Ceai Hypericum Castravete-Amar (Momordica) 50g

Код товара: 63044
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-17%)
46 42 леев
или 186 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Castravete-Amar (Momordica) 50g

Acest ceai este recomandat în curele de slăbire și pentru normalizarea valorilor serice ale glucidelor și lipidelor.

Proprietati   

Digestiv, Emetic, Hipocolesterolemiant, Hipoglicemiant, Protector pancreatic, Tonic amar

Recomandari         

Colesterol si Trigliceride, Gastrice, Reglarea glicemiei, Sustinerea Metabolismului

Ceai Castravete amar (Momordica charantia) cu Stevia vrac– Rol adjuvant în reglarea glicemiei și protejarea funcției pancreatice

Caracteristici generale Ceai Castravete Amar cu Stevia vrac:

Produsul Ceai Castravete amar (Momordica charantia) este deosebit de util în reglarea glicemiei, îmbunătățirea răspunsului insulinic și protejarea pancreasului.

De asemenea, acesta contribuie la reglarea colesterolului seric și este un bun adjuvant în curele de slăbire datorită acțiunii sale inhibitorii asupra proceselor de diferențiere ale adipocitelor. Protejarea sănătății pancreasului și menținerea normoponderalității sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamația cronică este, deci, declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară, pulmonară, și chiar și pentru unele alergii.

De asemenea, prin asocierea unui stil de viață sedentar cu obiceiuri alimentare nesănătoase, pot apărea numeroase dereglări metabolice induse de variațiile bruște ale glicemiei și descărcările semnificative de insulină ce se produc în special atunci când consumăm alimente cu un indice și/sau cu o încărcătură glicemică mare. Din nefericire, în timp, ca urmare a menținerii acestor comportamente nesănătoase, pot apărea efecte marcante asupra sănătății pancreasului endocrin, acesta fiind greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în secreția insulinei și reglarea glicemiei.

Pentru susținerea pancreasului și reglarea metabolismului, alături adoptarea unui regim alimentar echilibrat și a unui stil de viață mai activ, se poate face apel și la soluții naturale reprezentate de produse ce au la bază compuși activi cu proprietăți hipoglicemiante, hipolipemiante, stomahice și antiinflamatoare.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceaiul de Castravete-amar cu Stevia de la Hypericum. Astfel, Castravete-amar și Stevia sunt o soluție naturală și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre metabolice și pentru susținerea funcționării normale a pancreasului endocrin.

Ingrediente Ceai Castravete Amar (Momordica) cu Stevia vrac:

Fructe de Castravete amar (Momordica charantia), extract de Stevia (Stevia Rebaudiana).

Detalii Ceai Castravete Amar (Momordica) cu Stevia vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Castravete amar (Momordica charantia), au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent de la cultivatori locali.

Fructele de Momordica au fost selectate cu atenție pentru a conține o cantitate cât mai mare de substanțe active. Așadar, în componența ceaiului de față, nu s-au folosit decât Castraveții-amari verzi, cei ajunși la maturitate (culoare galbenă) nefiind selectați deoarece aceștia își pierd din principiile amare și nu mai au aceeași capacitate hipoglicemiantă. Ingredientele astfel selectate au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Prin combinarea fructelor de Castravete-amar cu îndulcitorul natural din Stevia, am dorit să oferim o variantă cu un gust mai plăcut față de produsele tradiționale pe bază de Momordica, fără a compromite, însă, proprietățile sanogene ale acestor fructe.

Acest ceai este recomandat în curele de slăbire și pentru normalizarea valorilor serice ale glucidelor și lipidelor. În plus, compușii activi (de ex.: principii amare, alcaloizi, saponine, compuși fenolici, rezine, glicozide, cripto și rubixantină, licopen, zeaxantină, luteină, cucurbitine, cucurbitacine, cucurbitani, inhibitori de guanilat ciclază, inhibitori ai tripsinei, gipsogenină, diosgenină, goiaglicozide și goiasaponine, hidroxitriptamine, nerolidol, fitosteroli – eritrodiol, spinasterol, momordenol, lanosterol, taraxerol, β-sitosterol-δ-glucozid; acizi organici – gentisic, petroselinic, glutamic, eleostearici, galacturonici, oxalic, lauric, linoleic, linolenic, miristic, oleic, oleanolic; peptide – polipeptida p; momordină, momordicină, charantină, momorcharazide, momordicozide, insulină vegetală, vitamine – complex B, C, A, E, K și minerale – Ca, Mg, K, P, Zn, Se, Mn, Fe ș.a.) din fructele de Momordica, contribuie la: protejarea pancreasului endocrin și îmbunătățirea sensibilității la insulină, stimularea folosirii glucozei de către celulele periferice și ale mușchilor scheletici, reducerea absorbției glucozei de la nivel intestinal, suprimarea enzimelor gluconeogenice, eficientizarea funcțiilor hepatobiliare, normalizarea colesterolului, îmbunătățirea digestiei, limitarea proceselor inflamatorii din organism, eliminarea helminților și menținerea proceselor normale de diviziune celulară.

Printre virtuțile ceaiului de Momordica și Stevia se numără acțiunea: hipoglicemiantă, protectoare la nivelul pancreasului, hipolipemiantă, stomahică (benefică pentru stomac), tonic-amară, antivirală (inclusiv HIV), antibacteriană (inclusiv Helicobacter pylori), antihelmintică (împotriva paraziților intestinali), depurativă, antitumorală, antioxidantă, antiinflamatoare și emetică (ajută la inducerea vomei).

Prezentarea compușilor activi:

Castravetele-amar (Momordica charantia) este o plantă din familia Cucurbitaceelor utilizată în Medicina Tradițională Chineză și în cea Ayurvedică datorită gustului său foarte amar.

Compușii activi conținuți de către fructele acestei plante sunt numeroși: carotenoizi, polipeptide (din care polipeptida p, supranumită și „insulina verde”), lectine, fitosteroli (beta-sisterol, stigmasterol), charantină, momordină, momordicină, vitamine (complex B), minerale (calciu, magneziu, potasiu) și oligoelemente (zinc, seleniu, fier).

Momordica este valoroasă atât din punct de vedere alimentar cât și fitoterapeutic. Se pare că această specie își are originea în India, de unde a fost introdusă în China în secolul al 14-lea, ajungând în zilele noastre să fie cultivată în multe părți ale lumii, însă cu precădere în Asia, Africa și America de Sud. În urma cultivării, au fost create numeroase soiuri, acestea fiind destul de diferite în funcție de locul de origine (India, China).

Din punct de vedere alimentar, fructele de Momordica sunt folosite, de obicei, verzi sau în stadiul în care acestea încep să se îngălbenească. De asemenea, pot fi incluse în alimentație și frunzele și lăstarii tineri ce se consumă cruzi sau trași la tigaie. În bucătăria Chineză, Castravetele-amar este folosit în supe, preparate de tip „stir-fry” (trase la tigaie), diverse aperitive, gustări pentru ceai, ca infuzie și chiar ca surogat pentru hameiul din bere, datorită gustului amar.

Bucătăria Indiană folosește Castravetele-amar în special alături de nuca de cocos, însă este regăsit și în preparate pe bază de curry, nuci măcinate, linte, orez sau cartofi. Tot indienii consumă acest fruct și sub formă de murături sau chiar în preparate recomandate persoanelor care au probleme cu glicemia (de ex.: „pachadi”).

Așa cum am menționat deja, din punct de vedere fitoterapeutic, Momordica are o tradiție îndelungată în Medicina Tradițională Chineză, Africană și în cea Ayurvedică, indienii atribuindu-le fructelor proprietăți: protectoare la nivelul stomacului (proprietăți recunoscute și în Turcia), laxative, antihelmintice (împotriva viermilor intestinali), antitusive, de stimulare a bilei și, în mod special, antidiabetice. În plus, medicina Tradițională Indiană mai recomandă aceste fructe și pentru probleme de piele, răni, ulcere, gută și afecțiuni reumatismale.

În cercetările moderne, proprietățile hipolipemiante ( de reducere a grăsimilor din sânge: colesterol, trigliceride) și în special cele hipoglicemiante (de reducere a glicemiei) au fost subiectul a numeroase studii științifice. Pe scurt, cel mai cunoscut mod de acțiune al acestei plante este, în prezent, reducerea cantității de glucoză din sânge prin inhibarea gluconeogenezei, datorată conținutului de „insulină vegetală”. Acest compus este cunoscut și sub denumirea de „insuveg” sau polipeptida p. Studiile susțin că cea mai eficientă formă de consum în reducerea glicemiei este cea proaspătă (fruct întreg, smoothie, suc cu pulpă), dar tradiția de consum a plantei demonstrează utilitatea ei și sub formă de infuzie, sirop, pulberi și, mai nou, extracte concentrate încapsulate.

De asemenea, a fost observată și o creștere a ratei de utilizare a glucozei la nivelul hepatocitelor (celulele ficatului) prin favorizarea recaptării sale celulare. În plus, complexul de substanțe active din această plantă contribuie și la refacerea funcției pancreatice, stimulând creșterea numărului de celule beta din Insulele Langerhans și stimulând secreția de insulină. Nu în ultimul rând, efectul de reducere a grăsimilor din sânge este obținut prin inhibarea activității lipazei (enzimă pancreatică ce scindează grăsimile), obținându-se reglarea metabolismului lipidic, scăderea absorbției grăsimilor și menținerea unui echilibru normal între cele două mari tipuri de colesterol (lipoproteine) HDL și LDL.

Există și studii care susțin utilizarea Castravetelui-amar și în combaterea problemelor legate de diviziunea celulară necontrolată în anumite părți ale organismului (colon, prostată, sân, ficat ș.a.). Cercetările efectuate pe animale și in vitro au demonstrat capacitatea preparatelor pe bază de Momordica de a inhiba creșterea și proliferarea celulelor canceroase prin inhibarea unei enzime asociate tumorilor și prin modularea răspunsului imun. Un experiment clinic efectuat pe oameni internați în secția de oncologie a unui spital renumit din Sri Lanka a sugerat faptul că semințele acestor fructe pot distruge celulele canceroase, însă trebuie avut în vedere faptul că acestea pot fi toxice (în funcție de soi).

Alte studii clinice preliminare au evidențiat utilitatea produselor pe bază de Castravete-amar în adresarea problemelor de imunitate (în special foarte scăzută), diverse tipuri de infecții, psoriazis, stări febrile și chiar și pentru dereglări menstruale.

Este posibil ca efectul antiviral al fructelor să se datoreze unor compuși cu acțiune protectoare la nivelul membranei celulare, împiedicând-se astfel pătrunderea virusurilor în celule. O altă ipoteză în favoarea acțiunii antivirale este aceea că substanțele active din Momordica inhibă sinteza proteinelor în celulele infectate, blocând replicarea virusurilor. Cu toate acestea, comunitatea științifică atrage atenția asupra faptului că se impune continuarea cercetărilor, și în special a studiilor clinice umane, pentru a confirma cu siguranță toate aceste beneficii.

Reamintim că la baza tuturor acțiunilor benefice menționate mai sus stau numeroșii compuși activi conținuți de către fructele de Momordica.

Printre aceștia amintim: carotenoizii, polipeptidele (din care polipeptida p – „insulina verde”), lectinele, fitosterolii (beta-sisterol, stigmasterol), momordicina și alți alcaloizi, glicozidele (charantină și momordină), saponozidele (principii amare), glicoproteinele, uleiurile esențiale, mucilagiile, aminoacizii (acid aspartic, treonină, serină, alanină, acid glutamic), luteolina, vitaminele (complex B, C, A, E, K), mineralele (calciu, magneziu, potasiu, fosfor) și oligoelementele (zinc, seleniu, fier, mangan).

Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae (din care mai fac parte și floarea-soarelui, cicoarea, gălbenelele, echinaceea sau crizantemele) originară din America de Sud. Stevia (Ka’a He’e în limba guarani) este cunoscută sub multe nume: Ștevia dulce, Frunze dulci, Frunze de miere sau Iarbă dulce datorită gustului foarte dulce, plăcut, al frunzelor sale.

Aceasta are o tradiție de consum de peste 1.500 de ani în țări precum Brazilia și Paraguay. Spre exemplu, printre altele, populația Guarani folosește această plantă pentru îndulcirea ceaiurilor și a mâncărurilor. În anul 2010, această specie a fost proclamată o comoară națională a Paraguayului. În prezent, cel mai mare consumator de produse din Stevia este Japonia, aceasta aprobând consumul plantei încă din anii ’70 și efectuând numeroase studii de siguranță în consum pentru această specie.

-Consumul de alimente/băuturi care conțin glicozide din steviol, în loc de zahăr, determină diminuarea creșterii nivelului de glucoză în sânge după consum, comparativ cu alimentele/băuturile care conțin zahăr.

-Consumul de alimente/băuturi care conțin glicozide din steviol în loc de zahăr, contribuie la menținerea mineralizării dinților.

Ceaiul de Momordica poate fi folosit timp îndelungat (cu pauze), nu are contraindicații pentru persoanele sănătoase și se poate asocia cu tratamente medicamentoase sub îndrumarea unui specialist.

Mod de utilizare:

Intern: sub formă de infuzie sau decoct din 1-2 lingurițe de ceai. Se lasă la infuzat, acoperit timp de 10 minute, și se bea călduț. Sunt recomandate 3 ceaiuri pe zi în cure de câte 6 săptămâni. Produsul are în compoziția sa îndulcitorul natural din Stevia, deci nu necesită îndulcire.

În cazul curelor de lungă durată, se recomandă câte o pauză de 3 săptămâni la fiecare 3 luni.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Siropul cu extract de Momordica (îndulcit cu Stevia) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Momyrtidiab (sirop și capsule), Hyper-Diab Forte (capsule), Acid alfa-lipoic (capsule), Momordica (ceai și capsule), Ceaiul și Tinctura Antidiabetică, Natural Statine Forte (capsule), Hyper-Tum (sirop, ceai, capsule), Îndulcitor Hyper Stevia rebaudiana pulbere (100/200g), Îndulcitor Hyper Stevia rebaudiana lichid (50/250mL), Îndulcitor Xylitol pulbere (200g), Îndulcitor Eritritol pulbere (200g), Afin (ceai fructe sau frunze, sirop fără zahăr, capsule), 5-HTP Slăbire (capsule), Slăbire Extra (capsule), Slăbire MAX (capsule), Setul pentru Slăbire, Ceaiul și Tinctura Slăbire, Hyper-Slăbire (capsule), L-carnitină (instant), Hyper Antioxidant (Forte) (capsule), Noni și Echinaceea (capsule), Bor Organic (capsule), Turmeric (capsule), Varză (capsule), Ceaiul Circulația-sângelui, Ceaiul de Dud, Fasole, Păpădie, Brusture, Urzică sau Mesteacăn, Ceaiul verde, Ceaiul Antiadipos și Oțetul pentru Slăbire de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm:

Gelul Hyper VenoSan, Gelul Hyper Anticelulitic, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Uleiurile esențiale de Scorțișoară, Cuișoare, Lavandă, Oregano sau Melisă (Roiniță), Ceaiul de Alun, Hamei, Mesteacăn, Frasin, Muguri de Plop sau Stejar de la Hypericum.

Formă de prezentare:

O cutie conține 50 g fructe feliate și uscate.

Greutate netă:

℮ 50 grame

Contraindicații:

-Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

-Contraindicat femeilor gravide sau care alăptează din cauza acțiunii abortive a Castravetelui-amar.

-Nerecomandat copiilor sub 5 ani.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, chimioterapice, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru glicemie scăzută, deficiență de G6PD – glucoză-6-fosfat dehidrogenază, insuficiență hepatică sau renală decompensată, tensiune arterială scăzută, diabet, afecțiuni tumorale, boli cardiovasculare) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 247
Код товара: 62740
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 421
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62718
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 592
Код товара: 47691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1004
Код товара: 53573
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60981
Акция
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63044
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.