Vizine Clasic pic.oft.sol.0.5mg/ml 0.5 ml N10

Код товара: 51313
Доза: 1
Количество доз: 10
Производитель: Laborator Uniter
Страна: Франция
Форма: кап. глаз./уш.

VISINE 0,5 mg/ml picături oftalmice, soluţie
Clorhidrat de tetrizolină
1. CE ESTE VISINE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

VISINE 0,5 mg/ml picături oftalmice, soluţie conţine clorhidrat de tetrizolină. Face parte din grupa decongestionante şi antialergice de uz oftalmologic.
VISINE este un decongestionant ocular sub formă de soluţie, care ameliorează edemul şi înroşirea ochilor cauzate de acţiunea factorilor fizici şi chimici (fum, praf, apă clorurată, lumină, produse cosmetice, lentile de contact). Efectele sale sunt: ameliorarea senzaţiilor de arsură locală, iritaţie, mâncărime oculară, durere oculară şi a lăcrimării excesivă. VISINE este indicat la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.
2. CE TREBUIE SA STITI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI VISINE

Nu utilizaţi VISINE:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de tetrizolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- dacă aveţi o boală numită glaucom cu unghi închis-caracterizată de creşterea tensiunii în ochi;
- dacă aveţi distrofie a corneei (îngroşarea în centru a părţii transparente anterioare a ochiului cu pierderea sensibilităţii ei, formarea bulelor de epiteliu, care se rup şi provoacă scăderea acuităţii vizuale şi durere în ochi);
- la copii cu vârsta sub 2 ani.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi VISINE, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Adresaţi-vă medicului dacă:
- suferiţi de boli cardiace severe, incluzând tulburări ale ritmului inimii, boli ale vaselor de sânge ale inimii, creşteri ale tensiunii arteriale care nu sunt controlate cu medicamente, feocromocitom (tumoare a suprarenalelor), hipertiroidie (producerea excesivă a hormonilor glandei tiroide), diabet zaharat (mărirea zahărului în sânge);
- urmaţi tratament cu inhibitori de monoaminooxidază (utilizate în tratamentul depresiei) sau alte medicamente cu potenţial de creştere al tensiunii arteriale.
- apar dureri intense la nivelul ochiului, durere de cap, scădere rapidă a vederii, apar puncte, linii sau musculiţe zburătoare în faţa ochilor, înroşirea accentuate a ochilor, o sensibilitate exagerată a ochilor la lumină sau vedere dublă;
- aveţi infecţii ale ochilor, corpi străini în ochi sau arsuri chimice ale ochilor.
Utilizaţi VISINE numai pentru tratamentul iritaţiilor oculare minore. Dacă timp de 48 ore nu vă simţiţi mai bine sau dacă iritaţia sau înroşirea ochilor se intensifică, întrerupeţi tratamentul şi consultaţi medicul.
Utilizarea excesivă sau îndelungată a medicamentului poate duce la înroşirea excesivă a ochilor. Nu utilizaţi medicamentul, dacă soluţia şi-a modificat culoarea sau a devenit tulbure.
Dacă purtaţi lentile de contact moi, lentilele de contact trebuie îndepărtate înaintea administrării picăturilor şi nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute.
VISINE împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.
Înainte de a utiliza VISINE spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:
- inhibitori de monoaminooxidază (IMAO)-folosite pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson;
- antidepresive triciclice-folosite pentru tratamentul unor afecţiuni psihice;
- alte medicamente cu administrare intraoculară.
În cazul tratamentului concomitent cu alte preparate oftalmice, se recomandă administrarea acestora la intervale de minimum 15 minute.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii şi în perioada lactaţie e posibilă numai dacă medicul consideră că beneficul scontat pentru mamă depăşeşte riscul potenţial pentru făt.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje pot fi afectate prin apariţia vederii înceţoşate după utilizarea de VISINE. Aşteptaţi până când tulburările de vedere dispar înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
VISINE conţine clorură de benzalconiu.

Poate provoca iritaţie oculară. Evitaţi contactul cu lentilele de contact moi. Îndepărtaţi lentilele de contact înainte de administrare şi aşteptaţi cel puţin 15 minute până când le puneţi la loc. Se ştie că poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI VISINE

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este de:
Adulţi adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani

Doza recomandată este de câte 1-2 picături în ochiul afectat (în sacul conjunctival) de 2-3 ori pe zi. Copiilor cu vârsta de 2-6 ani se administrează sub supravegherea medicului. Nu se recomandă administrarea continuă a medicamentului mai mult de 4 zile.
Utilizarea la copii cu vârsta sub 2 ani

VISINE este contraindicat la această categorie de vârstă.
Mod de administrare

Administrare oftalmică.
Purtătorii de lentile de contact trebuie să le scoată înainte de administrarea picăturilor şi să le reintroducă după cel puţin 15 minute de la administrare.
Medicamentul se prezintă în ambalaj cu sistem de închidere securizat pentru copii. La prima utilizare a flaconului înlăturaţi inelul de control al primei deschideri al capacului. Apăsaţi pe capacul flaconului, rotindu-l concomitent contra acelor de ceasornic. Scoateţi capacul de pe flacon şi întoarceţi-l cu vârful în jos. Pentru a permite curgerea picăturilor, presaţi uşor pereţii flaconului. Daţi uşor capul pe spate şi instilaţi în sacul conjunctival numărul de picături recomandate. Pentru a preveni contaminarea picurătorului şi a soluţiei, evitaţi atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe. După utilizare înşurubaţi capacul flaconului picurător.
Dacă se utilizează mai mult de un medicament cu administrare topică oftalmică, celelalte medicamente trebuie administrate separat, la interval de 15 minute.
Dacă aveţi impresia că efectul produsului VISINE este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Dacă utilizaţi mai mult VISINE decât trebuie O atenţie specială trebuie acordată copiilor, care pot înghiţi soluţia de VISINE; în acest caz, pot să apară tulburări la nivelul sistemului nervos central, deprimarea respiraţiei sau scăderea marcată a tensiunii arteriale. Dacă totuşi aţi administrat prea multe picături de VISINE sau dacă produsul a fost înghiţit, adresaţi-vă medicului sau la cel mai apropiat spital.
Dacă uitaţi să utilizaţi VISINE

Utilizaţi următoarea doză la momentul potrivit al zilei. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi utilizaţi VISINE

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, VISINE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- iritarea mucoasei ochiului (durere, înţepături, senzaţia de arsură);
- tulburări ale vederii.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- hiperlăcrimare;
- dilatarea pupilelor;
- reacţii la locul aplicării (inclusiv senzaţie de arsură în ochi şi zona din jurul ochiului, înroşire, iritare, umflături, durere şi mâncărime).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ VISINE

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30 °C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau flacon după „EXP. ”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
După prima deschidere a flaconului produsul poate fi utilizat timp de maximum 4 săptămâni.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine VISINE

Substanţa activă este clorhidratul de tetrizolină. 1 ml picături oftalmice, soluţie conţine clorhidrat de tetrizolină 0,5 mg.
Celelalte componente sunt: acid boric, clorură de sodiu, edetat disodic, clorură de benzalconiu soluţie 50%, tetraborat de sodiu, apă purificată.
Cum arată VISINE şi conţinutul ambalajului

VISINE se prezintă sub formă de lichid transparent, incolor, fără incluziuni mecanice vizibile.
Este disponibil în cutii cu un flacon picurător din plastic a câte 15 ml picături oftalmice, soluţie, cu capac cu sistem de închidere securizat pentru copii şi inel de polietilenă pentru controlul primei deschideri.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SRL „Jonhnson & Jonhnson”, Rusia.
str. Krîlatskaya, 17/2, 121614, Moscova.
Fabricantul

Janssen Pharmaceutica N. V. ,
Turnhoutseweg, 30 B-2340 Beerse, Belgia.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 253
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 137
Код товара: 62847
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Рекомендуем
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 471
Код товара: 63917
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61715
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.