Ceai Hypericum Isop 1,5g N20

Код товара: 63037
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: пакетики
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-20%)
44 74 леев
или 179 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Isop 1,5g N20

Ceai Isop doze – supliment alimentar adjuvant în menținerea sănătății sitemului respirator datorită efectului său calmant de la nivelul gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale. În plus, acesta stimulează expectorarea, ușurează respirația și acționează ca antiseptic bronșic și pulmonar.

Ceai Isop doze – Supliment alimentar cu rol antiseptic și calmant la nivelul tractului respirator

Caracteristici generale Ceai Isop doze:

Ceaiul de Isop este deosebit de util pentru menținerea sănătății sitemului respirator datorită efectului său calmant de la nivelul gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocale. În plus, acesta stimulează expectorarea, ușurează respirația și acționează ca antiseptic bronșic și pulmonar. Protejarea sănătății aparatului respirator și calmarea mucoaselor inflamate sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Mai mult, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antiseptic la nivel bronșic și pulmonar, expectorant, bronhodilatator și febrifug, precum infuzia de Isop, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a sistemului respirator și de a combate factorii cu efect negativ asupra acestuia. Mai mult, produsele pe bază de Isop pot contribui și la eliminarea toxinelor pe cale urinară, protejarea sistemului digestiv și susținerea funcției cardiovasculare. Folosit extern Isopul are proprietăți antivirale, bactericide, fungicide, sedative, astringente, hemostatice, cicatrizante și de grăbire a epitelizării.

Ingrediente Ceai Isop doze:

Părți aeriene de Isop (Hyssopus officinalis).

Detalii Ceai Isop doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Isop, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora sălbatică a țării noastre. Părțile aeriene de Isop au fost culese manual, în perioada de înflorire (iunie-iulie și septembrie-octombrie), apoi uscate la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Isop este recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, antispastice și antiinflamatoare asupra sistemului respirator, în principal, dar și a celor digestiv și urinar. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: ulei esențial – borneol, pinocamfen și izopinocamfen, pinen, terpinen, camfen, pinocamfeol, terpineol, mirtenol, camfor, tuionă, geraniol; marubină, sesquiterpene – cariofilen, humulen, cadinen, nevolidol; hesperidină, diosmină, hisopină, triterpenoide, derivați flavonoidici, acid ursolic, acid oleanolic, glucide, lipide, taninuri, fitosteroli – β-sisterol; gumirezine, minerale – Ca, Na, P, K, Mn, Fe, Cu, Zn, S, Mo ș.a.) din părțile aeriene ale acestei specii contribuie și la: calmarea spasmelor de la nivel respirator și digestiv, împiedicarea depunerilor de grăsime la nivelul ficatului, normalizarea tensiunii arteriale, creșterea rezistenței și elasticității capilarelor, stimularea poftei de mâncare, ușurarea circulației sângelui, reglarea ciclului menstrual, eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice pe cale urinară și sudorifică, și eliminarea gazelor și a paraziților din intestine. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Isop se numără acțiunea: antiseptică, expectorantă, antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor și abdominal, hipotensoare, vasodilatatoare la nivel arterial, bronhodilatatoare, astringentă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, cicatrizantă, antiinflamatoare, stimulatoare asupra sistemului nervos central, vermifugă, de stimulare a poftei de mâncare, stomahică, tonic-amară, hepatoprotectoare, tonică la nivelul capilarelor, antiastmatică, febrifugă, depurativă, carminativă, sudorifică și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Isop are o acțiune: antivirală, bactericidă, fungicidă, astringentă, cicatrizantă, antiinflamatoare, tonică la nivelul părului și a pielii, antisudorifică și hemostatică.

Prezentarea compușilor activi din Isop:

Isopul ((Hyssopus officinalis)), cunoscută și drept Cimbru-de-grădină, Culiul-bun sau Cimbru-cel-bun, este o plantă erbacee perenă, aromatică și meliferă considerată subarbust, din familia Lamiaceae/Labiatae (din care fac parte Menta, Salvia, Oregano, Rozmarinul, Busuiocul, Lavanda, Măghiranul sau Cimbrul). Aceasta este originară din regiunea mediteraneeană, fiind regăsită în flora spontană din sudul Europei, Orientul Mijlociu și bazinul Mării Caspice. În România aceasta este regăsită mai mult cultivată, ocazional și în flora spontană, având utilitate ca plantă ornamentală, aromatică, meliferă și medicinală. Isopul se caracterizează printr-un rizom scurt din care pornesc multe rădăcini verticale, tulpinile sunt numeroase, erecte și lignificate la bază. Frunzele sunt linear-lanceolate, lucioase, iar florile au culoare violacee, uneori roz sau chiar albă și sunt frumos parfumate. Specia este rezistentă la secetă și soluri calcaroase sau nisipoase, și preferă clima caldă și expunerea directă la razele soarelui.

Cunoscut încă din Antichitate, Isopul este o plantă cu semnificații biblice, remarcându-se pentru proprietățile sale purificatoare dar și pentru acțiunea sa fitoterapeutică. Acesta este menționat în numeroase lucrări importante precum Biblia (psalmul 50 al împăratului David), scrierile lui Dioscoride, Plinius cel Bătrân, Teofrast sau Columella. Vedem, așadar, că Isopul este una dintre cele mai versatile plante medicinale, fiind prezentă în farmacopeea multor țări. Cu numeroase întrebuințări care s-au păstrat și în fitoterapia modernă, Isopul este o plantă medicinală foarte utilă în special pentru menținerea sănătății respiratorii și digestive. Acesta are un gust amărui-astringent datorită taninurilor conținute și o aromă puternic mentolată datorită uleiului esențial.

Astfel, folosit sub formă de infuzie, Isopul are calități expectorante, antiseptice și cicatrizante asupra căilor respiratorii datorită diosminei și hisopinei pe care le conține. Acesta ajută la calmarea inflamației de la nivelul bronhiilor și al plămânilor, ușurând respirația prin decongestionarea căilor respiratorii, fluidizarea mucusului și dilatarea bronhiilor. Un alt compus activ regăsit în uleiul esențial de Isop este alfa-pinenul. Acesta este un bronhodilatator foarte biodisponibil, dar și un bun antiinflamator, un antibiotic natural cu spectru larg și chiar și un adjuvant al memoriei prin inhibarea acetilcolinesterazei. Proprietățile antiseptice ale Isopului au efect și la nivel uro-renal, protejând rinichii și tractul urinar inferior de infecții. În plus, infuzia din părțile aeriene ale acestei specii este depurativă și diuretică, scăzând ușor tensiunea arterială, crescând volumul de urină produsă și favorizând eliminarea ureei, clorurilor și a acidului uric din organism

Marubina și taninurile conținute îi conferă ceaiului de Isop proprietăți tonice și astringente, atât folosit extern, cât și intern. În plus, această plantă reglează pofta de mâncare, susține buna derulare a digestiei și favorizează eliminarea gazelor prin efectul carminativ, vermifug, stomahic, antiinflamator și antiseptic. Limonenul, un alt compus regăsit în uleiul esențial din Isop, conferă produselor derivate din această plantă proprietățile sale digestive, fiind des folosit în medicina naturistă și alternativă pentru calmarea simptomelor refluxului gastroesofagian și a arsurilor (pirozis). Un alt efect pozitiv asupra sistemului digestiv îl are și acțiunea hepatoprotectoare a Isopului, acesta fiind capabil să reducă acumulările de grăsimi în ficat.

Bogat în ulei esențial ce conține și tuionă, pinocamfen sau cineol, Isopul are un efect stimulator și revigorant asupra sistemului nervos central. Cu toate acestea, uleiul esențial nediluat, chiar și în doze mici (2-3 picături) poate declanșa crize epileptice la cei suferinzi de această afecțiune sau poate induce convulsii în cazul copiilor mici. Isopul este util și în calmarea febrei și întărirea imunității, în special în cazul virozelor și al problemelor de natură digestivă și respiratorie. Cel mai probabil, efectul febrifug și cel imunomodulator se datorează conținutului în acizi organici, precum acizii polifenolcarboxilici, unii dintre aceștia fiind folosiți ca intermediari în produsele farmaceutice cu acțiune analgezică, antipiretică (reducerea febrei) și antireumatică.

Folosită extern, infuzia are proprietăți protectoare împotriva virușilor, bacteriilor și a ciupercilor (fungi). De asemenea, aceasta este tonifiantă și cicatrizantă la nivelul pielii și a scalpului.

Mod de utilizare Ceai Isop doze:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, în cure de maximum 3 luni, apoi se face pauză 1 lună și cura se poate relua.

Extern: sub formă de infuzie dublu-concentrată. Se lasă la infuzat acoperită timp de câteva minute apoi se folosește pentru menținerea sănătății cavității bucale, a pielii și a scalpului. Infuzia poate fi utilizată pentru: clătiri ale gurii/gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, băi de șezut, tonifierea tenului și a scalpului ș.a.m.d.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Hyper-Bron (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Grip (capsule), Hyper-Astm (capsule), Bitterul Taina Maramureșului (hidroetanolic), Hyper-Gas (capsule), Hyper-Uro-Renal (capsule), Naturasp (capsule), Vitacan răceală și gripă (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Ceaiul, Tinctura și Siropul de Pătlagină, Ceaiul de Cimbrișor, Siropul Contra tusei (cu sau fără zahăr), Siropul de Brad sau cel de Ridiche neagră cu Propolis, Siropul de Iederă, Uleiul esențial de Ghimbir, Eucalipt, Busuioc sau Cimbrișor, Oțetul antigripal. Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Crema cicatrizantă, Hyper Hygienic Gel/Spray, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul esențial de Tea-tree, Gelul Hyper VenoSan și Gelul Hyper-intim, Gelul de duș și Șamponul cu Bicarbonat.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 pliculețe

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală severă, probleme de coagulare a sângelui, glicemie sau tensiune arterială scăzute, epilepsie) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

Persoanele care urmează tratamente care influențează coagularea sângelui (de ex., aspirină, ibuprofen, clopidogrel, diclofenac, warfarină, heparină ș.a.) și cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale trebuie să consulte specialistul înainte de utilizarea produsului;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63061
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63062
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63071
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63026
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63010
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63013
Цена товара в пунктах: 187
Код товара: 49876
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63034
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63046
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63047
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63063
Цена товара в пунктах: 173
Код товара: 63067
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63069
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63040
Цена товара в пунктах: 173
Код товара: 63041
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 25986
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 609
Код товара: 63665
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 63762
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 452
Код товара: 20782
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 63605
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 53293
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 63511
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 442
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61130
Цена товара в пунктах: 119
Код товара: 60985
Цена товара в пунктах: 752
Код товара: 61633
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 35497
Цена товара в пунктах: 304
Код товара: 62324
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63037
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.