Ceai Hypericum Salcie 1,7g N20

Код товара: 63062
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: пакетики
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-20%)
44 74 леев
или 179 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Salcie 1,7g N20

Ceaiul din scoarță de Salcie este un analgezic și antiinflamator puternic, fiind indicat în special în reducerea stărilor febrile și în calmarea durerilor, precum cele de natură reumatică.

Proprietati   

Analgezic, Antiinflamator, Antipiretic, Astingent, Cicatrizant, Febrifug, hemostatică, Sedativ

Recomandari         

Afectiuni reumatice, Digestie, Dureri de cap

Ceai de Salcie doze – Supliment alimentar cu rol analgezic, antiinflamator și febrifug

Caracteristici generale Ceai Salcie doze:

Ceaiul din scoarță de Salcie este o soluție naturală eficientă pentru calmarea durerii, a inflamației și a stărilor febrile.

Combaterea inflamației este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota intestinală, cu efecte asupra tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemele osteo-articular și cardiovascular sunt foarte vulnerabile, inflamația fiind cauza principală a durerilor articulare și un factor major în formarea ateroamelor și în afectarea arterelor și vaselor de sânge, ducând cel mai adesea la creșterea tensiunii arteriale. Tot inflamația este cauza durerilor de cap și a stărilor febrile.

Pentru a ne proteja corect împotriva inflamației putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, antiinflamatoare și antipiretică precum Salcia, astfel, utilizarea infuziilor pe bază de scoarță de Salcie poate susține buna funcționare a sistemelor cardiovascular și articular, stimulând circulația periferică, reducând inflamația și febra, normalizând tensiunea arterială și calmând durerile de diferită natură.

Mai mult, Salcia poate contribui și la fluidizarea sângelui, calmarea sistemului nervos și reducerea erorilor de diviziune celulară.

Folosită extern Salcia are un efect astringent, analgezic și antiinflamator și contribuie la menținerea sănătății pielii și a părului.

Ingrediente Ceai Salcie doze:

Scoarță de Salcie (Salix alba).

Detalii Ceai Salcie doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Salcie, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora sălbatică. Scoarța de Salcie a fost recoltată de pe ramuri tinere (2-3 ani) prin jupuire în fâșii, apoi uscată la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul din scoarță de Salcie este un analgezic și antiinflamator puternic, fiind indicat în special în reducerea stărilor febrile și în calmarea durerilor, precum cele de natură reumatică.

În plus, compușii activi (de ex.: glicozizi fenolici / salicilați – salicină, saligenol, salirepozidă, piceosită, populozidă, taninuri, galotaninuri, procianidine, flavonoizi, rezine, oxalați, vitamine și săruri minerale) din scoarța acestei specii contribuie și la: fluidizarea sângelui, menținerea diviziunii celulare normale și calmarea sistemului nervos.

Astfel, printre virtuțile ceaiului de Salcie se numără acțiunea: antiinflamatoare, analgezică, sedativă la nivelul sistemului nervos, anticoagulantă, febrifugă, vasodilatatoare, antigalactogogă, antitumorală, antireumatică și diuretică.

Folosit extern, Ceaiul de Salcie are o acțiune: analgezică, antiseptică, antiinflamatoare, ușor hemostatică, cicatrizantă, antiseboreică, antiacneică și de inhibare a transpirației.

Prezentarea compușilor activi din Salcie:

Salcia albă (Salix alba), cunoscută și ca Răchită, Răchită albă, Răchită de luncă, Răchită mare, Salcă, Lozie sau Sălcuță, este un arbore foios dioic, heliofit și higrofit, din familia Salicaceae. Fiind mare iubitoare de apă, aceasta crește cel mai adesea pe malul apelor și în zonele mlăștinoase, atât la câmpie, cât și în regiunile deluroase, preferând solurile cu troficitate medie și cu o structură afânată sau moderat compactă. La noi în țară aceasta crește spontan în zone precum lunca inundabilă a Dunării, pe marginea râurilor și a lacurilor, fiind deseori cultivată lângă sate datorită utilității sale în construcție (de ex: folosirea nuielelor la împletirea gardurilor) și industria textilă (de ex. tăbăcirea pieilor sau vopsirea în culoarea galbenă a textilelor) sau în orașe, din considerente estetice. În ceea ce privește originea speciei, aceasta este nativă regiunilor temperate ale zonei eurasiatice (Europa și Asia centrală și de Vest).

Preparatele pe bază de coajă de Salcie au o istorie de folosință de peste 6.000 de ani. Deseori, scoarța acestui copac era mestecată pentru a reduce febra sau durerile.

Proprietățile fitoterapeutice ale scoarței de Salcie au fost descrise încă din Antichitate, de către Dioscoride în lucrarea „De Materia Medica”. De asemenea, Galen, Plinius cel Bătrân sau Hipocrate au menționat proprietățile sanogene ale acesteia. Au existat mențiuni și în textele antice ale sumerienilor, asirienilor și egiptenilor. Atunci când nu era consumată ca atare, coaja de Salcie era lăsată la macerat în alcool pentru a fi transformată în tinctură. Triburile de indieni din America, precum Cherokee, foloseau coaja și frunzele sub formă de infuzie. În general, pentru obținerea preparatelor, se folosesc ramurile tinere de 2-3 ani și, uneori, frunzele culese în lunile de primăvară-vară.

Decoctul din scoarță de Salcie este deosebit de eficient în calmarea durerilor cum ar fi cele reumatice, menstruale sau de cap. Această acțiune analgezică se datorează inhibării sintezei prostaglandinelor de către derivații salicilinei. De asemenea, derivații salicinei auproprietăți antiinflamatoare. În plus, decoctul este util și în reducerea febrei și calmarea sistemului nervos. Nu în ultimul rând, Salcia are și proprietăți vasodilatatoare și de stimulare a circulației periferice.

Folosit extern, decoctul din scoarță de Salcie este hemostatic, astringent și inhibă transpirația excesivă datorită conținutului de taninuri.

Așa cum am menționat deja, principalul compus activ din scoarța de Salcie albă este Salicina, denumită astfel după numele latinesc al Salciei, din care a și fost izolată în laborator pentru prima dată în anul 1828. Compusul se mai regăsește în cantități variabile și în alte specii precum Plopul sau Mesteacănul.

Derivați ai Salicinei, precum Acidul salicilic, sunt regăsiți și în fructele de pădure, Crețușcă, Lucernă sau în unele condimente, el acționând ca un fitohormon. Acest acid a stat la baza sintezei Aspirinei în anul 1897. De asemenea, el se regăsește și în majoritatea produselor cosmetice pentru tratarea acneei și în multe produse exfoliante, pentru tratarea negilor, a bătăturilor, mătreței, psoriazisului, dermatitei seboreice sau a altor afecțiuni dermatologice. Derivații Acidului salicilic, denumiți salicilați, sunt foarte utili în fluidizarea sângelui prin inhibarea secreției de tromboxani și prostaglandine. Acestea din urmă sunt implicate și în procesul de limitare a proceselor inflamatorii din organism. Fluidizarea sângelui, în limite normale, este asociată cu buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Salcia: contribuie la sănătatea mușchilor și a articulațiilor și la revigorarea sistemuliu nervos și a întreg organismului, datorită conținutului în salicină aceasta are proprietăți analgezice, antiinflamatoare, antipiretice (febrifuge), anticoagulante și vasodilatatoare.

Folosită extern aceasta protejează sănătatea pielii și a părului, inhibând transpirația excesivă și secreția de sebum.

Mod de utilizare Ceai Salcie doze:

Intern: Decoct: din 1 linguriță de scoarță la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi în cure de maximum 1 lună, apoi se face pauză 1 săptămână și cura se poate relua.

Extern: decoct din 4 lingurițe la 300 ml de apă. Se fierbe 10 minute iar după ce se răcește, se folosește pentru clătiri ale gurii/gargară, comprese, cataplasme, băi locale ș.a.m.d. Pentru îngrijirea părului, se adaugă la spălare în apa de clătire sau se masează scalpul pentru stimularea circulației locale, combaterea mătreții și calmarea senzației de mâncărime.

Pentru o acțiune mai puternică se recomandă asocierea cu:

Naturasp (capsule) și cu Tinctura de Salcie de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu:

Vitacan (capsule), Bitterul Taina Plantelor sau Cardiovascular (hidroglicerinic sau hidroetanolic), Hyper- reum (capsule), Ceaiul Antireumatic și Tinctura Antireumatică, Capsule Cardiobor, Cardio protect, HyperFlex Articulații (capsule), Artro- flex HA (capsule), Artro Vigor (capsule), Artro Hyp Forte (pulbere instant) sau Oțetul antireumatic.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele:

Hyper Șampon, Crema împotriva căderii părului, Unguentul Hyper Reum, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul esențial de Tea tree și Sarea de baie Hyper Reum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu scoarță uscată și mărunțită

Greutate netă:

℮ 20 plicuri

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la salicilați sau de către cei cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele

Contraindicat copiilor sub 16 ani și femeilor gravide sau care alăptează.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (anticoagulante, AINS, diuretice, inhibitori de pompă de protoni), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru hemofilie, gută, diabet, astm, gastrită sau ulcer gastric, colon iritabil sau boli inflamatorii intestinale) sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 187
Код товара: 49876
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 173
Код товара: 63072
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 57831
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63019
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63058
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 62627
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1300
Код товара: 58186
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1192
Код товара: 46407
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 784
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 53293
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 601
Код товара: 63215
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Цена товара в пунктах: 661
Код товара: 62332
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61854
Акция
Цена товара в пунктах: 266
Код товара: 61833
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Цена товара в пунктах: 658
Код товара: 62325
Цена товара в пунктах: 99
Код товара: 62164
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63062
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.