Ceai Hypericum Vasc 100g

Код товара: 63080
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной

Ceai Hypericum Vasc 100g

Ceaiul de Vâsc ajută la protejarea funcțiilor cardiovasculare prin acțiunea hipotensivă imediată și de durată și prin efectul bradicardizant.

Recomandări:

Preparatele pe bază de Vâsc sunt complementare pe cale internă în: hipertensiune arterială, tahicardie, astm bronşic, bronşită, prevenirea efectelor îmbătrânirii cutanate, întreţinerea părului, tumori inoperabile, în tratamente postoperatorii sau după cobaltoterapie.

Proprietati   

antitumoral, Bradicardizant, Cardiotonic, Hipotensiv, Imunostimulator, Neurosedativ, Sedativ, Vasodilatatoare

Recomandari         

Astm bronșic, Hipertensiune arterială, Par /Unghii /Piele, Sistem nervos, Tahicardie, tumori inoperabile

Ceai Vasc vrac – Rol de menținere a sănătății cardiovasculare și a diviziunii celulare normale.

Caracteristici generale Ceai Vasc vrac:

Produsul Ceai de Vâsc este una dintre cele mai eficiente soluții naturale de combatere a problemelor de natură cardiovasculară.

Datorită acțiunii sale vasodilatatoare la nivel coronarian și periferic, acesta contribuie la optimizarea circulației sangvine și normalizarea tensiunii arteriale. Menținerea sănătății sistemului cardiovascular și asigurarea unei diviziuni celulare corecte sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Prezența unui status inflamator în organism pentru o perioadă îndelungată de timp va avea efecte negative asupra întregului corp, putând crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., depunere de grăsimi, îngroșare, rigidizare, formare de trombi), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale.

Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. De asemenea, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe.

Mai mult, atunci când sistemul imunitar funcționează în condiții suboptimale, acesta nu poate elimina eficient celulele aberante ce pot lua naștere ca urmare a producerii unor erori de diviziune. Multiplicarea necontrolată a acestor celule poate avea efecte periculoase asupra organismului, de aceea limitarea producerii erorilor de diviziune și eliminarea celulelor aberante trebuie susținute. De asemenea, prezența tot mai răspândită a compușilor cu acțiune perturbatoare asupra echilibrului hormonal (disruptori hormonali), în alimentele, cosmeticele și produsele de îngrijire personală, poate suprasolicita sistemul endocrin generând diverse neplăceri precum dereglări ale ciclului menstrual.

În astfel de situații, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu proprietăți vasodilatatoare, cardiotonice, bradicardizante, antispasmodice, imunomodulatoare și citotoxice, precum Vâscul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține sănătatea cardiovasculară prin normalizarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, și prin facilitarea unei oxigenări corecte a mușchilor, organelor și extremităților.

Ingrediente Ceai Vasc vrac:

Frunze și ramuri tinere de Vâsc-alb (Viscum album).

Detalii Ceai Vasc vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Vâsc, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Frunzele și ramurile tinere de Vâsc au fost recoltate manual în lunile noiembrie-aprilie doar de pe plante gazdă ce nu imprimă toxicitate (majoritar Măr sau Brad). Acestea au fost condiționate prin îndepărtarea fructelor și a părților lemnoase, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Vâsc ajută la protejarea funcțiilor cardiovasculare prin acțiunea hipotensivă imediată și de durată și prin efectul bradicardizant.

În plus, compușii activi (de ex.: amine – colină, acetilcolină, histamină, tiramină, β-fenilmetilamină; inozitol, acid viscic, saponozide triterpenice – β-amarină; α- și β-viscol, aminoacizi liberi – arginină, prolină, acid aspartic, acid gama-aminobutiric/GABA; derivați ai acidului oleanolic, substanțe grase – acid oleic, linoleic, palmitic; flavone – quercetină; siringină, mucilagii, oligo- și polizaharide, viscotoxină, lectine, alcaloizi, vitamine – C, E, săruri minerale ș.a.) din frunzele și ramurile tinere de Vâsc contribuie și la:

-menținerea elasticității capilarelor și a vaselor de sânge;

-relaxarea sistemului nervos;

-modularea răspunsului imun;

-calmarea spasmelor musculare și a crizelor de sughiț;

-astm sau tuse convulsivă;

-menținerea diviziunii celulare normale și distrugerea celulelor aberante;

-calmarea crizelor epileptice;

-ameliorarea durerilor articulare și reglarea ciclului menstrual;

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Vâsc se numără acțiunea: cardiotonică, hipotensivă imediată și de durată, neurosedativă, miorelaxantă, antispasmodică, antiepileptică, vasodilatatoare coronariană și periferică, bradicardizantă, antiastmatică, antitusivă, citotoxică, antiinflamatoare, imunomodulatoare.

Extern se poate folosi pentru a încetini procesele de îmbătrânire a pielii și pentru întreținerea părului.

Prezentarea compușilor activi din Vâsc:

Vâscul (Viscum album), cunoscut și drept Stoletnic, Văsc, Văsc-de-brad sau Văsc-de-păr, este un arbust dioic, semiparazit, care face parte din familia Santalaceae (din care fac parte Santalul și o serie de alte specii semiparazite, multe dintre ele asimilate din fostele familii Eremolepidaceae și Viscaceae).

Acesta crește pe tulpina altor pomi precum Mărul, Bradul, Plopul, Teiul, Pinul, Cireșul etc. de care se prinde cu ajutorul unor haustori puternici.

Vâscul-alb este originar din Europa și Asia de Sud-vest, fiind rareori întâlnit și în America de Nord. Caracterizat printr-o tulpină scurtă și groasă, cu formă cilindrică și culoare galben-verzuie. Florile au culoare galben-verzuie. Fructele de culoare albă au forma sferică și suprafața lipicioasă și nu sunt destinate consumului alimentar din cauza conținutului în lectine precum viscumina – o proteină ce prezintă citotoxicitate (inactivează ribozomii).

Conținutul în compuși biologic-activi valoroși, dar și toxicitatea Vâscului variază în funcție de specia pe care acesta o parazitează. Astfel, cele mai valoroase varietăți sunt cele care cresc pe Măr, Păr, Brad, Mesteacăn, Trandafir sau Frasin. Pe de cealaltă parte, se vor evita plantele care cresc pe Arțar, Plop, Salcie sau Tei, din cauza toxicității lor sporite. De asemenea, se va evita confuzia cu Vâscul-de-Stejar (Loranthus europaeus), o specie diferită, care are frunze căzătoare, de culoare verde-închisă, distinctă față de culoarea verde-gălbuie a frunzelor de Vâsc-alb, frunze ce persistă iarna.

Vâscul folosit în produsele Hypericum provine doar de pe tulpinile de Măr sau Brad!

Acesta este folosit în medicina naturistă și în scop decorativ, având și un rol important în numeroase legende, tradiții și obiceiuri ale popoarelor europene. Cel mai adesea Vâscul este asociat sărbătorilor de iarnă (Crăciun, Anul Nou) și simbolizează biruința vieții, fertilitatea, masculinitatea sau vitalitatea. Ca plantă medicinală, Vâscul este folosit din timpuri străvechi atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Popoarele care trăiau în regiunea care corespunde teritoriului actual al țării noastre au folosit această specie pentru calmarea durerilor articulare, împotriva crizelor epileptice sau de tuse și pentru dereglările menstruale. Animalelor li se administrau preparate pe bază de Vâsc în vederea creșteri în greutate.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Vâsc-alb sunt recomandate pentru normalizarea circulației periferice și cerebrale a sângelui și pentru reducerea ritmului cardiac.

Acțiunea hipotensivă și vasodilatatoare a Vâscului este cunoscută de mult timp și se datorează, cel mai probabil, colinei, acetilcolinei, viscinei și flavonelor conținute ce au o acțiune para-simpatomimetică. De asemenea, principiile active din Vâsc contribuie și la calmarea stărilor de agitație, fortifică activitatea cardiacă și ajută la reglarea ciclului menstrual. Administrat ca atare sau împreună cu alte plante cardioprotectoare precum Păducelul, Talpa-gâștei, Valeriana sau Lemnul-dulce, acesta ajută la menținerea sănătății vasculare, crește permeabilitatea și microcirculația capilară, scade ritmul cardiac și reglează metabolismul lipidic (colesterol, trigliceride). Mai exact, Vâscul acționează direct asupra miocardului, având o acțiune sedativă, depresiv-cardiacă, urmată de vasoconstricție, efectul fiind dependent de doză.

Vâscul ajută și la modularea răspunsului antiinflamator din organism, reducând inflamațiile musculare și articulare, fiind, astfel, adjuvant în problemele de natură reumatică. Nu în ultimul rând, tot mai multe studii științifice recente evidențiază și efectul citotoxic și antitumoral al preparatelor pe bază de Vâsc. Aceste efecte sunt, cel mai probabil, datorate proprietăților imunomodulatoare (de stimulare a fagocitozei) ale speciei. În plus, se remarcă și prezența unei fracțiuni cu efect antitumoral (formate din 16 aminoacizi), dar și conținutul în polizaharide cu proprietăți tumorinhibitoare.

Conform studiilor efectuate până în prezent, administrarea simultană a preparatelor din Vâsc, cu cea a tratamentului alopat pentru probleme legate de diviziunea celulară necontrolată, este perfect sigură. Astfel, Vâscul are o acțiune complementară ce nu interacționează negativ cu preparatele chimioterapice. Mai mult, există studii care atestă siguranța și efectul pozitiv al administrării preparatelor din Vâsc-alb chiar și în cazul persoanelor cu HIV.

Acţiune biologică – Ceai Vasc vrac:

-Hipotensivă imediată şi de durată – datorită substanţelor triterpenice, derivaţilor de colină şi viscotoxinei;

-Vasodilatatoare coronarian şi periferic;

-Bradicardizantă – scăderea frecvenţei cardiace;

-Sedativă cardiac prin acţiunea directă asupra miocardului urmată de vasoconstricţie;

-Antitumorală – prin obţinerea unor rezultate pozitive folosind injecţii intravenoase combinate cu injecţii intraumorale;

-Imunostimulentă – prin formarea şi intensificarea fagocitozei;

Mod de utilizare Ceai Vasc vrac:

Intern: sub formă de macerat din 3 lingurițe de plantă la 500 ml de apă rece. Se lasă acoperit la macerat timp de 8-10 ore, apoi se strecoară și se încălzește (pentru inactivarea eventualelor urme de viscotoxină). Ceaiul astfel obținut se bea fracționat pe parcursul zilei. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se vor face pauze de câte 1 săptămână după fiecare cură de 2 săptămâni. Se recomandă 4-6 cure pe an. Atenție! Produsul nu se fierbe!

Extern: sub formă de decoct pentru comprese, spălături locale, îngrijirea pielii și a părului. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Anti-stres.

Recomandări:

Preparatele pe bază de Vâsc sunt complementare pe cale internă în: hipertensiune arterială, tahicardie, astm bronşic, bronşită, prevenirea efectelor îmbătrânirii cutanate, întreţinerea părului, tumori inoperabile, în tratamente postoperatorii sau după cobaltoterapie.

Toate aceste tratamente se fac sub supravegherea medicului.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 421
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 271
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62718
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 62630
Цена товара в пунктах: 197
Код товара: 63004
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 47308
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1197
Код товара: 63966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1316
Код товара: 64374
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 482
Код товара: 64564
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Цена товара в пунктах: 362
Код товара: 61792
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42229
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 62325
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.