Ceai Hypericum Cretusca (Antiinflamator, Analgezic) 30g

Код товара: 62703
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной

Ceai Cretusca 30 g

Ceaiul din Crețușcă ajută la combaterea statusului inflamator din organism, calmează durerile reumatismale și facilitează eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară și sudoripară.

Ceai Cretusca vrac – Rol în calmarea durerilor reumatice și reducerea retențiilor de apă

Caracteristici generale Ceai Cretusca vrac:

Ceaiul din Crețușcă este util în menținerea sănătății renale, reducerea edemelor și detoxifierea organismului. De asemenea, acesta este un bun antiinflamator și analgezic ce poate contribui la calmarea durerilor reumatice. Protejarea sănătății rinichilor și modularea răspunsului inflamator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul uro-renal poate deveni vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină).

De asemenea, odată cu acumularea diverselor dezechilibre în organism, sistemul articular are și el foarte mult de suferit prin expunerea constantă la procese inflamatorii și acumulare de metaboliți sau toxine (de ex. acid uric) ce contribuie la pierderea de lichid sinovial, reducerea cartilagiului și chiar erodarea și fragmentarea sa parțială sau totală. Acest lucru duce la umflarea articulațiilor, pierderea mobilității și durere în zonele afectate.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul afectării funcției renale, al inflamării articulațiilor și pierderii mobilității sau pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului, putem face apel la soluții naturale cu acțiune: antiinflamatoare, depurativă, antiseptică, astringentă, analgezică, antihidropică, diaforetică și diuretică. O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceaiul din Crețușcă de la Hypericum. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Crețușcă ajută la modularea răspunsului inflamator, calmarea durerilor reumatice și la eliminarea excesului de acid uric și a retenției de fluide din organism. Extern, se remarcă proprietățile antiinflamatoare, antiseptice, calmante, astringente, cicatrizante și anticelulitice.

Ingrediente Ceai Cretusca vrac:

Părți aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria).

Detalii Ceai Ceai Cretusca vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

 

Pentru realizarea Ceaiului de Crețușcă, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Crețușcă (Ulmariae herba) au fost recoltate pe timp frumos, în perioada înfloririi (iunie-august) și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul din Crețușcă ajută la combaterea statusului inflamator din organism, calmează durerile reumatismale și facilitează eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară și sudoripară. De asemenea, conținutul complex în substanțe bio-active al părților aeriene ale acestei specii ajută și la protejarea mucoasei stomacului prin combaterea acidității gastrice. În plus, compușii activi (de ex.: flavonoide – quercetina, spireozid, campferol; glicozide fenolice – gaulterozida, spireina, spiraenina, monotropitina, aldehida salicică, primverozide ale aldehidei salicilice și ale salicilatului de metil, izosalicina; mucilagii, heliotropină, hiperină, avicularină, vanilină, rezine, taninuri fenolice – rugozin-D, uleiuri esențiale, vitamine – acid ascorbic și săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Crețușcă, contribuie și la: creșterea diurezei, eliminarea acidului uric și a retențiilor de apă din organism; ameliorarea durerilor articulare și de oase, reducerea febrei, reglarea tranzitului intestinal accelerat, normalizarea fluxului menstrual abundent, adresarea problemelor hemoroidale, calmarea erupțiilor cutanate și combaterea celulitei. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Crețușcă se numără acțiunea: antiinflamatoare, analgezică, stomahică, detoxifiantă, diaforetică, diuretică, antihemoroidală, antireumatică, antihidropică, de reglare a ciclului menstrual, astringentă și antidiareică.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Cretusca vrac:

Crețușca (Filipendula ulmaria), denumită și Teișor, Aglică, Răcușor, Stântânică, Barba-caprei, Caprifoaie sau Pepenică, este o specie de plantă erbacee, perenă ce face parte din familia Rozaceelor (din care fac parte Trandafirul, Mărul, Părul, Cireșul, Prunul, Păducelul, Zmeurul). Specia se caracterizează printr-un rizom orizontal gros din care pornesc rădăcini adventive, filiforme. Tulpina este erectă, glabră, roșcată, cu înălțimi de 120 cm. Frunzele au formă penată cu 3-5 foliole perechi și marginea serată, glabre pe fața superioară și păroase pe cea inferioară. Florile sunt alb-crem, dispuse în cime multiflore, iar fructele sunt polifolicule mici, răsucite în spirală. Gustul și mirosul speciei sunt caracteristice, cu o tentă amăruie și astringentă. Atunci când este proaspătă, planta degajă un miros considerat plăcut (de salicilat de metil), fapt ce a condus la folosirea ei în scopuri aromatizante, atât ambiental, cât și alimentar (în special în băuturi alcoolice precum: berea, vinul, miedul sau în oțet). Fiind o specie iubitoare de apă, Crețușca poate fi întâlnită crescând pe solurile bogate în calcar și azot din etajul colinar și montan (300-900 m), prin pajiști umede, zăvoaie, mlaștini cu sau fără turbă, buruienișuri, pe marginea râurilor sau prin șanțuri. Aceasta este originară de pe continentul european, vestul Asiei și Orientul Mijlociu și a fost introdusă și naturalizată în America de Nord.

Ca multe dintre speciile de plante medicinale, Crețușca este cunoscută încă din Antichitate. Aceasta era denumită „laxóne”, „răcioane”, „răcoáne” sau „taulă” de către daci și are o tradiție îndelungată de folosință în medicina tradițională a țării noastre, precum și a altor țări europene (precum Austria sau țările Scandinave). În afară de daci, specia era cunoscută și folosită și de către celți, de asemenea, aceasta este inclusă și în sistemele medicale ayurvedice. Empiric, Crețușca a fost utilizată pentru calmarea arsurilor stomacale, atenuarea durerilor reumatismale, adresarea problemelor cutanate și în caz de „vătămătură” (hernie). În ceea ce privește denumirea științifică a speciei, aceasta provine din latinescul „filum”, însemnând „fir” și „pendula”, însemnând „care atârnă”. Aceasta face referire la tuberculii care atârnă de rădăcinile foarte subțiri ale plantei proaspăt-scoase din pământ.

În Fitoterapia modernă Crețușca este folosită cu succes atât în medicina umană, cât și în cea veterinară, multitudinea de compuși fitochimici acordându-i numeroase proprietăți sanogene. Folosită intern, sub formă de infuzie, Crețușca are o acțiune diuretică și de protejare a funcțiilor renale, favorizând eliminarea retențiilor de apă, a celulitei, a acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism, atât pe cale renală, cât și sudoripară. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în flavonoide. Prin acțiunea sudorifică și diuretică, Crețușca este utilă și în curele de slăbire și detoxifiere, iar datorită acțiunii antiinflamatoare a derivațiilor salicilici (precum cei regăsiți în Salcie sau Plopul-negru), preparatele pe bază de Crețușcă sunt utile în calmarea durerilor reumatice, a inflamațiilor și în reducerea stărilor febrile. De asemenea, folosite extern, produsele pe bază de Crețușcă sunt eficiente împotriva eczemelor, acneei, hemoroizilor, leziunilor și infecțiilor cutanate sau a durerilor de natură reumatică.

Mod de utilizare Ceai Crețușcă:

Intern: sub formă de infuzie: din 1 linguriță de plantă la 200 mL de apă clocotită, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi.

În cazul curelor de lungă durată, se recomandă câte o pauză de 3 săptămâni la fiecare 3 luni.

Extern: sub formă de decoct sau infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 mL de apă clocotită, se fierbe 10 minute, apoi se lasă acoperit și se strecoară. Se va folosi ca apă de gură (inclusiv gargară), spălături locale, băi de șezut, comprese, cataplasme în pansament steril, pentru: eczeme, micoze, răni, ulcerații, varice, hemoroizi, fisuri anale, candidoze bucale, edeme, inflamații articulare, calmarea înțepăturilor de insecte, curățarea tenului gras sau acneic și clătirea părului gras sau care prezintă mătreață.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Osteoartrit Bor (capsule)!

Se poate asocia cu succes și cu: Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), NaturAsp (capsule), Hyper-reum (capsule), Hyper Uro-renal (capsule), Vitacan cu Propolis și Zinc (răceală și gripă) (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Ceai și tinctură Diuretică, Ceai, tinctură și oțet Antireumatic, HyperFlex Articulații (capsule), Artro-Flex HA (capsule), Artro Hyp Forte (extract instant), Turmeric (pulbere sau capsule), Ceai și capsule Coada-calului, Ceai și capsule Cozi-de-cireșe, Urzică (ceai, tinctură, capsule, extract instant), Ceaiul și tinctura de Ghimpe, Merișor (sirop, tinctură, capsule), Soc (ceai, tinctură, sirop, oțet) sau Oțetul Antigripal și cel Antireumatic.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm: Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Crema Hemor-Hyp, Cremă de Gălbenele, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic și Sarea de baie Hyper-reum, Hyper Șampon (Anticădere & Antimătreață) de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicalăsunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 247
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 64092
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 836
Код товара: 55355
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 61953
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.