Ceai Hypericum Armurariu 50g

Код товара: 62691
Производитель: Hypericum Impex SRL
Форма: prod. vegetal/ceai
Страна: Румыния
Наличие: достаточно
42 82 леев
(-14%)
36 72 леев
или 147 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Armurariu 50 g

Ceai Armurariu vrac este recunoscut pentru capacitatea sa de a susține refacerea și buna funcționare a ficatului datorită conținutului în silimarină.

Proprietati   

Antihepatotoxic, Antinflamator, Antioxidant, colagogă, coleretică, Detoxifiant, Digestiv, hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, Tonic amar

Recomandari         

Anti-îmbatrânire, Detoxifiere, hrănirea si regenerarea părului, Indigestii, otrăvire cu ciuperci, protejarea ficatului, Sistem Hepato-Biliar

Caracteristici generale Ceai Armurariu vrac:

Ceai Armurariu vrac este recunoscut pentru capacitatea sa de a susține refacerea și buna funcționare a ficatului datorită conținutului în silimarină, de asemenea, produsul este util și în indigestii sau în unele cazuri de otrăvire cu ciuperci (amanitină, faloidină).

Protejarea ficatului, susținerea detoxifierii și regenerării sale sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care ficatul are un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul nostru are nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestui organ.

Pentru a ne proteja corect ficatul și a obține o digestie optimă, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune tonic-amară, eupeptică, hepatoprotectoare și regeneratoare, precum Armurariul.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Armurariu asigură buna funcționare a ficatului, reduc inflamația la nivel hepatic, stimulează regenerarea hepatocitelor și susțin funcția de detoxifiere, de asemenea, pot reduce senzațiile de greață și de gust amar și sunt utile în curele de dezintoxicare alcoolică sau medicamentoasă.

Ingrediente Ceai Armurariu vrac:

Fructe de Armurariu (Silybum marianum).

Detalii Ceai Armurariu vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Armurariu, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Fructele de Armurariu au fost recoltate în momentul ofilirii frunzelor și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Armurariu ajută la protejarea și regenerarea ficatului, susținând astfel procesele de detoxifiere ale organismului și îmbunătățirea digestiei.

În plus, compușii activi (de ex.: principii amare, saponozide, flavonoide lignanice – silimarină, silibină, silicristină, silidianină, betaină hidroclorică, lipide – acid linoleic, acid oleic, acid palmitic, aminoacizi – cisteina, glicina, acidul L-glutamic, acidul δ-1-2-amino-butiric, δ-1-leucina, tiramina, polihidroxifenilcromone, acid fumaric, fitosteroli – campesterol, stigmasterol, uleiuri volatile, vitamine – tocoferol și minerale – K, N ș.a.) din fructele de Armurariu contribuie și la reducerea penetrării toxinelor în hepatocite, stimularea producției de noi celule hepatice, stimularea colecistului și reducerea stresului oxidativ și a inflamației la nivel hepatic.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Armurariu se numără acțiunea: tonic-amară, colagogă, coleretică, hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, antihepatotoxică, detoxifiantă, antioxidantă, antiinflamatoare, eupeptică și digestivă.

Extern, Armurariul ajută la reducerea efectelor fotoîmbătrânirii, întreținerea părului și a tenului sensibil și tratarea eczemelor.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Armurariu vrac:

Armurariul (Silybum marianum), cunoscut și drept Argințică-de-grădină, Armurar, Buruiana-armurării, Crăpușnic, Scaiul Sf. Mării, sau Scai-pestriț, este o plantă erbacee perenă, anuală sau bienală, cultivată, rar subspontană, din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele).

Aria originală de răspândire a speciei a fost din regiunea mediteraneeană până în Asia Centrală, unde poate fi găsită crescând spontan și în zilele noastre, deși în prezent Armurariul a fost introdus și în alte regiuni ale lumii (America de Nord, Australia, Noua Zeelandă). Datorită utilității sale ca plantă medicinală, apicolă și uneori alimentară, Armurariul este cultivat în numeroase țări din Europa, precum Italia, Franța, Polonia, Austria, Germania sau Ungaria. În România, zonele favorabile culturii acestei plante sunt Câmpiile Bărăganului, Burnasului, Olteniei și Timișului. Armurariul se caracterizează printr-o rădăcină fusiformă și cu o tulpină dreaptă ce poate ajunge la înălțimi de la 30 cm până la 2 m. Frunzele sunt alungite, spinoase cu nervuri albicioase. Florile sunt mov-roșiatice, grupate în calatidii ce au la bază un involucru format din spini lungi și rigizi.

Utilizarea Armurariului ca plantă medicinală în Europa este consemnată începând cu anul 1595 când acesta era folosit ca tonic-amar. Utilă atât pentru sănătatea umană, cât și pentru cea animală, planta a fost folosită în popor pentru combaterea Antraxului (dalac) la vite. Din secolul al XVIII-lea acesta începe să fie folosit ca medicament pentru afecțiunile de natură hepato-biliară. Mai mult, Armurariul apare înscris și în Farmacopeea homeopatică din India unde este recomandat pentru obținerea preparatelor homeopatice destinate protejării ficatului și regenerării acestuia în episoadele acute sau cronice de hepatită.

În prezent, fitoterapia modernă recomandă preparatele pe bază de fructe și semințe de Armurariu în cazul leziunilor hepatice, atoniei colecistului, indigestiei, intoxicației etanolice, hipercolesterolemiei, inflamației și stresului oxidativ de la nivelul hepatic, și rezistenței la insulină. Compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au o acțiune de detoxifiere a ficatului și de stimulare a activității vezicii biliare. Mai exact, principiile amare conținute de către frunzele acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă.

Responsabilă de efectele antihepatotoxice și hepatoregeneratoare este Silimarina. Aceasta este considerată ca fiind cel mai important compus activ din Armurariu și se regăsește cu precădere în semințele fructului acestei specii, în concentrații de 4-6%.

Silimarina este un flavonolignan complex ce conține un amestec de polifenoli precum flavonolignanii: silibină A și B, izosilibină A și B, silicristină, izosilicristină și silidianină; și flavonoidul taxifolină. Majoritatea extractelor înalt-purificate conțin doar silibinină, o fracție a silimarinei care este formată din silibina A și B, în proporții egale. Silimarina și derivatul său silibinina sunt compuși deosebit de utili în menținerea sănătății hepato-biliare deoarece au capacitata de a bloca intrarea toxinelor în interiorul celulelor hepatice, stimulând totodată și sinteza proteinelor care ajută la regenerarea hepatocitelor. Acestea reduc inflamația și combat acțiunea radicalilor liberi de la nivelul hepatic. De aceea, suplimentarea cu produse ce conțin aceste substanțe este foarte eficientă atunci când se urmărește regenerarea ficatului afectat de diverse afecțiuni, alimentație nesănătoasă, odihnă necorespunzătoare sau abuz de medicamente și alcool.

Mai mult, cercetările recente au evidențiat și alte posibile efecte benefice ale Armurariului și Silimarinei. Astfel, datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante și imunomodulatoare, acest compus ar putea fi util în protejarea pielii față de agresiunile factorilor de mediu (chimicale, raze UV).

De asemenea, cercetările continuă și în cazul posibilelor proprietăți anticancerigene și antifibrotice ale Silimarinei, precum și a capacității sale de a îmbunătăți cogniția (efect observat într-un model murin). Nu în ultimul rând, Armurariul (posibil datorită Silimarinei) are și efecte chelatoare asupra fierului fiind investigat pentru dezvoltarea unui potențial tratament pentru persoanele cu beta-talasemie ce suferă de exces de fier din cauza transfuziilor de sânge regulate.

Mod de utilizare Ceai Armurariu vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi. Primul ceai se va consuma dimineața, pe stomacul gol, iar imediat după administrare se recomandă repaus cu întinderea pe partea dreaptă timp de jumătate de oră. A doua cană de ceai se va împărți în 2, prima jumătate fiind consumată după masa de prânz, iar a doua după cină. Cura recomandată este de 2 săptămâni. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 2 săptămâni între cure.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct. Se folosește pentru menținerea sănătății pielii, scalpului și părului. Poate fi utilizat sub formă de: comprese, cataplasme, spălături locale, preparate pentru îngrijirea tenului ș.a.m.d. Pentru îngrijirea părului, se adaugă la spălare în apa de clătire sau se masează scalpul pentru stimularea circulației locale, combaterea mătreții și calmarea senzației de mâncărime.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Tinctura de Armurariu (câte 20-30 de picături, de 3 ori pe zi) și cu capsulele de Armurariu!

Se poate asocia cu succes și cu:

Bitterul Taina Plantelor (hidroalcoolic sau hidroglicerinic) (capsule Bitter Taina Plantelor, Bitterul Taina Maramureșului, Hyper-Bil (capsule), Hepavita (capsule), Protector Ficat (capsule), Liver Forte (ceai instant), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Seva de Mesteacăn capsule sau sirop Sevă de Mesteacăn, Enzimax (capsule), Hyper-Gas (capsule sau sirop), Ceai de Ghimbir, sirop Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial de Ghimbir), Sirop Elixirul Vietii, Aloe vera (gel), Spirulină, Aloe și Cătină-albă (capsule), Ceaiul de Gentiana și Tinctura de Gențiană sau cu Ceaiul de Anghinare, Tinctura Anghinare, capsule Anghinare.

Extern se poate combina cu:

Crema Antiaging, Crema restructurantă Taina Plantelor, Serul Ten Luminos, gama de protecție solară Hyper Sun, Crema împotriva căderii părului și Sarea de baie Hyper Anti-aging.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu fructe uscate și mărunțite

Greutate netă:

50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, litiază sau obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

Antiadipos, HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62718
Цена товара в пунктах: 197
Код товара: 63004
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 62630
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 63925
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 340
Код товара: 64356
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 61952
Цена товара в пунктах: 794
Код товара: 55758
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62160
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 62691
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.