Ceai Hypericum Iedera 20g

Код товара: 62717
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
44 95 леев
(-18%)
36 75 леев
или 148 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Iedera 20 g

Ceai Iedera vrac – este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și relaxante asupra tractului respirator. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării.

Ceai Iedera vrac – Rol de susținere a sănătății aparatului respirator

Caracteristici generale Ceai Iedera vrac:

Ceaiul de Iederă este deosebit de util în menținerea sănătății tractului respirator superior, prin calmarea episoadelor de tuse și relaxarea bronhiilor. De asemenea, acesta este și un bun antiseptic pentru zona gâtului și are proprietăți analgezice și secretolitice. Menținerea sănătății sistemului respirator este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii. De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale, iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor.

În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antispasmodic, antitusiv, expectorant, antiinflamator, bronhodilatator și antiseptic, precum infuzia din Iederă, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a aparatului respirator. Mai mult, produsele pe bază de Iederă pot contribui și la calmarea episoadelor febrile sau a celor reumatice.

Ingrediente Ceai Iedera vrac:

Frunze de Iederă (Hedera helix).

Detalii Ceai Iedera vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Iederă, a fost folosit material biologic nemodificat genetic, obținut preponderent din flora sălbatică a țării noastre. Frunzele de Iederă au fost culese manual, pe tot parcursul anului, alegându-se doar cele lobate cu pețiol, apoi uscate la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Iederă este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și relaxante asupra tractului respirator. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: saponozide – hederina, hederozida A, hederacozidele B și C, hederagenina; polifenoli – rutozid, rutinozid, falcarinol; acizi organici – cafeic, clorogenic, oleanolic; scopolina, zaharuri, fitoestrogeni, vitamine – β-caroten, α-tocoferoli și minerale ș.a.) din frunzele acestei specii contribuie și la: limitarea proceselor inflamatorii din organism, calmarea durerilor reumatice, combaterea paraziților (Tricomonas, Amibe, Leishmania), ameliorarea febrei, normalizarea menstruației prin stimularea apariției fluxului menstrual întârziat și eliminarea toxinelor pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Iederă se numără acțiunea: antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, expectorantă, antiseptică, decongestionantă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, antiinflamatoare, analgezică, emenagogă, antipiretică, antiparazitară, citotoxică, depurativă și diuretică. Extern, Iedera are proprietăți: analgezice, antiinflamatoare, bacteriostatice (bacili Gram-pozitivi), antiulceroase, cicatrizante, antiparazitare, antimicotice, anticelulitice, antireumatice, antiedematoase și anti-îmbătrânire (inhibă elastaza și hialuronidaza).

Prezentarea compușilor activi din Iederă:

Iedera (Hedera helix), cunoscută popular și drept Iederă-de-pădure, Hârleț, Fanchiu, Sârdar, Iedera-celor-frumoase, Boroștean, Buruiana-zburătorului sau Iedera-zânelor, este o liană agățătoare, indigenă, cu utilizări medicinale și ornamentale, din familia Araliaceae (din care face parte și Ginsengul). Răspândită în toată Europa și în vestul continentului Asiatic, această specie preferă locurile umbroase și umede, solurile calcaroase, și crește spontan în zăvoaie, pe stâncării sau în pădurile de Fag, Stejar și rășinoase, începând din zona colinară și ajungând până în cea montană. Iedera este rezistentă la frig, degerând doar la temperaturi extrem de scăzute și rămânând verde și în timpul iernii. Aceasta se caracterizată prin tulpini foarte lungi (20-30 m), ce se cațără cu ajutorul rădăcinilor adventive, fixându-se pe scoarța arborilor, de ziduri sau de stânci. Frunzele sunt lucioase, de un verde-deschis și ovat-rombice pe lujerii floriferi, sau de un verde-închis, cu 3-5 lobi triunghiulari și nervuri albicioase, pe cei sterili. Frunzele proaspete pot irita pielea și mucoasele! Florile sunt mici, de culoare alb-verzuie și dispuse în umbele. Fructele sunt bace negre, globuloase, de dimensiuni mici (6-8 mm). Acestea sunt toxice, producând vomă sau diaree.

Iedera este cunoscută pentru proprietățile sale fitoterapeutice încă din Grecia antică, unde frunzele sale erau macerate în vin și folosite pentru tratarea intoxicațiilor. Astfel, specia apare citată în operele unor scriitori antici precum Dioscoride sau Teofrast. De asemenea, grecii și romanii priveau frunzele de Iederă ca pe un simbol al tinereții. Acestea erau folosite la fabricarea coroanelor pentru ritualurile închinate zeului Dionysos. De altfel, denumirea științifică a speciei (Hedera helix) provine din cuvintele grecești pentru „a se prinde / a se agăța” (khandánō), respectiv „spirală” (elix), numele complet însemnând „plantă agățătoare care se încolăcește”. Mai mult, în trecut, Iedera era folosită în scop terapeutic și pentru rășina ei, nu doar pentru frunze sau lăstari, deoarece era bogată în glicozide precum hederina. Pe teritoriul țării noastre, strămoșii noștri, foloseau frunzele acestei specii extern – pentru adresarea problemelor cutanate, cât și intern – pentru calmarea stărilor febrile, a inflamațiilor, durerilor de cap sau problemelor digestive. Cel mai adesea, frunzele și/sau ramurile erau fierte în apă în vederea obținerii diferitelor infuzii sau decocturi. De asemenea, acestea erau folosite și sub formă de cataplasme sau macerate în alcool. Nu în ultimul rând, specia a fost folosită în mod tradițional și în tratamentele veterinare, în special pentru tratarea hematuriei.

În fitoterapia modernă, prelucrate și administrate corect, preparatele din frunzele tinere de Iederă au acțiune expectorantă și sunt utile în calmarea episoadelor de tuse prin reducerea spasmelor (în special a celor de natură acetilcolinică) de la nivelul bronhiilor. De asemenea, Iedera este recunoscută și pentru proprietățile sale analgezice, antireumatice, febrifuge, antibacteriene, emenagoge, antiinflamatoare, secretolitice și antiulceroase. Aceasta combate bacilii Gram-pozitivi și poate fi folosită pentru calmarea durerilor atât intern (de ex., în gât, de amigdale, de cap), cât și extern (articulare, musculare). Datorită conținutului de fitoestrogeni, aceasta poate stimula apariția fluxului menstrual întârziat prin creșterea circulației sanguine în zona uterină și pelviană. În prezent, specia este studiată și pentru proprietățile sale citotoxice. Nu în ultimul rând, acțiunea antiinflamatoare a extractului de Iederă îl recomandă și în adresarea problemelor reumatice și de natură articulară. Extern, derivatele din Iederă sunt folosite și pentru combaterea inflamațiilor, edemelor, a celulitei, a îmbătrânirii tenului (prin acțiunea inhibitoare a hederacozidelor A și C asupra elastazei și hialuronidazei), a calviției și contra altor probleme de natură cutanată.

Mod de utilizare:

Intern: Infuzie din 1 linguriță de frunze uscate la 200 ml apă fierbinte. Pentru calmarea tractului respirator, ceaiul poate fi îndulcit cu miere. Se recomandă câte 2 ceaiuri pe zi. Nu se va consuma mai mult de 3 luni fără pauză.

Extern: Decoct din 1 lingură de frunze la 300 ml apă. Se fierbe 10 minute, se răcește și se poate folosi pentru: gargară, spălături locale, comprese, cataplasme, îngrijirea tenului, pielii și scalpului.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Sirop contra tusei de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Bitterul Taina Plantelor (hidroglicerinic sau hidroetanolic), Naturasp (capsule), Vitacan răceală și gripă (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Ceaiul și Tinctura Antigripală, Ceaiul și Tinctura de Echinacea, Ceaiul și Tinctura Hepato-biliară, Hyper-tum (ceai, capsule, sirop), Bor Organic (capsule), Noni (capsule), Tinctura de propolis, Tinctura de usturoi, Ceaiul de Cimbrișor, Isop, Flori de Fân, Pătlagină, Năpraznic, Rostopască, Lichen-de-piatră sau Vâsc, Siropul de Brad sau cel de Ridiche-neagră cu Propolis, Siropul de Pătlagină, Siropul Imunotonic (cu/fără zahăr), Uleiul esențial de Ghimbir, Eucalipt, Busuioc, Mentă sau Cimbrișor, Pachetul Antiaging, Oțetul antigripal sau hepato-biliar de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Crema Antiaging cu SPF 30, Crema de mâini Antiageing cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10, Fiole Anti-aging cu Vitamina C și Magneziu, Uleiul esențial de Oregano, Brad, Tea-tree și uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 g frunze uscate

Greutate netă:

℮ 20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele însărcinate sau care alăptează, și cele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63061
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63062
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63071
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63026
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63010
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63013
Цена товара в пунктах: 187
Код товара: 49876
Цена товара в пунктах: 179
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 173
Код товара: 62715
Цена товара в пунктах: 164
Код товара: 62729
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 59293
Цена товара в пунктах: 348
Код товара: 59294
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 12021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 798
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 63605
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 95
Код товара: 63765
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 287
Код товара: 62155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 190
Код товара: 61788
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 323
Код товара: 61790
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 61743
Цена товара в пунктах: 755
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 969
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 658
Код товара: 62325
Акция
Цена товара в пунктах: 253
Код товара: 61834
Цена товара в пунктах: 661
Код товара: 62332
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 478
Код товара: 63809
Цена товара в пунктах: 294
Код товара: 61119
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 148
Код товара: 62717
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.