Ceai Hypericum Troscot 20g

Код товара: 63076
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: мало
53 94 леев
(-17%)
44 77 леев
или 180 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Troscot 20g

Ceaiul de Troscot contribuie la normalizarea tranzitului intestinal accelerat, calmarea mucoasei gastrointestinale și reducerea proceselor de putrefacție prin modularea microbiotei colonice.

Proprietati   

Antidiareic, Antihemoroidal, Antinflamator, Antioxidant, Antitusiva, astringentă, Diuretic, Hipotensivă, Remineralizant

Recomandari         

afecțiuni renale, Sistem Digestiv, Sistem respirator, Suport Cardiovascular

Ceai Troscot vrac – Rol de menținere a sănătății sistemelor digestiv și cardiovascular.

Caracteristici generale Ceai Troscot vrac:

Produsul Ceai de Troscot este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la reglarea tranzitului intestinal accelerat și calmarea disconfortului gastric și intestinal, de asemenea, acesta este apreciat și pentru rolul protector asupra sistemului cardiovascular, având proprietăți hipotensive și anticoagulante.

Optimizarea digestiei și menținerea sănătății sistemului cardiovascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu modificarea peristaltismului și apariția balonării, meteorismului, mucusului, sângerărilor, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate.

Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, prezența unui status inflamator în organism pentru o perioadă îndelungată de timp poate crește, printre altele, și riscul de afectare al sistemului cardiovascular (de ex., slăbirea structurii peretelui venos și dilatarea venoasă, depunerea de grăsimi în artere, îngroșarea și rigidizarea peretelui vaselor sangvine, staza sângelui și formarea de cheaguri de sânge, slăbirea valvelor venoase ș.a.), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. De asemenea, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe.

Nu în ultimul rând, suprasolicitarea sistemului venos prin traume locale, efort fizic exagerat, stat prelungit în picioare, mersul pe tocuri, expunerea constantă la temperaturi crescute, terapia hormonală sau folosirea articolelor de vestimentație prea strânse ce pot îngreuna circulația sângelui poate duce la instalarea unor probleme venoase precum varicele, hemoroizii, flebitele sau tromboflebitele. Similar, inducerea hipotoniei venoase prin lipsa de activitate sau de nutrienți din alimentație este și ea o cauză pentru apariția dezechilibrelor cardiovasculare.

În astfel de situații, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu proprietăți antiinflamatoare, hipotensive, anticoagulante, astringente, antidiareice, diuretice sau remineralizante, precum Troscotul (Polygonum aviculare), pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a sistemului cardiovascular, de a regla tranzitul intestinal accelerat, de a susține procesele de detoxifiere ale organismului și de a reduce procesele inflamatorii din corp.

Extern, Troscotul contribuie la cicatrizarea rănilor și la combaterea problemelor ginecologice. De asemenea, acesta are un efect antiinflamator, adjuvant în calmarea durerilor reumatice.

Ingrediente Ceai Troscot vrac:

Părți aeriene de Troscot (Polygonum aviculare).

Detalii Ceai Troscot vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Troscot, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Troscot (Herba polygoni avicularis) au fost recoltate manual, prin rupere sau cosire, în momentul înfloririi (Mai-Septembrie), pe timp frumos, apoi au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Troscot contribuie la normalizarea tranzitului intestinal accelerat, calmarea mucoasei gastrointestinale și reducerea proceselor de putrefacție prin modularea microbiotei colonice.

În plus, compușii activi (de ex.: flavonoli: avicularină, miricitrină, kemferol, iuglanină; flavonoide: astragalină, miricetol, cvercetol, betmidină, hiperozidă, cvercitrozidă; lignani: aviculină; scopoletină, rutozidă, umbeliferonă, tadeonal și tadeonă, taninuri 3-4%, rezine, ceruri, acizi organici –silicic 1%; derivați antrachinonici, zaharuri, grăsimi, mucilagii, ulei volatil, vitamina C și săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Troscot contribuie și la: fluidizarea sângelui, tonifierea vaselor de sânge și scăderea permeabilității capilare, reducerea tensiunii arteriale, oprirea hemoragiilor gastrointestinale, calmarea episoadelor de tuse și favorizarea expectorării, ameliorarea durerilor reumatice, normalizarea ciclului menstrual abundent, menținerea diviziunii celulare normale, combaterea formării litiazelor renale și/sau biliare și stimularea eliminării celor deja formate, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Printre virtuțile ceaiului de Troscot se numără acțiunea: anticoagulantă, hipotensivă, stomahică, antidiareică, astringentă, antihemoragică, venotonică, gastroprotectoare, expectorantă, antiinflamatoare, antiseptică, antioxidantă, antihemoroidală, cicatrizantă, antiedematoasă, antitumorală, detoxifiantă și diuretică.

Extern se poate folosi pentru: calmarea inflamațiilor și plăgilor superficiale de la nivelul pielii, ameliorarea tulburărilor circulatorii (varice, tromboflebite, hemoroizi), reducerea fragilității vaselor capilare superficiale, pentru îngrijirea gurii, tenului și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante, cicatrizante, antiseptice și astringente.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Troscot vrac:

Troscotul (Polygonum aviculare), cunoscut și drept Troscot-gras, Brebenel, Costrei, Sporiș, Iarba-găinilor, Iarbă-roșie, Laba-găinii, Porcin, Troscoțel sau Trăgănătoare, este o plantă erbacee anuală, târâtoare, care face parte din familia Polygonaceae (în care se mai regăsesc și Hrișca, Măcrișul, Rubarba).

Acesta se caracterizează printr-un polimorfism crescut. Rădăcina este pivotantă și fusiformă. Tulpina este târâtoare, rar ascendentă, glabră și ramificată, cu noduri umflate la baza frunzelor, atingând înălțimi medii de 10-40 cm (max. 50 cm). Frunzele sunt eliptice sau lanceolate, cu marginea netedă și dispunere alternantă. Florile sunt mici, grupate câte 3-5 la axila frunzelor, cu o culoare verzuie sau roșiatică. Fructele sunt alchene de dimensiuni mici. Planta are gust astringent și nu posedă un miros caracteristic. Cu o răspândire largă pe tot globul în afară de regiunile tropicale, Troscotul poate fi întâlnit crescând spontan pe terenurile virane, pe margine drumurilor, lângă așezările umane, în șanțuri sau pe locurile cultivate. Pe teritoriul țării noastre, Troscotul are o largă distribuție, fiind des întâlnit din zona de câmpie și până în cea de deal.

Recunoscut și utilizat din vechime pe toate continentele, Troscotul a cunoscut numeroase folosințe medicinale (uz uman și veterinar) și casnice de-a lungul timpului, astfel, acesta a fost folosit la vopsitul firelor în albastru, în alimentație și în remediile naturale contra răcelilor, problemelor renale, cardiovasculare sau digestive.

De asemenea, acesta a fost util și în cazul durerilor reumatice sau a hemoroizilor.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Troscot sunt recomandate pentru efectul lor protector la nivelul sistemului digestiv. Astfel, infuzia de Troscot este un bun adjuvant în reglarea tranzitului intestinal accelerat, având o acțiune astringentă și antidiareică. De asemenea, aceasta contribuie la calmarea inflamației mucoasei gastrointestinale, având un efect antihemoragic și de precipitare a proteinelor din conținutul intestinal. Datorită complexității compușilor activi conținuți, Troscotul contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular prin reducerea tensiunii arteriale și creșterea rezistenței vaselor de sânge. Mai mult, efectul cardioprotector al Troscotului este amplificat prin acțiunea protectoare și stimulatoare pe care acesta îl are asupra funcției renale. Prin acțiunea asupra epiteliului renal pentru a stimula creșterea cantității de urină eliminate (efect diuretic), Troscotul ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Tot la nivel vascular, Troscotul ajută la scăderea permeabilității capilarelor sangvine, fiind de ajutor pentru îngrijirea tenurilor cuperozice.

Datorită efectului diuretic, infuziile de Troscot susțin detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară.

Nu în ultimul rând, preparatele pe bază de Troscot sunt utile și în calmarea și protejarea tractului respirator, fiind bune antitusive, tonice generale sau remineralizante și fiind recomandate de către fitoterapia modernă ca adjuvant în tuberculoză.

Extern, preparatele pe bază de Troscot au un efect calmant asupra durerilor reumatice, dezinfectează și curăță eficient tenurile sensibile, cuperozice, hrănește și calmează scalpul iritat și susține creșterea părului prin conținutul de acid silicic.

Mucilagiile și compuși antiseptici ajută la grăbirea vindecării plăgilor superficiale și au o acțiune emolientă asupra pielii. Taninurile și flavonoidele conținute au un efect astringent, hemostatic și antioxidant ajutând la combaterea: acneei, infecțiilor otice, ginecologice sau bucofaringiene și protejează împotriva cariilor, plăcii bacteriene și a inflamației gingivale. Flavonoidele și vitamina C ajută la tonifierea vaselor de sânge cu efect pozitiv în cazul hemoroizilor sau al varicelor.

Mod de utilizare Ceai Troscot vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară și se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi. Pentru efectul, se recomandă consumul înaintea meselor principale. În cazul curelor îndelungate, se recomandă efectuarea unei pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct pentru comprese, cataplasme, badijonări, spălături locale, gargară, băi de șezut, îngrijirea pielii, tenului și scalpului. Se combină bine cu Ceaiul de Mușețel în calmarea hemoroizilor sau a ulcerelor varicoase.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Bitterul Cardiovascular (capsule, hidroalcoolic) sau cu Hyper-Gas capsule, sirop Hyper Gas)!

Se poate asocia cu succes și cu:

Ceaiul Circulația sângelui, CardioBor (capsule), Ceaiul Cardiotonic și Tinctura Cardiotonică, Hyper-Cardio (capsule), Cardio-protect (capsule), Ginkgo biloba ceai, capsule Ginkgo biloba), Ceaiul de Afin și tinctura de Afin (frunze), Ceaiul de Mesteacan, Tinctura de Mesteacan, Siropul de Mesteacan și capsulele de Mesteacăn, Vitacan (capsule), NaturAsp (capsule), Ceaiul Antialcoolic și Tinctura Anticolitică, Ceaiul Gastric și Tinctura Gastrică, Ceaiul Antireumatic și Tinctura Antireumatică, Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor capsule, Bitterul Taina Plantelor hidroalcoolic sau hidroglicerinic, Enzimax (capsule), capsule Hepavita, Capsule Omega 3 (capsule sau gelule), Ceai de Ghimbir, sirop de Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial), Aloe vera (gel sau capsule),  Capsule Brânca ursului, ceai Brânca Ursului, tinctură Brânca Ursului), Ceai Talpa gâștei, Ceai de Vâsc, Ceai Alun, Ceai Saschiu sau Ceai Valeriană, cu Oțetul Antireumatic sau cel Antistres.

Extern se poate combina cu:

Cremă împotriva căderii părului cu taurină și arginină, Gelul Hyper VenoSan, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Tinctura Contra Căderii Părului, Balsamul Taina Plantelor, Hyper Gel albastru, Gelul Hyper-anticelulitic, Gelul cu Arnică, Untul Pământului și Arginină, Uleiul de Magneziu și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată.

Greutate netă:

℮ 20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anticoncepționale, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui și boli grave de natură hepatică, renală sau cardiovasculară) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62735
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42964
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1317
Код товара: 64374
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 169
Код товара: 64355
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 61898
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 62319
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63076
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.