Ergotetal comp. filmate 5mg N10x3 KVZ

Код товара: 64070
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: Uzina de vitamine din Kiev SAD
Страна: Украина
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
69 44 леев
(-10%)
62 29 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ergoţetal 5 mg comprimate filmate

Diclorhidrat de levocetirizină

1. Ce este Ergoţetal şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă din Ergoţetal este didorhidratul de levocetirizină.

Levocetirizina este un medicament antialergic.

Ergoţetal este utilizat la adulţi şi copii cu vârsta de 6 ani şi peste pentru tratamentul semnelor de boală (simptomelor) asociate cu:

- rinită alergică (inclusiv rinita alergică persistentă);

- urticarie (umflare, înroşire şi senzaţie de arsură la nivelul pielii).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ergoţetal

Nu utilizaţi Ergoţetal

- dacă sunteţi alergic la didorhidratul de levocetirizină, la cetirizină, la hidroxizină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicamentţvezi punctul 6).

- dacă suferiţi de boală a rinichilor care necesită dializă.

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi Ergoţetal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă nu vă puteţi goli vezica urinară (aveţi afecţiuni cum sunt leziuni ale măduvei spinării sau prostată mărită), vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Daca aveţi epilepsie sau prezentaţi un risc de apariţie a convulsiilor, trebuie sa cereţi sfatul medicului dumneavoastră, deoarece utilizarea Ergoţetal poate provoca agravarea convulsiilor.

Dacă sunteţi programat pentru efectuarea de teste alergologice întrebaţi medicul dumneavoastră dacă înainte de testare trebuie să opriţi administrarea de Ergoţetal pentru mai multe zile. Acest medicament poate influenţa rezultatul testului alergologic.

Copii şi adolescenţi

Administrarea levocetirizinei comprimate nu este recomandată la copii cu vârsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate disponibile nu permit ajustarea corespunzătoare a dozei.

Ergoţetal împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Ergoţetal împreună cu alimente şi alcool

Se recomandă prudenţă dacă se administrează Ergoţetal concomitent cu alcool sau alte medicamente care acţionează asupra creierului. La pacienţii sensibili, administrarea concomitentă de Ergoţetal împreună cu alcool sau alte medicamente care acţionează asupra creierului pot determina scăderea suplimentară a vigilenţei şi afectarea performanţei.

Ergoţetal poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Unii dintre pacienţii trataţi cu Ergoţetal pot prezenta somnolenţă, oboseală şi epuizare. Aveţi grijă atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje până când ştiţi modul în care vă afectează acest medicament.

Totuşi, testele specifice nu au evidenţiat nicio afectare a vigilenţei mentale, abilităţii de a reacţiona sau abilităţii de a conduce vehicule la persoanele sănătoase, după ce au luat levocetirizină în dozele recomandate.

Ergoţetal conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament (vezi punctul 2).

3. Cum să utilizaţi Ergoţetal

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani este de un comprimat pe zi.

Instrucţiuni speciale de dozare pentru grupe speciale de pacienţi

Insuficienţă renală şi hepatică Pacienţilor cu funcţie renală afectată, li se pot administra doze mai mici, în concordanţă cu severitatea afecţiunii renale, iar la copii, dozele se vor stabili pe baza de greutăţii corporale; dozele vor fi stabilite de către medicul dumneavoastră. Pacienţii cu afectare severă a rinichilor, nu trebuie să ia Ergoţetal.

Pacienţii care au numai funcţia ficatului afectată trebuie să ia doza uzuală prescrisă.

Pacienţii cu afectare a funcţiei rinichilor şi ficatului pot administra o doză mai mică, în funcţie de severitatea afectării renale, iar la copii dozele se stabilesc pe baza greutăţii corporale; dozele vor fi stabilite de către medicul dumneavoastră.

Pacienţii cu vârsta de 65 ani şi peste

Nu este necesară o modificare a dozelor la pacienţii

vârstnici, dacă au o funcţie normală a rinichilor.

Utilizarea la copii

Ergoţetal nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Cum şi când trebuie să luaţi Ergoţetal?

Numai pentru utilizare orală.

Comprimatele Ergoţetal pot fi înghiţite întregi cu apă şi pot fi luate cu sau fără alimente.

Cât timp trebgie să luaţi Ergoţetal?

Durata tratamentului depinde de tipul, durata şi evoluţia simptomelor şi trebuie să respectaţi recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Ergoţetal decât trebuie

Dacă luaţi mai mult Ergoţetal decât trebuie, la adulţi poate să apară somnolenţă. La copii se observă iniţial agitaţie şi nelinişte, urmată apoi de o stare de somnolenţă.

Dacă credeţi că aţi luat o supradoză de Ergoţetal, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră, care va decide ce măsuri trebuie luate.

Dacă uitaţi să luaţi Ergoţetal

Dacă uitaţi să luaţi Ergoţetal sau dacă luaţi o doză mai mică decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză la ora obişnuită.

Dacă încetaţi să luaţi Ergoţetal

întreruperea tratamentului nu ar trebui să aibă efecte negative. Cu toate acestea, la întreruperea tratamentului cu Ergoţetal por apărea prurit/ urticarie, deşi aceste simptome nu erau prezente înainte de iniţierea tratamentului. Simptomele se pot ameliora spontan. în unele cazuri, simptomele pot fi intense şi pot necesita reluarea tratamentului. Simptomele se vor ameliora la reluarea tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane

Uscăciune a gurii, dureri de cap, oboseală şi somnolenţă.

Reacţii adverse mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane Epuizare^! dureri abdominale.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută:

frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile Au fost raportate alte reacţii adverse, cum ar fi: palpitaţii,bătăi rapide ale inimii, convulsii, înţepături şi furnicături, ameţeli, sincopă, tremor, disgeuzie (modificări ale gustului), senzaţie de învârtire sau de mişcare, tulburări de vedere, vedere înceţoşată, mişcări oculogire (ochii prezintă mişcări circulare necontrolate), urinare dureroasă sau dificilă, incapacitatea de a goli complet vezica urinară, umflare, prurit (mâncărimi), erupţii, urticarie (umflarea, înroşirea şi mâncărimea pielii), erupţii cutanate, dificultăţi la respiraţie, creştere în greutate, dureri musculare, dureri articulare, comportament agresiv sau agitat, halucinaţii, depresie, insomnie, gânduri recurente sau preocupare pentru suicid, coşmaruri, hepatită, funcţie anormală a ficatului, vărsături, creşterea apetitului alimentar, greaţă şi diaree. Prurit (mâncărime intensă) la întreruperea tratamentului.

La primele semne ale unei reacţii de hipersensibilitate, întrerupeţi imediat administrarea Ergoţetal şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Printre semnele de hipersensibilitate se numără: umflarea gurii, limbii, feţei şi/sau a gâtului sau dificultăţi la înghiţire (senzaţie de apăsare în piept sau respiraţie şuierătoare), urticarie, scădere bruscă a tensiunii arteriale care duce la colaps sau şoc, care pot fi letale.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi- vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Ergoţetal

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Ergoţetal

Substanţa activă este levocetirizina. Un comprimat filmat conţine diclorhidrat de levocetirizină 5 mg. Celelalte componente sunt: nucleu: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu: film (Opadry II White): hipromeloză (hidroxipropilmetilceluloză), lactoză monohidrat, dioxid de titan (E 171), polietilenglicol (macrogol).

Cum arată Ergoţetal şi conţinutul ambalajului

Ergoţetal se prezintă sub formă de comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă.

Ergoţetal este disponibil în cutii cu 1 sau 3 blistere din PVC/PVdC/AI a câte 10 comprimate filmate

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Uzina de vitamine din Kiev SA, str. Kopîlovskaya 38,

04073, or. Kiev, Ucraina tel.:(044)461-03-08 fax: (044) 461-03-01

Fabricantul

Uzina de vitamine din Kiev SA, str. Kopîlovskaya 38,

04073, or. Kiev, Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 63966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 577
Код товара: 47691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64354
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64368
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 64365
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.