ViziDol pic. oft. 0,5% 5ml

Код товара: 37756
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Доза: 5
Доза: 5
Производитель: Liqvor SAI
Страна: Армения
Форма: кап. глаз.
Наличие: достаточно
79 91 леев
(-6%)
75 45 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптекахDenumirea comerciala: ViziDol™
DCI al substantei active: Ketorolacum


Compozitia si forma de prezentare: 1 ml solutie contine:
substanta activa: trometamina de ketorolac 5 mg
» substante auxiliare: clorura de sodiu, edetat disodic, octoxinol, clorura de benzalconiu, apa pentru injectii.
Descriere: Lichid transparent incolor sau usor galbui.
Forma farmaceutica: Picaturi oftalmice, solutie.
Grupa farmacoterapeutica:
Antiinflamator nesteroidian, .
PROPRIETATILE FARMACOLOGICE:
La instilarea in sacul conjunctival manifesta actiune analgezica si antiinflamatoare moderata, determinata de inhibitia activi tatii ciclooxigenazei -enzima de baza a metabolismului acidului arahidonic. Aceasta conduce la scaderea nivelului prostaglandinelor in umoarea apoasa, care joaca un rol important in patogeneza inflamatiei si durerii. Preparatul nu influenteaza asupra tensiunii intraoculare. La instilare in sacul conjunctival absorbtia sistemica a preparatului este foarte joasa.
INDICATII TERAPEUTICE
Diminuarea sindromului algic si profilaxia inflamatiei in perioada postoperatorie dupa inlaturarea cataractei si altor interventii chirurgicale la nivelul polului anterior ocular.
Sindromul algic si inflamator in maladiile polului anterior ocular de geneza neinfectioasa (inclusiv conjunctivita cronica neinfectioasa). inlaturarea senzatiei de intepatura in ochi in caz de conjunctivita alergica sezoniera.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administreaza adultilor si copiilor cu virsta peste 12 ani. inainte de interventie chirurgicala: se instileaza cite 1 picatura in sacul conjunctival de 5 ori timp de 3 ore inainte de interventie chirurgicala. in perioada postoperatorie: se instileaza cite 1 picatura in sacul conjunctival de 3 ori pe zi imediat dupa interventie- ulterior cite 1 picatura de 4 ori pe zi timp de 7-10 zile. in tratamentul sindromului algic si inflamator, pentru inlaturarea senzatiei de intepatura in ochi in caz de conjunctivita alergica sezoniera: cite 1 picatura de 4 ori pe zi pina la insanatosirea clinica, dar nu mai mult de 10 zile.
Reactii adverse:
Senzatie tranzitorie de arsura si intepatura dupa instilatii, reactii alergice, edem cornean, keratita superficiala.
La administrarea mai mult de 14 zile este posibila afectarea integritatii corneei: subtiere, eroziune, ulceratie si perforatie- sindromul ochilor uscati, asocierea infectiei oftalmice.
La administrarea indelungata necontrolata la unii pacienti pot sa se inregistreze reactiile adverse sistemice - cefalee, vertij, somnolenta, hipertensiune arteriala.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la ketorolac sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene, ictus hemoragie, sarcina si perioada de alaptare, copii cu virsta pina la 12 ani.
SUPRADOZAJ:
La respectarea modului de administrare supradozajul este putin probabil.
PRECAUTII:
Daca simptomele maladiei nu dispar sau starea generala se agraveaza, sau se dezvolta reactiile adverse se recomanda sistarea preparatului si adresarea la medic.
Preparatul se va administra la pacientii cu hipocoagulare in anamneza.
in caz de utilizare a lentilelor de contact moi se recomanda inlaturarea acestora inaintea instilarii preparatului si reinstalarea lor peste 15 minute dupa administrare.
Efecte asupra capacitatii de conducere a autovehiculelor si manevrare a utilajelor Preparatul se va administra cu precautie la pacientii, la care dupa instilarea preparatului se pierde temporar acuitatea vizuala, nu se recomanda conducerea autovehiculelor, manevrarea utilajelor sau efectuarea activi tatilor care necesita acuitatea vederii imediat dupa instilare.
Interactiuni cu alte medicamente:
La necesitate preparatul poate fi combinat cu picaturile oftalmice, care contin antibiotice, beta-blocante, inhibitori ai carboanhidrazei si midriatice- intervalul dintre instilatii trebuie sa constituie nu mai putin de 5 min. in asociere cu steroizi se prelungeste procesul de cicatrizare a plagii.
La administrarea concomitenta cu alte antiinflamatoare nesteroidiene, pentoxifilina, anticoagulante creste riscul hemoragiei postoperatorii.
----------------------------------
Prezentare ambalaj: Picaturi oftalmice, solutie cite 10 ml in flacon-picurator.
Pastrare: A se pastra la temperatura 15-30°C.
A nu se lasa la indemina si vederea copiilor.
Termen de valabilitate: 2 ani.
30 zile dupa prima deschidere a flaconului.
A nu se administra dupa expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61752
Топ сезона
Код товара: 59191
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 61749
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 11
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45471
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 9
Код товара: 11434
Топ сезона
Код товара: 57457
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 431
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 733
Код товара: 61454
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 635
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 48651
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!