Ceai Hypericum Alun 20g

Код товара: 62677
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
38 95 леев
(-17%)
32 50 леев
или 131 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Alun 20 g

Alunul, poate fi o soluție naturală și eficientă de a menține sănătatea venelor și a capilarelor prin creșterea tonicității pereților acestora, reducerea proceselor inflamatorii, fluidizarea sângelui și scăderea tensiunii arteriale.

Proprietati   

Antiedematos, Antiinflamator, Cicatrizant, Febrifug, Vasoconstrictor

Recomandari         

Suport Cardiovascular

Produsul  Ceai de Alun, poate fi o soluție naturală și eficientă de a menține sănătatea venelor și a capilarelor prin creșterea tonicității pereților acestora, reducerea proceselor inflamatorii, fluidizarea sângelui și scăderea tensiunii arteriale.

Ceai de Alun vrac – Ingrediente:

frunze de Alun (Folium avellanae).

Caracteristici generale ale produsului Ceai Alun vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta eficiența maximă și puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, ierbicide, insecticide și îngrășăminte chimice.

Frunzele de Alun utilizate pentru Ceai Alun vrac sunt recunoscute și folosite în fitoterapie pentru proprietățile lor venotonice, de asemenea, acestea au și proprietăți hemostatice favorizând procesul natural de cicatrizare datorită taninurilor și a alantoinei conținute.

Folosită extern, infuzia din frunze de Alun tonifiază pielea și capilarele dermice și stimulează regenerarea celulară dermică. În plus, aceasta are și acțiune bacteriostatică și antiinflamatoare. Ceai Alun vrac este una dintre cele mai eficiente soluții naturale de menținere a sănătății vasculare și o alegere excelentă în curele de detoxifiere ale întreg organismului. De asemenea, acesta este un aliat puternic în combaterea problemelor hemoroidale și a celor de piele. Menținerea sănătății sistemului vascular și susținerea funcțiilor de detoxifiere ale organismului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp,pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Așadar, inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, cerebrală, autoimună, renală, hepatică, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Prezența unui status inflamator în organism pentru o perioadă îndelungată de timp va avea efecte negative asupra întregului corp, putând crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., slăbirea structurii peretelui venos și dilatarea venoasă, depunerea de grăsimi în artere, îngroșarea și rigidizarea peretelui vaselor sangvine, staza sângelui și formarea de cheaguri de sânge, slăbirea valvelor venoase ș.a.), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. De asemenea, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Nu în ultimul rând, suprasolicitarea sistemului venos prin traume locale, efort fizic exagerat, stat prelungit în picioare, mersul pe tocuri, expunerea constantă la temperaturi crescute, terapia hormonală sau folosirea articolelor de vestimentație prea strânse ce pot îngreuna circulația sângelui poate duce la instalarea unor probleme venoase precum varicele, hemoroizii, flebitele sau tromboflebitele. Similar, inducerea hipotoniei venoase prin lipsa de activitate sau de nutrienți din alimentație este și ea o cauză pentru apariția dezechilibrelor cardiovasculare.

În astfel de situații, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu proprietăți venotonice, vasoconstrictoare, antihemoroidale, antiinflamatoare, bacteriostatice, cicatrizante sau depurative precum produsul Ceai de Alun, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține sănătatea venelor și a capilarelor prin creșterea tonicității pereților acestora, reducerea proceselor inflamatorii, fluidizarea sângelui și scăderea tensiunii arteriale.

Principalele proprietati benefice:

-Adjuvant în tonifierea vaselor de sânge;

-Contribuie la sporirea rezistenței capilarelor dermice;

-Favorizează procesul natural de închidere și cicatrizare a zonelor lezate;

-Acțiune venotonică, vasoconstrictoare, antihemoragică, antiinflamatoare, cicatrizantă și bacteriostatică.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Alun vrac:

Alunul (Coryllus avellana), cunoscut și drept Alunar, Alunel, Alunaș, Tufă, Fundici sau Rânză, este un arbust foios, spontan sau cultivat, ce face parte din familia Betulaceae (în care se regăsesc specii de Mesteacăn, Arin, Carpen sau Alun).

În flora spontană, Alunul crește deseori alături de specii de Stejar, Fag, Anin sau Gorun, regăsindu-se în luminișuri, păduri sau la marginea acestora, în regiunile de câmpie, deal sau chiar până la altitudini de 1.400 m. Specia se caracterizează prin rădăcini puternice, pivotat-trasate, cu adâncimi de până la 90 cm. Tulpina este ramificată de la bază cu lăstari lungi, drepți ce formează o tufă. Coroana poate fi largă sau dreaptă, neramificată, Alunul putând atinge și înălțime de 6 m. Scoarța este de culoare cafeniu-gălbuie, netedă, cu peri mici roșcați și lenticele albicioase. Mugurii sunt ovoizi sau sferici, solzoși și păroși.

Frunzele au formă rotund-obovată, cu peri scurți pe ambele fețe sau doar pe fața inferioară. Florile sunt unisexuat-monoice, cele de sex feminin fiind grupate câte 2-5 în vârful ramurilor scurte, iar cele de sex masculin fiind grupate în câte 2-3 și dispuse în amenți lungi de 4-7 cm. Fructele sunt achene globuloase cu sămânța comestibilă, foarte nutritivă. Specia intră pe rod după cca 6 ani, având fructificație deplină după 12 ani și o longevitate de 80-90 ani. Alunul este originar din Europa și vestul Asiei, fiind răspândit în multe regiuni de pe Glob, inclusiv America (unde a fost introdus în secolul al XVII-lea) și având ca limită nordică Norvegia și sudică Siria. În prezent, este cultivat pentru alune, lemn sau ca perdea ecologică. Pe teritoriul țării noastre, este rar întâlnit ca pom cultivat, fiind prezent în câteva regiuni precum cele din Buzău, Argeș, Constanța sau Vâlcea.

Ca multe dintre speciile cu întrebuințări fitoterapice, importanța Alunului a fost recunoscută încă din Antichitate. Astfel, specia apare menționată în scrierile lui Teofrast, Cato Major și Pliniu cel Bătrân. Însăși denumirea sa științifică este formată din cele două nume date de Virgil („Corylus”) și Cato Major („Avellanos”). Pliniu cel Bătrân numea Alunul „nux pontica”, indicând originile acestuia ca fiind bazinul Mării negre. Datorită răspândirii speciei pe zone largi și a proprietăților deosebit de nutritive ale alunelor, acestea au fost folosite ca hrană pe scară largă în preistorie. De asemenea, în tradiția populară, Alunul a cunoscut multe întrebuințări casnice, medicinale și chiar mistice. Spre exemplu, în Vâlcea, ceaiul din florile acestui pom a fost folosit pentru adresarea problemelor din regiunea pieptului, iar în Moldova, oamenii își îmbăiau copii în apă cu ramuri fierte de Alun, pentru a-i „întări”.

În fitoterapia modernă, produsele pe bază de Alun sunt recomandate pentru acțiunea lor vasoconstrictoare, antihemoragică, antiinflamatoare, antiedematoasă, hipotensivă, cicatrizantă, antihemoroidală și depurativă.

Atât frunzele, cât și scoarța, amenții sau fructele au o importanță terapeutică recunoscută. Acțiunea venotonică și vasoconstrictoare cea mai pronunțată o au frunzele, din acestea fiind extras un ulei volatil deosebit de util ca atare sau ca ingredient în cosmeticele terapeutice cu acțiune antivaricoasă, antiedematoasă și antihemoroidală. Pe lângă proprietățile nutritive, alunele au și o acțiune antiparazitară (în special împotriva teniilor), hipotensivă, antianemică și emolientă. Scoarța este un bun remediu împotriva febrei, în special în malarie, iar amenții sunt folosiți pentru proprietățile antidiareice.

Folosit intern, produsul Ceai Alun vrac este un bun adjuvant în adresarea problemelor cardiovasculare, întărind rezistența pereților vaselor de sânge, normalizând tensiunea arterială (în special în combinație cu ceaiul de Vâsc), favorizând oprirea hemoragiilor interne, încetinind tranzitul intestinal accelerat și stimulând eliminarea toxinelor din organism.

Mai mult, conținutul frunzelor în betulină le conferă acestora și proprietăți antiproliferative.

Extern, preparatele pe bază de Alun (infuzie, decoct, tinctură, pulbere ș.a.m.d.) ajută în reducerea edemelor membrelor inferioare, ameliorarea varicelor, flebitelor și a hemoroizilor. Datorită polifenolilor și a taninului conținut, frunzele de Alun ajută și la oprirea sângerărilor și grăbește cicatrizarea prin formarea unei membrane de coagulare, în care agenții patogeni rămân prinși și sunt neutralizați. Flavonoidele precum cvercitrina sau mircitrina potențează și ele efectul antihemoragic și îi conferă infuziei o acțiune tonică la nivelul capilarelor. Cel mai adesea produsele din frunze de Alun se asociază cu cele din Castan în vederea creșterii eficienței în combaterea problemelor circulatorii.

Mod de utilizare Ceai Alun vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 2-3 lingurițe de plantă la 200 mL de apă clocotită. Se lasă acoperit 10 minute la infuzat, se strecoară, apoi se beau 2 ceaiuri pe parcursul zilei, timp de minimum 3 săptămâni. În cazul în care se dorește consumul pentru perioade îndelungate de timp, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare și consultarea unui specialist.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct din 1 lingură de plantă la 200 mL apă. Se poate folosi pentru: comprese, cataplasme, spălături locale, clisme, gargară sau pentru băi generale. De asemenea, infuzia este și un excelent tonic facial pentru tenurile grase sau cuperozice, având acțiune astringentă, vasoconstrictoare și de închidere a porilor.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Gelul Hyper VenoSan sau Crema Hemor-Hyp!

Se poate asocia cu succes și cu:

Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Ceai Circulația Sângelui, Ceai de Afin, Tinctura de Afin (frunze), Ceaiul de Mesteacăn, Tinctura de Mesteacăn, Siropul Sevă de Mesteacăn și capsulele Sevă de Mesteacăn, Vitacan (capsule), Bitterul Cardiovascular (capsule sau extract hidroalcoolic), Hyper-cardio (capsule), CardioBor (capsule), Cardio-protect (capsule), Tinctura Cardiotonică, Droji Mag (B complex) (capsule), Hyper Geriatric (capsule), Ceai Ginkgo biloba, Ceaiul Hyper Tum, Ceaiul Antistres și Tinctura Antistres, Brânca-ursului (capsule, ceai Brânca-ursului, tinctură Brânca-ursului), Ceaiurile de Vâsc, Talpa-gâștei, Sunătoare sau Valeriană, și Oțetul Antistres.

Extern se poate combina cu:

Gelul Hyper VenoSan, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Tinctura Contra Căderii Părului, Balsamul Taina Plantelor, Hyper Gel albastru, Gelul Hyper-anticelulitic, Gelul cu Arnică, Untul Pământului și Arginină, Uleiul de Magneziu și Sarea de baie Hyper Antistres.

Formă de prezentare Ceai Alun vrac:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

20 g

Contraindicații:

Nu se administrează persoanelor alergice la vreunul din ingredientele produsului.

Precauții:

-A nu se depăși doza zilnică recomandată;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor;

-Acest supliment alimentar nu înlocuiește o dietă alimentară echilibrată și diversificată.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 48857
Цена товара в пунктах: 466
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62747
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 62714
NEW
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62679
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 138
Код товара: 47668
NEW
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63012
NEW
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62730
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62692
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62739
NEW
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63021
NEW
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63008
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 630
Код товара: 61909
Топ сезона
Код товара: 59504
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1383
Код товара: 63224
NEW
Топ сезона
Код товара: 57462
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42968
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61749
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 63249
Акции
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 63140
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 396
Код товара: 61953
Цена товара в пунктах: 752
Код товара: 61633
Цена товара в пунктах: 254
Код товара: 61713
Цена товара в пунктах: 953
Код товара: 39815
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 40605
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61742
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 61705
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62677
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!