Ceai Hypericum Talpa gistei 30g

Код товара: 63074
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-17%)
46 42 леев
или 186 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Talpa gistei 30g

Produsul Ceai de Talpa gâștei este una dintre cele mai eficiente soluții naturale cu efect sedativ la nivelul sistemului nervos central, cardiac și gastric, datorită acțiunii sale sedative, acesta facilitează adormirea contribuind la obținerea unui somn odihnitor fără a crea dependență sau a avea efecte secundare.

Proprietati   

antiastmatic, Antinflamator, antitumoral, Cicatrizant, Diuretic, Hipotensiv, Sedativ, Spasmolitic, Vasoconstrictor

Recomandari         

Agitatie nervoasa, Arsuri și degerături, Depresii, Sistem Digestiv, Sistem nervos, Suport Cardiovascular

Ceai Talpa Gastei vrac – Rol sedativ general și de menținere a sănătății cardiovasculare

Caracteristici generale Ceai Talpa Gastei vrac:

Produsul Ceai de Talpa gâștei este una dintre cele mai eficiente soluții naturale cu efect sedativ la nivelul sistemului nervos central, cardiac și gastric, datorită acțiunii sale sedative, acesta facilitează adormirea contribuind la obținerea unui somn odihnitor fără a crea dependență sau a avea efecte secundare.

În plus, aceasta este un excelent adjuvant și în cazul problemelor de natură cardiovasculară. Menținerea sănătății sistemului nervos și a celui cardiovascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta serios echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, calitatea somnului. Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În plus, obiceiuri aparent nevinovate precum expunerea la lumina artificială (în deosebi din spectrul albastru) a ecranelor TV, telefoanelor, tabletelor și a altor dispozitive, nerespectarea unor ore fixe de culcare și trezire, consumul unor alimente grele la mai puțin de o oră înainte de culcare, abuzul de cafea și alte substanțe stimulatoare sau crearea unor condiții suboptimale de somn (temperatură nepotrivită, pat inconfortabil, luminozitate și sau zgomot crescute ș.a.), toate pot compromite calitatea somnului, subminându-ne sănătatea. Aceasta deoarece somnul este principalul mod prin care organismul se detoxifică, se regenerează, își reglează procesele interne conform ritmului circadian și își structurează informația acumulată peste zi. Prin perturbarea sa, pierdem cel mai de preț aliat al sănătății trupului și minții noastre. De aceea, obținerea cu regularitate a unei odihne de calitate este, poate, demersul cel mai important pe care îl putem avea în menținerea sănătății și longevității, alături de sport și de o alimentație corectă.

În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor de somn și afectarea echilibrului psiho-emoțional, cu efecte ce se pot răsfrânge și asupra sistemului cardiovascular, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, neurosedativă, relaxantă și cardioprotectoare.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a induce somnul și a destresa organismul, precum Ceaiul de Talpa-gâștei de la Hypericum.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Talpa gâștei ajută la calmarea tensiunii nervoase, relaxare, inducerea unui somn liniștitor, reglarea tensiunii arteriale și normalizarea ritmului cardiac.

Ingrediente Ceai Talpa Gastei vrac:

Părți aeriene de Talpa gâștei (Leonurus cardiaca).

Detalii Ceai Talpa Gastei vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Talpa-gâștei, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre.

Părțile aeriene de Talpa-gâștei au fost recoltate manual vara (începând cu luna iunie și până la începutul lunii august) și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Talpa gâștei ajută la protejarea sistemelor nervos, cardiovascular și digestiv. În plus, compușii activi (de ex.: alcaloizi – leunucardină, stachidrina, leonurină, betonicină, turicină; heterozizi cardiotonici, glicozide amare, colină, fitosteroli, glicozide bufadienolidice, iridoizi, ulei volatil, tanoizi, rezine, saponozide, flavone – rutin, quercetină, campferol, glicozide ale apigeninei, acizi flavonici, acizi organici – ursolic, malic, citric, oleic; ceruri, vitamine – A, C, E și minerale ș.a.) din părțile aeriene de Talpa-gâștei contribuie și la: vasoconstricția periferică, relaxarea sistemului nervos central, inducerea și îmbunătățirea somnului, normalizarea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac, calmarea spasmelor gastrice, ușurarea digestiei, ameliorarea stărilor de anxietate, depresie sau nervozitate, eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară, susținerea proceselor de diviziune celulară, relaxarea aparatului respirator, protejarea prostatei, stimularea uterului și reglarea tulburărilor asociate menopauzei.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Talpa-gâștei se numără acțiunea: sedativă la nivelul sistemului nervos, cordului și stomacului, spasmolitică, hipotensoare, vasoconstrictoare, antiinflamatoare, cicatrizantă, antiastmatică, uterotonică, antitumorală și diuretică.

Extern, Talpa-gâștei are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și cicatrizante.

Prezentarea compușilor activi din Talpa gâștei:

Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca), cunoscută și drept Somnișor, Cătușniță, Apucătoare, Cervană, Creasta-cocoșului, Buruiană de bleaznă, Iarbă flocoasă, Gizdei, Iarba cășunăturii, Talpa-lupului, Șanta sau Lingorică, este o plantă erbacee perenă, spontană ce face parte din familia Lamiaceae/Labiatae (din care fac parte Menta, Salvia, Oregano, Rozmarinul, Busuiocul, Lavanda, Măghiranul sau Cimbrul).

Aceasta se caracterizează printr-un rizom gros, lignificat din care pornesc numeroase rădăcini. Frunzele sunt palmat-lobate, cu peri aspri, iar florile sunt de culoare roz. Talpa gâștei poate fi întâlnită până la altitudini de cca 600 m, crescând spontan pe marginea drumurilor, pe terenuri necultivate, la marginea pădurilor și în poieni din zonele de câmpie și deal. Originară din Asia centrală și sud-estul Europei, specia este în prezent răspândită în toată lumea datorită utilizării sale ca plantă medicinală.

Talpa gâștei este recunoscută pentru proprietățile sale cardioprotectoare încă din Antichitate. Cu o acțiune similară cu cea a Valerianei, însă de 3 ori mai puternică, aceasta a fost folosită de către strămoșii noștri, sub formă de decoct, pentru calmarea durerilor de inimă, junghiurilor, durerilor de picioare și problemelor de respirație.

În prezent, fitoterapia modernă recomandă produsele pe bază de Talpa-gâștei pentru proprietățile sale sedative la nivelul sistemului nervos central, al inimii și stomacului. Aceasta ajută la calmarea excitației nervoase, ameliorarea stărilor de agitație, anxietate, nervozitate sau depresie și la combaterea stărilor de epuizare mentală întâlnită des la elevi și studenți. Acțiunea inhibitoare asupra sistemului nervos central este resimțită în special la nivelul centrului respirator, acest lucru acționând favorabil în problemele respiratorii precum astmul. Această acțiune este favorabilă în tulburările de somn unde efectul relaxant ajută la inducerea somnului și sporirea calității acestuia. Similar, acțiunea este favorabilă și în cazul persoanelor cu o tiroidă hiperactivă. Foarte important de menționat este faptul că Talpa-gâștei nu este toxică, nu creează dependență și nu diminuează reflexele!

Datorită efectului miorelaxant, Talpa gâștei este folositoare în combaterea disconfortului gastrointestinal și a tranzitului accelerat provocat de hiperexcitabilitatea nervoasă. Similar, derivatele din Talpa-gâștei pot reduce tensiunea arterială. Prin acțiunea cronotrop-negativă aceasta reduce ritmul contracțiilor cardiace, scade pulsul mărit și poate normaliza ritmul cardiac dereglat pe fond nervos.

Mai mult, derivatele din această plantă ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea hipotensoare, fiind deosebit de utilă pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de stres psiho-emoțional.

Efectele de scădere a tensiunii arteriale și vasoconstricție periferică se datorează conținutului în stachidrină și leonurină.

De asemenea, infuzia de Talpa-gâștei are un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Mai exact, leonurina conținută de către părțile aeriene ale speciei are acțiune uterotonică, stimulând funcțiile uterului. Împreună cu alți compuși activi leonurina ajută la reglarea dereglărilor de reproducere la femei și susține organismul în perioada menopauzei.

Preparatele pe bază de Talpa gâștei sunt utile și pentru domni, acestea susținând sănătatea prostatei și protejând împotriva trombozelor din zona genitală. În plus ele ajută la eliminarea toxinelor și retențiilor de apă din organism, pe cale urinară.

Nu în ultimul rând, conținutul în acid ursolic și alți compuși activi precum flavonoizii și acidul retionoic, îi conferă speciei proprietăți citotoxice, susținând diviziunea celulară corectă. Aceste substanțe active acționează ca un inhibitor tumoral. Extern, Talpa-gâștei poate fi folosită pentru ameliorarea arsurilor, rănilor, echimozelor sau contuziilor.

Mod de utilizare Ceai Talpa Gastei vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară, apoi se beau 2-3 ceaiuri pe parcursul zilei, din care 1 seara, înainte de culcare. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare.

Extern: sub formă de decoct pentru comprese, spălături locale, clisme sau baie generală. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Anti-stres.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper Cardio (capsule), și cu:

Ceaiul Cardiotonic și Tinctura Cardiotonică de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: 5 HTP Stres (capsule), Hyper-Stres (capsule), ,Hyper Calm(capsule),Antianxietate (capsule), Ceaiul și Tinctura de Valeriană, Bitterul Ierburile-vieții și/sau cel Cardiovascular (capsule sau hidroalcoolic),Ceaiul Somn-ușor, Magneziu B Complex Droji-mag (capsule),Ceaiul de Tei, Ceaiul de Mușețel, B-complex (Droji-Mag) (capsule), Păducel (Ceai, tinctură, capsule, sirop), Hyper Cardio (capsule),Cardio-protect(capsule),Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Sunătoare (Ceai, tinctură, capsule), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Hamei, Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Infostim(capsule), Mierea de albine din flori de Tei.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

30 g

Precauții:

Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru depresie, insuficiență hepatică sau renală decompensată, bradicardie, tensiune arterială scăzută) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 252
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 146
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 64073
Топ сезона
Код товара: 12021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61692
NEW
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63975
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 62435
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 58427
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63074
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.