Ceai Hypericum Afin frunze 30g

Код товара: 62676
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной

Ceai Afin frunze 30 g

Ceai Afin frunze vrac are acțiune de reducere a glicemiei și conține molecule ce se aseamănă cu insulina, fiind o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea acestor factori cu impact negativ asupra sănătății noastre.

Proprietati   

Antidiareic, Antiinflamator, Antiseptic, Coronarodilatatoare, Diuretic, Hipoglicemiant

Recomandari         

Anti-îmbatrânire, Sanatatea Ochilor, Sistem Gastrointestinal, Suport Cardiovascular

Caracteristici generale Ceai Afin Frunze vrac:

Produsul Ceai Afin frunze vrac este un aliat puternic în reglarea glicemiei și protejarea tractului digestiv și urinar față de diverși agenți patogeni. Menținerea glicemiei în limite normale este un demers cu atât mai important cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată și plină de toxine, aditivi și carbohidrați rafinați (zahăr alb, fructoză, glucoză, făină albă și derivatele acesteia, sucuri ș.a.). Toți acești factori de stres, împreună cu un stil de viață sedentar, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Excesul de carbohidrați rafinați din alimentația modernă are o influență negativă asupra întregului corp și cu precădere asupra pancreasului, acesta fiind greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în secreția insulinei și reglarea glicemiei. De aceea, ceaiurile din plante, precum Afinul, ce au acțiune de reducere a glicemiei și conțin molecule ce se aseamănă cu insulina, sunt o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea acestor factori cu impact negativ asupra sănătății noastre.

Ingrediente Ceai Afin Frunze vrac:

Frunze de Afin de pădure (Vaccinium myrtillus).

Detalii Ceai Afin Frunze vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Afin Frunze, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele de Afin au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice.

Ceai Afin frunze vrac contribuie la normalizarea glicemiei datorită conținutului în mirtilină și neomirtilină (glicozidă a acidului galic). În plus, compușii activi (de ex.: tanini, hidrochinonă, quercetină, arbutină, ericolină, vaccinină, riboflavină, tiamină, acid chininic, miristic și palmitic, săruri minerale) din frunzele acestei specii contribuie și la: ameliorarea microbiotei intestinale cu efecte benefice asupra tranzitului intestinal, dezinfectarea tractului urinar, protejarea și refacerea vaselor și capilarelor sangvine, reglarea microcirculației și contracției ritmice a musculaturii netede a arteriolelor, detoxifierea organismului și eliminarea surplusului de apă (retenții) și acid uric. Astfel, printre virtuțile ceaiului din frunze de Afin se numără acțiunea: hipoglicemiantă, antiseptică, antiinflamatoare, astringentă, imunomodulatoare, antidiareică, depurativă, vaso- și capilaroprotectoare, antioxidantă, antimutagenă, hemostatică, antihemoroidală și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Afin are o acțiune: astringentă, antibacteriană, anti-îmbătrânire, cicatrizantă, antiinflamatoare, tonifiantă, antimicotică și de reducere a petelor pigmentare.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Afin Frunze vrac:

Afinul de pădure (Vaccinium myrtillus) este un arbust mic nespinos, cu o înălțime medie de 30-60 cm, care face parte din familia Ericaceae. Acesta crește spontan în zonele temperate ale Europei centrale și de nord și în nordul Asiei, însă este cultivat în multe alte zone ale globului, precum vestul Canadei și al Statelor Unite ale Americii, preferând solurile silicoase și acide. În Europa, Afinul este îndrăgit pentru fructele sale aromate și ușor acrișoare. Alături de Coacăzele-negre și de Mure, Afinele sunt o sursă naturală biodisponibilă de antociani, pigmenți ce le conferă acestor fructe de pădure culoarea caracteristică, negru-violetă, dar și proprietățile benefice antioxidante și antiinflamatoare. Cel mai adesea, Afinele sunt folosite ca atare sau la prepararea de dulceață, siropuri, sucuri, afinată, jeleuri, marmelade, sosuri, prăjituri (tarte, brioșe, torturi, plăcinte ș.a.) sau pentru obținerea de suplimente alimentare (de ex., tincturi, ceaiuri, siropuri, extracte uscate).

Importantă este mențiunea că specia europeană, Afinul de pădure (Vaccinium myrtillus) nu trebuie confundată cu Afinul american (în general speciile V. corymbosum și V. angustifolium) ce face parte și ea din genul Vaccinium, însă dintr-o secțiune separată a acestuia, denumită Cyanococcus. Bacele celor două specii prezintă multe asemănări, însă și deosebiri precum culoarea pulpei (care la Afinul de pădure european este mai închisă, de un roșu-purpuriu, iar la cel american este albă), aroma (care este mai pregnantă la Afinul de Pădure european), și, bineînțeles, conținutul de fitochimicale.

Cunoscută încă din Antichitate pentru proprietățile sanogene ale fructelor și frunzelor sale (de ex., Dioscoride folosea Afinele pentru a menține sănătatea intestinală a soldaților romani), această specie a fost menționată în nenumărate lucrări și tratate de specialitate de-a lungul timpului. În Europa, Afinul este folosit de peste 1.000 de ani în medicina tradițională a multor țări precum Austria. Similar și în medicina tradițională a țării noastre, această specie este deosebit de valoroasă, având numeroase utilizări, de la protejarea sănătății cardiovasculare, până la reglarea tranzitului intestinal, combaterea infecțiilor urinare și îmbunătățirea acuității vizuale.

Așa cum am menționat, Afinul nu este recunoscut doar pentru proprietățile sanogene ale fructelor sale, ci și pentru cele ale frunzelor, ambele având numeroase întrebuințări în fitoterapie. Infuzia obținută din frunzele acestei specii are un efect antiinflamator puternic datorită flavonoizilor conținuți. De asemenea, aceasta contribuie la menținerea sănătății vaselor și capilarelor sangvine. Foarte importantă este și acțiunea hipoglicemiantă datorată prezenței mirtilinei și neomirtilinei și cea dezinfectantă la nivel digestiv și urinar. Mai poate fi menționată și acțiunea antihistaminică datorată conținutului în polifenoli.

Conform lucrărilor de fitoterapie, Frunzele de Afin (Myrtilli folium) au proprietăți protectoare la nivelul pancreasului endocrin, protejează împotriva efectelor negative ale stresului oxidativ și limitează procesele inflamatorii din organism datorită polifenolilor conținuți. Acestea au o acțiune antiseptică la nivelul tractului digestiv și urinar (acționând prin limitarea dezvoltării E. coli și Candida spp.) și susțin activitatea cardiacă normală asigurând contracția ritmică a musculaturii netede a arteriolelor care controlează fluxul de sânge circulant. Conform analizelor de laborator, frunzele de Afin conțin aproximativ 10% tanini. În plus, frunzele acestui arbust mai conțin și alte principii active benefice precum: hidrochinona, quercetina, arbutina, ericolina, vaccinina, acidul chininic, miristic și palmitic, vitamine (B1 – tiamina, B2 – riboflavina) și săruri minerale.

Pe scurt, Afinul: contribuie la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ fiind o sursă de antioxidanți, oferă apărare naturală împotriva radicalilor liberi, asigură buna funcționare a microcirculației sanguine și reducerea senzației de picioare grele, sprijină claritatea vizuală, susține funcția retinei, menține sănătatea ochilor, susține fluxul sanguin la ochi, oferă suport antioxidant pentru ochi, ajută la protejarea ochilor, susține buna funcționare a mucoaselor gastrice și intestinale datorită antocianozidelor conținute, susține metabolismul normal al glucidelor, lipidelor și proteinelor. Folosite extern, frunzele au o acțiune tonifiantă, bacteriostatică, hemostatică, anti-pigmentară, anti-îmbătrânire, veno- și capilarotonică, antihemoroidală și astringentă.

Mod de utilizare Ceai Afin Frunze vrac:

Intern: infuzie din 1-2 lingurițe de frunze la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat câteva minute, apoi se filtrează. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Pentru eliminarea uraților și a acidului uric, dar și pentru obținerea unui efect hipoglicemiant și cardiotonic, cura trebuie urmată de mai multe ori pe an, cu pauze de câte 2 săptămâni la fiecare 3 luni. Se poate folosi împreună sau alternând cu câte 3-6 linguri pe zi din siropul de fructe de Afin, obținut prin presare la rece.

Extern: decoct din 1 lingură de frunze, pentru menținerea sănătății cavității bucale și a zonei anale. Se fierbe cinci minute într-o jumătate de cană de apă, la foc mediu, după care se filtrează. Cu acest decoct se fac clătiri ale gurii de 3-4 ori pe zi. În plus, se recomandă mestecări îndelungate ale pulberii obținute din frunzele uscate.

Pentru înțepăturile de insecte (viespe, albină, tăun, țânțar), se aplică o cataplasmă din pastă de frunze de Afin (se poate combina și cu cea de frunze de Coacăz-negru). Senzația de durere sau mâncărime, precum și tumefierea se vor ameliora.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Momyrtidiab (capsule sau sirop), Hyper-diab normal sau forte (capsule), Oftalmic (capsule, ceai sau tinctură), Cardiobor (capsule), Acid alfa-lipoic (capsule), Tinctura și Siropul de Afin, Ceaiul și Tinctura Antidiabetică sau Ceaiurile de Castravete amar, Silur sau Fasole de la Hypericum. Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Crema Antiaging, Hyper VenoSan Gel și Sarea de baie Hyper Antiaging.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu frunze uscate mărunțite

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru glicemie scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 80
Код товара: 49480
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 958
Код товара: 61912
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 61794
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 43015
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.