Ceai Hypericum Podbal 80g

Код товара: 63055
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
83 91 леев
(-17%)
69 65 леев
или 279 пунктов лояльности
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Podbal 80g

Ceaiul de Podbal ajută la protejarea funcției pulmonare. Acesta calmează episoadele acute și cronice de tuse și ajută la reducerea răgușelii.

Ceai Podbal vrac – Rol de menținere a sănătății tractului respirator

Caracteristici generale Ceai Podbal vrac:

Produsul Ceai de Podbal are numeroase proprietăți utile, una dintre cele mai cunoscute fiind acțiunea protectoare la nivelul plămânilor și a tractului respirator superior, astfel, acesta este util în calmarea tusei și a răgușelii.

Menținerea sănătății sistemului respirator este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor.

În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Pentru susținerea organismului expus în mod repetat la factori de agresiune precum fumatul sau poluarea atmosferică, o alternativă naturală sunt produsele ce au la bază compuși activi cu proprietăți antitusive, emoliente, secretolitice, antiinflamatoare și antispastice, precum cei din Podbal. Derivatele din această plantă sunt o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre și pentru susținerea funcționării normale a sistemului nostru respirator.

Ingrediente Ceai Podbal vrac:

Frunze de Podbal (Tussilago farfara).

Detalii Ceai Podbal vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Podbal, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele de Podbal au fost recoltate manual în lunile aprilie-iulie, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Podbal ajută la protejarea funcției pulmonare. Acesta calmează episoadele acute și cronice de tuse și ajută la reducerea răgușelii. În plus, compușii activi (de ex.: mucilagii, inulină, arabinoză, xiloză, taninuri, substanțe amare – tusilagină, carotenoizi, fitosterine, flavonoide, acizi organici – galic, stearic, palmitic; minerale – potasiu, zinc, siliciu ș.a.) din frunzele de Podbal contribuie și la: stimularea secreției bilei și vărsarea acesteia în duoden, relaxarea țesuturilor și diminuarea stărilor inflamatorii, diminuarea spasmelor sau contracțiilor involuntare de la nivelul bronhiilor, ușurarea respirației prin stimularea expectorării, eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară și sudoripară, susținerea sistemului imunitar și la reglarea poftei de mâncare. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Podbal se numără acțiunea: emolientă, antitusivă, expectorantă, secretolitică, antispastică, antiinflamatoare, antiastmatică, tonic-amară, colecistokinetică, astringentă, diaforetică și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea durerilor musculare, îngrijirea tenurilor uscate și ridate, calmarea și regenerarea plăgilor, ulcerațiilor sau erupțiilor cutanate.

Prezentarea compușilor activi din Podbal:

Podbalul (Tussilago farfara), cunoscut și drept Podval, Potval, Brustur-alb, Brustur-dulce, Gălbinele, Gușa-găinii, Limba-vecinei, Cenușoară, Lăpoșel sau Rotungioare este o plantă erbacee perenă care face parte din familia Asteraceae sau Compositae (în care se regăsesc și Floarea-soarelui, Cicoarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). De asemenea, aceasta este singura specie acceptată din genul Tussilago. Această specie face parte din vegetația pionier și preferă zonele umede din regiunile de câmpie și până în cele montane, fiind întâlnită pe pășuni umede, pe malul râurilor, pe terenuri erodate, prin râpe, șanțuri, ravene și pe terenuri deranjate de activitatea umană. Ca distribuție, specia este răspândită majoritar în Europa și Asia. Podbalul poate fi recunoscut după rizomul cilindric, alb, din care pornesc stoloni și rădăcini. Tulpina sa ajunge la înălțimi de 5-15, uneori chiar 30 cm, cu inflorescențe în zona terminală. Frunzele sunt aproximativ rotunde, adânc cordate, iar florile sunt galbene, grupate într-un calatidiu cu cele sterile pe margine, iar cele fertile în centru. Fructele sunt alchene cilindrice.

Podbalul este o plantă medicinală cunoscută și utilizată încă din antichitate, fiind menționată în scrierile lui Plinius cel bătrân și ale lui Dioscoride pentru adresarea problemelor de natură pulmonară. Denumirea de „Tussilago” vine din latinescul „tusio” (sau „tussis”), care înseamnă tuse și „agere”, însemnând a vindeca; alternativ „ago”, însemnând a acționa asupra. Dacii cunoșteau și ei specia, denumind-o „propodila/propodilă” sau „podbălilă/podbeal”. De-a lungul timpului, Podbalul a fost folosit atât în alimentație, cât și ca plantă medicinală. Principalele părți folosite au fost rădăcinile, frunzele și florile. Spre exemplu, frunzele erau folosite proaspete (uneori unse cu miere) pe tăieturi și iritații, sau erau stoarse pentru obținerea unui suc ce se folosea pentru calmarea inflamațiilor. De asemenea, frunzele mai puteau fi folosite în infuzii, alături de flori, pentru a calma episoadele de tuse și a stimula expectorația. Specia este foarte apreciată și în Medicina Tradițională Chineză, unde sunt preferate rădăcinile plantei.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Podbal sunt recomandate pentru menținerea sănătății aparatului respirator, cu utilitate atât în problemele acute, cât și în cele cronice, cu severitate mai pronunțată. Conform literaturii de specialitate, preparatele pe bază de Podbal devin și mai eficiente atunci când sunt asociate cu Lemn-dulce și cu Cimbru sau Cimbrișor. Datorită mucilagiilor și a inulinei conținute, frunzele acestei specii au acțiune secretolitică, calmantă și antispastică. Astfel, infuziile din această plantă contribuie la calmarea tusei, a inflamațiilor și a iritațiilor de la nivelul căilor respiratorii. În plus, datorită principiilor amare conținute, precum tusilagina, Podbalul este util și în stimularea colecistului și eficientizarea digestiei, însoțite și de reglarea poftei de mâncare. Datorită acțiunii imunomodulatoare, specia este utilă și în ținerea crizelor de astm sub control. Nu în ultimul rând, Podbalul susține detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi prin transpirație și pe cale urinară. Extern, preparatele pe bază de Podbal au o acțiune emolientă, antiseptică, calmantă și antireumatică, fiind recomandate pentru spălături locale, badijonări, cataplasme sau comprese. În cosmetică, Podbalul este folosit pentru îngrijirea tenurilor mature, uscate și ridate. Este important de menționat faptul că unele surse prezintă planta ca având un potențial hepatotoxic din cauza alcaloizilor pirolizidinici conținuți în special în rădăcini și frunze. Cu toate acestea, a fost observat că acești compuși sunt inactivați în mare parte prin fierbere, atunci când planta este preparată sub formă de decoct.

Mod de utilizare Ceai Podbal vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau 2-3 căni de ceai pe zi, timp de 4 săptămâni. După o pauză de 2 săptămâni, cura se poate relua.

Extern: sub formă de decoct pentru comprese, cataplasme, spălături locale, îngrijirea pielii și a părului.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr) sau cu Hyper Bron (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Hyper-Astm (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele Antialergic, Hyper-Grip (capsule), Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de Brad, Siropul de Iederă, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără propolis), Siropul de Soc, Siropul Elixirul vieții Ro, Noni și Echinacea (capsule), Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Lemn-dulce sau de Salcie și Uleiul esențial de Cimbru.

Extern se poate combina cu: Crema Hyper-Reum, Crema Antiaging (cu sau fără factor de protecție SPF 30), Crema de mâini Antiaging (cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10), Balsamul Taina Plantelor, Crema regenerantă coate și călcâie uscate, crăpate, Gelul Hypericum Plant cu Ardei-iute, Balsam Gel Gheara Diavolului, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și Cătină), și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

℮ 80 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae /Compositae și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate și care alăptează.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală decompensată, tensiune arterială scăzută, glicemie scăzută, afecțiuni tumorale, boli cardiovasculare) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se consuma pe perioade mai lungi de 6 săptămâni fără pauză;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 497
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 146
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 62677
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 62630
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 471
Код товара: 63917
Топ сезона
Код товара: 42910
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61854
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 772
Код товара: 61603
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 279
Код товара: 63055
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.