Ceai Hypericum Galbenele 40g

Код товара: 62709
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
42 94 леев
(-16%)
36 17 леев
или 145 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Galbenele 40 g

Ceaiul de Gălbenele asigură buna funcționare a sistemului hepato-biliar, reduce inflamația și excesul de aciditate de la nivel gastric și duodenal, stimulează regenerarea mucoaselor, calmează spasmele și modulează răspunsul imunitar.

Ceai Galbenele vrac – Rol antiinflamator, cicatrizant și de menținere a sănătății aparatului digestiv

Caracteristici generale Ceai Galbenele vrac:

Ceaiul de Gălbenele are numeroase proprietăți sanogene printre care amintim acțiunea cicatrizantă și antiinflamatoare, atât la nivelul pielii, cât și asupra mucoaselor sistemului digestiv. De asemenea, Gălbenelele susțin buna funcționare a sistemului digestiv și prin proprietățile colecistokinetice. Menținerea sănătății aparatului digestiv și modularea răspunsului imun sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care sistemul hepatobiliar are un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Pentru a ne asigura de buna funcționare a sistemelor digestiv și imunitar, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune antiinflamatoare, antispastică, colecistokinetică, imunomodulatoare și cicatrizantă precum Gălbenelele. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Gălbenele asigură buna funcționare a sistemului hepato-biliar, reduc inflamația și excesul de aciditate de la nivel gastric și duodenal, stimulează regenerarea mucoaselor, calmează spasmele și modulează răspunsul imunitar. Extern, se remarcă proprietățile antibacteriene, antifungice și antivirale și capacitatea de a grăbi vindecarea și cicatrizarea plăgilor sau a ulcerațiilor.

Ingrediente Ceai Galbenele vrac:

Flori de Gălbenele (Calendula officinalis).

Detalii Ceai Galbenele vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Gălbenele, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Florile de Gălbenele au fost recoltate manual și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Gălbenele ajută la protejarea sistemelor digestiv, imunitar și cardiovascular. Extern ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare, polizaharide, saponozide triterpenice, α- și β-smirina, carotenoide – licopina, α și β-caroten, luteina, neolicopina A, xantofila, flavoxantina, crizantemaxantina, rubixantina; flavonoizi, glicozizi flavonici – izoquercitrina, narcizina, neohesperiozida, rutozid; gumirezine, mucilagii, acid malic, esteri colesterinici ai acizilor – lauric, miristic, palmitic, margaric; ulei volatil, vitamine – vitamina A, C și minerale ș.a.) din florile de Gălbenele contribuie și la stimularea colecistului, reducerea nivelului de aciditate de la nivelul stomacului, regenerarea mucoasei gastrice și duodenale, modularea răspunsului imun și ameliorarea alergiilor, susținerea proceselor de diviziune celulară normală, combaterea agenților patogeni și normalizarea menstruației. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Gălbenele se numără acțiunea: imunomodulatoare, emolientă, tonic-amară, colagogă, coleretică, hepatoprotectoare, detoxifiantă, antioxidantă, antiinflamatoare, cicatrizantă, antitricomonazică, antispastică, antimicotică, bactericidă, antivirală, antitumorală, antihemoroidală, fitoestrogenică și emenagogă. Extern, Gălbenelele ajută la reducerea efectelor fotoîmbătrânirii, grăbirea vindecării plăgilor, rănilor, arsurilor, degerăturilor, eczemelor, ulcerațiilor, înțepăturilor de insecte, calmarea durerilor hemoroidale, îngrijirea tenului și a scalpului sensibil, reducerea acneei și menținerea sănătății aparatului genital feminin.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Galbenele vrac:

Gălbenelele (Calendula officinalis), cunoscute și drept Calinică, Filimică, Căldărușă, Filincică, Ochiul-boului, Roșiori, Năcoțele, Salomie, Rujinele sau Ochi-galbeni, sunt o plantă erbacee anuală, cultivată sau sălbăticită cu proprietăți aromatice și gust caracteristic amărui-sărat, din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Armurariul, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Originea speciei este incertă, însă, cel mai probabil, aceasta provine din sudul Europei. În prezent, Gălbenelele sunt cultivate atât în scop medicinal și cosmetic, cât și pentru proprietățile lor ornamentale, ca flori de grădină. Rădăcina lor este pivotantă, cu o lungime de cca 20 cm, care este exact înălțimea medie a tulpinii. Florile au culoare portocalie, miros puternic specific și sunt grupate într-un calatidiu, cele marginale fiind ligulate, iar cele din centru tubulare. Seara florile se închid, urmând ca dimineața să se redeschidă. Acest comportament este motivul pentru care genul și-a primit denumirea de „Calendula”, provenind din diminutivul latinescului „calendae” (calendar) și însemnând calendar mic/scurt, cu referire la faptul că florile se mișcă în funcție de poziția soarelui, deci indică trecerea timpului.

Folosite încă din Antichitate, Gălbenelele au cunoscut o creștere rapidă în popularitate în secolul al XII-lea, când au început să fie cultivate pe scară largă datorită proprietăților ornamentale. În trecut, florile au fost folosite pentru vopsitul în galben și, în mod empiric, pentru combaterea problemelor hepato-biliare, cutanate, digestive și uterine. Deseori planta era fiartă în vin și băută fracționat pentru adresarea problemelor de natură hepatică. De asemenea, florile erau puse în apa de scăldat a copiilor pentru a-i ajuta să adoarmă. În fitoterapia modernă, Gălbenelele sunt una dintre cele mai versatile remedii naturale. Acestea sunt utile în modularea sistemului imunitar, astfel încât acesta să nu răspundă prea violent în contact cu factorii alergeni, dar nici să nu fie vulnerabil în fața agenților patogeni precum virușii, bacteriile și fungii. Mai mult, preparatele fitoterapeutice din florile de Gălbenele au o tradiție îndelungată în stimularea cicatrizării și refacerii țesuturilor și mucoaselor lezate datorită compoziției în polizaharide, mucilagii și gumirezine. Adesea, infuzia din florile acestei plante este utilizată în reducerea hiperacidității gastrice, fiind un excelent pansament gastric și duodenal. Folosite extern produsele pe bază de Gălbenele sunt deosebit de eficiente în grăbirea vindecării infecțiilor, inflamațiilor, plăgilor și a ulcerațiilor, atât la nivel cutanat, cât și oftalmic. Mai mult, conținutul în carotenoizi precum β-carotenul, luteina sau xantofila, ajută la menținerea acuității vizuale prin protejarea petei galbene (macula lutea) de la nivelul retinei, față de acțiunea radicalilor liberi.

De asemenea, principiile amare conținute de către aceste flori le conferă acestora proprietăți stimulatoare pentru bilă și ficat. Mai exact, principiile amare conținute de către Gălbenele sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă. Foarte importantă este și acțiunea imunomodulatoare a preparatelor pe bază de Gălbenele. Acestea susțin sistemul imunitar în combaterea infecțiilor virale, bacteriene și micotice. Spre exemplu, este bine cunoscută acțiunea antitricomonazică a preparatelor din Gălbenele, acestea fiind de ajutor și în combaterea leucoreei, amenoreei și dismenoreei datorită fitoestrogenilor conținuți. Studiile de laborator au indicat efecte protectoare și împotriva: virusului HIV, stafilococului auriu Oxford, Escherichia coli sau Candida albicans. Nu în ultimul rând, Gălbenelele sunt recomandate și în susținerea sistemului cardiovascular prin stimularea respirației, normalizarea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației periferice. Rutozidul și vitamina C conținute sunt utile în protejarea vaselor și capilarelor de sânge, ajutând la combaterea hemoroizilor. Mai nou, cercetările moderne indică și o posibilă utilitate a Gălbenelelor în combaterea problemelor de diviziune celulară.

Mod de utilizare Ceai Galbenele vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Cura recomandată este de 6 săptămâni. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună între cure.

Extern: sub formă de infuzie din 20 plicuri de flori și 1 L de apă. Se folosește pentru menținerea sănătății pielii, ochilor, aparatului genital feminin, scalpului și părului. Poate fi utilizat sub formă de: comprese, cataplasme, spălături locale sau vaginale, băi de șezut, preparate pentru îngrijirea tenului ș.a.m.d. Pentru îngrijirea părului, se adaugă la spălare în apa de clătire sau se masează scalpul pentru stimularea circulației locale și calmarea rănilor sau a senzației de mâncărime. Pentru spălăturile externe, se poate adăuga câte 1 lingură de Tinctură de Gălbenele pentru fiecare litru de infuzie.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Gălbenele (câte 20-30 de picături, de 3 ori pe zi) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Taina Maramureșului, Hyper-Gas (capsule sau sirop), Hyper-Bil (capsule), Protector Ficat (capsule), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Hyper-Tum (ceai, capsule și sirop), Hyper-Artemisin (capsule), Enzimax (capsule), Hyper-Apetit (capsule), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și tinctura Gastrică, Aloe vera (gel sau capsule), Oftalmic (ceai, capsule și tinctură) și Oțetul Hepato-biliar.

Extern se poate combina cu: Crema cicatrizantă, Crema cu Gălbenele, Crema cu Gălbenele și vitamina E, Crema cu Gălbenele și Cătină, Crema cu Gălbenele și Mărul-lupului, Crema cu Gălbenele și Propolis, Hyper Sun, Crema Hyper-Gin, Gel Igienă Intimă și Sarea de baie Hyper Anti-aging.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, litiază sau obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

-Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 570
Код товара: 64373
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 60990
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Цена товара в пунктах: 533
Код товара: 62327
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Цена товара в пунктах: 1092
Код товара: 39815
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62709
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.