Ceai Hypericum Roinita (Melisa) 30g

Код товара: 62733
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
42 94 леев
(-16%)
36 17 леев
или 145 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Ceai Roinita 30 g

Ceaiul de Roiniță ajută la protejarea sistemelor nervos și digestiv. Extern are acțiune antiinflamatoare, antiseptică, antivirală, cicatrizantă și reepitelizantă.

Proprietati   

Analgezic, Antiemetica, antiinflamatoare, Antiseptic, Antispastic, Anxiolitica, Coleretică – colagogă, Detoxifiant, Diuretic, Eupeptică, Neurosedativ, Relaxant, Sudorific

Recomandari         

Calmarea colicilor, Dureri de burta, Dureri de cap, Reglarea ciclului menstrual, Sistem Digestiv, Sistem nervos

Ceai Roinita vrac – Rol calmant asupra sistemului nervos și digestiv

Caracteristici generale Ceai Roinita vrac:

Cu aroma sa deosebit de plăcută, produsul Ceai de Roiniță este foarte util în relaxarea și calmarea sistemului nervos, cu efecte pozitive și la nivel digestiv, prin acțiunea sa liniștitoare, acesta ajută la reducerea spasmelor și a excitației nervoase, acționând în special asupra sistemului limbic.

Menținerea sănătății sistemului digestiv și echilibrarea sistemului nervos sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta serios echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, calitatea somnului. Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În plus, obiceiuri aparent nevinovate precum expunerea la lumina artificială (în deosebi din spectrul albastru) a ecranelor TV, telefoanelor, tabletelor și a altor dispozitive, nerespectarea unor ore fixe de culcare și trezire, consumul unor alimente grele la mai puțin de o oră înainte de culcare, abuzul de cafea și alte substanțe stimulatoare sau crearea unor condiții suboptimale de somn (temperatură nepotrivită, pat inconfortabil, luminozitate și sau zgomot crescute ș.a.), toate pot compromite calitatea somnului, subminându-ne sănătatea. Aceasta deoarece, somnul este principalul mod prin care organismul se detoxifică, se regenerează, își reglează procesele interne conform ritmului circadian și își structurează informația acumulată peste zi. Prin perturbarea sa, pierdem cel mai de preț aliat al sănătății trupului și minții noastre. De aceea, obținerea cu regularitate a unei odihne de calitate este, poate, demersul cel mai important pe care îl putem avea în menținerea sănătății și longevității, alături de sport și de o alimentație corectă.

În astfel de situații în care echilibrul psiho-emoțional este compromis și sistemul nervos este devitalizat, digestia are și ea de suferit, în special prin apariția spasmelor și modificarea motilității intestinale. În cazul expunerii cronice la stres, spasmele se pot asocia cu dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau de natură pancreatică (producție insuficientă de enzime). Aceste dezechilibre devin evidente odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Așadar, nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor digestive și de somn cauzate de afectarea echilibrului psiho-emoțional, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, relaxantă și neurosedativă.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a destresa organismul, a ușura digestia și a induce somnul, precum Ceaiul de Roiniță de la Hypericum.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Roiniță ajută la calmarea tensiunii nervoase, relaxare, inducerea unui somn liniștitor, calmarea spasmelor și a stărilor de anxietate și eliminarea toxinelor din organism.

Extern, se remarcă proprietățile antiseptice, antiinflamatoare, cicatrizante și de epitelizare a zonelor lezate.

Ingrediente Ceai Roinita vrac:

Frunze de Roiniță (Mellisa officinalis).

Detalii Ceai Roinita vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Roiniță, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele de Roiniță au fost recoltate manual, pe parcursul perioadei de înflorire (iunie-august) și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Roiniță ajută la protejarea sistemelor nervos și digestiv.

Extern are acțiune antiinflamatoare, antiseptică, antivirală, cicatrizantă și reepitelizantă.

În plus, compușii activi (de ex., ulei esențial: aldehide terpenice – citral, geranial; alcooli terpenici – linalool, citronelol, geraniol; hidrocarburi terpenice – limonen, ocimen, copaen, tinen, cariofilen, burbonen, cubeben; acizi organici – cafeic, clorogenic, protocatechic, rozmarinic, ursolic, oleanolic, pomolic, succinic; rezine, mucilagii și glucide – glucoză, ramnoză, xiloză, planteoză, zaharoză; substanțe amare, taninuri, oxalați, ramnazină, minerale – Fe, Al, K ș.a.) din frunzele de Roiniță contribuie și la: relaxarea sistemului nervos central, liniștirea stărilor de anxietate, nervozitate și agitație mentală, calmarea amețelilor, migrenelor și durerilor de cap cauzate de tensiunea nervoasă, îmbunătățirea somnului, stimularea colecistului, eliminarea toxinelor din organism, relaxarea musculaturii netede din zona gastrointestinală și uterină, stimularea glandelor mamare la lehuze, ușurarea digestiei, favorizarea eliminării gazelor din intestine și stimularea poftei de mâncare.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Roiniță se numără acțiunea: neurosedativă, relaxantă, coleretică, antispastică, eupeptică, anxiolitică, sudorifică, analgezică, antiinflamatoare, antivirală, antiseptică, galactogogă, antiemetică, detoxifiantă, ușor laxativă și diuretică.

Extern, Roinița ajută la grăbirea refacerii zonelor lezate, combaterea infecțiilor cu virusul herpetic (Herpes simplex), dezinfectarea rănilor și calmarea durerilor reumatice sau de dinți. De asemenea, Roinița ajută la îndepărtarea insectelor, având efect insecticid asupra moliilor.

Prezentarea compușilor activi din Roiniță:

Roinița (Mellisa officinalis), cunoscută și drept Melisă, Buruiana-stupului, Alămâiță, Cătușnică, Floarea-stupilor, Izma-stupilor, Iarba-albinelor, Stupelniță, Mintă-turcească, Motocină sau Poala Sf. Mării, este o plantă erbacee, perenă spontană sau cultivată din familia Lamiaceae/Labiatae (din care fac parte Menta, Salvia, Oregano, Rozmarinul, Busuiocul, Lavanda, Isopul, Măghiranul sau Cimbrul).

Aceasta preferă terenurile pietroase, aride, cu soluri bine drenate, fiind adesea regăsită pe pajiști, tufărișuri, fânețe și în luminișuri sau poieni din pădurile de stejar. Similar cu alte specii cunoscute ale familiei din care face parte, roinița este originară din regiunea mediteraneeană și crește spontan în Europa și Asia. Caracterizată printr-un rizom orizontal, lignificat, cu  rădăcini adventive, specia poate ajunge la înălțimi medii de 80-120 cm. Frunzele sunt ovate, păroase, cu margini serate și o aromă distinctă, plăcută, de lămâie și gust ușor amar. Florile sunt albe, uneori violacee, grupate în inflorescențe.

Ca multe specii cu utilizare fitoterapeutică, Roinița este cunoscut încă din Antichitate. Menționată în scrieri precum cele ale lui Varo și Teofrast, această specie era folosită ca plantă medicinală de către greci, romani și daci. Strămoșii noștri o numeau „mătăciuna” sau „prodiarnila”, de unde se explică multe dintre denumirile actuale din țara noastră. Folosită de către daci sub formă de decoct din frunze și tulpinile melifere, aceasta era considerată utilă pentru calmarea durerilor de stomac, burtă, dinți și inimă. Ulterior, aceasta a fost folosită sub formă de vin pentru calmarea crizelor de astm, iar în Evul Mediu Paracelsus (1541) o considera cea mai bună plantă pentru menținerea sănătății inimii.

De asemenea, florile de Roiniță au fost folosite pentru obținerea unui extract alcoolic (1:3) utilizat pentru frecții în vederea calmării durerilor reumatice.

Datorită gustului plăcut și proprietăților medicinale, Roinița este cultivată în zilele noastre în Europa Centrală, Meridională și Orientală, în America de Nord și în Asia. În Europa, un consum însemnat al derivatelor din Roiniță se remarcă în Germania, unde acestea sunt apreciate pentru proprietățile analgezice și sedative.

În fitoterapia modernă, cele mai utilizate sunt frunzele și părțile aeriene de Roiniță, acestea fiind recomandate pentru un spectru larg de probleme cu substrat nervos.

Frunzele sunt folosite, cel mai adesea, pentru prepararea infuziilor, Roinița fiind deosebit de utilă în calmarea spasmelor și a distoniei vegetative.

Efectul relaxant se datorează uleiului esențial cu note citrice, ulei bogat în compuși activi (aldehide) dintre care cantitatea cea mai însemnată este cea de „citral” (amestec al izomerilor geranial și neral).

Pe lângă proprietățile sedative, citralul are și acțiune antivirală (împotriva virusului herpetic) și antiseptică (împotriva Candida albicans).

Prin efectul relaxant și sedativ al Roiniței se poate obține și o îmbunătățire a calității somnului, mai ales când infuzia este consumată seara, înainte de culcare, de regulă îndulcită cu o linguriță de miere de albine.

De asemenea, infuzia de Roiniță ajută la ameliorarea problemelor de natură digestivă prin calmarea spasmelor și a colicilor, stimularea vărsării bilei în duoden, reglarea tranzitului intestinal, normalizarea acidității gastrice, expulzarea gazelor din intestine și reglarea poftei de mâncare.

Un efect calmant similar se remarcă și la nivel uterin, Roinița având o acțiune relaxantă asupra musculaturii netede. Mai mult, Roiniță (Mellisa officinalis) are și proprietăți antiinflamatoare și analgezice datorită conținutului de acid rosmarinic și cariofilen. Proprietățile eupeptice, coleretice și carminative sunt datorate acidului cafeic și substanțelor amare conținute.

Având în componența lor și substanțe fitoestrogenice, frunzele de Roiniță au un efect benefic asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Acestea ajută la reglarea ciclului menstrual și la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale.

Infuziile sunt bine tolerate, fiind recomandate și pentru calmarea colicilor la sugari, atenuarea grețurilor asociate sarcinii și stimularea secreției glandelor mamare la femeile lehuze.

Astfel, Roinița este un adjuvant prețios pentru cei cu probleme gastrointestinale (boli inflamatorii intestinale, disbioze, colon iritabil, colite spastice, nevroză gastrică, meteorism ș.a.) sau uterine (crampe menstruale).

Băut cu regularitate, ceaiul de Roiniță ajută la detoxifierea organismului prin proprietățile sudorifice și diuretice datorate conținutului în flavone. De asemenea, aceasta ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin normalizarea pulsului și a ritmului cardiac, fiind deosebit de util pentru persoanele cu probleme cu substrat neuro-vegetativ (distonii neurovegetative, palpitații nocturne, surmenaj) ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de agitație și nervozitate.

Nu în ultimul rând, produsele pe bază de Roiniță sunt foarte utile și folosite extern. Spre exemplu, infuziile, tincturile și cremele din frunzele de Roiniță pot fi folosite cu succes în combaterea virusului herpetic, stopând replicarea sa și grăbind vindecarea țesutului afectat. Mai mult, infuzia este utilă și în calmarea durerilor de dinți și grăbirea vindecării stomatitelor și a altor vătămări ale mucoasei bucale. Folosită la nivel epitelial, Roinița este recomandată în calmarea alergiilor și reducerea edemelor și poate fi utilizată pentru îngrijirea tenurilor grase.

Mod de utilizare Ceai Roinita vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe (1-2 lingurițe) la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, apoi se beau 2 căni de ceai pe zi, îndulcite, după gust, cu miere de albine polifloră sau de Roiniță. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare.

Extern: sub formă de infuzie din 4 pliculețe (3-4 lingurițe) la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit 15-20 de minute la infuzat, apoi se folosește pentru menținerea sănătății pielii, gurii și tenului. Poate fi utilizat sub formă de: gargară, comprese, spălături locale, preparate pentru îngrijirea tenului ș.a.m.d. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Anti-stres.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Hyper-Calm (capsule), Tinctura Antistres și Uleiul esențial de Melisă (Roiniță)!

Se poate asocia cu succes și cu: 5-HTP Stres (capsule), Hyper-Stres (capsule), Somn liniștit (capsule), Bitterul Ierburile-vieții (capsule), Bitter Ierburile-vietii sau Cardiovascular (capsule) Bitter Cardiovascular (extract hidroalcoolic), Antianxietate (capsule), Protonic (capsule), Ceaiul Anticolitic și Tinctura Anticolitică, Ceaiul Somn-ușor, Ceaiul de Valeriană și Tinctura de Valeriană, Ceai de Păducel , tinctură de Păducel, capsule Păducel, sirop Păducel, Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul Antistres și Tinctura Antistres, Uleiul esențial de Lavandă, Infostim (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Capsule Hyper Antiemetic, Hyper-Astm (capsule) și Oțetul Antistres.

Extern se poate combina cu:

Balsamul Taina Plantelor, Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Crema pentru sâni, Hyper Repelent, Uleiul esențial de Tea-tree, Uleiul esențial de Lemongrass, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Tinctura de Rostopască și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 30g plantă vrac

Precauții:

Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru depresie, boli tumorale cu sensibilitate la hormoni, insuficiență hepatică sau renală decompensată) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 421
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62718
Цена товара в пунктах: 197
Код товара: 63004
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 62630
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 37392
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 88
Код товара: 49480
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 849
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 226
Код товара: 64537
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 615
Код товара: 63215
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 52542
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 371
Код товара: 61853
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63458
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62733
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.