Gripocitron Forte pulb./sol. orala N1x10

Код товара: 42723
Доза: 1
Количество доз: 10
Производитель: Zdorovie SRL, Companie farmaceutica
Страна: Украина
Форма: пор. д/п орал. сусп.

GRIPOCITRON FORTE

pulbere pentru soluţie orală
1. Ce este Gripocitron FORTE şi pentru ce se utilizează

Gripocitron FORTE este conține paracetamol, un analgezic care ameliorează durerea și reduce febra,
Maleatul de feniramină manifestă acţiune antihistaminică, înlătură lăcrimarea, mâncărimea oculară şi nazală. Clorhidratul de fenilefrină este un simpatomimetic reduce edemul mucoasei nazale şi paranazale. Acidul ascorbic (vitamina C) ca componentul cheie a sistemului antioxidativ şi protecţiei imunitare. Se administrează la adulţi şi copii cu vârsta de la 14 ani în tratamentul infecţiilor respiratorii acute şi gripei, care sunt însoţite de febră, dureri de cap, congestie nazală, guturai, dureri musculare. Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.
2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gripocitron FORTE

Nu utilizați Gripocitron FORTE

- Dacă aveți maladii cardio-vasculare severe,
- Dacă aveți tensiune arterială mărită severă,
- Dacă aveți mărirea bătăilor inimii ventriculară,
- Dacă aveți insuficienţă hepatică şi/sau renală severă,
- Dacă aveți tumoare benignă de prostată cu dificultăţi de urinare,
- Dacă aveți obstrucţia colului vezicii urinare,
- Dacă aveți stenoză piloro-duodenală,
- Dacă aveți ulcer gastric şi duodenal stenozant, maladii pulmonare (inclusiv astm bronşic),
- Dacă aveți glaucom cu unghi închis,
- Dacă aveți deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază,
- Dacă aveți epilepsie, maladii hematologice,
- Dacă aveți predispoziţie la angiospasm.
- Dacă sunteți însarcinată şi alăptați la sân
- Dacă aveți vârsta până la 14 ani.
- Dacă sunteți alergic la substanțele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctual 6).
Atenționări și precauții

Înainte să luați Gripocitron Forte, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu se recomandă depăşirea dozei recomandate sau administrarea preparatului mai mult de 5 zile consecutiv. Administrarea îndelungată de paracetamol în doză mare, incluzând doze totale mari, poate cauza nefropatie şi dezvoltarea insuficienţei hepatice, în unele cazuri ireversibilă. Este contraindicată administrarea concomitentă cu alte preparate, care conţin paracetamol. Pentru preîntâmpinarea afectării toxică hepatice în timpul administrării preparatului nu se recomandă consumul băuturilor alcoolice. Deoarece fenilefrina posedă acţiune vasoconstrictoare, de aceea preparatul se recomandă de administrat cu precauţie la vârstnici cu maladii cardio-vasculare. Preparatul se va administra cu precauţie în hiperplazia benignă de prostată, maladii ale glandei tiroide, hepatice şi renale, în alcoolism cronic. Nu se recomandă de administrat la bolnavii, care în timpul tratamentului administrează alte medicamente, în special inhibitorii monoaminoxidazei. Fenilefrina poate determina rezultat fals-pozitiv la efectuarea controlului doping la sportivi. Numai medicul poate decide posibilitatea administrării şi indicării preparatului în următoarele cazuri:
- în tensiune arterial mărită, maladii cardiace şi ale glandei tiroide, glaucom, astm bronşic şi alte maladii pulmonare cronice, hipertrofie de prostată;
- în maladii cronice hepatice şi renale;
- în alcoolism cronic.
La menţinerea simptomelor maladii, necătând la administrarea preparatului mai mult de 5 zile, se recomandă sistarea tratamentului şi adresarea la medic privind raţionalitatea administrării ulterioare a preparatului şi efectuarea investigaţiilor suplimentare. Nu se recomandă depăşirea dozei recomandate, preparatul nu se va administra în cazul deteriorării plicului.
Copii

Nu dați acest medicament copiilor cu vârsta sub 14 ani.
Sportivi

Acest medicament conține fenilefrină sbstanță active care poate determina pozitivarea testelor antidoping.
Gripocitron Forte împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală. Preparatul potenţează efectul inhibitorilor monoaminoxidazei, preparatelor sedative, etanolului. Nu se recomandă administrarea concomitentă cu inhibitorii monoaminoxidazei sau mai devreme decât peste două săptămâni după sistarea tratamentului. Preparatul reduce acţiunea antihipertensivă a guanetidinei, care, la rândul său, potenţează acţiunea alfa-adrenostimulatoare a fenilefrinei. Riscul acţiunii hepatotoxice este potenţat la administrarea concomitentă de barbiturice, antidepresive tricilice, rifampicină, isoniazidă, de asemenea la consumul concomitent de alcool. Administrarea concomitentă cu corticosteroizi creşte riscul dezvoltării glaucomului la pacienţii cu predispoziţie genetică, cu antiinflamatoarele nesteroidiene-risc de reacţii adverse din partea sistemului urinar. Antidepresivele, preparatele antiparkinsoniene şi antipsihotice, derivaţi de fenotiazină cresc riscul dezvoltării retenţiei urinare, constipaţiei, xerostomiei. Administrarea îndelungată a preparatelor anticonvulsivante poate reduce eficienţa paracetamolului. Paracetamolul reduce eficienţa preparatelor uricozurice, creşte acţiunea anticoagulantelor indirecte, prelungeşte timpul de înjumătăţire a cloramfenicolului. Paracetamolul şi probenecidul acţionează reciproc asupra metabolismului. Fenilefrina poate determina reacţii adverse la interacţiunea cu inhibitorii MAO, blocantele receptorilor α- şi β-adrenergici, preparatele antihistaminice, derivaţii fenotiazinei (prometazină), remedii simpatomimeitice bronhodilatatoare, antidepresive triciclice (imipramină), guanetidină sau atropină, glicozide cardiace, alcaloizii de rauwolfie, indometacină, metildopă, alte remedii, cu acţiune stimulatoare asupra sistemului nervos central, teofilină. În cazuri unice a fost înregistrată creşterea efectului vasoconstrictor la administrarea concomitentă cu stimulatorii travaliului şi aritmiilor-la administrarea cu anestezice. Este posibilă creşterea semnificativă a tensiunii arteriale la administrarea intravenoasă cu alcaloizii de ergot. Feniramina potenţează acţiunea preparatelor, inhibitorilor sistemului nervos central (inhibitorii MAO, antidepresivele triciclice, remedii antiparkinsoniene, barbiturice, tranchilizante, narcotice), de asemenea alcolului. Feniramina poate inhiba acţiunea anticoagulantelor şi să interacţioneze cu progesteronul, rezerpină, diuretice tiazidice. Administrarea contraceptivelor orale poate conduce la reducerea eficienţei componentului antihistaminic. Etanolul potenţează acţiunea sedativă a feniraminei. Antidepresivele triciclice potenţează acţiunea simpatomimetică a preparatului, administrarea concomitentă de halotan creşte riscul dezvoltării aritmiei ventriculare. Acidul ascorbic la administrarea internă creşte absorbţia penicilinei, tetraciclinei, fierului
Gripocitron FORTE cu alimente şi alcool

Nu consumați alcool etilic (de exemplu vin, bere, tărie) în timp ce utilizați Gripocitron FORTE. Efectul alcoolului etilic nu va fi accentuat de administrarea paracetamol, dar alcoolul etilic poate crește efectele toxice ale paracetamolului asupra ficatului dumneavoastră.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intrnționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Preparatul este contraindicat în sarcină (există date clinice limitate privind administrarea preparatului în sarcină). La necesitatea administrării preparatului se recomandă întreruperea alăptării la sân.
Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor

Preparatul poate afecta capacitatea pacienţilor de a reacţiona rapid, în special la începutul tratamentului, de aceea pe parcursul tratamentului pacienţii trebuie să evite activi tăţile potenţial periculoase, care necesită atenţie sporită şi reacţii psihomotorii rapide, nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje, deoarece preparatul poate cauza somnolenţă.
Gripocitron Forte conține sorbitol (E420).

Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Gripocitron Forte conține lactoză.

Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Gripocitron Forte conține tartrazină (E102).

Poate provoca reacţii alergice.
3. Cum luați Gripocitron Forte

Utilizaţi întotdeauna Gripocitron Forte exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată este de cel mult 3 plicuri pe zi administrate la fiecare 4-6 ore. Durata tratamentului-nu mai mult de 5 zile. Gripocitron Forte se administrează oral sub formă de soluţie, indiferent de luarea mesei. Se administrează la adulţi şi copii cu vârsta de la 14 ani. Conţinutul unui plic se dizolvă într-un pahar de apă caldă (nu fierbinte); se administrează cald. Folosirea ulterioară a preparatului este posibilă numai după consultaţia medicului.
Dacă luați mai mult Gripocitron Forte decât trebuie

La depăşirea dozelor recomandate poate să se înregistreze supradozajul, determinat, preponderent, de acţiunea paracetamolului şi fenilefrinei. Simptomele supradozajului determinate de paracetamol: paliditatea tegumentelor, scăderea poftei de mâncare, greaţă, vomă; efect hepatotoxic, în cazuri severe se dezvoltă necroza hepatică (severitatea necrozei în rezultatul intoxicaţiei depinde direct de gradul de supradozaj). Primele simptome a efectului hepatotoxic pot să se dezvolte timp de 24-48 ore sau mai târziu după supradozaj şi includ greaţă, vomă şi dureri epigastrice; tabloul clinic desfăşurat a afectării hepatice se determină peste 1-6 zile. Dozele înalte de paracetamol (10-15 g) pot să determine dezvoltarea insuficienţei hepatice. În cazuri rare insuficienţa hepatică se dezvoltă fulminant şi poate să se complice cu insuficienţă renală (necroză tubulară). Simptomele supradozajului determinat de fenilefrină: somnolenţă, după ce este posibilă excitaţie (în special la copii), tulburări de vedere, greaţă, vomă, dureri de cap, tulburări circulatorii, stări comatoase, convulsii, modificări de comportament, creşterea tensiunii arteriale, creșterea bătăilor inimii, sindrom pseudoatropinic. Tratament: sistarea administrării preparatului, spălături gastrice, administrarea cărbunelui medicinal. În cazuri severe-administrarea internă sau intravenoasă de Nacetilcisteină în calitate de antidot pentru paracetamol, monitorizarea sistemului respirator şi cardio-vascular (nu se recomandă de administrat epinefrină). În cazul dezvoltării convulsiilor se administrează diazepamul.
Dacă dumneavoastră aţi utilizat din greşeală mai mult Gripocitron Forte decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la camera de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital
Dacă aţi uitat să utilizaţi Gripocitron Forte

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată
Dacă încetaţi să luaţi Gripocitron Forte

Luaţi Gripocitron Forte întreaga elasticitate de tratament stabilită de medicul dumneavoastră sau farmacistul, chiar şi atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Gripocitron Forte poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă prezentaţi vreuna din următoarele reacţii adverse opriţi administrea de Gripocitron Forte şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat: Reacţiile adverse, determinate de administrarea paracetamolului
Reacţii adverse mai puţin frecvente (1 din 1000 pacienți)
- urticarie, mâncărime, erupţii cutanate şi pe mucoase, edem angioneurotic, eritem exudativ multiform (inclusiv sindromul Stevens-Johnson), necroliză epidermală toxică;
- durere în regiunea epigastrului, greaţă, creşterea activi tăţii transaminazelor hepatice, de regulă, fără dezvoltarea icterului distrugere celulară în cursul unor procese infecțioase ale ficatului, (efect dependent de doză); la administrare îndelungată, în special în doze mari, este posibilă acţiune hepatotoxică.
- scădere anormală a numărului de trombocite din sânge (trombocitopenie), scădere patologică a numărului globulelor albe din sânge (leucopenie), diminuare a numărului neutrofilelor din sânge (neutropenia);
- scăderea nivelului tensiunii arteriale; la pacienţii cu intoleranţa acidului acetilsalicilic (în astm bronşic), reacţii de hipersensibilitate;
Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi)
- (preponderent la copii)-excitaţie, tulburări de somn.
- creşterea nesemnificativă a tensiunii arteriale (în special la pacienţii ce au tensiune arterial mărită), scăderea pulsului reflectoriu, mărirea diametrului pupilei; retenţie urinară şi urinare dificilă; este posibilă influenţa asupra sistemului endocrin şi alte sisteme, care participă în metabolizare.
- Senzație de uscare a gurii, uscare a conjunctivei și a corneei, retenţie urinară, urinare dificilă la bărbaţi.
- somnolenţă; în cazuri unice-comă, accese epileptice, diskinezie, modificări de comportament.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Gripocitron Forte

A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
Nu utilizaţi Gripocitron Forte după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu utilizați acest medicament dacă observați deteriorarea ambalajuli Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediulu.
6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Gripocitron Forte

-Substanțele active sunt: paracetamol, acid ascorbic, maleat de feniramină, clorhidrat de fenilefrină. Fiecare plic conține: paracetamol 650 mg, acid ascorbic 50 mg, maleat de feniramină 20 mg, clorhidrat de fenilefrină 10 mg.
-Celelalte componente sunt: sorbitol (E420), acid citric anhidru, zaharinat de sodiu, lactoză monohidrat, aromă de lămâie, acid succinic, citrat de sodiu, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, tartrazină (E102).
Cum arată Gripocitron FORTE și conținutul ambalajului

Pulbere pentru soluţie orală.
Amestec de granule şi pulbere de culoare galbenă şi albă cu aromă de fructe. Câte 4 g în plicuri. Câte 10 plicuri împreună cu prospectul pentru utilizator în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.
61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.
Fabricantul

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.
61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 822
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 57017
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 63510
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 879
Код товара: 64176
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57540
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.