Ceai Lumanarica 50 g
Ceaiul de Lumânărică ajută la protejarea bunei funcționări a tractului respirator superior. Acesta contribuie la calmarea inflamației de la nivelul laringelor și bronhiilor și ușurează expectorația.
Ceai Lumanarica vrac – Rol de menținere a sănătății tractului respirator
Caracteristici generale Ceai Lumanarica vrac:
Ceaiul de Lumânărică este recomandat în menținerea bunei funcționări a sistemului respirator. Astfel, acesta este util în fluidificarea și eliminarea secrețiilor traheo-bronhice. De asemenea, datorită proprietăților emoliente și antiinflamatoare, acesta contribuie la calmarea tusei și durerilor localizate la nivelul tractului respirator superior. Menținerea sănătății sistemului respirator este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.
Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor.
În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.
Pentru susținerea organismului expus în mod repetat la factori de agresiune și agenți patogeni, o alternativă naturală sunt produsele ce au la bază compuși activi cu proprietăți emoliente, expectorante, antitusive, calmante și antiinflamatoare, precum cei din Lumânărică. Derivatele din această plantă sunt o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre și pentru susținerea funcționării normale a sistemului respirator.
Ingrediente Ceai Lumanarica vrac:
Flori de Lumânărică (Verbascum phlomoides).
Detalii Ceai Lumanarica vrac:
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.
Pentru realizarea Ceaiului de Lumânărică, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Florile de Lumânărică (Verbasci flos) au fost recoltate manual, pe timp frumos, atunci când se deschid, în perioada iunie-septembrie, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.
Ceaiul de Lumânărică ajută la protejarea bunei funcționări a tractului respirator superior. Acesta contribuie la calmarea inflamației de la nivelul laringelor și bronhiilor și ușurează expectorația. În plus, compușii activi (de ex.: mucilagii, rezine, taninuri, saponozide, iridoide, flavonoide – apigenină, campferol, luteolină, rutozid; ulei volatil, fitosteroli, acizi organici – cafeic, ferulic, protocatehic, gliceride ale acizilor – miristic, stearic, palmitic, oleic, linoleic, lignoceric; verbascozid, carotenoizi, minerale ș.a.) din florile de Lumânărică contribuie și la: relaxarea țesuturilor și diminuarea stărilor inflamatorii, diminuarea spasmelor sau contracțiilor involuntare de la nivelul bronhiilor, ușurarea respirației prin stimularea expectorării, eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară și sudoripară, menținerea bunei funcționări a vezicii urinare, modularea răspunsului imun și la calmarea hemoroizilor. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Lumânărică se numără acțiunea: emolientă, antitusivă, expectorantă, antispastică, antiinflamatoare, antiastmatică, antihemoroidală, cicatrizantă, diaforetică și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea și cicatrizarea plăgilor, ulcerațiilor sau erupțiilor cutanate, calmarea hemoroizilor, oprirea căderii părului și regenerarea acestuia.
Prezentarea compușilor activi din Lumânărică:
Lumânărica (Verbascum phlomoides), cunoscută și drept Lumânărica-Domnului, Corovatică, Cucuruzoi, Lipan, Luminea, Rânzișoară, Coada-mielului, boului, lupului sau vacii este o plantă erbacee bianuală sau perenă, meliferă, care face parte din familia Scrophulariaceae. Această specie crește adesea pe terenuri însorite, necultivate, uscate, pe marginea drumurilor, pajiști, pășuni sau ogoare, fiind mai des întâlnită în partea sudică a țării. Ca distribuție, specia este răspândită majoritar în Europa centrală și de Sud-vest. Lumânărica poate fi recunoscută după tulpina erectă, cilindrică, cu înălțimi de 50-150 cm. Frunzele sunt cenușii-verzui sau cenușii-gălbui, alungit-ovale sau ovat-lanceolate și mai mari spre baza tulpinii, iar inflorescențele sunt galbene.
Lumânărica este o plantă medicinală cunoscută și utilizată încă din Antichitate, fiind folosită de către strămoșii noștri daco-geții pentru calmarea episoadelor de tuse. Aceștia obișnuiau să fiarbă florile de Lumânărică în lapte. De-a lungul timpului, Lumânărica a fost folosită atât în medicina complementară umană, cât și în cea veterinară. Principalele părți folosite au fost florile, însă atât frunzele, cât și rădăcinile au avut utilizări. Spre exemplu, frunzele s-au dovedit utile în calmarea durerilor de stomac. Similar, rădăcinile au fost folosite pentru calmarea durerilor de piept. În scopuri veterinare, Lumânărica a fost folosită pentru tratarea plăgilor cu larve de insecte. De asemenea, florile au fost folosite cu succes pentru alungarea șoarecilor și șobolanilor.
În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Lumânărică sunt recomandate pentru menținerea sănătății aparatului respirator, datorită proprietăților emoliente, antitusive, expectorante și antiasmatice. Conform literaturii de specialitate, preparatele pe bază de Lumânărică devin și mai eficiente atunci când sunt asociate cu flori de Soc sau frunze de Lemnul-domnului. Acțiunea emolientă și expectorantă se datorează mucilagiilor și saponozidelor conținute de florile acestei specii. Astfel, produsele pe bază de Lumânărică ajută la fluidificarea secrețiilor bronșice, ușurând respirația. De asemenea, acestea sunt recomandate și în calmarea inflamațiilor mucoaselor, cu efecte benefice la nivelul cavității bucale, bronhiilor, traheii, laringelor și faringelor. În plus, Lumânărica ajută și la diminuarea excitabilității nervoase și susține detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi prin transpirație și pe cale urinară. Nu în ultimul rând, Lumânărica este utilă și în combaterea unor viroze datorită acțiunii sale antivirale față de tulpinile gripale de tip A și B și față de virusul herpetic simplu.
Extern, preparatele pe bază de Lumânărică au o acțiune emolientă, antiseptică, calmantă, cicatrizantă, antiinflamatoare și antihemoroidală, fiind recomandate pentru spălături locale, badijonări, cataplasme sau comprese. În cosmetică, Lumânărica este folosită cu succes pentru îngrijirea podoabei capilare, aceasta împiedicând căderea și stimulând creșterea, fiind recomandată mai ales pentru întreținerea părului blond și gras. De asemenea, proprietățile calmante, antiseptice și antiinflamatoare o recomandă pentru calmarea tenurilor sensibile, iritate și a hemoroizilor. Pentru îngrijirea tenului, este favorabilă asocierea cu uleiul extravirgin de măsline. Nu în ultimul rând, infuzia de Lumânărică este indicată ca adjuvant și în gingivită, afte și alte inflamații ale cavității bucale.
Mod de utilizare Ceai Lumanarica vrac:
Intern: sub formă de infuzie din1 linguriță de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi. Opțional, se poate îndulci cu miere. În cazul în care se dorește consumul pentru perioade îndelungate de timp, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare.
Extern: sub formă de decoct din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se folosește pentru comprese, cataplasme, spălături locale, îngrijirea pielii și a părului.
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura Antibronșitică și cu Hyper-bron (capsule)!
Ceai Lumanarica vrac – se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul Antibronșitic, Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-Astm (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele Antialergic, Hyper-Grip (capsule), Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Hyper-păr (capsule), ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele de Echinacea, Hyper-antiviral (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul Imunotonic, Siropul de Brad, Siropul de Iederă, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără propolis), Siropul de Soc, Siropul Elixirul vieții Ro, Noni și Echinacea (capsule), Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru.
Extern se poate combina cu: Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II, Crema Hemor-Hyp, Crema împotriva căderii părului cu Petrol, Crema pentru întreținerea scalpului cu Arginină, Hyper Șampon anticădere și antimătreață, Tinctura contra căderii părului, Crema regenerantă coate și călcâie uscate, crăpate, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și Cătină), și Sarea de baie Hyper Anti-stres de la Hypericum.
Formă de prezentare:
Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită
Greutate netă:
℮ 50 g
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
-Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală decompensată, tensiune arterială scăzută, glicemie scăzută, afecțiuni tumorale sensibile la hormoni, boli cardiovasculare) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Brand
HYPERICUM
Producator
HYPERICUM IMPEX
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.