Ceai Hypericum Marar 40g

Код товара: 62724
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
38 95 леев
(-15%)
33 25 леев
или 134 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Marar 40 g

Ceaiul de Mărar, similar celor de Chimen, Anason sau Fenicul, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării și stimularea lactației.

Ceai Marar vrac – Rol carminativ, stomahic și galactogog

Caracteristici generale Ceai Marar vrac:

Ceaiul de Mărar este recunoscut pentru proprietățile sale digestive, calmând durerile abdominale și favorizând reducerea balonării. Acesta are și o acțiune ușor fitoestrogenică, atenuând disconfortul asociat menstruației și stimulând lactația după naștere. Optimizarea digestiei și asigurarea unui echilibru hormonal sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, în cazul persoanelor de sex feminin, un stil de viață solicitant, stresant sau dezorganizat poate duce și la perturbarea ciclului menstrual, la inducerea pubertății sau a menopauzei precoce, la tulburări de libido, la probleme de alăptare sau chiar la dificultăți în menținerea unei sarcini. Cel mai adesea, aceste probleme apar pe fondul unui sistem hormonal dereglat, dezechilibrele hormonale fiind induse, așa cum am mai menționat, de către stres și statusul inflamator. Un rol important este jucat și de către alimentație sau de către toxinele ce acționează ca disruptori hormonali (de ex., bisfenolul A, ftalații, dioxina, atrazina, DDT-ul ș.a.).

Nu în ultimul rând, atunci când trăim în medii poluate sau nu putem avea o alimentație corectă, aparatul urinar poate fi greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină).

De aceea, pentru a ne ușura digestia, a ne proteja sistemul urinar și a contribui la echilibrarea hormonală, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antispastic, carminativ, stomahic, antiinflamator și diuretic, precum Mărarul, pot fi o soluție naturală și eficientă de obținere a acestor deziderate. Mai mult, datorită prezenței compușilor fitoestrogenici în infuzia de Mărar, aceasta este foarte indicată în calmarea crampelor menstruale și în stimularea lactației la femeile care alăptează, cu efecte benefice, de diminuare a colicilor abdominale și asupra sugarului.

Ingrediente Ceai Marar vrac:

Fructe de Mărar (Anethum graveolens).

Detalii Ceai Marar vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Mărar, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Fructele de Mărar au fost recoltate manual, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

 

Ceaiul de Mărar, similar celor de Chimen, Anason sau Fenicul, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării și stimularea lactației. În plus, compușii activi (de ex.: fitoestrogeni, flavonoizi, ulei volatil – carvonă, apiol, limonen, miristicină, umbeliferonă, α-pinen, felandren, dipenten; acizi grași – palmitic, stearic, lauric, oleic, linoleic; glucide, proteine, taninuri, rezine, cumarine, acizi organici – cafeic, vanilic, ferulic, protocatehic, clorogenic, rozmarinic, cumaric; vitamine – A, complex B, C și săruri minerale – Fe, Ca, K, Na, S, Mg ș.a.) din fructele de Mărar contribuie și la: diminuarea spasmelor sau contracțiilor involuntare de la nivel abdominal, ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice, reglarea fluxului menstrual și atenuarea senzațiilor neplăcute asociate acestuia, combaterea inflamației din organism eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Mărar se numără acțiunea: antispastică, anticolitică, antiinflamatoare, stomahică, digestivă, secretolitică, galactogogă, cardioprotectoare, antimicrobiană (Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Yersinia enterocolitica, Geotrichum candidum, Rhodotorula glutinis, Saccharomyces cerevisiae, Candida albicans), carminativă, antihemoroidală, de reglare a poftei de mâncare și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât sau de sâni, stimularea creșterii sânilor și a lactației, întreținerea pielii și a scalpului și pentru calmarea hemoroizilor și a inflamațiilor.

Prezentarea compușilor activi din Mărar:

Mărarul (Anethum graveolens), cunoscut și drept Chimen-dulce, Mărar-de-grădină, Mărar-tare, Crop, Marar, Marariu sau Mărăraș, este o plantă erbacee anuală, de cultură sau subspontană, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Anasonul, Chimenul, Morcovul, Coriandrul, Chimionul, Țelina sau Păstârnacul). Mărarul este singura specie a genului Anethum. Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă, slab-ramificată, o tulpină cilindrică, striată și cu o înălțime de 40-60 cm, în medie, putând ajunge și până la 1,6 m. Florile sunt mici, gălbui sau verzui, grupate într-o umbelă compusă (înflorire în lunile iulie-august). Fructele sunt diachene oval-eliptice, de culoare maronie, cu gust și aromă caracteristice. Specia este cultivată peste tot în lume, însă crește spontan în Asia de Sud-est, zona Mediteraneeană sau unele porțiuni ale continentului european, fiind deseori regăsită în câmpuri sau pe terenuri perturbate de activitate umană.

Datorită aromei plăcute și proprietăților digestive, Mărarul este un ingredient foarte întâlnit în bucătăria tradițională a multor popoare. Spre exemplu, acesta stă la baza multor preparate est-europene (România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Polonia) sau din Europa centrală (Cehia, Germania), din Rusia, Ucraina, țările baltice și cele scandinave (Suedia). De asemenea, el este regăsit și în preparatele asiatice (din China, India, Thailanda, Vietnam) sau din Orientul Mijlociu (Iran, Israel, Egipt și alte state arabe). Cel mai adesea, planta proaspătă sau semințele sale sunt folosite în condimentarea murăturilor, verzei, ouălor, cartofilor, peștelui – precum somonul sau păstrăvul, mielului, în sosurile albe, în supe și în salate.

Cultivat și utilizat din timpuri străvechi, de către greci, romani, egipteni și strămoșii noștri daci, Mărarul apare menționat în lucrările multor învățați antici precum Teofrast (371–287 î.e.n.). Foarte interesant, acesta a fost găsit în mormântul faraonului egiptean Amenhotep al II-lea (cca 1.400 î.e.n.). Dovezi ale utilizării sale au fost găsite și pe insula Samos, acestea datând din secolul al VII-lea î.e.n.. Vedem, astfel, că această specie a fost foarte îndrăgită din timpuri străvechi, aceasta având întrebuințări atât culinare, cât și medicinale și veterinare. Cel mai adesea, din semințele de Mărar erau obținute decocturi cu proprietăți digestive și anticolitice. Acestea erau folosite deopotrivă atât de copii, cât și de către adulți. De asemenea, ceaiurile de Mărar, uneori în combinație cu alte plante precum Sulfina, erau folosite empiric pentru adresarea problemelor tractului respirator superior. Cel mai probabil datorită proprietăților antimicrobiene și antiinflamatorii, Mărarul a fost utilizat și pentru calmarea durerilor de urechi. În medicina tradițională a țării noastre, planta este recomandată pentru un număr divers de efecte sanogene, de la protejarea sistemului cardiovascular, la stimularea lactației și chiar și eliminarea limbricilor.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Mărar sunt recomandate pentru efectul lor carminativ, de ușurare a eliminării gazelor intestinale și reducere a balonării. Acesta stimulează secreția salivară, gastrică, intestinală și pancreatică, optimizând digestia și reglând pofta de mâncare. De asemenea, derivatele din Mărar influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele intestinale și reglând peristaltismul intestinal. Datorită conținutului bogat în ulei volatil (carvonă, limonen, pinen), acesta este benefic și în protejarea sănătății tractului respirator superior. Iar datorită conținutului în fitohormoni, Mărarul este recomandat în reglarea fluxului menstrual, reducerea disconfortului asociat acestei perioade, ușurarea traversării etapelor menopauzale și stimularea producției de lapte a glandelor mamare. Nu în ultimul rând, infuziile de Mărar ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp. Este important de menționat și faptul că Mărarul poate fi util și în adresarea problemelor legate de somn, combătând insomnia.

Extern, preparatele pe bază de Mărar au o acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare, fiind recomandate pentru îngrijirea gurii și gâtului, a tenului și scalpului prin: gargare, spălături locale, badijonări sau comprese. Spre exemplu, cataplasmele cu semințe de Mărar fierte ajută la calmarea sânilor dureroși, iar cremele pe bază de Mărar hidratează, catifelează și pot ajuta la mărirea bustului. Nu în ultimul rând acesta este util și în calmarea durerilor hemoroidale.

Mod de utilizare Ceai Marar vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1 linguriță de fructe la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau câte 1-3 căni de ceai pe zi. Pentru efectul carminativ și creșterea poftei de mâncare, se recomandă consumul înaintea meselor principale. Pentru stimularea secreției glandelor mamare, este recomandată asocierea cu Ceaiul Lactație de la Hypericum.

Extern: sub formă de decoct pentru comprese, cataplasme, spălături locale, gargară, îngrijirea pielii și mărirea dimensiunii sânilor.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Mărar sau cu Hyper Gas (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Mărar măcinat (100 g), Ceai Lactație, Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura gastrică, Hyper-Apetit (capsule), Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor  sau Cardiotonic (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Hyper-Bil (capsule), Hyper Gin (capsule), Enzimax (capsule), Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Hyper-Helm (capsule), Chimen (semințe 100g), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Hyper-bron (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Hyper-Astm (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele Antialergic, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Oțetul Antigripal, Ceaiul și tinctura de Cimbrișor sau, Ceaiurile de Chimen, Anason sau Fenicul, Uleiul din semințe de Chimen-negru (presat la rece) sau cu Oțetul Antigripal.

Extern se poate combina cu: Crema pentru Sâni, Crema Hemor-Hyp, Crema Antiaging (cu sau fără factor de protecție SPF 30), Crema de mâini Antiaging (cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10), Balsamul Taina Plantelor, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Uleiul esențial de Cimbru și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu fructe uscate

Greutate netă:

℮ 40 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se consuma pe perioade mai lungi de 6 săptămâni fără pauză;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Искать в аптеках
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 63667
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 890
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Топ сезона
Код товара: 12021
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 64357
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64355
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62724
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.