Ceai Hypericum Sclipeti (Antihemoragic) 30g

Код товара: 62738
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: мало
44 95 леев
(-16%)
37 92 леев
или 152 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Sclipeți 30 g

Ceai Sclipeți vrac – Rol adjuvant în menținerea sănătății sistemului digestiv

Caracteristici generale Ceai Sclipeți vrac:

Ceaiul de Sclipeți este recunoscut pentru proprietățile sale puternic astringente și hemostatice. Acesta este deosebit de util în reglarea tranzitului intestinal accelerat și redarea consistenței normale a scaunelor. Menținerea sănătății sistemului digestiv și întărirea organismului în fața infecțiilor sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

De aceea, pentru a menține un tranzit intestinal normal, a ne proteja echilibrul microbiotei intestinale și a ajuta la regenerarea mucoasei gastrointestinale, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antidiareic, hemostatic, antiinflamator și antimicrobian, precum Sclipeții, pot fi o soluție naturală și eficientă de obținere a acestor deziderate. Mai mult, infuzia de Sclipeți este foarte indicată în oprirea diverselor tipuri de hemoragii, reglarea menstruației abundente și limitarea proceselor de fermentație care pot genera balonare și disconfort abdominal. Extern, infuzia este utilă în menținerea sănătății gingiilor și a mucoasei bucale, calmează inflamația tractului respirator superior și ameliorează hemoroizii și varicele.

Ingrediente Ceai Sclipeți vrac:

Părți aeriene de Sclipeți (Potentilla erecta).

Detalii Ceai Sclipeți vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Sclipeți, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Sclipeți au fost recoltate manual, înainte de începerea perioadei de înflorire (aprilie-mai) și la sfârșitul toamnei, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Sclipeți, este un aliat de nădejde în menținerea sănătății aparatului digestiv și oprirea hemoragiilor. În plus, compușii activi (de ex.: taninuri – catechine, galocatechine, epigalocatechine, galat de epigalocatechină; saponine, triterpenoide, rășini, flavonoide – apigenin, luteolină, kempferol, quercetină, glicozide, colorant roșu – roșu de Tormentilla, acizi organici – chinovic, pomolic, elagic, cafeic, euscafic, p-cumaric, sinapic, tormentic, protocatehic; cumarine – cumarină, umbeliferonă, esculetină, scopoletină; fitosteroli – β-sitosterol, α și β-Caroten, tormentol, tormentozidă, arjunetin, vitamine și săruri minerale, uleiuri volatile ș.a.) din părțile aeriene de Sclipeți contribuie și la: calmarea stărilor diareice și restabilirea consistenței și frecvenței normale a scaunelor, protejarea organismului față de infecții prin distrugerea microorganismelor și virusurilor patogene, normalizarea glicemiei, limitarea diviziunii celulare necontrolate, reducerea fluxului menstrual abundent și limitarea hemoragiilor de diverse tipuri (gastrice, urinare, intestinale), combaterea stărilor inflamatorii și a incontinenței urinare nocturne. Extern planta se poate folosi pentru: întreținerea pielii și a scalpului cu tendință de îngrășare, combaterea inflamațiilor sau infecțiilor bucale și cutanate cauzate de bacterii (panarițiu, acnee), fungi (candidoze, afte) sau virusuri (herpes), reducerea porilor dilatați, a varicelor și a hemoroizilor, grăbirea cicatrizării și vindecării rănilor. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Sclipeți se numără acțiunea: antidiareică, anticolitică, antiulceroasă, antiinflamatoare, antibacteriană (Helicobacter pylori, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis), antivirală (Herpes I și II, Influenza A, Rota virus, virusul variolei bovine), antifungică (Candida albicans), hemostatică, astringentă, antihemoroidală, spasmolitică, hepatoprotectoare, antioxidantă, antiulceroasă, antineoplazice, antiseboreică, hipoglicemiantă, modulatoare asupra microbiotei intestinale, diuretică și cicatrizantă.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Sclipeți vrac:

Sclipeții (Potentilla erecta), cunoscut și drept Sclipăț, Calidemia, Găinușe, Scripăț, Scrântitoare, Ghimneriu, Strâmsurea sau Iarba-faptului este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, care face parte din familia Rosaceae (din care fac parte Mărul, Părul, Trandafirul, Măceșul, Cireșul, Prunul, Păducelul și multe alte specii cunoscute). Acesta se caracterizează printr-un rizom lemnos gros, brun la exterior și roșu la interior, din care pleacă numeroase rădăcini adventive. Tulpinile sunt aeriene, subțiri, ușor păroase și ramificate, ajungând la înălțimi de 30-50 cm. Frunzele bazale sunt ternate, cu foliole cuneat-obovate, iar cele de pe tulpină sunt trifoliate, cu foliolele alungit-lanceolate. Florile sunt galbene, solitare sau în dicazii, iar fructele sunt nucule. Cel mai adesea, Sclipeții cresc spontan din regiunea colinară și până în cea sub-montană, putând fi găsiți prin poieni sau la marginea pădurilor, preferând solurile bogate în turbă, umede, sărace în azot și cu troficitate scăzută (T = 10-30). Din punct de vedere al arealului, specia este răspândită în toată emisfera nordică, din Europa și Asia, până în America de Nord.

Sclipetul are o tradiție îndelungată de folosință în medicina tradițională a mai multor popoare, fiind cunoscută din Antichitate. Cel mai adesea, acesta este utilizat pentru proprietățile sale antidiareice conferite de conținutul foarte ridicat în taninuri. De asemenea, specia apare ca ingredient al unor bittere sau băuturi alcoolice precum „Horilka” (Ucraina). În ciuda conținutului sărac în nutrienți al rizomului și a gustului amar, planta a fost parte din alimentația popoarelor nordice în timp de foamete. Datorită compușilor fenolici (flobafene) cu putere de colorare în roșu, rizomul plantei a fost folosit și pentru extragerea pigmentului cunoscut drept „roșu tormentil”. Nu în ultimul rând, strămoșii noștri au folosit Sclipeții pentru reglarea menstruațiilor abundente, în cazul vărsăturilor cu sânge, în hernie și în alte probleme interne sau externe cu forme acute.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Sclipeți sunt obținute atât din rizom, cât și din părțile aeriene ale plantei. Acestea sunt recomandate pentru efectul lor de precipitare al proteinelor din mediul intestinal, Sclipeții contribuind la restabilirea motilității normale a stomacului și intestinelor prin distrugerea microorganismelor patogene. Astfel, infuzia de Sclipeți poate ajuta la calmarea cazurilor de diaree de natură infecțioasă. Prin acțiunea hemostatică, Sclipeții sunt utili și în reducerea hemoragiilor interne sau externe precum cele menstruale, urinare, gastrointestinale sau nazale. Studii recente indică un efect benefic semnificativ al preparatelor pe bază de Sclipeți asupra colitei ulceroase. Similar, specia a prezentat și o acțiune antineoplazică in vitro și o acțiune antimicrobiană, antifungică și antivirală. Sclipeții au și proprietăți reglatoare asupra glicemiei, iar acțiunea antivirală ajută la combaterea herpesului, în timp ce proprietățile antifungice ajută la limitarea supradezvoltării Candidei. Nu în ultimul rând, infuziile de Sclipeți ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp.

Extern, preparatele pe bază de Sclipeți au o acțiune antibacteriană, antifungică, antivirală, antiinflamatoare, hemostatică, puternic astringentă, antiseboreică și cicatrizantă, fiind recomandate pentru îngrijirea pielii, gurii și gâtului, a tenului și scalpului prin: gargare, spălături locale, badijonări, cataplasme, comprese sau spălături vaginale. Spre exemplu, specia este utilă în dezinfectarea rănilor și grăbirea vindecării lor, chiar și în cazul în care acestea sunt vechi. De asemenea, infuzia din această specie poate fi utilizată și pentru ameliorarea degerăturilor, arsurilor, inflamațiilor bucale, aftelor, panarițiului și a multor alte astfel de probleme. Este important de menționat și faptul că, sub îndrumarea unui specialist, Sclipeții pot fi utilizați în siguranță și de către copii. Nu în ultimul rând acesta este util și în calmarea durerilor hemoroidale sau a celor cauzate de varice.

Mod de utilizare Ceai Sclipeți vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 mL de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau câte 3 căni de ceai pe zi. Pentru utilizarea pe termen mai lung de timp, se recomandă efectuarea unei pauze de 1 lună la fiecare 3 luni de utilizare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie, pentru comprese, cataplasme, spălături locale, gargară, îngrijirea pielii, tenului, scalpului și a zonei genitale.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura Antidiareică și Hyper-Diar (capsule)!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul Antidiareic, Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura gastrică, Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Protonic (capsule), Protonic+, Obligeană (capsule, ceai), Enzimax (capsule), Momyrtidiab (capsule, sirop), Hyper Gin (capsule), Mentă (ceai, tinctură, ulei esențial), Momyrtidiab (capsule, sirop), Hyper-tum (capsule, sirop) sau cu Ceaiurile de Răchitan, Dud, Nuc, Stejar, Alun sau Muguri de Plop.

Extern se poate combina cu: Crema cicatrizantă, Crema Hemor-Hyp, Crema Intimă Hyper Gin, Balsamul Taina Plantelor, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Gelul Hyper VenoSan.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă mărunțită și uscată

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

• Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

• A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

• A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

• Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 247
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 63966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 61953
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 62738
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.