguine (cum este testul Coombs). Dacă trebuie să efectuaţi aceste teste sanguine este important să-i spuneţi înainte medicului dumneavoastră că utilizaţi Cefazolină.
Copii

Cefazolină nu trebuie folosită la naşteri premature şi nou-născuţi cu vârsta sub o lună, deoarece siguranţa administrării nu a fost încă stabilită la această grupă de pacienţi.
Cefazolin -BHFZ împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau preparate pe bază de plante medicinale. Acest lucru este important deoarece Cefazilina poate influenţa acţiunea unor medicamente. De asemenea,anumite medicamente pot influenţa acţiunea Cefazolinei.
În mod special, spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
- alte antibiotice (folosite pentru a trata infecţiile);
- probenecid (utilizat în tratarea gutei);
- vitamina K;
- anticoagulante (medicamente ce previn coagularea sângelui;
- diuretice (furosemid)- medicamente pentru eliminarea apei din organism;
- vaccinul împotriva febrei tifoide, tuberculoză;
- contraceptive orale (pilule). Ceftriaxon poate anula acţiunea contraceptivului oral, de aceea trebuie să utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară (cum este prezervativul) în perioada în care vi se administrează Ceftriaxon şi încă o lună după tratament. Spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei dacă aţi făcut teste pentru determinarea concentraţiei de zahăr din urină sau teste de sânge.
Sarcina şi alăptarea

Este contraindicat în timpul sarcinii. La necesitatea administrării Cefazolin-BHFZ în perioada de lactaţie se va întrerupe alăptarea la sân. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Se recomandă evitarea conducerii autovehiculelor şi manevrarea utilajelor potenţial periculoase până la determinarea reacţiei individuale a pacientului la medicament, din cauza probabilităţii apariţiei reacţiilor adverse din partea sistemului nervos, inclusiv vertij, convulsii.
3. Cum să luaţi Cefazolin -BHFZ

Nu vă administraţi singur acest medicament. Acest medicament trebuie să vă fie administrat de către o persoană calificată. Cefazolin vi se va administra de către un medic sau o asistentă medicală. Vi se va administra într-unul din următoarele moduri:
• Înainte de administrare, Cefazolin este transformat în soluţie prin adăugarea de lichid steril în flacon.
• Doza corespunzătoare este apoi extrasă din flacon. Aceasta poate fi ulterior administrată fie prin injecţie, fie poate fi adăugată într-o pungă cu soluţie perfuzabilă, care este administrată prin intermediul unui tub mic amplasat într-una din vene.
• Sub formă de injecţie în muşchi (cum este muşchiul braţului).
• Sub formă de injecţie lentă într-una din vene. Administrarea poate să dureze între 3 şi 5 minute.
• Prin intermediul unui tub mic amplasat într-una din vene. Aceasta se numeşte ‘perfuzie intravenoasă’. Administrarea medicamentului poate să dureze cel puţin 30 minute. Medicul dumneavoastră vă va informa despre durata necesară şi frecvenţa administrării tratamentului cu Cefazolină.
Dozele recomandate sunt:

Adulţi şi adolescenţi (peste 12 ani)

• Infecţii cauzate de bacterii sensibile la acest medicament: 1-6 g zilnic, divizate în 2-3 doze egale.
• Dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală, trebuie să vi se administreze o doză de 1 g cu 30-60 minute pînă la începutul operaţiei.
• În caz de intervenţii de lungă durată-se suplimentează cu încă 500 mg-1 g pe parcursul operaţiei, se administrează pe parcursul primelor 24 ore după operaţie pentru a preveni riscul infecţiei.
Copii cu vârsta peste o lună

• Infecţii cauzate de bacterii sensibile la acest medicament: 25-50 mg/kg/zi,divizate în 3-4 doze unice.
• Infecţii cauzate de bacterii mai puţin sensibile la acest medicament: până la 100 mg/kg/zi, divizate în 3-4 doze.
Acest medicament nu este recomandat la copiii sub o lună.
Persoane cu afecţiuni ale ficatului şi rinichilor

• Dacă aveţi afecţiuni ale ficatului sau rinichilor, vi se va administra o doză mai mică. Se poate să fie necesar să vi se efectueze teste de sânge, pentru a verifica dacă vi s-a administrat doza de care aveţi nevoie.
Pacienţi vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii vârstnici cu funcţie normală a rinichilor.
Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de gravitatea infecţiei şi de recuperarea dumneavoastră după afecţiune.
Dacă luaţi mai mult Cefazolin -BHFZ decât trebuie

Este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, deoarece Cefazolina vă este administrat de către personal medical calificat. Dacă vi se pare că vi s-a administrat mai mult Cefazolină decât trebuie întrebaţi imediat personalul medical, pentru a lua măsurile necesare.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitaţi să luaţi Cefazolin-BHFZ

Dacă aţi uitat să luaţi o doză din medicamentul dumneavoastră, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Doza uitată trebuie administrată numai dacă intervalul de timp pînă la următoare doză este sufficient de lung. Luaţi doza următoare la momentul obişnuit.
Dacă întrerupeţi sau încetaţi să luaţi Cefazolin-BHFZ

Dozele mici, administrarea neregulată sau întreruperea prea devreme a tratamentului pot compromite rezultatul tratamentului sau pot duce la revenirea infecţiei, a cărui tratament este mai dificil. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi unul din următoarele simptome:

Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 din 10000 de pacienţi trataţi):

• înroşirea pielii (eritem), erupţii extinse pe piele (eritem polimorf sau exantem), urticarie, febră, umflături sub piele (angioedem) şi/sau umflarea ţesutului plămânilor eventual cu tuse şi dificultăţi în respiraţie (pneumonie interstiţială sau pneumonită), aceste reacţii adverse pot indica o reacţie alergică la acest medicament.
• icter (colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor)
• erupţie extinsă pe piele, cu înroşire, febră, băşici sau ulceraţii (sindromul StevensJohnson) sau erupţii cu înroşirea, umflarea şi decojirea pielii cu aspect de arsuri (necroliza epidermică toxică)
Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin 1 din 10000 de pacienţi trataţi)

• reacţie alergică gravă (şoc anafilactic) cu dificultăţi în respiraţie, umflarea gâtului, feţei, pleoapelor sau buzelor, creşterea ritmului de bătaie al inimii şi scăderea tensiunii sângelui. Această reacţie poate apărea curând după prima administrare a acestui medicament sau ulterior.
Următoarea reacţie adversă a fost raportată dar frecvenţa ei de manifestare este necunoscută:

• Diaree gravă şi persistentă, uneori cu sânge; aceasta poate indica o afecţiune mai gravă (colita pseudomembranoasă).
De asemenea, următoarele reacţii adverse pot apărea la administrarea medicamentelor care conţin cefazolină:
Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 din 1000 de pacienţi trataţi):
• tulburări gastrointestinale uşoare (pierderea poftei de mâncare, diaree, greaţă, vomă, diaree gravă şi frecventă). Aceste reacţii se rezolvă de regulă în câteva zile.
• injecţia în muşchi poate cauza durere la locul injecţiei, uneori cu întărirea pielii şi a ţesutului moale în acest loc
• candidoză orală (depuneri albe sau cremoase în gură şi pe limbă)
• crize convulsive/convulsii la pacienţi cu probleme ale rinichilor
• umflarea venelor cauzată de formarea de cheaguri de sânge după injecţie în muşchi (tromboflebită)
Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 din 10000 de pacienţi trataţi)
• infecţie bacteriană a organelor genitale masculine sau feminine cu simptome ca mâncărime, înroşire, umflare şi la femei scurgeri vaginale (candidoză genitală, vaginită) • tulburări reversibile ale sângelui inclusiv creşterea sau scăderea numărului celulelor roşii şi albe (leucopenie, granulocitopenie, neutropenie, trombocitopenie, leucocitoză, granulocitoză, monocitoză, limfocitopenie, bazofilie şi eozinofilie) (confirmată prin teste de sânge), care pot cauza sângerări, învineţire uşoară şi/sau decolorarea pielii
• senzaţie de ameţeală, oboseală şi o stare generală de disconfort
• dureri de piept, exces de lichid în plămâni, scurtare a respiraţiei, tuse, nas înfundat (rinită)
• probleme la ficat (fosfatază alcalină crescută sau hepatită trecătoare) cu simptome cum sunt creşterea valorilor unor enzime şi al bilirubinei (un produs al degradării celulelor sângelui) în sânge sau bilă (confirmată prin teste de sânge)
• probleme la rinichi (nefrotoxicitate, nefrită interstiţială, nefropatie nedefinită, proteinurie) cu simptome ca umflarea rinichilor şi creşterea cantităţii de azot în corp care poate fi diagnosticată prin teste de urină; acestea apar de obicei doar la pacienţii care utilizează în acelaşi timp cefazolină şi alte medicamente care pot cauza probleme la rinichi.
Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin 1din 10000 de pacienţi trataţi)
• mâncărimi în zona anusului sau organelor genitale (prurit)
• coagularea insuficientă a sângelui care poate duce la sângerare sporită. Această reacţie poate fi rezolvată prin creşterea dozei de vitamină K şi trebuie confirmată prin teste de sânge (vezi pct 2).
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

• tratamentul pe termen lung sau repetat cu cefazolină poate duce la infecţii cu ciuperci sau bacterii rezistente la cefazolină (suprainfecţii).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Cefazolin-BHFZ

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor! A se păstra în ambalajul original, la temperatura sub 25 °C, ferit de lumină.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Soluţia preparată trebue folosită imediat. Soluţia preparată poate fi păstrată timp de 24 de ore în frigider la temperatura 5±3 °С ferit de lumină, sau 12 ore la temperatura 20±5 °С. Din punct de vedere microbiologic soluţia preparată trebue folosită imediat. În caz contrar toată responsabilitatea cade pe utilizator.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Cefazolin-BHFZ

1 flacon conţine:
substanţa activă: cefazolină (sub formă de cefazolină sodică)) - 1000 mg. Nu conţine alţi excipienţi.
Cum arată Cefazolin-BHFZ şi conţinutul ambalajului

Acest medicament se prezintă sub formă de pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă de culoare albă sau aproape albă, foarte higroscopică.
Câte 1 flacon împreună cu prospectul pentru utilizator în cutie.
Câte 5 flacoane împreună cu prospectul pentru utilizator în cutie.
Deţinatorul Certificatului de Înregistrare şi Fabricantul

Centrul Ştiinţific de Producere "Uzina Chimico-Farmaceutică Borsceagov" SAP,
03134, str. Mira, 17, or. Kiev, Ucraina.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 149
Код товара: 36144
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 54122
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64351
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 64353
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64368
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 64359
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 59583
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.