Miramistin® sol. cutan. 0,1mg/ml 60ml N1 Flumed

Код товара: 60832
Производитель: Flumed-Farm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: р-р д/ наруж. прим
Наличие: достаточно
94 77 леев
(-11%)
83 95 леев
Выгода:
8 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

MIRAMISTIN 0,1 mg/ml, soluţie cutanată 60 ml

Denumirea comercială: MIRAMISTIN 0,1 mg/ml.

Descriere: lichid transparent, incolor sau cu nuanţă slab gălbuie, la agitare formează spumă, fără miros.

Forma de prezentare: soluţie cutanată.

Compoziţie:

1 ml soluţie conţine: miramistin 0,1 mg;

exdpienţi:apă purificată.

Recomandări pentru utilizare:

- profilaxia proceselor purulente ale traumelor postpartum, plăgilor perineului şi vaginului;

- profilaxia maladiilor sexual-transmisibile (sifilis, gonoree, trichomo- niază, chlamidioză, herpes genital, candidoză genitală);

- profilaxia arsurilor superficiale şi profunde de gradul ll-lll A, pansamentul combustiilor, pregătirea plăgilor combustionale pentru auto- dermoplastie;

- profilaxia plăgilor infectate de diversă etiologie şi localizare, profilaxia infecţiei secundare a plăgilor în stadiul de granulaţie.

Proprietăţi:

- distruge stratul supramembranar, disociază membrana, creşte permeabilitatea

ei pentru substanţele cu masă moleculară mare, modifică activitatea enzimatică a celulei microbiene, inhibînd sistemele enzimatice, ce conduce la inhibiţia activităţii microorganismelor şi la citoliza lor:

- posedă afinitate înaltă faţă de microorganisme, deoarece practic nu acţionează asupra membranelor umane;

- manifestă acţiune antimicrobiană semnificativă faţă de bacterii gram-pozitive şi gram-negative, aerobe şi anaerobe, sporulate şi as- porulate sub formă de monoculturi şi infecţii mixte, inclusiv tulpini intraspitaliceşti cu polirezistenţă la antibiotice;

- acţionează nociv asupra agenţilor patogeni ai maladiilor sexual-transmisibile;

- posedă acţiune antiinflamatoare şi imunologică adjuvantă; potenţează reacţiile imunologice locale, procesele regenerative, activează mecanismele imunităţii nespecifice;

- nu se absoarbe în circulaţia sanguină sistemică prin tegumente şi mucoase.

Doze şi mod de administrare:

Obstetrică - ginecologie. Miramistina se utilizează până la naştere şi în perioada postpartum cu scop de profilaxie a infectării căilor de naştere, sub formă de tampoane vaginale, îmbibate cu soluţie de miramistin, timp de 2 ore pe parcursul a 5 zile. în caz de cezariană, nemijlocit înainte de intervenţie chirurgicală se prelucrează vaginul, iar în perioada postoperatorie se administrează sub formă de tampoane vaginale, îmbibate cu soluţie de miramistină, timp de 2 ore pe parcursul a 7 zile. în cazul maladiilor inflamatoare ale organelor genitale feminine se administrează timp de 2 săptămâni prin utilizarea intravaginală a tampoanelor îmbibate cu soluţie de miramistină, de asemenea prin administrarea sub formă de electroforeză.

Venerologie. Pentru profilaxia maladiilor venerologice miramistina este eficientă, dacă ea este utilizată nu mai târziu de 2 ore după actul sexual. Conţinutul flaconului cu ajutorul aplicatorului se introduce în uretră - 2-3 ml (bărbaţilor), 1-2 ml (femeilor), în vagin - 5-10 ml timp de 2-3 minute. Se prelucrează pielea suprafeţeiTnterne a coapselor, pubisului, organelor genitale externe. în cadrul tratamentului complex al vaginitelor se utilizează sub formă de tampoane.

Chirurgie, traumatologie, combustiologie: Cu scop de profilaxie cu soluţie de miramistin se irigă suprafaţa plăgilor şi arsurilor, se tamponează lejer cavitatea plăgii şi fistulele, se fixează tampoane de tifon, îmbibate cu soluţie de miramistin. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi timp de 3-5 zile. Foarte eficientă este metoda drenajului activ al plăgilor şi cavităţilor cu utilizarea a circa 1 litru de soluţie de miramistin.

Otorinolaringologie.ln sinuzite purulente-în timpul puncţiei se efectuează lavajul sinusurilor maxilare cu o cantitate suficientă de miramistin. în otite se introduce în conductul auditiv extern un tampon, îmbibat cu soluţie de miramistină.

Stomatologie. Soluţia de miramistină se introduce în pungile paro- dontale pe meşe cu aplicaţii ulterioare pe gingii timp de 15 min. în acutizări se efectuează lavajul cu miramistină a pungilor gingivale cu ajutorul seringii şi se introduc în cavitatea abcesului meşe cu soluţie de miramistină. După efectuarea vestibuloplastiei şi frenulectomiei soluţia de miramistină se utilizează sub formă de băiţe în condiţii de ambulatoriu. Cu soluţie de miramistină se efectuează prelucrarea cavităţilor cariei, canalelor dentare după extirparea pulpei, prelucrarea igienică a protezelor mobile.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare:

Soluţia de miramistină nu manifestă acţiune iritantă locală şi nu posedă proprietăţi alergizante.

Venerologie. Urologie. După prelucrarea cu soluţie de miramistină a uretrei, vaginului şi organelor genitale nu se recomandă de urinat timp de 2 ore.

Copii. Nu se utilizează în pediatrie.

Administrare in perioada de sarcină şi alăptare. Deoarece resorbţia soluţiei de miramistină practic lipseşte, se permite de administrat în perioada de sarcină şi alăptare.

Influenţa asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi manevrare a utilajului.

Nu are efect asupra vitezei de reacţie la conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Condiţii de păstrare:

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Ase păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

A nu se congela!

Termen de valabilitate:

3 ani.

A nu se administra după data de expirare indicată pe ambalaj.

Numele şi adresa producătorului:

SC „Flumed-Farm"SRL,

Republica Moldova,

mun. Chisinău,str. Cetatea Albă, 176

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 63321
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 57756
Цена товара в пунктах: 120
Код товара: 54250
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 43882
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 57017
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 60556
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 558
Код товара: 61711
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 61114
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Цена товара в пунктах: 969
Код товара: 59583
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.