Pramistar® comp. film. 600mg N10x2

Код товара: 64111
Доза: 600
Количество доз: 20
Производитель: F.I.R.M.A. S.p.a., Italia(PROD: Cosmo S.p.a., Italia; )
Страна: Италия
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
303 24 леев
(-6%)
285 20 леев
Выгода:
28 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Pramistar 600 mg comprimate filmate

2. COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ

Un comprimat filmat conţine pramiracetam 600 mg (echivalent la 818,4 mg sulfat de pramiracetam).

Pentru lista tuturor excipienţilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimat filmat

Comprimate filmate, biconvexe, albe, oblongi, cu șanţ de rupere pe ambele feţe.

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicaţii terapeutice

Tratamentul tulburărilor de memorie și concentrare de origine degenerativă sau vasculară, mai ales la vârstnici.

4.2 Doze şi mod de administrare

Doze

Doza recomandată este de 600 mg la fiecare 12 ore.

Doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 1200 mg pe zi.

Se obţine un efect relevant clinic după 4-8 săptămâni de tratament.

Pentru tratamentul pe termen lung al persoanelor în vârstă, este necesară evaluarea periodică a clearence-ului creatininei.

Copii şi adolescenţi (sub 18 ani):

Nu există o utilizare relevantă a Pramistar la populaţia pediatrică în tratamentul tulburărilor de concentrare şi de memorie, degenerative sau legate de patologii vasculare.

Pacienţi cu insuficienţă renală

Excreţia pramiracetamului este întârziată la pacienţii cu insuficienţă renală. Semnificaţia clinică a excreţiei întârziate a pramiracetamului în cazul afectării uşoare-moderate a funcţiei renale nu s-a stabilit. De aceea, este necesară precauţie în tratamentul pacienţilor cu afectare uşoară-moderată a funcţiei renale, iar administrarea de Pramistar trebuie întreruptă în cazul apariţiei reacţiilor adverse care se pot datora unei acumulări a substanţei active în organism. Este contraindicată utilizarea Pramistar în insuficienţa renală severă (vezi pct. 4.3).

Mod de administrare

Acest medicament se administrează pe cale orală.

4.3 Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii enumerați la pct. 6.1.

Insuficienţă renală severă.

Insuficienţă hepatică.

Sarcina şi alăptarea.

4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

În insuficienţa renală uşoară până la moderată, excreţia de pramiracetam este mai lentă. De aceea, acest medicament trebuie administrat cu precauţie. Administrarea sa trebuie întreruptă în cazul în care apar reacţii adverse care se pot datora unei acumulări a substanţei active în organism (vezi pct. 4.2).

Piracetam, un medicament din aceeaşi clasă terapeutică, a demonstrat un efect asupra funcției și agregării plachetare şi a altor parametri ai hemostazei. De aceea, este necesară prudenţă în tratamentul concomitent cu anticoagulante sau antiagregante plachetare (vezi pct. 4.5) şi în tratamentul pacienţilor cu tulburări de coagulare (vezi pct. 4.5).

4.5 Interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune

Nu s-au evidenţiat interacţiuni între pramiracetam administrat în doză de 600 mg la fiecare 12 ore şi glicozide cardiace, xantine, anticoagulante şi inhibitori ECA. Nu se cunosc alte interacţiuni semnificative.

Utilizarea concomitentă a unei alte substanţe active din aceeaşi clasă farmacologică (de exemplu, piracetam) şi a unui extract tiroidian (T3 + T4) a produs confuzie, iritabilitate şi tulburări de somn. Într-un studiu simplu-orb publicat cu pacienţi cu tromboză venoasă severă recurentă, piracetam 9,6 g pe zi nu a modificat dozele de acenocumarol necesare obţinerii unui INR între 2,5 şi 3,5. Totuşi, în comparaţie cu efectele acenocumarolului în monoterapie, adăugarea a 9,6 g piracetam pe zi a scăzut semnificativ agregarea plachetară, eliberarea β-tromboglobulinei, nivele de fibrinogen şi de factori von Willebrand (VIII:C; VIII : vW : Ag; VIII : vW : RCo), vâscozitatea sângelui şi a plasmei.

4.6 Fertilitatea, sarcina şi alăptarea

Nu există date suficiente referitoare la utilizarea de pramiracetam la femei gravide şi care alăptează. De aceea, acest medicament nu trebuie administrat la femei în timpul sarcinii şi alăptării (vezi pct. 4.3).

4.7 Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Nu au fost efectuate studii legate de efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, au fost raportate ca reacţii adverse la Pramistar ameţeli, agitaţie, tremurături şi status confuzional (vezi pct. 4.8). De aceea, pacienţii trebuie să fie preveniţi în privinţa posibilelor efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

4.8 Reacţii adverse

Următoarele reacţii adverse au fost raportate în studii clinice efectuate pe 1110 subiecţi. Sunt clasificate pe clasă de organ şi sistem şi pe frecvenţă. Frecvenţele sunt definite în felul următor: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000) şi cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile).

Aparate, sisteme şi organe

Frecvenţă

Reacţii adverse

Tulburări metabolice şi de nutriţie

Mai puţin frecvente

Apetit scăzut

Tulburări psihice

Frecvente

Mai puţin frecvente

Rare

Agitaţie, insomnie

Stare de confuzie

Disforie

Tulburări ale sistemului nervos

Frecvente

Mai puţin frecvente

Ameţeli

Tremurături

Tulburări gastro-intestinale

Frecvente

Mai puţin frecvente

Rare

Greaţă, dureri în abdomenul superior

Xerostomie, dispepsie

Encoprezis

Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv

Rare

Spasme musculare

Tulburări renale şi ale căilor urinare

Rare

Enurezis

Raportarea reacțiilor adverse suspectate

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului.

4.9 Supradozaj

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

5. PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

5.1 Proprietăţi farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: alte psihostimulante şi nootrope, codul ATC: N06BX16

Pramiracetam este un medicament nootrop despre care s-a demonstrat că îmbunătățește memoria şi capacitatea de învăţare. Mecanismul său de acţiune nu a fost încă complet elucidat, dar prin efectul său pe receptorii colinergici şi metabolismul colinei, pramiracetamul stimulează activitatea neuronală. Pramiracetam nu are efecte sedative asupra sistemului nervos central şi nici nu influenţează activitatea sistemului nervos vegetativ. Cu toate acestea, în studii pe animale, medicamentul a produs un efect antidepresiv moderat.

În studii clinice, pe pacienţi cu demenţă senilă uşoară până la moderată pramiracetam, a demonstrat îmbunătăţirea capacităţii de memorare, a capacităţii de învăţare, a memoriei, orientării şi a altor capacităţi mentale.

5.2 Proprietăţi farmacocinetice

În studii de farmacocinetică la om, s-a demonstrat că medicamentul se absoarbe rapid şi aproape complet din tractul digestiv după administrarea pe cale orală. Concentraţiile plasmatice de vârf au fost atinse după 2 – 3 ore. Timpul de înjumătăţire este de 4-6 ore. Profilul farmacocinetic la vârstnici nu diferă de cel observat la pacienţii tineri, dar clearance-ul pramiracetamului este diminuat în funcţie de scăderea clearance-ului creatininei. Pramiracetamul nu se leagă de proteinele plasmatice. Medicamentul este eliminat aproape complet, nemodificat prin urină.

5.3 Date preclinice de siguranţă

Toxicitatea acută a medicamentului la animale este foarte scăzută, cu o DL50 de peste 4000 mg/kg corp la şobolani şi şoareci.

Toxicitate după doze repetate

Studiile de toxicitate cu durată de un an la câini şi şobolani cu doze de până la 200 mg/kg corp şi, respectiv, 1000 mg/kg nu au evidenţiat efecte toxice ale pramiracetam.

Genotoxicitate, carcinogenitate şi toxicitate reproductivă

Pramiracetam nu are efecte genotoxice, carcinogenetice sau toxice asupra reproducerii.

După administrarea la şobolani, câini şi maimuţe, pramiracetam se absoarbe rapid şi complet în tractul digestiv şi este excretat nemodificat prin urină.

6. PROPRIETĂŢI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipienţilor

Nucleu:

Celuloză microcristalină

Dioxid de siliciu coloidal anhidru

Crospovidonă

Stearat de calciu

Film - OPADRY YS-5-7092 Hidroxipropilceluloză

Dioxid de titan (E 171)

Hidroxipropilmetilceluloză

Macrogol 3350

Macrogol 400

6.2 Incompatibilităţi

Nu este cazul.

6.3 Perioada de valabilitate

3 ani.

6.4 Precauţii speciale pentru păstrare

A se păstra la temperaturi sub 30C.

6.5 Natura şi conţinutul ambalajului

Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a câte 10 comprimate filmate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

6.6 Precauţii speciale pentru eliminarea reziduurilor

Fără cerinţe speciale la eliminare.

Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

7. DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

F.I.R.M.A. S.p.a.

(Fabrica Italiana Ritrovati Medicinali Affini S.p.a.)

MENARINI GROUP

Via di Scandicci 37

50143 Florence, Italia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 779
Код товара: 56859
Цена товара в пунктах: 1194
Код товара: 44238
Цена товара в пунктах: 1986
Код товара: 46557
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 63667
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 46236
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 64034
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 61130
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 61953
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 62402
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.