Ceai Hypericum Valeriana 3g N20

Код товара: 63079
Производитель: Hypericum Impex SRL
Форма: pliculețe
Страна: Румыния
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-17%)
46 42 леев
или 186 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Valeriana 3g N20

În fitoterapia modernă, produsele pe bază de Valeriană sunt recomandate pentru inducerea somnului și îmbunătățirea calității sale, cel mai des folosită pentru prepararea infuziilor și decocturilor, Valeriana este deosebit de utilă în calmarea spasmelor și a excitației mentale.

Astfel, aceasta este folositoare în combaterea disconfortului gastrointestinal și a tranzitului accelerat provocat de hiperexcitabilitatea nervoasă. Similar, derivatele din Valeriană pot reduce pulsul mărit și pot normaliza ritmul cardiac dereglat pe fond nervos.

Proprietati   

Anafrodisiaca, Antialergic, antiastmatic, Antiepileptică, Antihelmintică, Calmant, Cardioprotector, Neurosedativ, Spasmolitic

Recomandari         

Insomnii, Sistem nervos

Ceai Valeriana doze – Rol sedativ și de menținere a sănătății cardiovasculare.

Caracteristici generale Ceai Valeriana doze:

Produsul Ceai de Valeriană este una dintre cele mai eficiente soluții naturale împotriva insomniilor, datorită acțiunii sale sedative, acesta facilitează adormirea contribuind la obținerea unui somn odihnitor fără a crea dependență sau a avea efecte secundare.

În plus, aceasta este un excelent adjuvant și în cazul problemelor de natură cardiovasculară. Menținerea sănătății sistemului nervos și a celui cardiovascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta serios echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, calitatea somnului.

Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În plus, obiceiuri aparent nevinovate precum expunerea la lumina artificială (în deosebi din spectrul albastru) a ecranelor TV, telefoanelor, tabletelor și a altor dispozitive, nerespectarea unor ore fixe de culcare și trezire, consumul unor alimente grele la mai puțin de o oră înainte de culcare, abuzul de cafea și alte substanțe stimulatoare sau crearea unor condiții suboptimale de somn (temperatură nepotrivită, pat inconfortabil, luminozitate și sau zgomot crescute ș.a.), toate pot compromite calitatea somnului, subminându-ne sănătatea.

Aceasta deoarece somnul este principalul mod prin care organismul se detoxifică, se regenerează, își reglează procesele interne conform ritmului circadian și își structurează informația acumulată peste zi. Prin perturbarea sa, pierdem cel mai de preț aliat al sănătății trupului și minții noastre. De aceea, obținerea cu regularitate a unei odihne de calitate este, poate, demersul cel mai important pe care îl putem avea în menținerea sănătății și longevității, alături de sport și de o alimentație corectă.

În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor de somn și afectarea echilibrului psiho-emoțional, cu efecte ce se pot răsfrânge și asupra sistemului cardiovascular, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, neurosedativă, relaxantă și cardioprotectoare.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a induce somnul și a destresa organismul, precum Ceaiul de Valeriană de la Hypericum. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Valeriană ajută la calmarea tensiunii nervoase, relaxare, inducerea unui somn liniștitor, reglarea tensiunii arteriale și regularizarea ritmului cardiac.

Ingrediente Ceai Valeriana doze:

Rizomi cu rădăcini de Valeriană (Valeriana officinalis).

Detalii Ceai Valeriana doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Valeriană, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Rizomii și rădăcinile de Valeriană au fost recoltate manual toamna-târziu, spălate cu atenție și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Valeriană ajută la protejarea sistemelor nervos, cardiovascular și digestiv.

În plus, compușii activi (de ex.: ulei eteric – pinen, camfen, terpinen, dipenten, citren, limonen, cimen; hidrocarburi sesquiterpenice – azulen, cariofilen, borneol și esterii săi, flavonoide – cvercetol, campferol, apigenină, luteolină, diosmetină; zaharoză, lipide – acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arahic; lipaze, oxidaze, terpineol, acid cafeic, clorogenic, valerenic, hidroxivalerenic, acetoxivalerenic; rășini, gumirezine, colină, tanin, minerale – Ca, Mg, K, Mn ș.a.) din rizomii și rădăcinile de Valeriană contribuie și la: relaxarea sistemului nervos, inducerea și îmbunătățirea somnului, calmarea migrenelor, a spasmelor musculare și a durerilor menstruale, normalizarea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac, eliminarea toxinelor din organism, combaterea agenților patogeni și reglarea ciclului menstrual.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Valeriană se numără acțiunea: neurosedativă, miorelaxantă, spasmolitică, antiepileptică, hipotensoare, vasodilatatoare, antialergică, antiastmatică, antihelmintică, emetică, anafrodiziacă și diuretică. Extern, Valeriana se poate folosi pentru stimularea circulației venoase.

Prezentarea compușilor activi din Valeriană:

Valeriana (Valeriana officinalis), cunoscută și drept Odolean, Iarba-mâțului, Iarba-pisicii, Năvalnic sau Gușa-porumbelului, este o plantă erbacee perenă, spontană sau cultivată ce face parte din familia Caprifoliaceae (din care fac parte și Caprifoiul, Mâna-Maicii-Domnului). Aceasta se caracterizează printr-un rizom vertical scurt din care pornesc rădăcini adventive în număr mare.

Înălțimea medie a plantei este de 25-150 cm, iar florile sale sunt de culoare roșu-violetă, cu miros de vanilie. Răspândită în regiunea eurasiatică, Valeriana poate fi întâlnită crescând spontan din zona de câmpie, până în cea montană, preferând locurile umbroase, solurile umede, mlaștinile, luncile sau zăvoaiele. În fitoterapie, sunt folosite rădăcinile, stolonii și rizomii speciei. După uscare, acestea sunt caracterizate de un miros specific, neplăcut ce devine mai pregnant în timp. Principalul compus responsabil de miros, dar și de proprietățile sedative ale plantei este acidul valerenic. Gustul rădăcinilor este unul dulceag la început, apoi devine amar, cu o aromă camforată.

Cunoscută din Antichitate și menționată ca plantă medicinală în secolul al VI-lea e.n., Valeriana este complementară atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Strămoșii noștri dacii, denumeau această specie „Adila”, „Adilon” sau „Odilan” de unde avem în zilele noastre denumirea de „Odolean”. Aceștia foloseau planta pentru problemele de natură cardiovasculară. Ulterior, în secolul al XVIII-lea e.n., Valerianei i s-au recunoscut proprietățile sedative pentru care este deosebit de apreciată și în zilele noastre. În trecut, planta mai era folosită și pentru calmarea unor dureri sau amorțeli în membrele superioare și inferioare.

În fitoterapia modernă, produsele pe bază de Valeriană sunt recomandate pentru inducerea somnului și îmbunătățirea calității sale, cel mai des folosită pentru prepararea infuziilor și decocturilor, Valeriana este deosebit de utilă în calmarea spasmelor și a excitației mentale.

Astfel, aceasta este folositoare în combaterea disconfortului gastrointestinal și a tranzitului accelerat provocat de hiperexcitabilitatea nervoasă. Similar, derivatele din Valeriană pot reduce pulsul mărit și pot normaliza ritmul cardiac dereglat pe fond nervos. Mai mult, acesta ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea vasodilatatoare și hipotensoare, fiind deosebit de utilă pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de stres psiho-emoțional. Conform principiilor ayurvedice, Valeriana este recomandată în adresarea tulburărilor de tip Vata, eliminând Ama din intestinul gros, sânge, articulații și nervi.

Prin efectul sedativ-hipnotic al Odoleanului se poate obține și o îmbunătățire a calității odihnei prin inducerea somnului și permiterea intrării în fazele adânci ale acestuia, cu efecte detoxifiante și regeneratoare la nivelul creierului.

Această acțiune este posibilă datorită sinergiei multitudinii de compuși activi din rădăcinile și rizomii acestei plante, precum acizii valerenici, care potențează activitatea acidului gama-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător cu rol inhibitor la nivelul sistemului nervos central (SNC). Foarte important de menționat este faptul că Valeriana nu este toxică, nu creează dependență și nu diminuează reflexele!

De asemenea, infuzia de Valeriană are un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Prin acțiunea miorelaxantă și antialgică, aceasta ajută la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că Valeriana poate avea și proprietăți anafrodiziace prin caracterul său relaxant. Extern, Odoleanul este util în probleme circulatorii.

Mod de utilizare Ceai Valeriana doze:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se bea pe parcursul zilei sau seara, înainte de culcare. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare.

Extern: sub formă de decoct pentru comprese, spălături locale, clisme sau baie generală. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Anti-stres.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Somn liniștit (capsule) și cu Tinctura de Valeriană!

Se poate asocia cu succes și cu:

5-HTP Stres (capsule), Hyper-Calm (capsule), Bitterul Ierburile-vieții sau Cardiovascular si capsule Bitter Cardiovascular, Antianxietate (capsule), Ceaiul Somn ușor, Hyper Cardio (capsule), Ceaiul Cardiotonic și Tinctura Cardiotonică, Tinctura de Valeriană, Tinctura de Păducel, ceaiul de Păducel, tinctură de Păducel, Capsule Paducel, sirop de Paducel), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Vâsc, Ceaiul de Hamei, Ceaiul Lavănțica și Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Infostim (capsule), și Oțetul Antistres.

Extern se poate combina cu:

Uleiul esențial de Rozmarin, Ylang-ylang sau Melisă/Roiniță și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 de plicuri

Precauții:

Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru depresie, insuficiență hepatică sau renală decompensată, bradicardie, tensiune arterială scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63511
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42969
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63079
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.