Ceai Hypericum Splinuta 30g

Код товара: 63071
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-17%)
46 42 леев
или 186 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Splinuta 30g

Ceaiul de Splinuță, este un bun adjuvant în menținerea sănătății aparatului digestiv și oprirea hemoragiilor.

Proprietati   

Analgezic, Antidiareic, Antihemoroidal, Antiinflamator, astringentă, Calmant, Cicatrizant, Colagog, Digestiv, hemostatică

Recomandari         

Acnee infecțioasă, Dureri de dinti, Dureri reumatice, Hemoroizi, Sistem Digestiv, Sistem Uro-renal, Stimularea expectorării

Ceai de Splinuta vrac – Rol adjuvant în menținerea sănătății sistemelor uro-renal și digestiv

Caracteristici generale Ceai Splinuta vrac:

Produsul Ceai de Splinuță este recunoscut pentru proprietățile sale diuretice, astringente și antiseptice, acesta este util în menținerea sănătății renale și a aparatului urinar, stimulând eliminarea pietrelor și inhibând proliferarea agenților patogeni.

Protejarea sănătății sistemului urinar și susținerea sistemului digestiv sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează sistemul uro-renal ce poate deveni vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic.

Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pe cea pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Mai exact, afecțiunile cronice renale pot conduce la creșterea presiunii arteriale, fapt ce suprasolicită sistemul cardiovascular. Așadar, protejarea sănătății rinichilor este un demers prioritar, în special în cazul persoanelor cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a dezvolta probleme de natură renală.

De asemenea, în astfel de cazuri precum cele prezentate mai sus, digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală pot fi afectate. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Pentru a ne proteja sistemul uro-renal și a ajuta la regenerarea mucoasei gastrointestinale, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect diuretic, astringent, hemostatic, antiinflamator, antidiareic, antiseptic și colagog, precum Splinuța, pot fi o soluție naturală și eficientă de obținere a acestor deziderate.

Mai mult, infuzia de Splinuță este foarte indicată în oprirea hemoragiilor, reglarea tranzitului intestinal și calmarea inflamației, atât la nivel intern, cât și extern.

Ingrediente Ceai Splinuta vrac:

Părți aeriene de Splinuță (Solidago virgaurea).

Detalii Ceai Splinuta vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Splinuță, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene, mai exact vârfurile înflorite de Splinuță (Solidaginis summitates herba) au fost recoltate manual, pe timp frumos, la începutul perioadei de înflorire (iulie-septembrie), prin tăierea plantei la 10 cm deasupra solului. Ulterior, acestea au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Splinuță, este un bun adjuvant în menținerea sănătății aparatului digestiv și oprirea hemoragiilor, acesta este util în combaterea problemelor digestive de natură infecțioasă și în calmarea stării de greață sau vomă asociate tulburărilor hepatobiliare.

În plus, compușii activi (de ex.: substanțe amare, azulene, acizi organici – clorogenic, cafeic; flavonoide – rutin, quercitrină, izoquercitrină, astragalină, hiperozide, nicotiflorină; taninuri de natură catechinică, saponozide terpenice, polizaharide, lactone diterpenice, cumarine, ulei esențial, minerale ș.a.) din părțile aeriene de Splinuță contribuie și la:

-precipitarea proteinelor din conținutul intestinal și calmarea stărilor diareice,

-ușurarea digestiei,

-echilibrarea microbiotei intestinale prin distrugerea microorganismelor patogene,

reducerea treptată a inflamației mucoasei gastrointestinale,

-dezinfectarea și calmarea căilor respiratorii superioare,

-stimularea expectorării,

-creșterea cantității de urină eliminate în timp,

-eliminarea bilei prin creșterea contracțiilor colecistului,

-eliminarea toxinelor și retențiilor de apă din organism pe cale urinară,

-protejarea împotriva litiazelor renale sau vezicale.

Extern, Splinuță se poate folosi pentru: întreținerea pielii care prezintă ulcere, acnee, eczeme sau pori dilatați, oprirea sângerărilor și grăbirea cicatrizării, diminuarea excitabilității nervoase locale, calmarea nevralgiilor dentare și amigdalitei și pentru reducerea hemoroizilor.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Splinuță se numără acțiunea: diuretică, antiseptică, astringentă, expectorantă, colagogă, hemostatică, cicatrizantă, calmantă, antiinflamatoare, antiseptică, antihemoroidală, tonic-amară, analgezică, modulatoare asupra microbiotei intestinale, antilitiazică, digestivă, diuretică și cicatrizantă.

Prezentarea compușilor activi din Splinuță:

Splinuța (Solidago virgaurea) – a NU se confunda cu Spinuța (Phyteuma wagneri) cunoscută și drept Floare buiacă, Mănunchi, Floare boierească, Splinariță, Vargă de aur, Omățită de aur sau Smeoaică este o plantă erbacee perenă, mezotermă, hemicriptofită, care face parte din familia Asteraceae / Compositae (în care se regăsesc și Floarea-soarelui, Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele).

Aceasta se caracterizează printr-un rizom cilindric, oblic, noduros și fără stoloni. Tulpina este erectă, simplă sau ramificată, glabră și ajunge la înălțimi medii de până la 1 m. Frunzele bazale sunt ovate, cu margini serate, iar cele din vârful tulpinii sunt eliptice sau lanceolate, dispers-păroase, cu margini ușor serate sau întregi. Florile sunt galbene, grupate în calatidii, cele marginale fiind alungit-liniare. Fructele sunt achene mici cu papus. Planta nu are un miros specific, iar gustul său este slab-astringent. Cel mai adesea, Splinuța poate fi găsită crescând spontan prin tufărișuri, poieni, fânețe, păduri, coaste sau stânci, din zona de câmpie și până în cea alpină. Acesta preferă solurile uscat-revene, până la revene și uneori chiar reavăn-jilave, cu un pH de 5,0-7,2. Din punct de vedere al arealului, aceasta este răspândită pe continentul european, în Asia și în America de Nord, fiind prezentă în multe forme și varietăți.

Splinuța este cunoscută și utilizată încă din Antichitate, strămoșii noștri daci numind-o „aurumettida” sau „auromătiță”. Ulterior, aceste denumiri au dat naștere regionalismului „Omățită de aur”, nume care este întâlnit și în zilele noastre în unele zone din țară.

Denumire științifică a genului (Solidago) provine din latinescul „solidare”, însemnând „a întări” sau „a însănătoși”, făcând trimitere la proprietățile medicinale ale plantei. Cel mai adesea, aceasta a fost folosită contra tulburărilor renale și a hidropiziei.

În Evul Mediu, proprietățile utile ale plantei Splinuța (Solidago virgaurea) au cunoscut o creștere în importanță, aceasta fiind utilizată empiric contra ascitei, problemelor digestive (diaree cu sau fără sânge, afecțiuni biliare, enterite), problemelor renale (disurie, litiaze, retenții de apă), durerilor reumatice și pentru normalizarea menstruației la femei.

Extern, Splinuța (Solidago virgaurea) era folosită pentru grăbirea vindecării rănilor și calmarea durerilor de dinți.

Pe lângă utilizările medicinale, din timpuri vechi, pe teritoriul țării noastre, florile și frunzele plantei au fost folosite pentru extragerea unui pigment galben, cu aplicații în vopsitorie și în alte îndeletniciri casnice.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Splinuță sunt recomandate pentru efectul lor diuretic, antidiareic, antiseptic și colecistokinetic.

Vârfurile înflorite ale Splinuței sunt utilizate, cel mai adesea, sub formă de infuzii sau decoct, aceste forme de preparare sporesc proprietățile diuretice ale plantei, favorizând eliminarea toxinelor și a excesului de lichide din corp, fără a provoca pierderi de electroliți la fel de mari ca în cazul produselor diuretice de sinteză.

De aceea, Splinuța este recomandată ca adjuvant în tulburări renale precum: fosfaturia, albuminuria, disuria sau litiaza renală și vezicală, aceasta acționând cu succes asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp.

Mai mult, substanțele amare conținute în derivatele din Splinuță (Solidago virgaurea) stimulează sistemul hepatobiliar, ușurând digestia și reducând senzațiile de vomă și greață asociate. Datorită taninurilor conținute, preparatele din această plantă au și o acțiune hemostatică locală și cicatrizantă. Tot datorită acestor compuși, Splinuța scade secrețiile mucoaselor, provoacă precipitarea proteinelor din sânge, reduce permeabilitatea capilarelor și a membranelor celulare și ajută la încetinirea tranzitului intestinal prin efectul astringent. La acțiunea antidiareică participă și compușii antiseptici precum glicozidele triterpenice care au proprietăți fungicide, limitând supradezvoltarea unor tulpini cu potențial patogen, precum Candida albicans. Nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatorii ale plantei ajută la calmarea mucoaselor gastro-intestinale, Splinuța fiind un bun adjuvant în enteritele acute și în alte probleme digestive de natură inflamatorie. Studiile recente investighează și proprietățile citotoxice ale speciei.

Extern, preparatele pe bază de Splinuță au o acțiune antiseptică, antiinflamatoare, calmantă, ușor analgezică, hemostatică, astringentă, antihemoroidală și cicatrizantă, fiind recomandate pentru:

-îngrijirea gurii și gâtului,

-a tenului și scalpului prin: gargare, spălături locale, badijonări, cataplasme sau comprese.

-dezinfectarea rănilor și grăbirea vindecării lor.

-calmarea durerilor în gât, stimularea expectorației,

-reducerea disconfortului asociat hemoroizilor,

-calmarea durerilor menstruale sau a celor reumatice.

Nu în ultimul rând, prin acțiunea de diminuare a excitabilității nervoase la nivel local, decoctul are capacitatea de a atenua inclusiv durerea caracteristică nevralgiilor dentare.

Mod de utilizare Ceai Splinuta vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 mL de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Ca în cazul oricărei cure cu produse diuretice, se recomandă creșterea aportului zilnic de apă. Pentru utilizarea pe termen lung, se recomandă efectuarea unei pauze de 1 lună la fiecare 3 luni de utilizare neîntreruptă.

Extern: sub formă de decoct din 2 lingurițe de plantă la 250 mL de apă. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se folosește pentru comprese, cataplasme, spălături locale, gargară, îngrijirea pielii, tenului, scalpului și a cavității orale.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Hyper Uro Renal (capsule) și Tinctura Diuretică de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper Dep Diu (capsule), Tinctura Depurativă, Capsule Merișor, sirop de Merișor, tinctură de Merisor, Ceai Cozi de cireșe, capsule Cozi de Cireșe), Ceai Coada calului, capsule Coada calului), Ceai Urzică, tinctură de Urzică, capsule Urzică, extract instant de Urzică), Ceaiul de Ghimpe și tinctura de Ghimpe, Tinctura de Ienupăr și Uleiul esențial de Ienupăr, Hyper-Diar (capsule), Ceaiul Antidiareic și Tinctura Antidiareică, Ceaiul Anticolitic și Tinctura Anticolitică, Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitter Taina Plantelor, Capsule Bitter Taina Plantelor, Detoxifiere Colon, Capsule Hyper-Bil , Protonic Flora (capsule), Protonic+, Enzimax (capsule), Ceai de Mentă, tinctură de Mentă, ulei esențial de Mentă, Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-bron (capsule), Siropul de Brad, Siropul cu extract natural de Brad și Propolis, Ceaiul de Zmeur, Dud, Nuc, Stejar, Alun sau Muguri de Plop, și Oțetul Antigripal sau cel Antireumatic.

Extern se poate combina cu:

Crema cicatrizantă, Crema Hemor-Hyp, Balsamul Taina Plantelor, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Gelul Hyper VenoSan, Crema Hyper-Reum, Crema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol, Uleiul esențial de Brad, Ulei esențial de Pin, Ulei esential de Ienupăr, Ulei esential de Eucalipt, Ulei esential de Cuișoare, Ulei esential de Oregano sau Cimbru și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă Splinuță (Solidago virgaurea) mărunțită și uscată.

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae / Compositae și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru constipație, afecțiuni cronice hepatice și renale) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 273
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 181
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 161
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 187
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 181
Код товара: 63039
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 63966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 16
Код товара: 50690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 46542
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 61603
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 64404
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63071
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.