Plavix® comp. film.75 mg N30

Код товара: 57352
Количество доз: 30
Доза: 75
Производитель: Sanofi-Synthelabo France (prod.: Delpharm Dijon, Franta)
Страна: Франция
Форма: табл. п/о.

Plavix 75 mg

comprimate filmate

cldopidogrel

1. Ce este Plavix şi pentru ce se utilizează

Plavix conţine dopidogrel şi aparţine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele (plachetele sanguine) sunt elemente circulante foarte mici din sânge, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

Plavix este utilizat de către adulţi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele sanguine (artere) rigidizate. Această boală este cunoscută sub denumirea de aterotromboză şi poate duce la apariţia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, criza de inimă sau decesul).

Vi s-a prescris Plavix pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

- dumneavoastră aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză) şi

- dumneavoastră aţi avut deja o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau aveţi o g boală cunoscută sub numele de arteriopatie g obliterantă a membrelor inferioare sau

- dumneavoastră aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de "angină pectorală instabilă" sau "infarct miocardic"

(criză de inimă). Pentru tratamentul acestei afecţiuni, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stentîn artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul de sânge eficient. Medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra, precum şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

- dumneavoastră aveţi bătăi neregulate ale inimii, o afecţiune numită "fibrilaţie atrială" şi nu puteţi lua medicamente cunoscute sub denumirea de "anticoagulante orale" (antagonişti ai vitaminei K), care previn formarea unor noi cheaguri de sânge şi previn creşterea cheagurilor de sânge existente. Trebuie să fiţi deja informat că "anticoagulantele orale" sunt mult mai eficace pentru această afecţiune faţă de acidul acetilsalicilic sau faţă de utilizarea Plavix în asociere cu acid acetilsalicilic. Medicul dumneavoastră v-a prescris Plavix plus acid acetilsalicilic dacă nu puteţi lua "anticoagulante orale" şi nu prezentaţi un risc de sângerare majoră.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Plavix

Nu luaţi Plavix

- Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la dopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct: 6).

- Dacă aveţi o afecţiune care în prezent produce sângerare, cum este ulcerul gastric, sau o sângerare la nivelul creierului.

- Dacă aveţi insuficienţă hepatică severă.

în cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea se aplică la dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Plavix.

Atenţionări şi precauţii

înainte să luaţi Plavix, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vă aflaţi în oricare dintre următoarele situaţii:

- dacă aveţi risc de sângerare, ca de exemplu:

- aveţi o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum este ulcerul gastric).

- aveţi o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerare în interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie).

- aţi avut recent un traumatism grav.

- vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică).

- vi se va efectua o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică) în următoarele 7 zile.

- dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră din creier (accident vascular cerebral ischemic) în ultimele 7 zile.

- dacă aveţi o afecţiune a ficatului sau a rinichilor.

- dacă aţi făcut alergie sau aţi avut o reacţie la orice medicament utilizat pentru a trata boala dumneavoastră.

în timp ce urmaţi tratament cu Plavix:

- Trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică).

- De asemenea, trebuie să-l informaţi imediat pe medicul dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune (cunoscută, de asemenea, ca purpură trombotică trombocitopenică sau PTT) care include febră şi vânătăi sub piele, care pot să apară sub forma unor pete roşii punctiforme, asociate sau nu cu oboseală pronunţată inexplicabilă, confuzie, îngălbenire a pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi pct. 4 "Reacţii adverse posibile").

- Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. în cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct. 4 "Reacţii adverse posibile").

- Medicul dumneavoastră poate recomanda efectuarea de analize de sânge.

Copii şi adolescenţi

Nu administraţi acest medicament la copii, deoarece nu are acţiune terapeutică.

Plavix împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Anumite alte medicamente pot influenţa efectele Plavix sau invers.

Trebuie să spuneţi cu precizie medicului dumneavoastră dacă utilizaţi - medicamente care vă pot creşte riscul de sângerare, cum sunt:

- anticoagulante orale, medicamente utilizate pentru a reduce coagularea sângelui,

- un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat de obicei pentru a trata afecţiuni dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor,

- heparină sau orice alt medicament injectabil utilizat pentru a reduce coagularea sângelui,

- ticlopidină sau un alt medicament antiagregant plachetar,

- un inhibitor selectiv al recaptării serotoninei (inclusiv, dar fără a se limita la, fluoxetină sau fluvoxamină), medicamente utilizate de obicei pentru a trata depresia,

- omeprazol sau esomeprazol, medicamente utilizate pentru a trata jena gastrică,

- fluconazol sau voriconazol, medicamente utilizate pentru a trata infecţii fungice,

- efavirenz, un medicament utilizat pentru tratarea infecţiilor cu HIV (virusul imunodeficienţei umane),

- carbamazepină, un medicament utilizat pentru a trata anumite forme de epilepsie,

- modobemidă, medicament utilizat pentru a trata depresia,

- repaglinidă, medicament utilizat pentru a trata diabetul zaharat,

- paclitaxel, medicament utilizat pentru a trata cancerul.

Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), Plavix vă poate fi prescris în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra. Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic (nu mai mult de 1000 mgîntr-un interval de 24 de ore) nu ar trebui, în general, să ridice probleme, dar utilizarea în alte situaţii de acid acetilsalicilic, pe perioade prelungite, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Plavix împreună cu alimente şi băuturi

Plavix poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Este preferabil să nu luaţi acest medicament în cursul sarcinii.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Plavix. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Plavix, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece se recomandă să nu luaţi dopidogrel în timpul sarcinii.

Nu trebuie să alăptaţi în timpul tratamentului cu acest medicament.

Dacă alăptaţi sau plănuiţi să alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Plavix să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Plavix conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţiorrat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide (de exemplu lactoză), vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Plavix conţine ulei de ricin hidrogenat

Acesta poate provoca disconfort la nivelul stomacului sau diaree.

3. Cum să luaţi Plavix

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată, inclusiv la pacienţii cu o afecţiune numită "fibrilaţie atrială" (bătăi neregulate ale inimii), este de un comprimat de Plavix a 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg de Plavix (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg) o dată, la începutul tratamentului. Apoi, doza recomandată este de un comprimat de Plavix a 75 mg pe zi, aşa cum este descris mai sus.

Trebuie să luaţi Plavix atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Plavix decât trebuie

Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă ai celui mai apropiat spital, deoarece există risc crescut de sângerare.

Dacă uitaţi să luaţi Plavix

Dacă uitaţi să luaţi o doză de Plavix, dar vă amintiţi în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.

Dacă vă amintiţi după mai mult de 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

în cazul cutiilor cu 7,14,28 şi 84 comprimate, puteţi verifica ultima zi în care aţi luat un comprimat de Plavix în funcţie de zilele săptămânii inscripţionate pe blister.

Dacă încetaţi să luaţi Plavix

Nu întrerupeţi tratamentul, cu excepţia cazului

în care medicul vă spune să procedaţi astfel.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vâ medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar:

- febră, semne de infecţie sau oboseală pronunţată. Acestea pot fi determinate de scăderea numărului anumitor celule din sânge, care apare în cazuri rare.

- semne de tulburări ale ficatului, cum sunt îngălbenire a pielii şi/sau a albului ochilor (icter), asociată sau nu cu sângerare, care poate să apară sub piele sub forma unor pete roşii punctiforme, şi/sau confuzie (vezi pct. 2 "Atenţionări şi precauţii").

- umflare a mucoasei bucale sau manifestări la nivelul pielii , cum sunt erupţii trecătoare şi mâncărime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice.

Reacţiile adverse cel mai frecvent raportate pentru Plavix sunt sângerările. Sângerările pot să apară sub formă de hemoragie gastrică sau intestinală, vânătăi, hematoame (sângerare sau vânătaie neobişnuite, sub piele), sângerare din nas, prezenţa de sânge în urină. De asemenea, într-un număr mic de cazuri, au fost raportate sângerări la nivelul ochilor, în interiorul capului, plămânilor sau articulaţiilor.

Dacă aveţi sângerări prelungite în timp ce luaţi Plavix

Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece el previne formarea cheagurilor de sânge. în cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu sângerarea pe care o aveţi, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct. 2 "Atenţionări şi precauţii").

Alte reacţii adverse includ:

Reacţii adverse frecvente (pot apărea la 1 din 10 persoane):

Diaree, dureri abdominale, indigestie sau arsuri în capul pieptului.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot apărea la 1 din 100 de persoane):

Durere de cap, ulcer gastric, vărsături, greaţă, constipaţie, gaze în exces în stomac sau intestine, erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, ameţeli, senzaţie de furnicături şi amorţeli.

Reacţii adverse rare (pot apărea la 1 din 1000 de persoane):

Vertij, mărirea sânilor la bărbaţi.

Reacţii adverse foar

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 979
Код товара: 55109
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 44746
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1352
Код товара: 61369
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11424
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 36144
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 1449
Код товара: 60060
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 55111
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 800
Код товара: 39815
Цена товара в пунктах: 849
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 558
Код товара: 55681
Цена товара в пунктах: 1112
Код товара: 59593
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 61116
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!